Ср, 22.11.2017, 22:14
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 4 з 6«123456»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.1 Розробки уроків (ОС Windows) » Програмування!
Програмування!
W-w-W Дата: Сб, 11.04.2009, 09:29 | Повідомлення № 1





В даній темі будуть розміщуватись план-конспекти до розділу "Програмування та все, що з ним пов'язано", які можуть бути не обов'язково ваші!

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Bandalak Дата: Чт, 24.12.2009, 10:40 | Повідомлення № 46
Лідер форуму
Повідомлень: 5534
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (gromko)
Завантажити версію для Windows http://www.freepascal.org/down/i386/win32.var

gromko, Ви самі звідци качали?
Ну скачав я файл win32.var, розміром біля 5 кб.. Що мені з ним далі робити?
До речі, він чудово відкривається у блокноті і виглядає як вебсторінка.
gromko Дата: Чт, 24.12.2009, 11:14 | Повідомлення № 47
Лінуксоїд
Повідомлень: 2671
Нагороди: 27
Рейтинг: 343
Quote (Bandalak)
Ну скачав я файл win32.var, розміром біля 5 кб.. Що мені з ним далі робити? До речі, він чудово відкривається у блокноті і виглядає як вебсторінка.

Оте var було посиланням на сторінку скачування, треба було просто клацнути по ньому, а не завантажувати.
Пряме посилання на скачування

http://sourceforge.net/project....ownload

alex Дата: Чт, 24.12.2009, 11:36 | Повідомлення № 48
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (dpi)
Цитата (alex )
На мою точку зору в сучасній школі оптимальним є використання мови Паскаль.

Чому - аргументуйте свою думку.
Цитата (alex )
Вибір мови визначають і кількість годин, відведених на вивчення інформатики, і рівень знаннь учнів з математики та інше.

Невже програмування необхідне лише для "перемелювання чисел"?

В попередніх своїх повідомленнях я, і ті учасники які поділяють мою точку зору, приводив аргументацію.
Людину не можна переконати в чомусь, якщо вона має свою точку зору. Під тиском деяких аргументів
вона на певний час може і згодиться, але потім знову знайде аргументи для відстоювання своєї точки зору.

Як на мене програмування, це не перемелювання чисел, а щось похоже до гри в шахмати.
Тут і логіка, і перспективне мислення, і проблеми оптимізації

Додано (24.12.2009, 11:36)
---------------------------------------------

Quote (НІКОЛЯ)
Припустимо, що у вас є шелл с правами apache.

Та які там індійці apache? Шелл просто сортує лінійний масив, причому при кількості елементів <10000
оптимальність краща ніж n log n. ;)
Bandalak Дата: Чт, 24.12.2009, 11:38 | Повідомлення № 49
Лідер форуму
Повідомлень: 5534
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (gromko)
Оте var було посиланням на сторінку скачування, треба було просто клацнути по ньому, а не завантажувати.
Пряме посилання на скачування

Все, скачав. Дякую! Просто із форматом var я раніше не зустрічався і тому подумав, що це якись архів.
А графіка буде працювати у цьому Паскалі? Якщо так, то які шляхи вказувати при ініціалізації графічного екрану?
Хотілося б ще мати русифікатор на ФрееПаскаль. :p

Quote (alex)
Як на мене програмування, це не перемелювання чисел, а щось похоже до гри в шахмати.
Тут і логіка, і перспективне мислення, і проблеми оптимізації

Все ж таки хотілося б реалізовувати ті ж самі алгоритми у візуальному середовищі.
Нехай замість вхідних та вихідних файлів буде потрібно створити дві форми і все, далі те ж саме програмування, що і у Паскалі! Але для учнів на 3 порядки цікавіше!
Це особливо актуально при тотальному падінні цікавості учнів до алгоритмізації. Як я не стараюся, а зацікавати масово не вдається. Так максимум 1-2 з класу і все!


Відредаговано: Bandalak - Чт, 24.12.2009, 11:45
НІКОЛЯ Дата: Чт, 24.12.2009, 12:05 | Повідомлення № 50
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (alex)
Та які там індійці apache?

B) B) B) Да ! ;) Ото ви мене розсмішили B) Індейці B) B) B) Це всирівно що дати визначення що Паскаль це ім'я повара з ресторану ;)
Оце видали страні угля много но мєлкого.

Почитайте тут що це за індеєць B) де він живе і як з ним спілкуватись http://informatic.org.ua/forum/30-207-1
Ця тема якраз і створенна для такіх випадків ;)

alex Дата: Чт, 24.12.2009, 12:07 | Повідомлення № 51
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (Bandalak)
Як я не стараюся, а зацікавати масово не вдається.

