Вт, 12.12.2017, 18:05
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 4 з 7«1234567»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.9 Вирішення проблем з залізом » Проблеми, поломки, поради. (Ремонт комп`ютерної техніки.)
Проблеми, поломки, поради.
serg Дата: Нд, 10.05.2009, 11:11 | Повідомлення № 1
Я тут недавно...
Повідомлень: 43
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Ми з вами часто зустрічаємося з різноманітнами проблемами та поломками комп`ютерів.
Так, як ми, вчителі інформатики- люди близькі до техіки часто ми можемо налагодити комп`ютер самостійно, і ми це робимо. Але інколи виникають проблеми, які ми самостійно не можемо вирішити, шукаємо допомоги, поради.
Наприклад:
В мене комп`ютер
Тип ЦП AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Системна плата Gigabyte GA-K8N51GMF (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN, IEEE-1394)
Чiпсет системної плати nVIDIA GeForce 6100, AMD Hammer
Системна пам'ять 512 Мб (PC3200 DDR SDRAM)
Вiдеоадаптер Radeon X600 (128 Мб)

працював 3 роки без проблем. Одного разу вмикаючи його відеокарта відмовилася працювати, перейшов на інтегровану
Вiдеоадаптер NVIDIA GeForce 6100 (256 Мб)
Перевірив я її на іншому комп`ютері, працює.
Думав проблеми з материнкою, але поставив іншу відеокарту NVIDIA GeForce 6700 (256 Мб), працює.
Але не довго потішився,через 2 тижні і GeForce відмовилася працювати у моїй системі.
Думаю проблеми з блоком живлення, думаю перевірити.
Що порадите?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: serg - Нд, 10.05.2009, 11:35
sgrecords Дата: Вт, 09.03.2010, 14:24 | Повідомлення № 46
Активний учасник
Повідомлень: 608
Нагороди: 2
Рейтинг: 64
Столкнулся с проблемой "правильной" диагностики неисправности БП и материнки. В паре со своим БП комп периодически выключается без видимой закономерности, иногда сразу после включения, иногда через час. Поставил свой проверенный БП на проблемный комп, отработал 3 дня невыключаясь. А тот БП поставил себе, тоже день отработал без проблем. Сложилось мнение что есть конфликт только на "родной комплектации". Есть мысли по этому поводу ?
volodschool2 Дата: Вт, 09.03.2010, 19:50 | Повідомлення № 47
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (sgrecords)
Сложилось мнение что есть конфликт только на "родной комплектации"

Це все дрібниці. Помінялись блоками та й нехай працює далі. А от я вчора на прохання товариша поїхав в сусідній райцентр (25 км), щоб "оживити" комп. Ніякі маніпуляції не допомагали, ніяких "ознак життя" на екрані монітора добитися не вдалося. Вирішив забрати компа додому. І сталось чудо. Удома комп запустився. Тільки не кажіть, що по дорозі його добряче протрясло. Він лежав спокійно на задньому сидінні, тряски ніякої не було. Невже кумові доведеться переїжджати до мене жити? :Q А Ви кажете "есть конфликт только на "родной комплектации". Тут доречною буде стара-добра приказка: "Электричество до конца не изучено".
sgrecords Дата: Вт, 09.03.2010, 21:42 | Повідомлення № 48
Активний учасник
Повідомлень: 608
Нагороди: 2
Рейтинг: 64
Quote (volodschool2)
Помінялись блоками та й нехай працює далі.

В тому і річ шо надо отдавать машинку. Зі своїм БП ?
Quote (volodschool2)
І сталось чудо. Удома комп запустився.

