Сб, 21.07.2018, 10:50
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 21:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Bandalak Дата: Пт, 15.12.2017, 20:11 | Повідомлення № 2761
Лідер форуму
Повідомлень: 5906
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
Сьогодні у мене та у багатьох знайомих, хто використовує Windows 8.1 після останнього оновлення системи, сталося неадекватне завантаження вінди.
Логотип грузиться, а потім немає ні робочого стола, ні панелі задач, ні кнопки "Пуск". Просто чорний екран, на якому моргає курсор миші. Він переміщується разом з рухом миші по екрану, але на клацання кнопок на миші і клавіатурі - ніяк не реагує.
До диспетчера задач Альт+Конрл+делете зайти не вдається, так як на оцю комбінацію комп'ютер не реагує. Також не вдається викликами меню виборів режимів при завантаженні, відповідно до безпечного режиму попасти не вдається.
При цьому на комп'ютер можна спокійно зайти з іншого комп'ютера через локальну мережу. Нічого незвичного на дисках немає. Але через Тайм вівер (настроєний автоматичний доступ) увійти не вдається. Ніби пробує підключитися і вибиває знову на підключення.

Здається - це якийсь баг останнього оновлення. Але знайти рішення проблеми мені не вдалося. Гугл веде на старі спроби вирішити подібну проблему, але там трішки по іншому. А нової ще немає. майкрософт мовчить.

У школі в секретарки ліцензійний Windows 8.1 - теж така фігня сталася. Я використовуючи дані її ліцензії написав у Майкрософт. Поки-що ніякої реакції.

У кого які будуть думки?
Jokerz Дата: Пт, 15.12.2017, 20:46 | Повідомлення № 2762
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146
Цитата Bandalak ()
У кого які будуть думки?
Загрузиться с ERDcommander и корректно отменить это обновление.
Отключить авто обновление
Bandalak Дата: Пт, 15.12.2017, 20:56 | Повідомлення № 2763
Лідер форуму
Повідомлень: 5906
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
Зараз спробую Не думав, що таке можливо!
Якщо получиться - фляшка з мене!
Bandalak Дата: Пт, 15.12.2017, 21:34 | Повідомлення № 2764
Лідер форуму
Повідомлень: 5906
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
Вдалося через ERD відкотити систему до останньої критичної точки відновлення.
Все запрацювало.
Відключив автооновлення віндовс, поставив параметр "Запитувати про завантаження та інсталяцію оновлень".
Потім натиснув перевірити оновлення.
Видало ось таке:

Як взнати котре з них призвело до краху системи?
Прикріплення: 5816664.jpg(99.8 Kb)
mudrak Дата: Пт, 22.12.2017, 13:05 | Повідомлення № 2765
Наполегливий учасник
Повідомлень: 785
Нагороди: 4
Рейтинг: 68
Колись на форумі говорили про можливість використання двох мережевих карт на одному комп'ютері. Хто має такий досвід - розповідайте.
Проблема: Клас має працювати на статичних ІР, а для інтернету потрібен динамічний.
Інтернет приймається на wifi антену, яку віткнули у хаб, до якого приєднані 6 "начальственних" комп'ютерів і wifi роутер.
До того ж хабу приєднаний вчительський комп'ютер у класі, у який вставили ще одну карту, і через неї роздавали інтернет на клас.

Спочатку все ніби працювало, але коли зникає інтернет, починаються неймовірні глюки, комп'ютер ніби не знає що робити з кількома мережами.. Хтось робив щось подібне? Може якось по іншому мережу організувати? 
 
Клас - 9 комп'ютерів він7 х64 учительський він8.1 х64
PTetyana Дата: Пт, 22.12.2017, 13:27 | Повідомлення № 2766
Прописаний назавжди
Повідомлень: 303
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
У мене так було. Створено два підключення Клас та Інтернет. Кожне мало свої налаштування. Правда ІР були скрізь статичні. На клас йшли адреси 192.168.1.№ пк + маска, а на інтернет 192.168.1. ... + шлюз + днс. Усе працювало, навіть коли інтернет не працював, то мережа класу чудово працювала. Але це був Windows XP на усіх. У налаштуванні підключення було виставлено мережеву карту і до неї ж підключено провід, який потім підключено до комутатора.
bgd Дата: Пт, 22.12.2017, 14:04 | Повідомлення № 2767
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 513
Нагороди: 5
Рейтинг: 68
Цитата mudrak ()
До того ж хабу приєднаний вчительський комп'ютер у класі, у який вставили ще одну карту, і через неї роздавали інтернет на клас.Спочатку все ніби працювало, але коли зникає інтернет, починаються неймовірні глюки, комп'ютер ніби не знає що робити з кількома мережами.. Хтось робив щось подібне? Може якось по іншому мережу організувати? 
 
