|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Чи потрібно дітям знати команди MS DOS?
|
| | |
Spirit |
Дата: Fr, 14.03.2008, 11:23 | Повідомлення № 1 |
Сис.адмін
| Я постійно зустрічаюсь з тим, що потрібно написати якийсь .BAT файл і в ньому виконувати певні команди, а чи потрібні такі уміння дітям? На форумі є тема, де ми описуємо цікаві можливості використання командної стрічки Тема про цікавості ком.стрічки
[admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
Varkan |
Дата: Fr, 14.03.2008, 11:29 | Повідомлення № 2 |
Викладач ВУЗу
| чи потрібно водію знати як працює карбюратор в машині? звичайно ні (бажано знати якщо ти хочеш ремонтувати сам авто), хоча він і дає доступ до нових можливостей. так само і з мс дос. знання не завадять але великого горя не буде без них.
|
|
| |
zverok |
Дата: Fr, 14.03.2008, 11:57 | Повідомлення № 3 |
Креативний вчитель
| В первую очередь и детям и учителю неплохо бы отличать "команды MS DOS" от "команд командной строки WIndows XP". О последних детям неплохо бы иметь хоть общее представление (точнее, о самой концепции командной строки и ее основных свойствах); а зачем кому-то изучать "команды MS DOS" -- ума не приложу.
|
|
| |
dpi |
Дата: Fr, 14.03.2008, 14:08 | Повідомлення № 4 |
Досвідчений вчитель
| Quote (zverok) В первую очередь и детям и учителю неплохо бы отличать "команды MS DOS" от "команд командной строки WIndows XP". Так чем же олтличаются команды?
|
|
| |
zverok |
Дата: Fr, 14.03.2008, 15:25 | Повідомлення № 5 |
Креативний вчитель
| Набором команд, это как минимум. Но я больше имел в виду самое понятие "командной строки Windows", которая давным давно никакого отношения к MS-DOS не имеет (cmd.exe -- это НЕ эмулятор DOS, как многим свойственно думать, а интерпретатор командной строки).
|
|
| |
filnick |
Дата: Fr, 14.03.2008, 21:01 | Повідомлення № 6 |
Мудрий вчитель
| Роботі ОС ДОС було присвячено значний період вивчення інформатики (особливо для машин класу ІВМ). Наразі це питання, на мою думку, не актуальне для шкільного курсу.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Sa, 15.03.2008, 01:37 | Повідомлення № 7 |
Ветеран спілкування
| Quote (filnick) Наразі це питання, на мою думку, не актуальне для шкільного курсу. Згоден, тобто потрібно знати продвинутим користувачам, сисадмінам, майстрам по ремонту ПК. Дітей в школі цим грузити мабуть не варто. Але кілька основних команд командної стрічки, дітям було б не погано знати. Наприклад, format, msconfig... Мало не забув: основну також - help
|
|
| |
Jokerz |
Дата: Sa, 15.03.2008, 09:38 | Повідомлення № 8 |
Хостер
| поправлю всех консоль винды (cmd.exe) это не оболочка доса, просто для удобства дядя Билл использовал много команд которые были в досс как такового доса уже нету (есть в винде но не юзается, как барахло висит) знать команды или нет это вопрос сложный. Тут про крбюратор говорили так вот я как человек в этом понимающий скажу что человек знать должен все но в разной спени необходимости. команды даже сис админ знает только те которые использует в работе все знать невозможно. к тому и я веду что детей познакомить с такой мулькой в винде как консоль необходимо, что бы знали. Кстати очень многие вещи делаются только из консоли! вообще то я считаю в школьной программе не нужна консоль для глубокого изучения, но если ребенок хочет узнать больше то необходимо предоставить эту возможность. но для общего развития нуна показать что такой девайс существует. P.S. а bat файлы реально помогают в нелегком труде сис админа
|
|
| |
SLKuty |
Дата: Sa, 15.03.2008, 14:56 | Повідомлення № 9 |
Монтажер
| Чи потрібно знати будівельнику технологію виробництва цегли? Нам би встигнути пояснити дітям Віндовс, Офіс і елементи програмування особисто мені зараз Дос абсолютно не потрібний. Колись при інсталяції Він95-98 ще трохи використовував гоманди дос, а зараз все встановлюється автоматично. Диски розбиваються розділи створюються без всякого досу. Навіть є Win Live Cd який вантажиться прямо з ДВД без вінчестера і дозволяє робити з компом все що хочеш навіть заходити на робочі столи захищених паролем користувачів і копіювати звідти файли. Максимум msconfig, ping, regedit. Для тих учнів хто хоче екзотики показую як працює dir i copy.
|
|
| |
Jokerz |
Дата: Sa, 15.03.2008, 15:24 | Повідомлення № 10 |
Хостер
| я наверно думаю потому что сам консолью пользуюсь очень часто. я могу навести кучу примеров помощи консоли в работе. первый. как вы проверяете работу сетевой карты? Можно легко это совершить пингом. утилитой ping в консоли. может я просто рассуждаю как админ
|
|
| |
filnick |
Дата: Sa, 15.03.2008, 21:27 | Повідомлення № 11 |
Мудрий вчитель
| Мені здається, що через років десять вивчати і ОС Віндовс буде не варто.
|
|
| |
ssh |
Дата: Su, 16.03.2008, 23:14 | Повідомлення № 12 |
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| Шкільна програма і так перенасичена всім чим треба і не треба. Згоден з filnick, що це не актуально для шкільного курсу. Школа не є кінцевим пунктом здобуття освіти. Якщо комусь із учнів це буде потрібно, то на здоров'я -хай вчиться далі. Якщо Вам Spirit, дуже хочеться навчити цього дітей, то створіть гурток і вперед!
|
|
| |
Spirit |
Дата: Su, 16.03.2008, 23:34 | Повідомлення № 13 |
Сис.адмін
| Quote (ssh) Якщо Вам Spirit, дуже хочеться навчити цього дітей, то створіть гурток і вперед! Да, согласен, такие вещи, наверно, только на кружке... А я вообще не учитель... Но если организуем кружок в школе, то скорее всего буду там рассказывать чего-то 
|
|
| |
filnick |
Дата: Mo, 17.03.2008, 19:52 | Повідомлення № 14 |
Мудрий вчитель
| На заняттях гуртка можна займатися набагато цікавішою та кориснішою роботою ніж вчити ДОС.
|
|
| |
bochik |
Дата: Tu, 18.03.2008, 12:54 | Повідомлення № 15 |
Часто заходить...
| МОжемо, до речі накидати тут ідея які ж основні команди командної стрічки має знати "продвинутий" учень, що йому знадобиться в майбутньому, було б цікаво почути ваші думки з цього приводу, перелік команд тощо
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |