Ср, 20.09.2017, 03:05
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 7«1234567»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.9 Вирішення проблем з залізом » Проблеми, поломки, поради. (Ремонт комп`ютерної техніки.)
Проблеми, поломки, поради.
serg Дата: Нд, 10.05.2009, 12:11 | Повідомлення № 1
Я тут недавно...
Повідомлень: 43
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Ми з вами часто зустрічаємося з різноманітнами проблемами та поломками комп`ютерів.
Так, як ми, вчителі інформатики- люди близькі до техіки часто ми можемо налагодити комп`ютер самостійно, і ми це робимо. Але інколи виникають проблеми, які ми самостійно не можемо вирішити, шукаємо допомоги, поради.
Наприклад:
В мене комп`ютер
Тип ЦП AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Системна плата Gigabyte GA-K8N51GMF (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN, IEEE-1394)
Чiпсет системної плати nVIDIA GeForce 6100, AMD Hammer
Системна пам'ять 512 Мб (PC3200 DDR SDRAM)
Вiдеоадаптер Radeon X600 (128 Мб)

працював 3 роки без проблем. Одного разу вмикаючи його відеокарта відмовилася працювати, перейшов на інтегровану
Вiдеоадаптер NVIDIA GeForce 6100 (256 Мб)
Перевірив я її на іншому комп`ютері, працює.
Думав проблеми з материнкою, але поставив іншу відеокарту NVIDIA GeForce 6700 (256 Мб), працює.
Але не довго потішився,через 2 тижні і GeForce відмовилася працювати у моїй системі.
Думаю проблеми з блоком живлення, думаю перевірити.
Що порадите?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: serg - Нд, 10.05.2009, 12:35
НІКОЛЯ Дата: Ср, 26.08.2009, 14:35 | Повідомлення № 31
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Quote (JKMZ)
вчера возникла такая проблема - не открывается дисковод, нажимаю на кнопочку выброса диска,

Запитання: Таке трапилось при роботі з RW диском ? Найперше клацніть ярлик( мій компютер ) потім на дискові Е правою стороною миші і виберіть команду закрити привід. хоча ваш привід і закритий.Спробуйте перезагрузити ПК при загрузці подівіться чи опитується привід.
JKMZ Дата: Ср, 26.08.2009, 19:46 | Повідомлення № 32
Часто заходить...
Повідомлень: 85
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (НІКОЛЯ)
Запитання: Таке трапилось при роботі з RW диском ? Найперше клацніть ярлик( мій компютер ) потім на дискові Е правою стороною миші і виберіть команду закрити привід. хоча ваш привід і закритий.Спробуйте перезагрузити ПК при загрузці подівіться чи опитується привід.

такое первый раз. дисковод пустой. в меню правой кнопки только "извлеч". пытается извлеч, дергается, но не выходит. где его закрыть?
filnick Дата: Ср, 26.08.2009, 21:03 | Повідомлення № 33
Мудрий вчитель
Повідомлень: 2238
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Подібна ситуація була з ноутбуком. Вийшов так: при завантаженні (перезавантаженні) ОС натискав на кнопку викиду диску безпосередньо на приводі.
НІКОЛЯ Дата: Ср, 26.08.2009, 21:39 | Повідомлення № 34
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Quote (JKMZ)
дергается, но не выходит. где его закрыть?

Косить платформа, або один зі стіків шахти. Проблема з механікою. Занесіть привід в найближчий ремонтний сервіс, ремонт обійдеться копійки.
JKMZ Дата: Чт, 29.10.2009, 18:40 | Повідомлення № 35
Часто заходить...
Повідомлень: 85
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (JKMZ)
вчера возникла такая проблема - не открывается дисковод, нажимаю на кнопочку выброса диска, а в ответ тишина. если прислушатся, то слышно, что он пытается, но не двигается. порылась в нете - может быть пасик ослаб. может ли это быть программная ошибка, или в самом деле надо разбирать? если сложный ремонт, то не проще ли новый купить?

