Сб, 23.09.2017, 12:18
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 7«123467»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.9 Вирішення проблем з залізом » Проблеми, поломки, поради. (Ремонт комп`ютерної техніки.)
Проблеми, поломки, поради.
serg Дата: Нд, 10.05.2009, 12:11 | Повідомлення № 1
Я тут недавно...
Повідомлень: 43
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Ми з вами часто зустрічаємося з різноманітнами проблемами та поломками комп`ютерів.
Так, як ми, вчителі інформатики- люди близькі до техіки часто ми можемо налагодити комп`ютер самостійно, і ми це робимо. Але інколи виникають проблеми, які ми самостійно не можемо вирішити, шукаємо допомоги, поради.
Наприклад:
В мене комп`ютер
Тип ЦП AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Системна плата Gigabyte GA-K8N51GMF (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN, IEEE-1394)
Чiпсет системної плати nVIDIA GeForce 6100, AMD Hammer
Системна пам'ять 512 Мб (PC3200 DDR SDRAM)
Вiдеоадаптер Radeon X600 (128 Мб)

працював 3 роки без проблем. Одного разу вмикаючи його відеокарта відмовилася працювати, перейшов на інтегровану
Вiдеоадаптер NVIDIA GeForce 6100 (256 Мб)
Перевірив я її на іншому комп`ютері, працює.
Думав проблеми з материнкою, але поставив іншу відеокарту NVIDIA GeForce 6700 (256 Мб), працює.
Але не довго потішився,через 2 тижні і GeForce відмовилася працювати у моїй системі.
Думаю проблеми з блоком живлення, думаю перевірити.
Що порадите?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: serg - Нд, 10.05.2009, 12:35
PanPete Дата: Пн, 27.07.2009, 11:21 | Повідомлення № 16
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
bambuchia, поясніть більш детально як ОС чи софт може впливати на ініціалізацію базової системи введення - виводу в процесі перезавантаження після використання reset ?

Відредаговано: PanPete - Пн, 27.07.2009, 11:28
JKMZ Дата: Пн, 27.07.2009, 23:26 | Повідомлення № 17
Часто заходить...
Повідомлень: 85
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (JKMZ)
возникла проблема такого рода: после ремонта ( поменяли жесткий диск и блок питания)комп стал зависать, если нажать на клаву. в Диспетчере устройств устройства "клавиатуры" вообще нет. если не трогать клавушку, все нормально. что делать? не могу класс подготовить к учебному году. Дуже дякую.

Quote (PanPete)
2) чи не ввімкнуто опцію "USB keyboard" в біосі?

Вот так проблема и решилась. Сегодня поставила USB-шную клаву и все заработало. завтра изменю настройки в биосе и все. всем спасибо за советы. даже и не знаю, что бы я делала, если бы этого сайта не было. ближайший ремонт за 70 км. всем спасибо
filnick Дата: Пн, 27.07.2009, 23:58 | Повідомлення № 18
Мудрий вчитель
Повідомлень: 2238
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
На домашньому ПК стоїть DVB-карта (для прийому супутникових цифрових ТБ каналів)
Виникла необхідність вивести картинку з домашнього ПК на підключений до нього ноутбук. На ноут поставити карту не можливо (відсутній слот), без карти не встановлюється на ноут програма для перегляду ТБ-каналів. Що можна придумати?
net19832006 Дата: Вт, 11.08.2009, 10:42 | Повідомлення № 19
Новий користувач
Повідомлень: 8
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Підкажіть будь-ласка як можна об’єднати дві локальні групи в одну. перша локальна сеть - Microsoft ХР, а інша віста. як не підключаю групи не бачуть одна одну. пробувала через свіч, об’єднувала дві групи під спільним ім’ям, пробувала об’єднать через сетеву карту. нічого не виходить
sgrecords Дата: Вт, 11.08.2009, 16:43 | Повідомлення № 20
Активний учасник
Повідомлень: 604
Нагороди: 2
Рейтинг: 59
Quote (net19832006)
Підкажіть будь-ласка як можна об’єднати дві локальні групи в одну

адрес сети должен быть одинаковым (192.168.1.*) на всех компах
НІКОЛЯ Дата: Вт, 11.08.2009, 19:03 | Повідомлення № 21
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Імя робочої групи всіх компютерів теж однакове.

Відредаговано: НІКОЛЯ - Вт, 11.08.2009, 19:03
pasichov Дата: Вт, 11.08.2009, 21:13 | Повідомлення № 22
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 3
Рейтинг: 70
Quote (net19832006)
Підкажіть будь-ласка як можна об’єднати дві локальні групи в одну. перша локальна сеть - Microsoft ХР, а інша віста. як не підключаю групи не бачуть одна одну. пробувала через свіч, об’єднувала дві групи під спільним ім’ям, пробувала об’єднать через сетеву карту. нічого не виходить

1. Всі компи повинні мати IP адреси однієї мережі (наприклад, 10.1.17.1 , 10.1.17.2 , 10.1.17.10, мережна маска теж однакова (255.255.255.0, вистачить на 255 компів). Якщо в мережі є пристрій, що роздає інтернет (router, або комп) вказати його IP як адресу шлюза. Всі компи повинні мати одну робочу групу (зоча і не обов'язково, але бажано) і "пінгуватися", тобто фізично працювати.

swetikccc Дата: Вт, 11.08.2009, 22:45 | Повідомлення № 23
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3862
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Quote (НІКОЛЯ)
Імя робочої групи всіх компютерів теж однакове.

Quote (pasichov)
Всі компи повинні мати одну робочу групу (зоча і не обов'язково, але бажано) і "пінгуватися", тобто фізично працювати.