Серйозна алгоритмізація не для широкого загалу. Хіба є масова цікавість математикою.
З тих хто її вчить більшість вчить тому, що її потрібно здавати. На масовість а алгоритмізації
я особисто не надіюсь.
Bandalak Дата: Чт, 24.12.2009, 12:19 | Повідомлення № 52
Лідер форуму
Повідомлень: 5534
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (alex)
На масовість а алгоритмізації
я особисто не надіюсь.

А я сподіваюся! Тому і хочу навчити дітей писати ті ж самі Паскаль-програми, але не в середовищі Паскаля, а в візуальниму середовищі Делфі. Поки-що сам почав вивчати це середовище по посібниках Завадського та Глинського. Як навчуся до мінімального рівня - почну зацікавлювати ним учнів.


Відредаговано: Bandalak - Чт, 24.12.2009, 12:20
alex Дата: Чт, 24.12.2009, 12:30 | Повідомлення № 53
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (НІКОЛЯ)
Оце видали страні угля много но мєлкого.

А Ви що так і не зрозуміли, що всі відповіді для прикола? ;) :o

Додано (24.12.2009, 12:30)
---------------------------------------------

Quote (Bandalak)
А я сподіваюся!

Надія завжди вмирає останньою.
НІКОЛЯ Дата: Чт, 24.12.2009, 13:48 | Повідомлення № 54
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (alex)
А Ви що так і не зрозуміли, що всі відповіді для прикола?

;) Зрозумів ;)
swetikccc Дата: Чт, 24.12.2009, 16:06 | Повідомлення № 55
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (Bandalak)
А я сподіваюся! Тому і хочу навчити дітей писати ті ж самі Паскаль-програми, але не в середовищі Паскаля, а в візуальниму середовищі Делфі. Поки-що сам почав вивчати це середовище по посібниках Завадського та Глинського. Як навчуся до мінімального рівня - почну зацікавлювати ним учнів.

ООП ось що потрібно, а не перенос з Паскаля в Делфі.
Якщо врубитесь в ООП буде клас, але наприклад мені дуже важко після процедурного
gromko Дата: Чт, 24.12.2009, 19:37 | Повідомлення № 56
Лінуксоїд
Повідомлень: 2671
Нагороди: 27
Рейтинг: 343
Quote (Bandalak)
Хотілося б ще мати русифікатор на ФрееПаскаль.

Quote (Bandalak)
Тому і хочу навчити дітей писати ті ж самі Паскаль-програми, але не в середовищі Паскаля, а в візуальниму середовищі Делфі

Тоді Вам треба Lazarus - посилання вже давав. Lazarus - безкоштовна альтернатива платному Delphi
Якщо прибрати з панелі непотрібні кнопочки, то отримаємо FPC
Стифа Дата: Чт, 21.01.2010, 18:19 | Повідомлення № 57
Я тут недавно...
Повідомлень: 33
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Извините, что врываюсь в столь бурную дискуссию, но недавно набрела на сайт. Возможно вы уже там были, а кому-то может и пригодиться :)

http://distance.edu.vn.ua/metodic/pascal

P.S. К сожалению, никакого отношения к дискуссии это не имеет

tipo4ek Дата: Нд, 31.01.2010, 21:27 | Повідомлення № 58
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Особиста думка: візуальне програмування в школі потрбне лише як робота з обдарованими дітьми або тими хто цікавиться програмуванням і хоче його вивчати більш детально і поглиблено.

Додано (31.01.2010, 21:27)
---------------------------------------------
я вважаю, що дітям вистачить і базового купсу Паскаля. Ну знаю я делфі, апачі, денвери, джумли, пшп і все інше, але ж дітям навіщо забивати цим голову??????

gromko Дата: Нд, 31.01.2010, 22:19 | Повідомлення № 59
Лінуксоїд
Повідомлень: 2671
Нагороди: 27
Рейтинг: 343
Quote (tipo4ek)
Особиста думка: візуальне програмування в школі потрбне лише як робота з обдарованими дітьми або тими хто цікавиться програмуванням і хоче його вивчати більш детально і поглиблено.

Візуальне програмування сприймається учнями значно легше ніж звичайне, процедурне програмування
dpi Дата: Нд, 31.01.2010, 22:36 | Повідомлення № 60
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
У меня по программе есть визуальное программирование. Я даю его в Word и Excel (VBA). Не хочу грузить детей Билдером. Да и себя тоже.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.1 Розробки уроків (ОС Windows) » Програмування!
Сторінка 4 з 6«123456»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.