Чт, 17.08.2017, 10:57
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 7 з 12«12567891112»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.3 Опитування » Мова програмування для школи (Мова програмування для школи)
Мова програмування для школи
Яку мову програмування варто вивчати в школі?
1.Алгоритмічну мову[ 8 ][17.78%]
2.C[ 13 ][28.89%]
3.Java[ 5 ][11.11%]
4.Logo[ 0 ][0.00%]
5.Pascal[ 20 ][44.44%]
6.Python[ 10 ][22.22%]
7.Scratch[ 12 ][26.67%]
8.Visual Basic[ 6 ][13.33%]
9.Іншу[ 8 ][17.78%]
Усього відповідей: 45
FutureTeacher Дата: Вт, 31.03.2015, 19:36 | Повідомлення № 1
Часто заходить...
Повідомлень: 75
Нагороди: 1
Рейтинг: 16
Розкажіть колегам яку мову програмування варто вивчати в школі? Яку використовуєте Ви? Чому?

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Сб, 26.12.2015, 16:10
swetikccc Дата: Пт, 04.03.2016, 11:10 | Повідомлення № 91
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата beregok ()
На ПК 2000 року, він98 - Скретч не запустиш

А чому не 2000 вікна?
Колись навіть безкоштовно роздавали ліцензію, правда по акції друге життя компа.
Якщо нікому не віддав всі ці диски, можу пошукати і зробити образ, а можливо і вислати з паперами якщо там не прописано кому.
При встановленні навіть номер не вводиться.
gry Дата: Пт, 04.03.2016, 19:36 | Повідомлення № 92
Наполегливий учасник
Повідомлень: 995
Нагороди: 2
Рейтинг: 100
Цитата beregok ()
Докуплю і поставлю пайтон
І не тіште себе надіями... Той самий чорний,білий/синій екран, білі , чорні /жовті символи. Навчити програмуванню - означає - НАВЧИТИ АЛГОРИТМІЧНОМУ МИСЛЕННЮ !!! (див. Ершов - 1985). Мова програмування  - тільки інструмент (засіб) , який дає змогу перетворити  "те, що у голові!" програміста у машинний код і все.  Голову можна "навчити"  і на ТР 7.0.  :-))).


Відредаговано: gry - Пт, 04.03.2016, 19:39
TYP Дата: Пт, 04.03.2016, 19:42 | Повідомлення № 93
Прописаний назавжди
Повідомлень: 336
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Цитата gry ()
Голову можна "навчити"  і на ТР 7.0
+100500
Bandalak Дата: Сб, 05.03.2016, 09:48 | Повідомлення № 94
Лідер форуму
Повідомлень: 5269
Нагороди: 35
Рейтинг: 247
Цитата swetikccc ()
Попробуй зараз найти Сдрамку на 256

Там навіть на 512 є в наявності.
fox11 Дата: Пн, 19.12.2016, 21:08 | Повідомлення № 95
Тут живе...
Повідомлень: 161
Нагороди: 2
Рейтинг: 20
Сегодня в ГорОО зондировал почву перехода на РНР. В этом году на олимпиаде увидел, что принимаются решения и на этом языке (e-olimp). В школе С++ уже лет 15. Нужна конструктивная критика.
swetikccc Дата: Пн, 19.12.2016, 21:16 | Повідомлення № 96
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата fox11 ()
Сегодня в ГорОО зондировал почву перехода на РНР. В этом году на олимпиаде увидел, что принимаются решения и на этом языке (e-olimp). В школе С++ уже лет 15. Нужна конструктивная критика.
Можете навіть Асемблер, але як це вписати в кнопочки?
Scrooge Дата: Вт, 20.12.2016, 09:32 | Повідомлення № 97
Тут живе...
Повідомлень: 107
Нагороди: 1
Рейтинг: 4
Цитата fox11 ()
Сегодня в ГорОО зондировал почву перехода на РНР. В этом году на олимпиаде увидел, что принимаются решения и на этом языке (e-olimp). В школе С++ уже лет 15. Нужна конструктивная критика.

