|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Проблеми, поломки, поради. |
| serg |
Дата: Нд, 10.05.2009, 11:11 | Повідомлення № 1 |
|
Я тут недавно...
Група: VIP-користувачі
| Ми з вами часто зустрічаємося з різноманітнами проблемами та поломками комп`ютерів. Так, як ми, вчителі інформатики- люди близькі до техіки часто ми можемо налагодити комп`ютер самостійно, і ми це робимо. Але інколи виникають проблеми, які ми самостійно не можемо вирішити, шукаємо допомоги, поради. Наприклад: В мене комп`ютер Тип ЦП AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+ Системна плата Gigabyte GA-K8N51GMF (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN, IEEE-1394) Чiпсет системної плати nVIDIA GeForce 6100, AMD Hammer Системна пам'ять 512 Мб (PC3200 DDR SDRAM) Вiдеоадаптер Radeon X600 (128 Мб) працював 3 роки без проблем. Одного разу вмикаючи його відеокарта відмовилася працювати, перейшов на інтегровану Вiдеоадаптер NVIDIA GeForce 6100 (256 Мб) Перевірив я її на іншому комп`ютері, працює. Думав проблеми з материнкою, але поставив іншу відеокарту NVIDIA GeForce 6700 (256 Мб), працює. Але не довго потішився,через 2 тижні і GeForce відмовилася працювати у моїй системі. Думаю проблеми з блоком живлення, думаю перевірити. Що порадите? Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: serg - Нд, 10.05.2009, 11:35 |
|
| | |
| filnick |
Дата: Сб, 13.03.2010, 20:45 | Повідомлення № 61 |
|
Мудрий вчитель
Група: Друзі форуму
| Quote (НІКОЛЯ) Пропачте така проблема виника доволі часто оновлення змінюють файл tcpip.sys. Після пропатчення проблема залишилася. Виявилося, що зловив файлик, який прописався у Віндовс й змінив настройки служби DCOM, довелося чистити вручну, бо ні свіжий нод, ні КІС навіть не гавкнули на нього.
|
|
| | |
| pet |
Дата: Чт, 29.12.2011, 18:27 | Повідомлення № 62 |
|
Патріот
| Quote (volodschool2) А от я вчора на прохання товариша поїхав в сусідній райцентр (25 км), щоб "оживити" комп. Ніякі маніпуляції не допомагали, ніяких "ознак життя" на екрані монітора добитися не вдалося. Вирішив забрати компа додому. І сталось чудо. Удома комп запустився. Тільки не кажіть, що по дорозі його добряче протрясло А в мене все до навпаки
Передали племянниці старенького робочого компьютера, Поки він проїхав 120 км перестав працювати- материнка не видавала жодного сигналу, поміняв процессор- старт нормальний, але пише "Ваш процесор був замінений, виставте в біос значення" (щось в такому плані) В біос попасти не можу, скільки не жму клавішу Del- ніякої реакції.Обнулив Смос залишивши без батарейки та живлення на добу (переставляння джампера результатів не давало) Запускається, доходить до "графічки" (висвічується вікно Вінди) - і на перезагрузку Проц стояв АМД, я поставив Інтел. Зрозуміло що треба переставить Віндовс, але перша загрузка вказана з 3,5 дискети, друга з вінта, треба вказати загрузку з диска, але попасти в Біос не можу.. Вивчив як перепрошити Біос з дискети, скачав прошивку, створив дискету, біос оновлюється, але результат той самий- в Біос не зайдеш ( зразу скажу що пише нажимати Del!!, Авардовський він), можливо треба іншу прошивку спеціально під Інтеловський проц? Що я хочу? Або попасти в біос, або зайти під Dos щоб перейти на дисковод і вказати файл загрузки Віндовс В Dos теж не можу попасти..... Якби був не робочий проц- нічого б взагалі не було, якби Біос не працював- те саме б було- я правильно розумію, чи помиляюся?
|
|
| | |
| mudrak |
Дата: Чт, 29.12.2011, 20:18 | Повідомлення № 63 |
|
Прописаний назавжди
Група: VIP-користувачі
| Мережа 10 комп'ютерів під ХР (проста, без доменів). Підключався до неї ноутбуком з сімкою, ніколи ніяких проблем не було. Аж тут у розпалі роботи значок на панелі завдань замигав (то є доступ до мережі, то немає), і врешті таки зупинився на "немає". Перевірив всі кабелі, всі гнізда на хабові, перезаписав ноново всі налаштування (ІР, робочу групу), вимкнув брандмауер та антивірус, дозволив всі доступи - "немає". Приніс інший ноутбук з сімкою - все бачить і знаходить. Можливо щось зробити ще на програмному рівні, чи мережева карточка таки померла? Додано (29.12.2011, 19:11) --------------------------------------------- PET, з такою кількістю "змінних" (старий комп'ютер, перештопаний біос, нерідний процесор) буде над чим попрацювати в свята ! На мою (humble) думку основна проблема в нерідному процесорі. AMD та Intel завжди були конкурентами, і скоріш за все об'єднати їх залізо в один комп'ютер буде важко. Я не крутий спеціаліст по залізу, але чув, що є можливість попасти на "конкретну" несумісність. Додано (29.12.2011, 19:18) --------------------------------------------- Оце все пишу через Internet Explorer, При спробі авторизуватись через Оперу пише "Ресурс не найден (і ще щось про JavaScript)". Що це воно за біда така?
