|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Чи потрібно дітям знати команди MS DOS?
|
| | |
Spirit |
Дата: Пт, 14.03.2008, 11:23 | Повідомлення № 1 |
Сис.адмін
| Я постійно зустрічаюсь з тим, що потрібно написати якийсь .BAT файл і в ньому виконувати певні команди, а чи потрібні такі уміння дітям? На форумі є тема, де ми описуємо цікаві можливості використання командної стрічки Тема про цікавості ком.стрічки
[admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Пт, 01.08.2008, 17:34 | Повідомлення № 61 |
Ветеран спілкування
| Quote (dpi) Не все покупают с установленной уже ОС (Или захотите переустановить ОС) dpi, а щоб переустановити ОС потрібно знати команди МС ДОС чи командної стрічки? По-моєму, достатньо вміти в біосі виставити First boot device в положення CD/DVD ROM
|
|
| |
Jokerz |
Дата: Сб, 02.08.2008, 09:04 | Повідомлення № 62 |
Хостер
| Quote (Ковальчук_Олександр) dpi, а щоб переустановити ОС потрібно знати команди МС ДОС чи командної стрічки? По-моєму, достатньо вміти в біосі виставити First boot device в положення CD/DVD ROM если брать ОС выше Win XP и то только в стандартных случаях. А если какой то косяк вылезает. Или к примеру глюкнул бут сектор, вы что будите виндовс переставлять? Вы воспользуетесь консолью востановления.
|
|
| |
Igor66 |
Дата: Чт, 14.08.2008, 15:18 | Повідомлення № 63 |
Я тут недавно...
| Моє перше знайомство з обчилюванльною технікою почалось з програмування на Фортрані і перфокарт. Для того щоб справити помилку потрібно було невеличкий стосик перфоркарт перебити. А тепер у епоху ОС для "домогосподарок" вже люди які вміють задати елементарні команди в DOS рахуються величезними програмістами. А учнів DOS потрібно вчити, але без "фанатизму". Навчити відкривати директорії, копіювати файли, створювати, вилучати файли і каталоги, змінювати поточний каталог, вивчити поняття шлях до файлу і я думаю цього достатньо.
|
|
| |
argun |
Дата: Чт, 14.08.2008, 18:38 | Повідомлення № 64 |
Активний учасник
| Quote (Igor66) Моє перше знайомство з обчилюванльною технікою почалось з програмування на Фортрані і перфокарт. Для того щоб справити помилку потрібно було невеличкий стосик перфоркарт перебити. Невже у 1990р.,(коли ви закінчили навчання) ще використовувались перфокарти?
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Чт, 14.08.2008, 23:18 | Повідомлення № 65 |
Ветеран спілкування
| В наш час поняття ОС MS DOS не актуальне для пересічного користувача ОС. В цій вітці вже говорилося і я підтримую ці думки: діти повинні знати про командну стрічку Віндовс і деякі її команди, в класах з поглибленим вивченням інформатики можна більш детально вивчити ці команди або ж навіть говорити про MS DOS як невід’ємну частину історії розвитку інформатики і обчислювальної техніки. Для дуже продвинутих потрібно уміти користуватись консоллю відновлення Windows.
|
|
| |
Jokerz |
Дата: Пт, 15.08.2008, 22:21 | Повідомлення № 66 |
Хостер
| что сказать, отлично подвели итог бессконечных споров. Quote (Ковальчук_Олександр) В наш час поняття ОС MS DOS не актуальне для пересічного користувача ОС. В цій вітці вже говорилося і я підтримую ці думки: діти повинні знати про командну стрічку Віндовс і деякі її команди, в класах з поглибленим вивченням інформатики можна більш детально вивчити ці команди або ж навіть говорити про MS DOS як невід’ємну частину історії розвитку інформатики і обчислювальної техніки. Для дуже продвинутих потрібно уміти користуватись консоллю відновлення Windows.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Пт, 15.08.2008, 22:37 | Повідомлення № 67 |
Ветеран спілкування
| Тему потрібно закривати, ато вона вже перетворюється в філософію. Справедливе прислів’я: скільки людей, стільки думок.
|
|
| |
Spirit |
Дата: Пт, 15.08.2008, 23:45 | Повідомлення № 68 |
Сис.адмін
| Согласен! Ветку можно закрывать.
|
|
| |
Jokerz |
Дата: Сб, 16.08.2008, 10:07 | Повідомлення № 69 |