Нд, 27.05.2018, 02:19
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 21:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
nadya_sm Дата: Пн, 12.01.2015, 01:30 | Повідомлення № 1921
Новий користувач
Повідомлень: 7
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Цитата kirilik ()
Реально допомагає Батьківський контроль від Microsoft:
Це тільки для Windows 7? Я правильно розумію? Бо у нас Windows XP Home, ще й оперативка 128Mb...
Jokerz Дата: Пн, 12.01.2015, 10:35 | Повідомлення № 1922
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146
Цитата nadya_sm ()
Це тільки для Windows 7? Я правильно розумію? Бо у нас Windows XP Home, ще й оперативка 128Mb...
 в вашем случае :
1. использовать DNS с фильтрацией, к примеру тот же яндекс предоставляет 
2. либо поднимать отдельный компьютер шлюз и туда ставить фильтрацию. на машинках с 128 озу это будет трудно реализовать нормально. Есть готовые ОС маршрутизаторы котоыре ставятся из образа на компьютер и через графический инфейс можно все настроить как шлюз для раздачи интернет доступа. 

Второй способ лучше, потому что у Вас все под контролем, нужно что то заблокировать - пожалуйста, или разблокировать тоже сами можете
Jokerz Дата: Пн, 12.01.2015, 10:35 | Повідомлення № 1923
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146
Цитата bgd ()
А можна встановити антивірус типу ESET Security чи KIS або інший в них є батьківський контроль.
очень слабые машины, я так понял по словам 128 озу
swetikccc Дата: Пн, 12.01.2015, 13:08 | Повідомлення № 1924
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4073
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Найкращий варіант сервер. Поки не було інженера ставив сні́фер на сервер і ніяких обмежень на контакти, але кожен знав що якщо зайде, логін і пароль спочатку будуть просто на дошці, а потім в неті, охочих не знайшлося. Зараз за захист не відповідаю, контролюю тільки під час уроку. Не пойман не вор, поставте шадов.
nadya_sm Дата: Пн, 12.01.2015, 15:06 | Повідомлення № 1925
Новий користувач
Повідомлень: 7
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Дуже вдячна за відповіді. А окремий комп'ютер під сервер  - то дає якісь ще переваги? і чи не буде сповільнювати роботу (і без того повільну)?  Якось боюся я щось міняти... бо локальну мережу завжди налаштувала тільки так, де всі комп'ютери рівнозначні і вже звиклося до того. Не знаю, чи дам потім раду собі з тими радикальними змінами і чи варто?
Певно, найкращий варіант - це таки доставляти ОЗП, а тоді думати про все решта...
Jokerz Дата: Пн, 12.01.2015, 15:24 | Повідомлення № 1926
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146
Допустим у Вас сейчас каждый компьютер имеет настройки IP + маска под сети, при установке того же сервере, его включаете в сеть (в свич) и прописываете на него к прмиеру IP 192.168.0.1 а на всех остальных 192.168.0.1 как Шлюз и все. Все компьютеры будут ходить в Интернет через сервер.
nadya_sm Дата: Пн, 12.01.2015, 16:18 | Повідомлення № 1927
Новий користувач
Повідомлень: 7
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Jokerz, дуже дякую за роз'яснення! Можна спробувати, виглядає так, що зовсім не важко :)
bgd Дата: Пн, 12.01.2015, 22:29 | Повідомлення № 1928
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 513
Нагороди: 5
Рейтинг: 68
Цитата nadya_sm ()
Це тільки для Windows 7? Я правильно розумію? Бо у нас Windows XP Home, ще й оперативка 128Mb...

А якого типу у Вас оперативка??? Напевно DIMM або DDR? Якщо так, тоді я можу Вам вислати безкоштовно 10-20 плат по 128 МБайт (DDR є багато в мене, DIMM є але мало). Ви оплатите тільки доставку!! Пишіть в особисті повідомлення, якщо цікавить.

Додано (12.01.2015, 21:29)
---------------------------------------------

Цитата nadya_sm ()
А окремий комп'ютер під сервер  - то дає якісь ще переваги? і чи не буде сповільнювати роботу (і без того повільну)?

Так дає переваги, можна при потребі Інтернет обмежувати для учнів по логіну чи по ІР адресу через проксі-сервери (програма типу UserGate 2.8). Можна нормально фільтрувати сайти, соцмережі. Сповільнювати роботу не буде. Та й комп для цього можна дуже старий взяти.
nadya_sm Дата: Пн, 12.01.2015, 23:16 | Повідомлення № 1929
Новий користувач
Повідомлень: 7
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Цитата bgd ()
А якого типу у Вас оперативка??? Напевно DIMM або DDR? Якщо так, тоді я можу Вам вислати безкоштовно 10-20 плат по 128 МБайт (DDR є багато в мене, DIMM є але мало). Ви оплатите тільки доставку!! Пишіть в особисті повідомлення, якщо цікавить.
Оперативка DDR. Якщо маєте лишню :), була б дуже вдячна. В ОП написала, але не впевнена, чи відправила)), чомусь не виходить.
bgd Дата: Пн, 12.01.2015, 23:52 | Повідомлення № 1930
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 513
Нагороди: 5
Рейтинг: 68
Цитата nadya_sm ()
Оперативка DDR. Якщо маєте лишню :), була б дуже вдячна. В ОП написала, але не впевнена, чи відправила)), чомусь не виходить.
Там обов'язково тему листа потрібно вказувати, інакше може не відправити.

