Пропоную в даній темі ділитись цікавими ресурсами, які можна використовувати як хмарні технології.
Dropbox — безкоштовний програма, що дозволяє зберігати свої дані на віддалених серверах, а також надавати іншим користувачам доступ до них. Dropbox може використовуватися для зберігання та обміну даними, синхронізації даних, як хостинг для мінісайтів і буде корисний як помічник IT розробнику і простому користувачеві.
Dropbox працює за принципом синхронізації даних — під час інсталяції на комп’ютері створюється папка «My Dropbox», яка синхронізується з онлайн-сховищем. При зміні будь-якого вмісту локальної папки зміни відбудуться і на сервері Dropbox. Доступ до онлайн-сховища може надаватися з будь-якого комп’ютера, що робить цю програму дуже зручною для обміну файлами і створення резервних копій важливих даних.
Основні можливості Dropbox:
— Синхронізація відбувається без участі користувача. Можна підключити декілька комп’ютерів. — Підтримка будь-якого типу файлів. — Автоматичне оновлення даних при оновленні на локальному комп’ютері. — При зміні частини файлу, передається лише змінений фрагмент, що істотно зменшує трафік і прискорює процес синхронізації. — Історія зміни файлів, яка доступна на період останніх 30 днів. — Високий рівень захищеності сервісу. Досягається передачею даних по зашифрованому каналу (SSL) і зберіганням даних «у хмарі» в зашифрованому вигляді (AES-256). — Можливість викладати файли для загального доступу через папку «Public». — Можливість створення «розшарених» папок для загального доступу осіб, що мають різні облікові записи на сервісі. — Швидкість завантаження і відвантаження можна обмежити або надати це самій програмі Dropbox.
Це їхній якийсь глюк. В мене на особистому смартфоні все робило. Грався з налаштуваннями і почало просити встановити Google Apps Device Policy. Включив/виключив керування мобільними пристроями і вже не просить. А в учнів просить через раз.
Додано (12.10.2017, 15:13) --------------------------------------------- Запустив Classroom в 6-9 класах. В 5 поки не починав, бо в багатьох учнів 6 класу виникли труднощі з входом та використанням. 7-9 класі працюють з перемінним успіхом, але потроху система приживається. В скорому часі запускаю клас "Віртуальна учительська" де буду викладати всі "відписки" методкабінету" а також різні інформаційні матеріали, звіти тощо. І чогось думаю. що активність буде нижче плінтуса.
На рівні КВН ("кому воно нада...") . Уявив наших "вчителиць" (вибачте...), а їм до одного місця , що Classroom, що Intel, який, до речі, пройшли всі...Жаль (щодо Intel) витраченого часу і зусиль. (моїх....). А ВІЗ І НИНІ ТАМ !
Хтось в листопаді реєструвався в g suite for education з доменом pp.ua . Мене весь час при реєстрації Гугл зупиняє і пише що я спамер. З різних комп'ютерів ip і браузерів пробував на три різних домена. Хоч рік назад зареєструвався без проблем. Може pp.ua в бан поставили?
Закінчився термін дії мого домена vashkola.pp.ua Сайт перестав працювати і g suite for education почав присилати попередження.
Продовжити самому ніяк не вдається. Написав у службу підтримки. Мені дали відповідь:
Доброго дня, Анатолію!
Встановіть програму Telegram на ваш телефон. Для авторизації використовуйте номер телефону +38098*****25, вказаний в даних власника при реєстрації домену.
У пошуку введіть @ppuabot, a якщо ви використовуєте веб-версію програми, перейдіть за посиланням https://telegram.me/ppuabot Знайдіть в діалозі з ним кнопку "START", натисніть на неї. Ви побачите повідомлення: "We need to know your phone number. Please press 'Send phone number' button." Натисніть на кнопку "Send phone number". Потім ви побачите повідомлення "Please select function you wish to execute”. Оберіть “Activate domain” У відповідь на повідомлення "Let me know what domain do you want to activate?", введіть ім'я вашого домену (без http: //, www) Бот запитає, чи ви згодні з правилами доменної зони та угодою про надання контактних даних: Натисніть на “Yes” якщо згодні. Відповідь має бути така: “Your request is being processed ... The domain (назва домену) successfully activated. Enjoy but do not forget about PP.UA policy and registrant contact data usage you agreed. Please select function you wish to execute”. Якщо ви не згодні, натискаєте на “No”. Домен не буде активовано. Після цих дій домен активується автоматично, протягом п'яти хвилин.
Коли домен буде активований, його статус у вашому особистому кабінеті зміниться з "виконується завдання" на "активний". -- Олексій Момот підтримка клієнтів NIC.UA
Мучуся, мучуся - все марно! Смартфона у мене немає, а коли захожу з комп'ютера за посиланням на веб-версію https://telegram.me/ppuabot Ніякої кнопки "Старт" там немає, є там тільки кнопка "Відправити повідомлення", але вона не натискається. Також не вдається авторизуватися в телеграм по своєму номеру телефона тут: https://web.telegram.org/#/login пише, що некоректний номер телефону. Перепробував вже всі варіанти введення.
а NIC.UA в розділі Домени натискували "Продовжити"?
Натискав два рази, місяць тому і 2 тижні тому. Ніби писало, що продовжить, але знову приходило повідомлення про закінчення терміну. А сьогодні вже не зміг там натиснути. Точніше, натиснув, але у кінці написало помилку "Дія заборонена". Тоді я написав у службу підтримки.
Цитатаvolodschool2 ()
Кнопку "Activate domain" внизу бачите? Якщо ні, то введіть /start . Ну а далі буде все зрозуміло.