Чт, 17.08.2017, 11:03
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 712367»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.9 Вирішення проблем з залізом » Проблеми, поломки, поради. (Ремонт комп`ютерної техніки.)
Проблеми, поломки, поради.
serg Дата: Нд, 10.05.2009, 12:11 | Повідомлення № 1
Я тут недавно...
Повідомлень: 43
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Ми з вами часто зустрічаємося з різноманітнами проблемами та поломками комп`ютерів.
Так, як ми, вчителі інформатики- люди близькі до техіки часто ми можемо налагодити комп`ютер самостійно, і ми це робимо. Але інколи виникають проблеми, які ми самостійно не можемо вирішити, шукаємо допомоги, поради.
Наприклад:
В мене комп`ютер
Тип ЦП AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Системна плата Gigabyte GA-K8N51GMF (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN, IEEE-1394)
Чiпсет системної плати nVIDIA GeForce 6100, AMD Hammer
Системна пам'ять 512 Мб (PC3200 DDR SDRAM)
Вiдеоадаптер Radeon X600 (128 Мб)

працював 3 роки без проблем. Одного разу вмикаючи його відеокарта відмовилася працювати, перейшов на інтегровану
Вiдеоадаптер NVIDIA GeForce 6100 (256 Мб)
Перевірив я її на іншому комп`ютері, працює.
Думав проблеми з материнкою, але поставив іншу відеокарту NVIDIA GeForce 6700 (256 Мб), працює.
Але не довго потішився,через 2 тижні і GeForce відмовилася працювати у моїй системі.
Думаю проблеми з блоком живлення, думаю перевірити.
Що порадите?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: serg - Нд, 10.05.2009, 12:35
JKMZ Дата: Сб, 25.07.2009, 14:16 | Повідомлення № 2
Часто заходить...
Повідомлень: 85
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
возникла проблема такого рода: после ремонта ( поменяли жесткий диск и блок питания)комп стал зависать, если нажать на клаву. в Диспетчере устройств устройства "клавиатуры" вообще нет. если не трогать клавушку, все нормально. что делать? не могу класс подготовить к учебному году. Дуже дякую.

Відредаговано: JKMZ - Сб, 25.07.2009, 14:17
PanPete Дата: Сб, 25.07.2009, 16:05 | Повідомлення № 3
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (JKMZ)
комп стал зависать, если нажать на клаву

Кілька запитань:
1) чи підставлялась завідомо справна клавіатура?
2) чи не ввімкнуто опцію "USB keyboard" в біосі?
3) в захищеному режимі працює?
4) чи були спроби переустановки ОС?
pasichov Дата: Сб, 25.07.2009, 18:17 | Повідомлення № 4
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 3
Рейтинг: 70
Quote (serg)
Але не довго потішився,через 2 тижні і GeForce відмовилася працювати у моїй системі.

Проблеми, ІМХО, софтові. Завантажте під DOS з дискетки чи СD, перевірте, чи працюватиме карта. Якщо так - однозначно проблеми софтові - спробуйте переставити систему.

Додано (25.07.2009, 17:17)
---------------------------------------------

Quote (PanPete)
2) чи не ввімкнуто опцію "USB keyboard" в біосі?

Це скоріш за все.(ІМХО)
JKMZ Дата: Нд, 26.07.2009, 00:01 | Повідомлення № 5
Часто заходить...
Повідомлень: 85
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (PanPete)
Кілька запитань:
1) чи підставлялась завідомо справна клавіатура?
2) чи не ввімкнуто опцію "USB keyboard" в біосі?
3) в захищеному режимі працює?
4) чи були спроби переустановки ОС?

ответы:
1) да. меняла
2)в понедельник посмотрю.
3)в понедельник посмотрю.
4)да. вспомнила, через десятые руки передали, что после замены (даже толком не знаю,что они там меняли) была проблема с установкой драйвера для видеокарты (если я правильно выражаюсь и правильно запомнила).

как может быть, что в списке установленного оборудования нет клавиатуры?

Ogorodets Дата: Нд, 26.07.2009, 00:30 | Повідомлення № 6
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
По первому посту: буковки при загрузке на черном фоне появляются?
НІКОЛЯ Дата: Нд, 26.07.2009, 11:56 | Повідомлення № 7
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Quote (JKMZ)
как может быть, что в списке установленного оборудования нет клавиатуры?