Додано (12.01.2015, 22:52)
---------------------------------------------

Цитата nadya_sm ()
А окремий комп'ютер під сервер  - то дає якісь ще переваги? і чи не буде сповільнювати роботу

З такою кількістю оперативки як 128 МБ, дуже важливо який антивірус у Вас стоїть, оскільки сучасні антивіруси досить важкі для таких старих компів, навіть якщо в їх вимогах пише 128МБ оперативки. Я б радив Вам ESET Nod32 Antivirus 4 версії або навіть і версії 3
nadya_sm Дата: Вт, 13.01.2015, 17:03 | Повідомлення № 1931
Новий користувач
Повідомлень: 7
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Цитата bgd ()
З такою кількістю оперативки як 128 МБ, дуже важливо який антивірус у Вас стоїть, оскільки сучасні антивіруси досить важкі для таких старих компів, навіть якщо в їх вимогах пише 128МБ оперативки. Я б радив Вам ESET Nod32 Antivirus 4 версії або навіть і версії 3
На більшості комп'ютерів нема антивірусів наразі, бо не було мережі на всіх. Тепер налаштували, тому і проблеми появилися :). 
А на вчительському якраз цей антивірус і стоїть, правда не звернула уваги ще якої саме версії... 
Я написала ВАм в приватні повідомлення і на пошту. І дякую за поради!

Стільки питань, бачу, тут можна вирішити... приємно вражена, що люди готові допомагати, підказувати... чого я раніше не бачила цього форуму?))) бо стикаєшся з проблемою і навіть не знаєш, до кого звертатися...
Jokerz Дата: Вт, 13.01.2015, 18:09 | Повідомлення № 1932
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146
Цитата nadya_sm ()
Стільки питань, бачу, тут можна вирішити... приємно вражена, що люди готові допомагати, підказувати... чого я раніше не бачила цього форуму?))) бо стикаєшся з проблемою і навіть не знаєш, до кого звертатися...

Остались еще люди в Украине :)))))
Pentiume Дата: Ср, 28.01.2015, 09:38 | Повідомлення № 1933
Тут живе...
Повідомлень: 181
Нагороди: 2
Рейтинг: 28
А у мене тоже така біда. Віришив проблему простіше. Поставив програми для заморозки ПК.(Shadow User непогано). Весь жорсткий розбив на 2 диска, один ОС і програми, другий-для практичних.Захист ставлю на основний диск,Всі компютери приєднані до Інтернету і локальної мережі. вірусів немає, історія перегляду стерта, оскільки постійно відновлюється попередній стан ОС.  Мінус у цьому, що треба наперед продумати програми які необхідні ставити на ПК, драйвери , щоб більше не доставляти . Плюси: Не треба перезавантажувати ПК, якщо якість файли стерто .

Додано (28.01.2015, 08:38)
---------------------------------------------
Шановні учасникик форуму. Ось виникла проблема . Принесли новий ноутбук з встановленою ліцензійною польською 8,1. Необхідно переставити на піратський 8,1. Як ставити на GPТ розділ, якщо вимагається MBR, або як конвертувати GPT в MBR без втрати даних. Ноут розбирати не можна, Диск системний з вісімкою форматнув. Чекаю пропозицій.

bgd Дата: Ср, 28.01.2015, 11:08 | Повідомлення № 1934
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 513
Нагороди: 5
Рейтинг: 68
Цитата Pentiume ()
Шановні учасникик форуму. Ось виникла проблема . Принесли новий ноутбук з встановленою ліцензійною польською 8,1. Необхідно переставити на піратський 8,1. Як ставити на GPТ розділ, якщо вимагається MBR, або як конвертувати GPT в MBR без втрати даних. Ноут розбирати не можна, Диск системний з вісімкою форматнув. Чекаю пропозицій.

Прочитайте тут: http://vvpk.at.ua/load/programne_zabezpechennja/prikladne_pz/173
Pentiume Дата: Ср, 28.01.2015, 13:20 | Повідомлення № 1935
Тут живе...
Повідомлень: 181
Нагороди: 2
Рейтинг: 28
Дякую за поради. Також хочеться поділитися посиланням для тих хто зіткнувся з цією проблемою http://remontcompa.ru/335-ustanovka-windows-8-na-gpt-disk.html
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.