Ср, 22.11.2017, 00:53
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 5 з 7«1234567»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.9 Вирішення проблем з залізом » Проблеми, поломки, поради. (Ремонт комп`ютерної техніки.)
Проблеми, поломки, поради.
serg Дата: Нд, 10.05.2009, 11:11 | Повідомлення № 1
Я тут недавно...
Повідомлень: 43
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Ми з вами часто зустрічаємося з різноманітнами проблемами та поломками комп`ютерів.
Так, як ми, вчителі інформатики- люди близькі до техіки часто ми можемо налагодити комп`ютер самостійно, і ми це робимо. Але інколи виникають проблеми, які ми самостійно не можемо вирішити, шукаємо допомоги, поради.
Наприклад:
В мене комп`ютер
Тип ЦП AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Системна плата Gigabyte GA-K8N51GMF (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN, IEEE-1394)
Чiпсет системної плати nVIDIA GeForce 6100, AMD Hammer
Системна пам'ять 512 Мб (PC3200 DDR SDRAM)
Вiдеоадаптер Radeon X600 (128 Мб)

працював 3 роки без проблем. Одного разу вмикаючи його відеокарта відмовилася працювати, перейшов на інтегровану
Вiдеоадаптер NVIDIA GeForce 6100 (256 Мб)
Перевірив я її на іншому комп`ютері, працює.
Думав проблеми з материнкою, але поставив іншу відеокарту NVIDIA GeForce 6700 (256 Мб), працює.
Але не довго потішився,через 2 тижні і GeForce відмовилася працювати у моїй системі.
Думаю проблеми з блоком живлення, думаю перевірити.
Що порадите?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: serg - Нд, 10.05.2009, 11:35
filnick Дата: Сб, 13.03.2010, 20:45 | Повідомлення № 61
Мудрий вчитель
Повідомлень: 2238
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Quote (НІКОЛЯ)
Пропачте така проблема виника доволі часто оновлення змінюють файл tcpip.sys.

Після пропатчення проблема залишилася.
Виявилося, що зловив файлик, який прописався у Віндовс й змінив настройки служби DCOM, довелося чистити вручну, бо ні свіжий нод, ні КІС навіть не гавкнули на нього.
pet Дата: Чт, 29.12.2011, 18:27 | Повідомлення № 62
Патріот
Повідомлень: 613
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
Quote (volodschool2)
А от я вчора на прохання товариша поїхав в сусідній райцентр (25 км), щоб "оживити" комп. Ніякі маніпуляції не допомагали, ніяких "ознак життя" на екрані монітора добитися не вдалося. Вирішив забрати компа додому. І сталось чудо. Удома комп запустився. Тільки не кажіть, що по дорозі його добряче протрясло

А в мене все до навпаки ;)

Передали племянниці старенького робочого компьютера, Поки він проїхав 120 км перестав працювати- материнка не видавала жодного сигналу, поміняв процессор- старт нормальний, але пише "Ваш процесор був замінений, виставте в біос значення" (щось в такому плані)
В біос попасти не можу, скільки не жму клавішу Del- ніякої реакції.Обнулив Смос залишивши без батарейки та живлення на добу (переставляння джампера результатів не давало) Запускається, доходить до "графічки" (висвічується вікно Вінди) - і на перезагрузку
Проц стояв АМД, я поставив Інтел. Зрозуміло що треба переставить Віндовс, але перша загрузка вказана з 3,5 дискети, друга з вінта, треба вказати загрузку з диска, але попасти в Біос не можу..
Вивчив як перепрошити Біос з дискети, скачав прошивку, створив дискету, біос оновлюється, але результат той самий- в Біос не зайдеш ( зразу скажу що пише нажимати Del!!, Авардовський він), можливо треба іншу прошивку спеціально під Інтеловський проц?
Що я хочу? Або попасти в біос, або зайти під Dos щоб перейти на дисковод і вказати файл загрузки Віндовс
В Dos теж не можу попасти.....
Якби був не робочий проц- нічого б взагалі не було, якби Біос не працював- те саме б було- я правильно розумію, чи помиляюся?
mudrak Дата: Чт, 29.12.2011, 20:18 | Повідомлення № 63
Активний учасник
Повідомлень: 625
Нагороди: 3
Рейтинг: 36
Мережа 10 комп'ютерів під ХР (проста, без доменів). Підключався до неї ноутбуком з сімкою, ніколи ніяких проблем не було. Аж тут у розпалі роботи значок на панелі завдань замигав (то є доступ до мережі, то немає), і врешті таки зупинився на "немає". Перевірив всі кабелі, всі гнізда на хабові, перезаписав ноново всі налаштування (ІР, робочу групу), вимкнув брандмауер та антивірус, дозволив всі доступи - "немає". Приніс інший ноутбук з сімкою - все бачить і знаходить. Можливо щось зробити ще на програмному рівні, чи мережева карточка таки померла?

Додано (29.12.2011, 19:11)
---------------------------------------------
PET, з такою кількістю "змінних" (старий комп'ютер, перештопаний біос, нерідний процесор) буде над чим попрацювати в свята ;) ! На мою (humble) думку основна проблема в нерідному процесорі. AMD та Intel завжди були конкурентами, і скоріш за все об'єднати їх залізо в один комп'ютер буде важко. Я не крутий спеціаліст по залізу, але чув, що є можливість попасти на "конкретну" несумісність.

