Чт, 27.07.2017, 05:42
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.1 Інтернет. Сервіси Інтернету » Укртелеком + Микротик (помогите решить.)
Укртелеком + Микротик
vasia Дата: Пн, 01.12.2014, 19:12 | Повідомлення № 1
Я тут недавно...
Повідомлень: 54
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
Суть в том, что имеем канал Укртелеком. ОГО! Ультра со скоростью 24 Мбит.
Естественно модем настроен по новой технологии - DHCP.
От модема кабель втыкается в Свитч, от свитча - в Микротик.
Вопрос в том, как настроить Микротик, что б Интернет Выходил с него на Беспроводную карточку и раздавался клиентам.
Надо создавать DHCP-клиент для ether1 ?


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Ср, 06.01.2016, 00:27
volodschool2 Дата: Пн, 01.12.2014, 20:19 | Повідомлення № 2
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1314
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Цитата vasia ()
Надо создавать DHCP-клиент для ether1 ?
Обов’язково. Таким чином отримаєте інтернет на мікротіку на ether1. В файрволі NAT/Action - masquerade
vasia, який у Вас роутерборд? Зазвичай на заводських настройках кабель з модема в ether1 і все працює.
vasia Дата: Пн, 01.12.2014, 20:24 | Повідомлення № 3
Я тут недавно...
Повідомлень: 54
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
Роутербоард - 433АН.
volodschool2 Дата: Пн, 01.12.2014, 20:29 | Повідомлення № 4
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1314
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Хороший апарат. Спочатку переконайтесь, чи отримали інтернет на ether1. Для цього достатньо пропінгувати в терміналі будь-що, наприклад ping ya.ru.
vasia Дата: Пн, 01.12.2014, 20:33 | Повідомлення № 5
Я тут недавно...
Повідомлень: 54
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
volodschool2, спасибо за советы. С меня + к рейтингу )
Завтра буду пробовать. Надеюсь, все получится.
volodschool2 Дата: Пн, 01.12.2014, 20:37 | Повідомлення № 6
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1314
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
По настройках мікротіка в неті море інформації, якщо Ви початківець, можу кинути парочку посилань на урокиі.

Відредаговано: volodschool2 - Пн, 01.12.2014, 20:37
vasia Дата: Ср, 03.12.2014, 18:44 | Повідомлення № 7
Я тут недавно...
Повідомлень: 54
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
Может подскажите, как создать свясь между портами ethernet без использования бриджа?

Додано (03.12.2014, 17:44)
---------------------------------------------
Итак, изъясню весь расклад, а вы, дадите совет, как поступить лучше.

Имеется 3 роутерборда микротик: 433, 411АН и 411АН, канал интернета - укртелеком, на DSL модеме соединение через DHCP.

Модем на 1 этаже подключен к телефону, дальше в свитч и на чердак, где подключен еще к одному свитчу, а уже от того свитча к порту микротика 433. К этому же микротику подключены и 2 другие микротики (411 АН). Подключены они кабелем в ether2 и еther3.
Интернет я настроил на Микротик 433 следующим образом: создал DHCP-клиент, правило NAT, разрешающее раздачу интернета и создал Bridge, в который добавил все 3 ethernet порты. На этом же микротике и скорость ограничивается.
Микротики 411АН получают интернет уже "порезаный" и раздают его клиентам через безпроводный канал.