это решилось так - разобрала, чтобы вести в ремонт и тут обнаружилось, что внутри вместо диска был обыкновенный карандаш - дети поигрались. вынула карандаш и все хорошо.
теперь дело такое - у соседки комп не видит некоторые файлы и папки с моего cd-rw. почему? у нас хр, но она покупала намного позже комп, чем я. что нужно делать? может вирусы?
Bandalak Дата: Пт, 30.10.2009, 11:30 | Повідомлення № 36
Лідер форуму
Повідомлень: 5376
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (JKMZ)
может вирусы?

Так, напевно грип! ;)

Диски записані з мультисесією на одних приводах не завжди читаються на інших. Точніше деякі сесії!
Скопіюйте диск у себе на вінчестер, очистіть його і запишіть заново - однією сесією, сусідка буде задоволена!
А ще краще ніколи не користуйтеся RW дисками - це зайвий геморой. Назбирайте 100 грн. і купіть собі флешку на 8 Гб. :)

JKMZ Дата: Пт, 30.10.2009, 16:33 | Повідомлення № 37
Часто заходить...
Повідомлень: 85
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (Bandalak)
Скопіюйте диск у себе на вінчестер, очистіть його і запишіть заново - однією сесією, сусідка буде задоволена!
А ще краще ніколи не користуйтеся RW дисками - це зайвий геморой. Назбирайте 100 грн. і купіть собі флешку на 8 Гб.

спасибо, все получилось.
а вот флешка, наверное, не пригодиться, потому что вчера нашу школу проверяла СЭС - класс информатики закрыли из-за того, что нет принудительной вентиляции, хотя по-моему и так было хорошо - из окон так дует, что сдувает занавески, зато есть решетка (2 этаж), из-за которой невозможно заклеить окна. в общем, все нормально - падаем!
PanPete Дата: Пт, 30.10.2009, 16:51 | Повідомлення № 38
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (JKMZ)
класс информатики закрыли из-за того, что нет принудительной вентиляции, х

Вибачте, а примусова вентиляція - це вже обовязково?
mudrak Дата: Пт, 30.10.2009, 19:18 | Повідомлення № 39
Активний учасник
Повідомлень: 590
Нагороди: 3
Рейтинг: 32
Quote (JKMZ)
нашу школу проверяла СЭС - класс информатики закрыли

Ото вже ця СЕС! Нашу теж перевіряли і теж закрили (ще торік). Але в нас за вентиляцію нічого не сказали, а помітили що декоративні панелі покриті синтетикою. "Всё ободрать!" Ми так і зробили, і ніби все вже нормально (і СЕС сподобалось), а санпаспорта нема. Я в район - нічого ніхто не знає... то хто ж що має далі робити? Хто оформляв санпаспорт - підскажіть, чия це морока?
volevikt Дата: Пт, 30.10.2009, 22:54 | Повідомлення № 40
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1776
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Quote (mudrak)
Хто оформляв санпаспорт - підскажіть, чия це морока?

Точно не знаю, але в нашій та сусідній школі зіпхнули на вчителів інформатики.


Відредаговано: volevikt - Пт, 30.10.2009, 22:55
gu2in Дата: Нд, 01.11.2009, 12:45 | Повідомлення № 41
Досвідчений учасник
Повідомлень: 682
Нагороди: 7
Рейтинг: 226
Quote (mudrak)
Хто оформляв санпаспорт - підскажіть, чия це морока?

Згідно з "Державні санітарні правила та норми «Влаштування і обладнання кабінетів комп'ютерної техніки в навчальних закладах та режим праці учнів на персональних комп'ютерах»
ДСанПіН 5.5.6.009-98"