Пінгуватися вони повинні в любому випадку.
Робочі групи не будуть вліяти на бачення компів, а розділити їх на різні це зручно, якщо у вас наприклад два класи.
У мене в одному Віста в іншому ХР і групи відповідні 38 кав і 28кав
Quote (pasichov)
Всі компи повинні мати IP адреси однієї мережі (наприклад, 10.1.17.1 , 10.1.17.2 , 10.1.17.10, мережна маска теж однакова (255.255.255.0, вистачить на 255 компів)

А ось це обов'язково

Додано (11.08.2009, 21:45)
---------------------------------------------
Згадав , було і в мене аналогічне не бачились компи з Вістою(розшарені папки на них) в ручну прописував який доступ до папок і все почало працювати.
Попробуйте в файловому менеджері набрати айпи компа в мережі, повинно спрацювати, в мне часто неспрацьовує шлях через мережеве оточення, тому набираю реальний айпи

pasichov Дата: Ср, 12.08.2009, 00:50 | Повідомлення № 24
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 3
Рейтинг: 70
Quote (swetikccc)
Робочі групи не будуть вліяти на бачення компів, а розділити їх на різні це зручно, якщо у вас наприклад два класи.

Звичайно, якщо класи різні, так зручніше. В мене в локальній мережі 7 робочих груп на 146 машин. Правда, я зробив VlAN-и, але це якраз для того, щоб одна другу не бачили...;-)

Додано (11.08.2009, 23:50)
---------------------------------------------
Напевно у вас виникала (чи найближчим часом виникне) проблема - як з одного ADSL-модема роздати Інтернет на всю мережу. Способів є кілька. Один з них описаний нами в виглді детальних покрокових дій. Якщо комусь знадобиться - качатйе ftp://ftp.pmg17.vn.ua/pub/disted/net.pdf (809 кб)

swetikccc Дата: Ср, 12.08.2009, 02:22 | Повідомлення № 25
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3862
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Quote (pasichov)
Напевно у вас виникала (чи найближчим часом виникне) проблема - як з одного ADSL-модема роздати Інтернет на всю мережу. Способів є кілька. Один з них описаний нами в виглді детальних покрокових дій. Якщо комусь знадобиться - качатйе

Детальна інструкція, тільки не кидайтеся зразу міняти USB-модем, а просто поставте проксі і роздавайте

Додано (12.08.2009, 01:22)
---------------------------------------------
Як це зробити – в другій частині методичних рекомендацій.
Віложіть вже і її

НІКОЛЯ Дата: Ср, 12.08.2009, 09:33 | Повідомлення № 26
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Quote (swetikccc)
Робочі групи не будуть вліяти на бачення компів, а розділити їх на різні це зручно, якщо у вас наприклад два класи.
У мене в одному Віста в іншому ХР і групи відповідні 38 кав і 28кав

Читайте уважніш що хотілось зробити!
Quote (net19832006)
Підкажіть будь-ласка як можна об’єднати дві локальні групи в одну.

Quote (swetikccc)
Попробуйте в файловому менеджері набрати айпи компа в мережі, повинно спрацювати, в мне часто неспрацьовує шлях через мережеве оточення, тому набираю реальний айпи

А оце вже ваша власна проблема в вашій системі хтось живе типу Conflitera AA, Який і знищує шляхи обміну пакетами в мережі.
swetikccc Дата: Ср, 12.08.2009, 19:07 | Повідомлення № 27
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3862
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Quote (НІКОЛЯ)
А оце вже ваша власна проблема в вашій системі хтось живе типу Conflitera AA, Який і знищує шляхи обміну пакетами в мережі

ніякої проблеми нема ;) , просто менше служб потрібно відключати

Додано (12.08.2009, 18:07)
---------------------------------------------

Quote (net19832006)
Підкажіть будь-ласка як можна об’єднати дві локальні групи в одну. перша локальна сеть - Microsoft ХР, а інша віста. як не підключаю групи не бачуть одна одну. пробувала через свіч, об’єднувала дві групи під спільним ім’ям, пробувала об’єднать через сетеву карту. нічого не виходить

А читав я досить уважно ;)
НІКОЛЯ Дата: Ср, 12.08.2009, 20:09 | Повідомлення № 28
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Quote (swetikccc)
ніякої проблеми нема ;) , просто менше служб потрібно відключати

Дивіться не перестарайтесь ;) B)
net19832006 Дата: Чт, 13.08.2009, 12:22 | Повідомлення № 29
Новий користувач
Повідомлень: 8
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Імя робочої групи всіх компютерів прописую однакове - тоді клас з ХР бачить свої компютери, а клас з вістою - лише свої. ІР адрес я в ручну не прописувала бо віста налаштована через сервер 2008 (отримання адрес - динамічне).
Скажіть для того щоб перелаштувати адреси на статичні - зміни потрібно робити через сервер також, чи краще взагалі його відключити?
JKMZ Дата: Ср, 26.08.2009, 13:43 | Повідомлення № 30
Часто заходить...
Повідомлень: 85
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
вчера возникла такая проблема - не открывается дисковод, нажимаю на кнопочку выброса диска, а в ответ тишина. если прислушатся, то слышно, что он пытается, но не двигается. порылась в нете - может быть пасик ослаб. может ли это быть программная ошибка, или в самом деле надо разбирать? если сложный ремонт, то не проще ли новый купить?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.9 Вирішення проблем з залізом » Проблеми, поломки, поради. (Ремонт комп`ютерної техніки.)
Сторінка 2 з 7«123467»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.