Чт, 21.02.2019, 16:45
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 20:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1235
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
zivert Дата: Ср, 03.10.2012, 10:58 | Повідомлення № 1546
Тут живе...
Повідомлень: 177
Нагороди: 2
Рейтинг: 48
Quote (swetikccc)
А в пінгвіні працює?


В Kylin DVI не працює. Встановив Linux Mint - теж саме !


Відредаговано: zivert - Ср, 03.10.2012, 12:54
gromko Дата: Ср, 03.10.2012, 14:23 | Повідомлення № 1547
Лінуксоїд
Повідомлень: 3204
Нагороди: 33
Рейтинг: 401
Quote (zivert)
В Kylin DVI не працює. Встановив Linux Mint - теж саме !

Повинно працювати, просто "за замовчуванням" ввімкнено порт VGA, а DVI вимкнено.
для Linux:
запускаємо Термінал (будемо працювати в консолі)
В консолі вводимо команду:
xrandr -q
Повинно вивести список моніторів (відеопортів), повинна бути згадка про DVI
наступна команда:
xrandr --output DVI-0 --mode 1280x1024 --pos 0x0
DVI-0 - порт який є у системі і у який буде передаватись зображення
1280х1024 - роздільна здатність монітора (у вас буде своє значення)
-pos 0x0 - позиція з якої буде виводитись зображення (зазвичай це використовується для розширення робочого стола на два монітори).
Монітор повинен бути під’єднаний!


Відредаговано: gromko - Ср, 03.10.2012, 14:25
zivert Дата: Ср, 03.10.2012, 16:57 | Повідомлення № 1548
Тут живе...
Повідомлень: 177
Нагороди: 2
Рейтинг: 48
Quote (gromko)
Повинно працювати, просто "за замовчуванням" ввімкнено порт VGA, а DVI вимкнено.


Ось що в мене отрималося

Може монітор треба з'єднати не перехідником, а DVI кабелем ?


Відредаговано: zivert - Ср, 03.10.2012, 16:59
Ярка Дата: Пт, 12.10.2012, 09:15 | Повідомлення № 1549
Новий користувач
Повідомлень: 16
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Є фонограма на три куплети пісні, потрібно добавити ще один. Підкажіть як це зробити?
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 12.10.2012, 17:32 | Повідомлення № 1550
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4288
Нагороди: 38
Рейтинг: 401
Качаємо і встановлюємо Audacity ( http://audacity.sourceforge.net/download/ ). Там можна зробити все, що потрібно.

Відредаговано: Пилипчук_О_П - Пт, 12.10.2012, 17:32
serbor Дата: Пт, 12.10.2012, 18:17 | Повідомлення № 1551
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 2
Рейтинг: 46
Quote (Ярка)
Є фонограма на три куплети пісні, потрібно добавити ще один.

Nero WaveEditor - легко и быстро.
PTetyana Дата: Ср, 17.10.2012, 12:34 | Повідомлення № 1552
Прописаний назавжди
Повідомлень: 313
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
Потрібна порада. Маємо в школі Інтернет ОГО, модем Huawei HG530 від Телекому. Модем стоїть у директора на першому поверсі, через кілька свічів і купу проводів підключено до нього бібліотека і комп. клас на третьому поверсі. Використання проектора і ноутбука поставило нову проблему, вчителі хочуть мати вихід в Інтернет з будь-якого кабінету. Модем працює в режимі Wi-Fi, зробила мережу, підключила ноутбук, тут ніби просто, але мережа зникає вже за кілька метрів від модему. Питання - що потрібно докупити, щоб мережа була на всіх 3-х поверхах, і коштувало усе це не "захмарні гроші" (в магазині порадили - ще купу проводів і два свіча, нащо мені робити мережу Wi-Fi і знову ж використовувати провода).
volodschool2 Дата: Ср, 17.10.2012, 13:59 | Повідомлення № 1553
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1511
Нагороди: 15
Рейтинг: 354
Quote (PTetyana)
Питання - що потрібно докупити, щоб мережа була на всіх 3-х поверхах, і коштувало усе це не "захмарні гроші"

TP-Link TL-PA111
swetikccc Дата: Ср, 17.10.2012, 23:20 | Повідомлення № 1554
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4148
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (PTetyana)
через кілька свічів

Так і врубіть в них точки доступа

Додано (17.10.2012, 23:20)
---------------------------------------------

Quote (PTetyana)
але мережа зникає вже за кілька метрів від модему

Що за модем такий7
В мене ноутбук працював точкою, так бив на 25 метрів через дві стіни
BBC Дата: Ср, 17.10.2012, 23:23 | Повідомлення № 1555
Тут живе...
Повідомлень: 177
Нагороди: 1
Рейтинг: 6
Quote (НІКОЛЯ)
Замовте китайський VGA двійник в чому проблема? 25 грн. ;)

Де таке чудо можна замовити?
НІКОЛЯ Дата: Ср, 17.10.2012, 23:29 | Повідомлення № 1556
Знавець вірусів
Повідомлень: 2878
Нагороди: 18
Рейтинг: 206
Якщо школа стара то і з танка непробєш стін, максимально 10 метрів.
Quote (swetikccc)
Що за модем такий7

http://zloykolobok.blogspot.com/2012/01/huawei-hg530.html
Quote (PTetyana)
Питання - що потрібно докупити, щоб мережа була на всіх 3-х поверхах, і коштувало усе це не "захмарні гроші"

Два такі пристрої http://lanmarket.ua/tp-link/tp-link-tl-wa7510n-1600/#.UH8WzW-LiGN в режимі АР забезпечать ще й підвал інтернетом ;)
Або TP - LINK 5210G в режимі АР і немає проблем в мене таким чином школа повністю пересікається нетом.
Quote (BBC)
Де таке чудо можна замовити?

http://aukro.ua/drugaya-periferiya-aksessuary-111318 - непамятаю на якій сторінці точно
PTetyana Дата: Чт, 18.10.2012, 09:02 | Повідомлення № 1557
Прописаний назавжди
Повідомлень: 313
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
Quote (НІКОЛЯ)
Якщо школа стара то і з танка непробєш стін

НІКОЛЯ правий, школа дійсно стара.
Модем той, що Телеком давав за 1грн. Для дому може й не дуже, але школа звичайного типу багато собі дозволити не може.
Я думала про такі точки доступу, але на другому поверсі немає інтернету взагалі, тобто туди потрібно провести провід, щоб до нього підключити АР?
Другу, припустимо я підключу в класі, питання чи потягне вона усі класи з одного кінця коридору в інший?
swetikccc Дата: Чт, 18.10.2012, 09:34 | Повідомлення № 1558
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4148
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Пані PTetyana, а воно Вам потрібно?
Ініціатива як кажуть......
Дали список обладнання і хай працюють
Quote (PTetyana)
вчителі хочуть мати вихід в Інтернет з будь-якого кабінету.

У нас так і розігналися Вони додатково щось робити, та я думаю і у Вас :)
Photo Дата: Чт, 18.10.2012, 12:27 | Повідомлення № 1559
Часто заходить...
Повідомлень: 56
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Дайте почитать директору о влиянии WiFi на здоровье человека.
Думаю после этого точку WiFi придётся перенести/отключить.
volodschool2 Дата: Чт, 18.10.2012, 14:14 | Повідомлення № 1560
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1511
Нагороди: 15
Рейтинг: 354
PTetyana, а мій варіант з TL-PA111 не розглядали? Стіни танком пробивати не треба, все працює через електромережу і ніякого шкідливого впливу WiFi.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.