Если в 8 класе уже изучают Python (официально, учебник Морзе), то в чём проблема перейти на PHP? Тем более, что нет жёсткого ограничения на используемый язык программирования. Пресловутые "кнопки" не проблема:
Код

?php
    # Если нажата кнопка
    if( isset( $_POST['Button1'] ) )
    {
             echo 'Кнопка нажата!';
    }
?>
<form method="POST">
    <input type="submit" name="Button1" value="Нажмите" />
</form>
swetikccc Дата: Вт, 20.12.2016, 09:43 | Повідомлення № 98
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата Scrooge ()
Если в 8 класе уже изучают Python (официально, учебник Морзе), то в чём проблема перейти на PHP? Тем более, что нет жёсткого ограничения на используемый язык программирования. Пресловутые "кнопки" не проблема:Код
Як користуватися Візуал студіо, встановив і користуйся, а той же Пітон .....?
А діткам і вдома можливо потрібно, береть таки дистрибутив.
Тут серед вчителів проблема була що версія Лазаря не та. ;)
Scrooge Дата: Вт, 20.12.2016, 09:56 | Повідомлення № 99
Тут живе...
Повідомлень: 107
Нагороди: 1
Рейтинг: 4
Цитата swetikccc ()
Як користуватися Візуал студіо, встановив і користуйся, а той же Пітон .....?
А діткам і вдома можливо потрібно, береть таки дистрибутив.
Тут серед вчителів проблема була що версія Лазаря не та.

Завантажать безкоштовні phpDesigner чи CodeLobster
Bandalak Дата: Вт, 20.12.2016, 11:01 | Повідомлення № 100
Лідер форуму
Повідомлень: 5269
Нагороди: 35
Рейтинг: 247
Цитата swetikccc ()
Тут серед вчителів проблема була що версія Лазаря не та.

Не смішно!
У мене була така проблема. Перепробував десятки варіантів, поки не знайшов таку як хотів.
Справа у тому, що діти користуються підручником Бондаренко, ось відкрили Лазарус, а там меню та вікна зовсім інші. Як їм було працювати? Адже освоєння інтерфейсу - це найважливіше для більшості слабких та середніх учнів, з усього що є у візуальному програмуванні!
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 20.12.2016, 12:24 | Повідомлення № 101
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3664
Нагороди: 27
Рейтинг: 294
Цитата Bandalak ()
Справа у тому, що діти користуються підручником Бондаренко, ось відкрили Лазарус, а там меню та вікна зовсім інші. Як їм було працювати?

Проблема вирішується свіжою версією середовища (1.6).
Bandalak Дата: Вт, 20.12.2016, 12:40 | Повідомлення № 102
Лідер форуму
Повідомлень: 5269
Нагороди: 35
Рейтинг: 247
Звичайно!
swetikccc Дата: Вт, 20.12.2016, 14:27 | Повідомлення № 103
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата Scrooge ()
Завантажать безкоштовні phpDesigner чи CodeLobster
Цитата Bandalak ()
Не смішно!У мене була така проблема. Перепробував десятки варіантів, поки не знайшов таку як хотів.
Справа у тому, що діти користуються підручником Бондаренко, ось відкрили Лазарус, а там меню та вікна зовсім інші. Як їм було працювати? Адже освоєння інтерфейсу - це найважливіше для більшості слабких та середніх учнів, з усього що є у візуальному програмуванні!
Без коментарів
Scrooge Дата: Вт, 20.12.2016, 18:52 | Повідомлення № 104
Тут живе...
Повідомлень: 107
Нагороди: 1
Рейтинг: 4
Цитата Bandalak ()
У мене була така проблема. Перепробував десятки варіантів, поки не знайшов таку як хотів.
Справа у тому, що діти користуються підручником Бондаренко, ось відкрили Лазарус, а там меню та вікна зовсім інші. Як їм було працювати? Адже освоєння інтерфейсу - це найважливіше для більшості слабких та середніх учнів, з усього що є у візуальному програмуванні!

Завантажив Lazarus 0.9.30 (2011рік), 1.0(2012 рік), 1.2(2014 рік), 1.6(2016 рік) - практично тотожний інтерфейс, хоча у збірці від GetLazarus одновіконний інтерфейс a-la Delphi.
Найважливішим в "візуальному прогнрамуванні" є написання коду обробника події

П.С. На цьому Форумі заборонений тег [img] для вставки зображень?
fox11 Дата: Вт, 20.12.2016, 20:39 | Повідомлення № 105
Тут живе...
Повідомлень: 161
Нагороди: 2
Рейтинг: 20
Цитата Scrooge ()
Завантажать безкоштовні phpDesigner чи CodeLobster
Они потребуют Денвер с БД и РНР 7.*?


Відредаговано: fox11 - Вт, 20.12.2016, 20:40
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.3 Опитування » Мова програмування для школи (Мова програмування для школи)
Сторінка 7 з 12«12567891112»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.