1.9. Проектна документація на будівництво і реконструкцію навчальних приміщень для експлуатації ПК повинна бути погоджена з органами Державного санепіднагляду України. Відкриття кабінетів обчислювальної техніки узгоджується з органами держсанепіднагляду після проведення необхідних лабораторно-інструментальних досліджень. На кожний кабінет комп'ютерної техніки повинен заповнюватись санітарний паспорт.
... а далі кожен тлумачить сам, але на мою думку санпаспорт повинна оформляти санстанція разом з вчителем, так як приладів для виміру усіх тих показників у вчителя інформатики немає (рівень шуму, освітлення, швидкість повітря у витяжному каналі).
Так як такі виміри робить тільки обласна санстанція (це у Донецькій області), то райво стверджує: або за свій кошт везіть санстанцію, або не буде вам оплати за кабінет. Хоча до роботи кабінети всеодно допускають.
Ось така наша робота... >:)

НІКОЛЯ Дата: Нд, 27.12.2009, 10:16 | Повідомлення № 42
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Біос - що це і як воно працює

Різні негаразди та перешивка біоса, в прикріпленні нижче. ;)

Прикріплення: 0368170.doc(230Kb)
НІКОЛЯ Дата: Пн, 28.12.2009, 13:44 | Повідомлення № 43
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Что делать если забыт пароль на Setup BIOS?

Если забыт пароль на Setup, можно воспользоваться различными программами для снятия пароля типа AMIPASS, PASSCMOS и т.п. Если забыт пароль на загрузку - придется открывать компьютер. Почти на всех современных системных платах рядом с батарейкой есть перемычка для сброса CMOS-памяти (обычно - 4 контакта, нормальное положение - 2-3, сброс - 1-2 или 3-4; иногда - 3 или 2 контакта). Если такой перемычки найти не удалось, нужно взять кусок провода, один конец прижать к некрашеному участку корпуса, чтобы был хороший электрический контакт, а другим концом медленно провести по выводам всех больших микросхем (кроме процессора); если на плате есть микросхема с 24 выводами в два ряда - начать следует с нее. После этого включить компьютер - CMOS-память с большой вероятностью будет сброшена вместе с паролем.

Выпаивать и тем более замыкать батарейку не имеет смысла - это чаще всего не приводит к успеху из-за конструкции схемы питания CMOS-памяти, а замыкание батарейки сильно сокращает срок ее службы.

Если на плате нет батарейки, нужно поискать пластмассовый модуль с надписью "DALLAS" (это монолитный блок с батарейкой и микрос- хемой CMOS) - перемычка может быть возле него. Если перемычки нет - вам не повезло (к счастью, таких плат было выпущено не так много). Единственное, что в этом случае остается сделать - отключить FDD, HDD или вообще вынуть контроллер дисков; есть шанс, что BIOS, не найдя дисководов, сам предложит войти в Setup. На некоторых AMI BIOS можно сразу после включения держать нажатой клавишу Ins - при этом в CMOS-память загружаются стандартные параметры.

Если на компьютере стоит Award BIOS 4.50G - можно попробовать "инженерный" пароль AWARD_SW (большими буквами). Также может сработать комбинация Ctrl-Alt-Del, Ins, но довольно трудно уловить правильный момент для нажатия Ins

PanPete Дата: Пн, 28.12.2009, 21:56 | Повідомлення № 44
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (НІКОЛЯ)
Если на плате нет батарейки, нужно поискать пластмассовый модуль с надписью "DALLAS" (это монолитный блок с батарейкой и микрос- хемой CMOS)

В деяких випадках МП з подібним модулем комплектуються не перемичкою, а кнопкою переривання живлення CMOS
Nicola Дата: Пт, 01.01.2010, 00:17 | Повідомлення № 45
Прописаний назавжди
Повідомлень: 337
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Quote (gu2in)
"Державні санітарні правила та норми «Влаштування і обладнання кабінетів комп'ютерної техніки в навчальних закладах та режим праці учнів на персональних комп'ютерах» ДСанПіН 5.5.6.009-98"
Вже техніка кардинально змінилася - а ми користуємось допотопними правилами створеними коли компи були як добрий ящик а випромінювання від них - як від 10 сучасних! :'(
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.9 Вирішення проблем з залізом » Проблеми, поломки, поради. (Ремонт комп`ютерної техніки.)
Сторінка 3 з 7«1234567»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.