Такі чудеса кожен день з 10-літніми компами, уже не хочеться "изучать" їх повадки :)


Відредаговано: sgrecords - Вт, 09.03.2010, 22:16
filnick Дата: Ср, 10.03.2010, 17:36 | Повідомлення № 49
Мудрий вчитель
Повідомлень: 2238
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Взяв мобільний модем від Київстару ZTE MF100 (той що 199 грн - EDGE). Працює нормально на ноуті, на шкільних компах. А на домашньому виникає проблемка. Періодично Інет підвисає, При цьому на деякий час змінюється колір панелі завдань - стає білою, а вікна відкритих програм виглядають так, наче ПК ввімкнено в безпечному режимі. При роз'єднанні з'являється повідомлення "Невідома помилка 1722". З'єднатися повторно не виходить - пише "Модем вже підключено". Витягування і вставлення флешки теж не дає змоги підключитися. Спасає лише перезавантаження комп'ютера. Переглянув десяток форумів і, як з'ясував, така проблема з'явилася в володарів мобільних модемів не тільки від Київстару. Оператор-консультант рекомендує звернутися в сервіс-центр. Але чому ж тоді без проблем модем працює в школі (Windows SP3) та на ноуті(Vista Home). Невже тільки тому, що на домашньому стоїть Windows SP2 ? Порадьте, шановні, хто мав таку проблему.
ПС Тричі перевірив всю систему на віруси KAV8, KIS 10 та ESET NOD 4.0.437 з оновленими базами. Міняв USB порти й й перевстановлював дрова на модем. А воно все рівно дає такий глюк.
pasichov Дата: Ср, 10.03.2010, 17:58 | Повідомлення № 50
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 3
Рейтинг: 70
Quote (filnick)
Невже тільки тому, що на домашньому стоїть Windows SP2

Мены жалілося кілька знайомих на таку проблему. Зверталися в сервіс-центр. Їм порадили саме так, як ви підозрююте - замінити ОС на SP3 or Visa....


Відредаговано: pasichov - Ср, 10.03.2010, 18:17
НІКОЛЯ Дата: Ср, 10.03.2010, 19:13 | Повідомлення № 51
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (filnick)
Порадьте, шановні, хто мав таку проблему.

Раджу скачати оцю збірку дров і оновити всі дрова по ОС і глюків не буде. Перший інсталиця драйвер чіпсета далі відео та мультяха. Збірка проста в користуванні. І більш такого глюку не виникатиме. Якщо бажаєте можу викроїти часу і розписати чому саме виникає конфлікт в роботі драйвера модема з старими ОС.
http://www.ex.ua/view/472693?r=50906,50895,23781 Збірка дров. автомат.
filnick Дата: Ср, 10.03.2010, 21:39 | Повідомлення № 52
Мудрий вчитель
Повідомлень: 2238
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Дякую шановним pasichov та НІКОЛЯ за відповідь.
Quote (НІКОЛЯ)
Раджу скачати оцю збірку дров і оновити всі дрова по ОС і глюків не буде.

Збірка досить серйозна, але габаритна для мого інету. Передзвонив до сина, обіцяє на вихідних привести. У нього інет 5 Мбіт/с.
Quote (pasichov)
замінити ОС на SP3 or Visa....

Я б вже давно поставив SP3 чи Вісту, але є одне але. Маю на компі DVB-карту TvinHan, а в неї дуже прихотливі драйвери. Свого часу майже місяць возився щоб причепити її на Вісту, аж поки не отримав підтвердження від виробника, що дана карта з Вістою не дружить - потрібна нова модель карти. А для нової моделі потрібен потужніший ПК (хоча б двохядерний). Аналогічно з СП3 - перестановка Віндовс - призведе до перевстановлення карти з подальшим налаштуванням супутниковго ТБ, програм для перегляду, шарінгу, рибалки, сканування транспондерів і т.д. А для цього мені потрібно хоча б 2-3 вільних дні... На жаль, зараз у мене їх немає.
НІКОЛЯ Дата: Ср, 10.03.2010, 22:32 | Повідомлення № 53
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Ну і бажано Нетфрамерворк 3.5 і дірек х свіженький.
volodschool2 Дата: Ср, 10.03.2010, 23:19 | Повідомлення № 54
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (filnick)
Я б вже давно поставив SP3

А для чого перевстановлювати ХР? Адже можна просто встановити SP3, якщо це має вирішити проблему.
Quote (НІКОЛЯ)
Ну і бажано Нетфрамерворк 3.5 і дірек х свіженький.