Клас - 9 комп'ютерів він7 х64 учительський він8.1 х64

А чому не спробуєте купити ще один світч і роздавати Інтернет на всі компи?!
mudrak Дата: Пт, 22.12.2017, 14:15 | Повідомлення № 2768
Наполегливий учасник
Повідомлень: 785
Нагороди: 4
Рейтинг: 68
Свічів якраз вистачає, клас має свій, а учительський підключений одночасно до двох, і через себе роздає інтернет класу. Так можна легше керувати доступом до інтернету, ну і предметникам гвалт потрібні програми, які дуже туго працюють при динамічному ІР. (А без динамічного ІР нема інтернету).
swetikccc Дата: Пт, 22.12.2017, 14:57 | Повідомлення № 2769
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4109
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
1. Через що антена втикнута в хаб?
2. Який пристрій роздає адреси?

Просто не можу врубитися яка різниця маршрутизатору, динамічні чи статичні адреси.
А пошукайте настройка NAT для восьмерки, ибо встаноіть на вчительському проксі, наприклад безкоштовний CC Proxy


Відредаговано: swetikccc - Пт, 22.12.2017, 15:37
Nicola Дата: Пт, 22.12.2017, 17:43 | Повідомлення № 2770
Прописаний назавжди
Повідомлень: 391
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
2 роутери, свіч Адреси СТАТИЧНІ.
У мене було кілька варіантів:
1. На вході WIFI точка у неї DHCP (192.168.112.*)
З неї на Lan!!! порт роутера. З другого Lan на сервер, з третього на cвіч. Із свіча на 10 компів НКК із свіча на Lan порт другого роутера. Через роутери (однакові паролі) на 15 нетбуків + 7 ноутбуків. Ос від XP до 10. В усіх прописані статичні адреси і шлюзом   WIFI точка. Роутери теж мають адреси з (192.168.112.2 і 192.168.112.3)
Доступ до всіх і зі всіх. (І ще залишилась одна робоча група)
2. Зараз заведено оптику і вся підмережа IP. З медіа конвертера на Lan!!! ......
Тому просто довелося поміняти всі адреси.

Якщо інтернет вимагає динаміки, то інтернет на Wan вхід  роутера, його ж DHCP можна включати а можна й ні (якщо адреси статичні) і пропишіть на компах шлюзом адресу роутера.


Відредаговано: Nicola - Пт, 22.12.2017, 17:55
volodschool2 Дата: Вт, 26.12.2017, 14:45 | Повідомлення № 2771
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1482
Нагороди: 14
Рейтинг: 344
Потрібно витягнути зображення карти в повному розмірі, допоможіть. http://rgada.info/geos2/zapros.php?nomer=947
Jokerz Дата: Вт, 26.12.2017, 15:43 | Повідомлення № 2772
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146
там кусками построено и собрано скриптом. Я вытащил куски. Если их собрать в фотошопе в одни - будет карта полная
Прикріплення: karta.rar(206.6 Kb)
volodschool2 Дата: Вт, 26.12.2017, 17:08 | Повідомлення № 2773
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1482
Нагороди: 14
Рейтинг: 344
Jokerz , Ви, як завжди, на висоті. Дякую. Плюс Вам в карму.
TYP Дата: Вт, 26.12.2017, 21:54 | Повідомлення № 2774
Прописаний назавжди
Повідомлень: 444
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Цитата volodschool2 ()
Jokerz , Ви, як завжди, на висоті. Дякую. Плюс Вам в карму.

Маленьке доповнення як витягти.
volodschool2 Дата: Ср, 27.12.2017, 00:12 | Повідомлення № 2775
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1482
Нагороди: 14
Рейтинг: 344
У мене, мабуть, якийсь неадекватний хром, в ньому вкладки Resources немає.

В режим розробника можна і по F12. Спробував забирати фрагменти з вкладки Sources, але там зображення маленькі, на сайті при масштабуванні колесом миші якість набагато краща.
Спробую оновити хром і повитягую фрагменти з вкладки Resources, якщо вона з'явиться. 
Дякую всім за допомогу.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.