Додано (29.12.2011, 19:18)
---------------------------------------------
Оце все пишу через Internet Explorer, При спробі авторизуватись через Оперу пише "Ресурс не найден (і ще щось про JavaScript)". Що це воно за біда така?

Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 29.12.2011, 22:40 | Повідомлення № 64
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3622
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Спробуйте ще користуватись FireFox та Google Chrome. Мені здається, що це проблема Опери.
Quote (pet)
Проц стояв АМД, я поставив Інтел.

Це як? Поміняли проц, поміняли й материнку, правильно?
pet Дата: Чт, 29.12.2011, 22:55 | Повідомлення № 65
Патріот
Повідомлень: 613
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
Quote (Ковальчук_Олександр)
Поміняли проц, поміняли й материнку, правильно?

материнку не міняв..якщо чесно, не памятаю що стояло, ( мабуть Celeron) поставив 3 пеньок

Додано (29.12.2011, 21:55)
---------------------------------------------
Quote (pet)
Що я хочу? Або попасти в біос, або зайти під Dos щоб перейти на дисковод і вказати файл загрузки Віндовс


Відредаговано: pet - Чт, 29.12.2011, 23:06
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 29.12.2011, 23:08 | Повідомлення № 66
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3622
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Я чому запитав про заміну материнки і моделі процесорів. Тому що слоти в AMD i Intel різні наскільки я знаю.
А от Celeron i Pentium може бути.
pet Дата: Чт, 29.12.2011, 23:56 | Повідомлення № 67
Патріот
Повідомлень: 613
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
я вже зрозумів, але як попасти на дисковод?
щось схоже на Dos було (A>), але при спробі перейти на інший диск писало- Type the name of the Command Interpreter (e.d., C:\ Windows\Command.com)

Додано (29.12.2011, 22:56)
---------------------------------------------
мабуть неправильно дискету створив...

mouse Дата: Пт, 30.12.2011, 09:45 | Повідомлення № 68
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Под ХР дискетка хорошо создается. Никаких проблем не наблюдалось. Раньше был класс без дисководов, это было единственное средство для работы с диском.
swetikccc Дата: Пт, 30.12.2011, 16:20 | Повідомлення № 69
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
причина скоріше в
Существовало три типа разъёмов Socket 370: PPGA, FCPGA и FCPGA2, несовместимых между собой по контактам. Так, например, процессор FCPGA2 не способен работать в разъёме FCPGA (при этом обратная совместимость сохранена). Процессор PPGA не работоспособен в разъёме FCPGA2.
pet Дата: Пт, 30.12.2011, 19:09 | Повідомлення № 70
Патріот
Повідомлень: 613
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
зы...
так начебто все запускається, навіть графічка почина загружатися (вискакує логотип Віндовс) і переходить на ребот.
Чому Del в біосі не працює, перепрошив з дискети біос- звітувало що перепрошився коректно
материнка ось така- DFI CS35-TL дані при загрузкі по біосу такі- I815-W83627-6A69RD4K
I815- Інтел
W83627- тип мами
6A69R- біос Авардфлеш
swetikccc Дата: Пт, 30.12.2011, 19:12 | Повідомлення № 71
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (pet)
I815- Інтел

На чистих Інтелах 810 і 815 вхід F2 ,ed
pet Дата: Чт, 12.01.2012, 19:26 | Повідомлення № 72
Патріот
Повідомлень: 613
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
так пише ж на моніторі- F1- перерахувать оперативку, або продовжити загрузку, Alt+F2- обновити з дискети Біос, Del- попасти в біос

Додано (30.12.2011, 18:33)
---------------------------------------------
правда я всі кнопки перенажимав- в біос так і не попав(

Додано (30.12.2011, 18:35)
--------------------------------------------
Quote (swetikccc)
На чистих Інтелах 810 і 815 вхід F2

це в AMI біосі F2, в Award - Del

Додано (12.01.2012, 18:26)
---------------------------------------------
B) B) B) в клаві не працювала Del, всі інші працювали.....це ж треба.... B)

Відредаговано: pet - Пт, 30.12.2011, 19:37
mouse Дата: Чт, 12.01.2012, 22:10 | Повідомлення № 73
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
pet, це називається "повезло" :)
Dgon Дата: Чт, 12.01.2012, 22:27 | Повідомлення № 74
Я тут недавно...
Повідомлень: 21
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Підскажіть будь ласка, що за чудо. Переустановив вінду, думаю для перестраховкі ще й діск D форматну. А от, щось воно не захотіло форматнутся і написало мені, що цього взагалі неможливо виконати
mouse Дата: Чт, 12.01.2012, 22:49 | Повідомлення № 75
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Помилка на диску. Перевірте його на помилки. Можете засобами ОС, а можете щось інше пошукати. Якимось ЛайфСД.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.9 Вирішення проблем з залізом » Проблеми, поломки, поради. (Ремонт комп`ютерної техніки.)
Сторінка 5 з 7«1234567»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.