Пн, 24.07.2017, 15:45
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 2«12
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.1 Інтернет. Сервіси Інтернету » Укртелеком + Микротик (помогите решить.)
Укртелеком + Микротик
vasia Дата: Пн, 01.12.2014, 19:12 | Повідомлення № 1
Я тут недавно...
Повідомлень: 54
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
Суть в том, что имеем канал Укртелеком. ОГО! Ультра со скоростью 24 Мбит.
Естественно модем настроен по новой технологии - DHCP.
От модема кабель втыкается в Свитч, от свитча - в Микротик.
Вопрос в том, как настроить Микротик, что б Интернет Выходил с него на Беспроводную карточку и раздавался клиентам.
Надо создавать DHCP-клиент для ether1 ?


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Ср, 06.01.2016, 00:27
vasia Дата: Ср, 03.12.2014, 23:50 | Повідомлення № 16
Я тут недавно...
Повідомлень: 54
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
Понял, зачит, стоит удалить Bridge вообще, а порты 2 и 3 поставить в режим свитч?
И интернет должен заходить на эти порты через NAT я правильно понял?
volodschool2 Дата: Ср, 03.12.2014, 23:59 | Повідомлення № 17
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1314
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Можна і так, тоді порт 2 буде master, а порт 3 - slave. На моєму RB750 (див. скріншот) саме так і зроблено.

Відредаговано: volodschool2 - Чт, 04.12.2014, 00:02
Bandalak Дата: Сб, 13.12.2014, 15:03 | Повідомлення № 18
Лідер форуму
Повідомлень: 5205
Нагороди: 34
Рейтинг: 245
У мене така проблема:

MikroTik RB 750 підключений WAN-ом (1 порт) по динаміці до провайдера, заявлена швидкість 100 Мбіт/сек.
Час від часу, буває раз в тиждень, а буває 5 раз на день, цей 1-й порт сам переходить в режим 10 Мбіт/сек. Допомагає перезаватаження мікротіка. Також допомагає зміна швидкості порта туди-сюди в Інтерфейсах з натисненням кнопки "Апплі". Вже замахався перезавантажувати.
Чи не можна якось зафіксувати режим роботи цього порта на 100 Мбіт/сек і не дозволяти йому переходити в режим 10 Мбіт/сек?
Чи може кабель погано контаче?
volodschool2 Дата: Пн, 05.01.2015, 23:18 | Повідомлення № 19
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1314
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Цитата Bandalak ()
1-й порт сам переходить в режим 10 Мбіт/сек

Зніміть Auto Negotiation
Прикріплення: 2656747.png(9Kb)


Відредаговано: volodschool2 - Пн, 05.01.2015, 23:19
Bandalak Дата: Нд, 11.01.2015, 10:56 | Повідомлення № 20
Лідер форуму
Повідомлень: 5205
Нагороди: 34
Рейтинг: 245
Дякую, коли знімав галочку, з часом повністю лінк пропадав.
Але причину я знайшов. На мікротік давав наводки вай-фай роутер, котрий своєю антеною дотикався в притул до вхідних гнізд мікротіка. Віддалив роутер на 2 м., все стало ок!
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.1 Інтернет. Сервіси Інтернету » Укртелеком + Микротик (помогите решить.)
Сторінка 2 з 2«12
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.