Глюк при встановлені системи, або вінт хоч і з ремонту потрібно викинути на смітник. Спробуйте вінта прогнати HD regenerator ом.
Скажіть будласка що за ОС ви ставили і чи немає втрати швидкості при загрузці та роботі компютера, і чи вінчестер новий чи з ремонту, якщо бажаєте знайдіть мене в квіпові я вам перекину збірку власного допрацювання яка дрова вшата сама навідь до холодильника якщо він підключений до материнки. ;) Нею користується багато хто з форуму і не тільки з нашого ;)


Відредаговано: НІКОЛЯ - Нд, 26.07.2009, 12:04
W-w-W Дата: Нд, 26.07.2009, 16:54 | Повідомлення № 8
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2712
Нагороди: 10
Рейтинг: 202
Quote (devidjons)
недавно після кожної перезагрузки годинник на ПК почав збиватись на 0:00 01,01,2009 порадьте що треба зробити щоб виправити проблему

Якщо компютер придбаний вже декілька років тому, то це проблема в розрядженій батареї біос, що розміщена на материнській платі, її потрібно замінити на нову, оскільки її термін вже минув, вона працює близько 5 р. нормально.
devidjons Дата: Нд, 26.07.2009, 18:49 | Повідомлення № 9
Новий користувач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Махновець_Ігор спасибі
JKMZ Дата: Нд, 26.07.2009, 19:23 | Повідомлення № 10
Часто заходить...
Повідомлень: 85
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (НІКОЛЯ)
Скажіть будласка що за ОС ви ставили і чи немає втрати швидкості при загрузці та роботі компютера, і чи вінчестер новий чи з ремонту

говорили, новый винт (хотя, неизвестно). поставили хр. а вот насчет швидкості точно не помню, завта пойду в школу узнаю, но по-моему, медленнее загружается, если перезагрузить через reset вообще может черный экран, даже биоса нет, а может нормально загрузиться...
вот с квипом разберусь и сразу объявлюсь. никак времени не хватает. в квипе еще не работала. но,заранее, спасибо


Відредаговано: JKMZ - Нд, 26.07.2009, 19:25
gry Дата: Нд, 26.07.2009, 20:02 | Повідомлення № 11
Наполегливий учасник
Повідомлень: 995
Нагороди: 2
Рейтинг: 100
Шановні. Підскажіть як називається програма відновлення інформації з CD/DVD. Може киньте посилання.
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 26.07.2009, 20:16 | Повідомлення № 12
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3616
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Як варіант BadCopy Pro 4.1

BadCopy Pro сможет помочь, когда нужно:
- Получить доступ к файлам, которые не читаются.
- Восстановить потерянные файлы на дискетах, дисках CD/DVD-R и CD/DVD-RW.
- Восстановить данные, потерянные из-за проблем с записью CD-R.
- Восстановить данные, записанные в течение каждой из сессий на дисках CD/DVD-RW.
- Восстановить утерянные фотографии на цифровых фотоаппаратах.
- Восстановить файлы, удаленные с дискеты в результате быстрого форматирования.

Постійно користуюсь нею, часто виручала, коли потрібно було відновити інформацію з карт-пам’яті цифрових фотоапаратів, пошкоджених дискет, dvd-дисків.

gry Дата: Пн, 27.07.2009, 06:52 | Повідомлення № 13
Наполегливий учасник
Повідомлень: 995
Нагороди: 2
Рейтинг: 100
Quote (Ковальчук_Олександр)
часто виручала,

Дґкую. Програма сподобалась. Виручила.
SLKuty Дата: Пн, 27.07.2009, 08:45 | Повідомлення № 14
Монтажер
Повідомлень: 805
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Quote (serg)
Але не довго потішився,через 2 тижні і GeForce відмовилася працювати у моїй системі.

Якщо зовсім не працює(чорний екран) - проблема з контактами
Якщо неправильно працює - міняти систему

bambuchia Дата: Пн, 27.07.2009, 09:42 | Повідомлення № 15
Тут живе...
Повідомлень: 115
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (JKMZ)
если перезагрузить через reset вообще может черный экран, даже биоса нет, а может нормально загрузиться...

думаю 100% проьлема в ОС чи іншому софті. спробуйте все замінити іншим
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.9 Вирішення проблем з залізом » Проблеми, поломки, поради. (Ремонт комп`ютерної техніки.)
Сторінка 1 з 712367»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.