А до чого тут це? Єдине обладнання в моїй практиці, яке хотіло .NET, це відеоадаптери ATI. Невже і модеми використовують цю технологію?
Bandalak Дата: Ср, 10.03.2010, 23:42 | Повідомлення № 55
Лідер форуму
Повідомлень: 5570
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (filnick)
Міняв USB порти

Перевірте тестером напругу 5 В на виході USB, якщо нижче від 4,95 то цей прожерливий на струм модем ніколи працювати не буде. Використайте подовжувач із зовнішнім блоком живлення.
Quote (pasichov)
Зверталися в сервіс-центр. Їм порадили саме так, як ви підозрююте - замінити ОС на SP3

Дійсно можна поставити Патч SP3 поверх встановленої вінди.
Я таку і зробив у школі і вдома.
Люстерко-1
Люстерко-2
303 Мб

Перед встановлення пакета обов'язково зробіть резервну копію системи Акронісом, чи подібними програмами!!!
Щоб потім не було гірко боляче за марно втрачений час. ;)

filnick Дата: Сб, 13.03.2010, 17:20 | Повідомлення № 56
Мудрий вчитель
Повідомлень: 2238
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Вчора оновив всі драйвери програмою, яку рекомендував НІКОЛЯ - проблема ніби зникла. Але увечері зв'язок практично пропав. На початку зєднання сторінка починає завантажуватися, а потім зупиняється. Невеликі потоки даних (наприклад, ключі для шарінгу - всього кілька байт - завантажує), а відкрити будь-який сайт вже не може. На ноуті через цей же модем летить все як по маслу, а на ПК не хоче. Перевірив напругу на USB-портах - норма. Закачав та поставив сервіс пак 3, як пропонували Bandalak та volodschool2. Але на компі модем все рівно нічого не завантажує, хоча й показує максимальну якість мережі.
В адмініструванні в перегляді подій появляється напис:
Достигнут предел безопасности для TCP/IP, налагаемый на количество попыток одновременных TCP-подключений
Тип события: Предупреждение
Источник события: Tcpip
Категория события: Отсутствует
Код события: 4226

На форумах продивився - пишуть, що це проблеми тих, хто роздає торенти і пропонуть патч для файлу tcpip.sys.
Оскільки я з торентами не працював і не працюю, то прошу консультації у шановних форумчан.
НІКОЛЯ Дата: Сб, 13.03.2010, 18:22 | Повідомлення № 57
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Пропачте така проблема виника доволі часто оновлення змінюють файл tcpip.sys.
Тут описано як застосувати.
http://www.ivnet.ru/phpbb3/viewtopic.php?f=14&t=15440
hesan Дата: Сб, 13.03.2010, 18:44 | Повідомлення № 58
Новий користувач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Мені потрібно зробити на цій сторінці http://muz-dj.at.ua/index/muzika/0-5 -, "переключатели страниц" , як зробити?!
допоможіть я вас прошу!!!!!!!
W-w-W Дата: Сб, 13.03.2010, 19:32 | Повідомлення № 59





Quote (hesan)
"переключатели страниц" , як зробити?! допоможіть я вас прошу!!!!!!!

Можна проглянути скрипт тут і тут
volodschool2 Дата: Сб, 13.03.2010, 20:33 | Повідомлення № 60
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (hesan)
"переключатели страниц" , як зробити?!

А нічого особливого не треба тут робити, у Вас же в меню є "Каталог файлів", от саме туди перемістіть по черзі всі повідомлення, а сам пункт меню можете перейменувати. Самі перемикачі сторінок з’являться автоматично після того, як Ви добавите певну кількість повідомлень (залежить від налаштувань каталога файлів в панелі керування сайтом). А сторінку "Музика" можна видалити чи заповнити якоюсь статичною інформацією.

P.S. hesan, уважно перегляньте теми нашого форуму, по юкозу на форумі є окремий розділ.

Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.9 Вирішення проблем з залізом » Проблеми, поломки, поради. (Ремонт комп`ютерної техніки.)
Сторінка 4 з 7«1234567»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.