Чт, 24.05.2018, 01:39
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 21:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Nicola Дата: Чт, 25.01.2018, 21:36 | Повідомлення № 2791
Прописаний назавжди
Повідомлень: 390
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
Цитата TYP ()
Є у шкільній мережі кабель довжиною десь до 100 метрів.
 В одній школі довгий кабель влітку вивів з ладу майже всі компи. Статика річ серйозна. У мене дякуючи 25 м вилетів Lan порт.
Взагалі 100м це багато. Рекомендують ставити десь по середині свіч. Живлення можна завести по не робочій парі. У мене в школі заведено на роутер (20м) так.
TYP Дата: Чт, 25.01.2018, 23:23 | Повідомлення № 2792
Прописаний назавжди
Повідомлень: 434
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Цитата Nicola ()
Взагалі 100м це багато
Згоден, але дивні речі відбуваються. Сьогодні кабель працював у штатному режимі і видавав 40 Мбіт в обидві сторони... А інколи - йому як захочеться....
Nicola Дата: Чт, 25.01.2018, 23:45 | Повідомлення № 2793
Прописаний назавжди
Повідомлень: 390
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
Цитата TYP ()
дивні речі відбуваються
У Lan до 100 Мб використовують дві пари. Якщо є підозра, то можна перепідключити на інші пари і спробувати. Вільні пари при такій  довжині не можна залишати не підключеними треба їх навантажувати з обох сторін. ще часто може бути поганий контакт на конекторі.
Bandalak Дата: Пт, 26.01.2018, 11:34 | Повідомлення № 2794
Лідер форуму
Повідомлень: 5832
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
У нас є кусок 140 метрів 0,55мм біметал, а в сусідньому селі ми ставили мідь 0,50 мм довжиною 175 м. Працює без глюків. Але з обох боків світчі. Якщо напряму втикнути в ПК - то чомусь глюче, а у світча мабуть менший коефіцієнт шуму.
Все це прокладено по горищу і коридорах.
На вулиці такі куски ставити не раджу, бо в літній час блискавка все спалить!
novichok Дата: Пт, 26.01.2018, 13:24 | Повідомлення № 2795
Прописаний назавжди
Повідомлень: 388
Нагороди: 8
Рейтинг: 116
У школі роутер tp-link 740n сказився...почав віддавати в мережу 0,1Мб з 3Мб. Напряму кабель підєдную у свіч - є 3, а через роутер у свіч -0,1!!!Перепрошивка не допомогла. Купити новий роутер - це зрозуміло, а полагодити можна?
TYP Дата: Пт, 26.01.2018, 14:10 | Повідомлення № 2796
Прописаний назавжди
Повідомлень: 434
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Цитата novichok ()
Перепрошивка не допомогла.
Проблема по WAN? Може прошити його у DD-WRT і переназначити якийсь із портів LAN як WAN?
novichok Дата: Пт, 26.01.2018, 14:16 | Повідомлення № 2797
Прописаний назавжди
Повідомлень: 388
Нагороди: 8
Рейтинг: 116
Цитата TYP ()
Проблема по WAN?
По wifi "тормозів" немає, а по LAN така халепа. Тож WAN ні при чому, чи я помиляюсь?
TYP Дата: Пт, 26.01.2018, 15:49 | Повідомлення № 2798
Прописаний назавжди
Повідомлень: 434
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Цитата novichok ()
по LAN така халепа
По LAN усі порти себе так ведуть?
novichok Дата: Пт, 26.01.2018, 17:18 | Повідомлення № 2799
Прописаний назавжди
Повідомлень: 388
Нагороди: 8
Рейтинг: 116
Цитата TYP ()
По LAN усі порти себе так ведуть?
Ага
Nicola Дата: Пт, 26.01.2018, 17:56 | Повідомлення № 2800
Прописаний назавжди
Повідомлень: 390
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
Цитата Bandalak ()
Якщо напряму втикнути в ПК - то чомусь глюче
Не треба забувати що Lan - це високочастотна лінія і якщо сусідні пари не навантажені на опори що дорівнюють хвильовому опору лінії, то в останній в наслідок різних наводок такий гардимарін виникає та індукує і в основній лінії підвищений рівень шумів. Недаром лінія є витою(симетричною) це ще один спосіб захиститись. Подивіться у нормальному свічу або роутері обовязково на вільні пари стоїть пара опір-конденсатор.
gry Дата: Нд, 28.01.2018, 14:39 | Повідомлення № 2801
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1093
Нагороди: 4
Рейтинг: 120
Windows 10. Ліцензійний. Почав постійно вискакувати Windows 10 Update Assistant.

Тобто хоче, щоб я оновився до наступної версії. Спробував її у школі обновити - не сподобалась. Єдине , що є 3D Paint . Що робити, якщо я не бажаю обновлятися?  та як цю "штуку " зупинити. Видаляю, через панель керування - з'являється знову. Поради Гугла - не допомогли (може так шукав)..
https://support.microsoft.com/uk-ua....he-late
У мене якраз стоїть версія 1607, яка мене повністю задовольняє. 
Прикріплення: 0287194.jpg(26.8 Kb)


Відредаговано: gry - Нд, 28.01.2018, 14:41
Jimik Дата: Нд, 28.01.2018, 14:57 | Повідомлення № 2802
Тут живе...
Повідомлень: 136
Нагороди: 2
Рейтинг: 43
А зупинити вручну службу обновлення?
TYP Дата: Нд, 28.01.2018, 16:29 | Повідомлення № 2803
Прописаний назавжди
Повідомлень: 434
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Цитата gry ()
Поради Гугла - не допомогли
https://windowstips.ru/kak-otkluchit-obnovlenie-windows-10
Спосіб 5
gry Дата: Пн, 29.01.2018, 13:24 | Повідомлення № 2804
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1093
Нагороди: 4
Рейтинг: 120
Цитата TYP ()
Спосіб 5
"Пошептало". Дякую !
Roman255 Дата: Пн, 29.01.2018, 18:53 | Повідомлення № 2805
Тут живе...
Повідомлень: 121
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Через шкільний комутатор роздавався інтернет на 15  комп'ютерів, а тепер є інтернет тільки на 5. Комутатор поставив інший - картина та ж сама. В чому може бути причина?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.