Пропоную в даній темі ділитись цікавими ресурсами, які можна використовувати як хмарні технології.
Dropbox — безкоштовний програма, що дозволяє зберігати свої дані на віддалених серверах, а також надавати іншим користувачам доступ до них. Dropbox може використовуватися для зберігання та обміну даними, синхронізації даних, як хостинг для мінісайтів і буде корисний як помічник IT розробнику і простому користувачеві.
Dropbox працює за принципом синхронізації даних — під час інсталяції на комп’ютері створюється папка «My Dropbox», яка синхронізується з онлайн-сховищем. При зміні будь-якого вмісту локальної папки зміни відбудуться і на сервері Dropbox. Доступ до онлайн-сховища може надаватися з будь-якого комп’ютера, що робить цю програму дуже зручною для обміну файлами і створення резервних копій важливих даних.
Основні можливості Dropbox:
— Синхронізація відбувається без участі користувача. Можна підключити декілька комп’ютерів. — Підтримка будь-якого типу файлів. — Автоматичне оновлення даних при оновленні на локальному комп’ютері. — При зміні частини файлу, передається лише змінений фрагмент, що істотно зменшує трафік і прискорює процес синхронізації. — Історія зміни файлів, яка доступна на період останніх 30 днів. — Високий рівень захищеності сервісу. Досягається передачею даних по зашифрованому каналу (SSL) і зберіганням даних «у хмарі» в зашифрованому вигляді (AES-256). — Можливість викладати файли для загального доступу через папку «Public». — Можливість створення «розшарених» папок для загального доступу осіб, що мають різні облікові записи на сервісі. — Швидкість завантаження і відвантаження можна обмежити або надати це самій програмі Dropbox.
Не отримується зареєструватися на G Suite for Education. Видає ось таке повідомлення
На жаль, наразі ми не можемо вас зареєструвати.Google робить усе можливе, щоб спамери не могли працювати з G Suite. Зокрема ми не створюємо домени, якщо вважаємо, що їх може бути використано для надсилання спаму. Тому, на жаль, іноді ми відхиляємо реєстрацію легітимних доменів. Якщо процедуру було перервано помилково, просимо вибачення за можливі незручності. Оцінюючи спроби реєстрації, система Google враховує кілька факторів, включаючи кількість доменів, створених користувачами відповідного регіону, а також репутацію цих доменів в Інтернеті. Користувачі, які намагаються створити багато доменів, застосовують спільні комп’ютери чи комп’ютери, заражені зловмисним ПЗ, або ті, хто реєструється в доменах із низькою репутацією, можуть потрапити під обмеження.
Потім пробував зареєструвати 14 денну версію тут Але на останньому етапі коли ніби-то "Настройка аккаунта G Suite почти завершена" не хоче приймати і створювати аккаунт.
Створив електронну скриньку школи на gmail(до цього при реєстрації використовував офіційну скриньку на ukr.net), але при реєстрації ті ж трабли.
Може проблеми через юкозівський домен at.ua? Хоча вище колега писав, що нема різниці який домен використовувати, можна і юкозівський...
Сьогодні принесли конверт, прийшов на адресу школи, зворотня адреса - Париж, лист від гугла. В конверті код підтвердження на запит про те, що школа може займатися комерційною діяльністю на сторінках гугла. Запропонували пройтись своїм обліковим записом за посиланням http://google.com/verifymybusiness і ввести отриманий код. Увів. Так і не зрозумів, для чого це все, ніякою комерційною діяльністю займатись не планували. Ну, нехай буде.
Не отримується зареєструватися на G Suite for Education.
Яке ваше доменне ім’я? Якщо від юкозу то не пройде. Доменне ім’я повинне бути ваше. Рекомендую зареєструвати NAME.pp.ua наприклад за допомогою реєстратора NIC.UA
З.І. Сьогодні прийшло повідомлення про надання безкоштовної підписки. З.І.2. Тому я "в темі". Питайте що треба. Сайт школи на юкозі. З.І.3. Пока на "юкозі". Але буду втікати, бо мобільна версія юкозу жахлива. Сайт на Joomla практично готовий. Також по цьому можу допомогти.
Зареєстрував через домен pp.ua. Але пробну версію на 14 днів звідси. При цьому вказав свою власну адресу, а не офіційну адресу школи. Чи можна її якось потім змінити?
Я думаю якщо звернутися в техпідтримку то можна. Вони гарно відгукуються по телефону. Потім треба буде підтвердити доступ до електронної скриньки закладу відповівши на їхній запит. Або скасувати підписку і розпочати наново.
Кому вдалося налаштувати пошту в G Suite for Education? Техпідтримка порекомендувала правильно налаштувати записи МХ, щоб вони вказували на сервери Google. Зробити це необхідно в налаштуваннях доменного хостингу в зоні управління DNS. Реєстрував свій домен на NIC.UA, а хостинг тимчасово знаходиться на zzz.com.ua. Зайшов в панель управління NIC.UA і в розділі сервери імен для домену прописав потрібні Гуглу МХ записи, але пошта все одно не працює. Техпідтримка NIC.UA говорить, що треба їх міняти на zzz.com.ua. Підкажіть, будь ласка, де можна змінити MX записи в панелі управління?