Внимание вопрос: нормально я поступил или стоит вообще обойтись без 433, а со свитча на чердаке подключиться к двом микротикам, на каждом создать dhcp-клиент и "порезать" скорость на каждом?
Все дело в том, что после такой настройки интернет вроде и работает, но каждые примерно 5 минут идут непонятные разрывы, которых даже в логах нету. Или это разрывы от укртелекома или в микротике причина не пойму. Во время разрыва интернет вроде подвисает на 1-2 секунды, может прекратится загрузка видео или разорвать с сервером, если в онлайн игре. Причины разрывов не понятны. Срок аренды DHCP 24 часа, должно все работать. Вот я и думаю, может микротик не справляется с нагрузкой...
volodschool2 Дата: Ср, 03.12.2014, 21:40 | Повідомлення № 8
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1314
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Схоже на те, що з вибором місця для 433-го все зроблено правильно. Можна використати і другий варіант (без 433), але в цьому випадку нарізати швидкість доведеться на 411, а там слабенький проц і пам’яті мало. Краще буде працювати перший варіант, тоді 411-і будуть працювати просто як точки доступу, а основна нагрузка буде лягати на 433-ій. Я правильно зрозумів, що на 433-му немає радіокарт? При наявності двох радіокарт можна було б взагалі відмовитись від 411-их.
Щодо розривів, то треба локалізувати причину. Не думаю, що потужний 433-й мікротік не справляється з роздачею 20 мбіт/с. Хіба що Ви накидали в файрвол декілька сотень хитромудрих правил та ще й клієнти запустили на скачування гору торентів. Спробуйте в терміналі на 433-му запустити пінг будь-якого сайту і прослідкуйте, чи він не пропадає в моменти розривів інтернету на клієнтах. Можливо це дійсно так працює укртелеком. А як працює інтернет, якщо підключитись до модема без мікротіка? Який у Вас модем? Спробуйте акційний Huawei HG532e, в ньому MIPS-процесор працює на частоті 420 МГц, він гарно справляється з великою кількістю підключень.
А от щодо об’єднання всіх портів в брідж не погоджусь. Я роблю так. Перший порт (WAN), на якому налаштований DHCP-клієнт, отримує ІР-адресу (192.168.0.2) з модема і на ньому з’являється інтернет. Всі інші порти об’єднані в брідж, йому вручну назначена ІР-адреса 192.168.1.1 . Створюється DHCP-сервер, котрий буде назначати ІР всім клієнтам з підмережі 192.168.1.0/24 . В файрволі створюєте правило нат з OutInterface - WAN i Action - masquerade. Словом, Вам необхідно настроїти 433-й як роутер, бо зараз він працює в режимі бріджа і вся нагрузка лягає на модем.
Яка версія RouterOS? Встановіть останню 6.22 . В шостій версії є Quick Set. Якщо скинути всі настройки на заводські і зайти на роутерборд через вінбокс, то у вікні  Quick Set можна легко виконати початкові налаштування роутера. Потім можна буде більш тонко все донастроїти.
Приклад налаштуваня мікротіка http://www.technotrade.com.ua/Articles/mikrotik_router_setup.phpОсь таких мінімальних налаштувань достатньо для роботи мікротіка як роутера: 


Відредаговано: volodschool2 - Ср, 03.12.2014, 22:31
vasia Дата: Ср, 03.12.2014, 22:55 | Повідомлення № 9
Я тут недавно...
Повідомлень: 54
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
Цитата volodschool2 ()
Перший порт (WAN), на якому налаштований DHCP-клієнт, отримує ІР-адресу (192.168.0.2) з модема і на ньому з’являється інтернет. Всі інші порти об’єднані в брідж, йому вручну назначена ІР-адреса 192.168.1.1 .

Не понятно, как тогда порты обмениваются данными с портом WAN. То есть, как на них заходит интернет?
Bandalak Дата: Ср, 03.12.2014, 23:07 | Повідомлення № 10
Лідер форуму
Повідомлень: 5215
Нагороди: 34
Рейтинг: 245
Мабуть, як зазвичай через NAT.
vasia Дата: Ср, 03.12.2014, 23:29 | Повідомлення № 11
Я тут недавно...
Повідомлень: 54
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
А может сделать упрощенный вариант: отсоединить микротики, которые выполняют роль точки доступа и втыкнуть их у свитч?
volodschool2 Дата: Ср, 03.12.2014, 23:29 | Повідомлення № 12
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1314
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Цитата Bandalak ()
Мабуть, як зазвичай через NAT
Саме так. Теперішні Ваші настройки зробили із роутерборда "розумний світч", який тільки обмежує швидкість інтернету для клієнтів. ІР-адреси клієнти отримують безпосередньо з модема і беруть інтернет з модема. Зробіть з 433 роутер.


Відредаговано: volodschool2 - Ср, 03.12.2014, 23:37
vasia Дата: Ср, 03.12.2014, 23:34 | Повідомлення № 13
Я тут недавно...
Повідомлень: 54
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
Я создал правило NAT, оно работает:
Прикріплення: 3203352.jpg(22Kb)
volodschool2 Дата: Ср, 03.12.2014, 23:38 | Повідомлення № 14
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1314
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Прочитайте моє попереднє повідомлення.
volodschool2 Дата: Ср, 03.12.2014, 23:42 | Повідомлення № 15
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1314
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Цитата vasia ()
Я создал правило NAT, оно работает:
Насправді в режимі бріджа інтернет клієнти будуть отримувати і без цього правила, воно в даному режимі не працює.
Цитата vasia ()
А может сделать упрощенный вариант
Мені здається, що Вам треба визначитись із метою всієї затії. Який результат хочете отримати? Я так розумію, є хороша апаратура і хочеться її задіяти. Цікаво, звідки в школі мікротіки?


Відредаговано: volodschool2 - Ср, 03.12.2014, 23:55
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.1 Інтернет. Сервіси Інтернету » Укртелеком + Микротик (помогите решить.)
Сторінка 1 з 212»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.