|
|
| | |
| Ковальчук_Олександр |
Дата: Чт, 29.12.2011, 22:40 | Повідомлення № 64 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| Спробуйте ще користуватись FireFox та Google Chrome. Мені здається, що це проблема Опери. Quote (pet) Проц стояв АМД, я поставив Інтел. Це як? Поміняли проц, поміняли й материнку, правильно?
|
|
| | |
| pet |
Дата: Чт, 29.12.2011, 22:55 | Повідомлення № 65 |
|
Патріот
| Quote (Ковальчук_Олександр) Поміняли проц, поміняли й материнку, правильно? материнку не міняв..якщо чесно, не памятаю що стояло, ( мабуть Celeron) поставив 3 пеньок
Додано (29.12.2011, 21:55) --------------------------------------------- Quote (pet) Що я хочу? Або попасти в біос, або зайти під Dos щоб перейти на дисковод і вказати файл загрузки Віндовс
Відредаговано: pet - Чт, 29.12.2011, 23:06 |
|
| | |
| Ковальчук_Олександр |
Дата: Чт, 29.12.2011, 23:08 | Повідомлення № 66 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| Я чому запитав про заміну материнки і моделі процесорів. Тому що слоти в AMD i Intel різні наскільки я знаю. А от Celeron i Pentium може бути.
|
|
| | |
| pet |
Дата: Чт, 29.12.2011, 23:56 | Повідомлення № 67 |
|
Патріот
| я вже зрозумів, але як попасти на дисковод? щось схоже на Dos було (A>), але при спробі перейти на інший диск писало- Type the name of the Command Interpreter (e.d., C:\ Windows\Command.com)Додано (29.12.2011, 22:56) --------------------------------------------- мабуть неправильно дискету створив...
|
|
| | |
| mouse |
Дата: Пт, 30.12.2011, 09:45 | Повідомлення № 68 |
|
Досвідчений учасник
| Под ХР дискетка хорошо создается. Никаких проблем не наблюдалось. Раньше был класс без дисководов, это было единственное средство для работы с диском.
|
|
| | |
| swetikccc |
Дата: Пт, 30.12.2011, 16:20 | Повідомлення № 69 |
|
Ветеран спілкування
| причина скоріше в Существовало три типа разъёмов Socket 370: PPGA, FCPGA и FCPGA2, несовместимых между собой по контактам. Так, например, процессор FCPGA2 не способен работать в разъёме FCPGA (при этом обратная совместимость сохранена). Процессор PPGA не работоспособен в разъёме FCPGA2.
|
|
| | |
| pet |
Дата: Пт, 30.12.2011, 19:09 | Повідомлення № 70 |
|
Патріот
| зы... так начебто все запускається, навіть графічка почина загружатися (вискакує логотип Віндовс) і переходить на ребот. Чому Del в біосі не працює, перепрошив з дискети біос- звітувало що перепрошився коректно материнка ось така- DFI CS35-TL дані при загрузкі по біосу такі- I815-W83627-6A69RD4K I815- Інтел W83627- тип мами 6A69R- біос Авардфлеш
|
|
| | |
| swetikccc |
Дата: Пт, 30.12.2011, 19:12 | Повідомлення № 71 |
|
Ветеран спілкування
| На чистих Інтелах 810 і 815 вхід F2 ,ed
|
|
| | |
| pet |
Дата: Чт, 12.01.2012, 19:26 | Повідомлення № 72 |
|
Патріот
| так пише ж на моніторі- F1- перерахувать оперативку, або продовжити загрузку, Alt+F2- обновити з дискети Біос, Del- попасти в біос
Додано (30.12.2011, 18:33) --------------------------------------------- правда я всі кнопки перенажимав- в біос так і не попав(
Додано (30.12.2011, 18:35) -------------------------------------------- Quote (swetikccc) На чистих Інтелах 810 і 815 вхід F2 це в AMI біосі F2, в Award - DelДодано (12.01.2012, 18:26) ---------------------------------------------
в клаві не працювала Del, всі інші працювали.....це ж треба....
Відредаговано: pet - Пт, 30.12.2011, 19:37 |
|
| | |
| mouse |
Дата: Чт, 12.01.2012, 22:10 | Повідомлення № 73 |
|
Досвідчений учасник
| pet, це називається "повезло"
|
|
| | |
| Dgon |
Дата: Чт, 12.01.2012, 22:27 | Повідомлення № 74 |
|
Я тут недавно...
Група: користувачі
| Підскажіть будь ласка, що за чудо. Переустановив вінду, думаю для перестраховкі ще й діск D форматну. А от, щось воно не захотіло форматнутся і написало мені, що цього взагалі неможливо виконати
|
|
| | |
| mouse |
Дата: Чт, 12.01.2012, 22:49 | Повідомлення № 75 |
|
Досвідчений учасник
| Помилка на диску. Перевірте його на помилки. Можете засобами ОС, а можете щось інше пошукати. Якимось ЛайфСД.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz |