|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Програма для друку додатків до дипломів та атестатів
|
false |
Дата: Пт, 24.07.2009, 20:11 | Повідомлення № 1 |
Я тут недавно...
| Під кінець навчального року у мене вже другий рік поспіль проблема - роздрукувати 150-200 додатків до дипломів та атестатіів для випускників (я працюю в ПТНЗ). Проблема полягає не в тому аби набрати та роздрукувати ці речі, а проблема в часі - його просто немає. На разі зробив макет атестату та диплому в Word і потихеньку руцями набираю. один додаток - 2 хв. Довго. Маю думку створити програму в яку б на початковому етапі забивалися дані про групу, потім потихеньку оціночки, а потім формувалися зведені та додатки. прошу допомогти небайдужих мені. А саме - які детальніші функції ви хотіли б бачити?.
--------------------------------------------- доречі , старими пустографками можу поділитись
[admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: Махновець_Ігор - Нд, 20.01.2013, 01:51 |
|
| | |
TYP |
Дата: Чт, 11.05.2017, 18:59 | Повідомлення № 121 |
Прописаний назавжди
| Готую до виходу свою доробку "Друк додатків". Хотілося б почути Ваші відгуки стосовно інтуітивності інтерфейсу.
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Чт, 11.05.2017, 20:57 | Повідомлення № 122 |
Перспективна вчителька
| Ну как по мне - то все понятно Вторая сторона - тоже за таким же принципом будет формироваться?
|
|
| | |
TYP |
Дата: Чт, 11.05.2017, 21:05 | Повідомлення № 123 |
Прописаний назавжди
| Цитата Ktara (  ) Вторая сторона - тоже за таким же принципом будет формироваться? Звичайно. Враховуючи, що там лише реєстраційний номер, дата, прізвище директора і для тих, хто отримує грамоти чи медалі - ще два рядки тексту.. Зараз якраз починаю займатися 2-ю стороною. До речі - все працює локально без PHP і MySQL, але і такий режим планується...
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Пт, 12.05.2017, 05:42 | Повідомлення № 124 |
Перспективна вчителька
| ну не скажите. на второй стороне еще вписываются факультативы (10-11 класс) - может быть от 1 до 5, ну грамоты с медалями. Так что вариант факультативов тоже надо учитывать
|
|
| | |
TYP |
Дата: Пт, 12.05.2017, 08:10 | Повідомлення № 125 |
Прописаний назавжди
| Цитата TYP (  ) і для тих, хто отримує грамоти чи медалі - ще два рядки тексту.. це також враховується. Але чи багато таких "грамотних", тому я так спрощено і відповів.
Цитата Ktara (  ) Так что вариант факультативов тоже надо учитывать Враховуватиметься
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Пт, 12.05.2017, 09:34 | Повідомлення № 126 |
Лідер форуму
| З яких це пір в обов'язки вчителя Інформатики входить замовлення атестатів?
|
|
| | |
gry |
Дата: Пт, 12.05.2017, 09:43 | Повідомлення № 127 |
Досвідчений учасник
| Цитата Bandalak (  ) З яких це пір в обов'язки вчителя Інформатики входить замовлення атестатів? Учитель інформатики розробив програмний продукт ! , який з успіхом може потім успішно продавати тим хто займається оформленням атестатів .
Відредаговано: gry - Пт, 12.05.2017, 11:42 |
|
| | |
volodschool2 |
Дата: Пт, 12.05.2017, 12:13 | Повідомлення № 128 |
Досвідчений учасник
| Цитата TYP (  ) стосовно інтуітивності інтерфейсу Проблем із зрозумілістю інтерфейсу не буде, щоправда треба трохи "вилизати" текстові негаразди. Наприклад, помітив очепатку, гляньте на 2:39, там замість "поітм" треба "потім", та і слова "зправа" і "зліва" трохи ріжуть слух україномовному користувачеві. Зрозуміло, що це все дрібниціі і їх легко виправити, головне працездатність продукту, але при умові його комерційного використання бажано не допускати таких шороховатостей. Ми для школи купляли програму для друку додатків ще в 2012 році, тоді її ціна була 100 грн, на сьогодні требе вже платити 400 грн. Так що Ваш продукт може стати головним конкурентом. От тільки мені все-таки зручніше виставляти оцінки в екселівську таблицю, а потім її імпортувати в програмі для друку додатків. TYP, Ви не задумувались над використанням подібного способу для своєї програми?
|
|
| | |
TYP |
Дата: Пт, 12.05.2017, 14:45 | Повідомлення № 129 |
Прописаний назавжди
| Цитата volodschool2 (  ) зручніше виставляти оцінки в екселівську таблицю метод введення реалізований плагіном По зручності майже не відрізняється з Екселем. Імпорт не важкий, але часу для цього року малу. Це одне, а інше те, що декому легше навпаки бачити оцінки лише одного учня, щоб очі помилково не побігли до оцінок іншого
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Пт, 12.05.2017, 14:49 | Повідомлення № 130 |
Лідер форуму
| Цитата gry (  ) Учитель інформатики розробив програмний продукт ! , який з успіхом може потім успішно продавати тим хто займається оформленням атестатів . Молодець! Я це не врахував. Просто я проти, коли вчителя інформатики заставляють займатися адміністративною роботою безкоштовно!
|
|
| | |
gry |
Дата: Пт, 12.05.2017, 16:00 | Повідомлення № 131 |
Досвідчений учасник
| Цитата Bandalak (  ) Я це не врахував. Просто я проти, коли вчителя інформатики заставляють займатися адміністративною роботою безкоштовно! 100 %
|
|
| | |
mul44 |
Дата: Пт, 12.05.2017, 19:00 | Повідомлення № 132 |
Досвідчений учасник
| Согласен оплатить адекватную цену (обсуждается), за рабочий вариант, посмотрим что получится
|
|
| | |
TYP |
Дата: Пт, 12.05.2017, 20:16 | Повідомлення № 133 |
Прописаний назавжди
| Цитата mul44 (  ) за рабочий вариант, посмотрим что получится Працюю як можу :-)
|
|
| | |
LVV |
Дата: Сб, 13.05.2017, 14:52 | Повідомлення № 134 |
Прописаний назавжди
| TYP, цікавий проект! Вже років з десять допомагаю класним керівникам 9-х і 11-х класів своєї школи друкувати атестати (за спасибі, за відгули, за символічну оплату). Розпочинав з примітиву, у Word-івськогму документі в режимі написів
Останнім часом використовую Еxcel. (наводжу приклад для того, щоб кожен вчитель інформатики міг зробити подібне для себе) Перший аркуш заповнює вчитель. На цьому аркуші враховується все: Прізвища, номери атестатів, стать, предметні оцінки, ДПА/ЗНО, грамоти, факультативи, свідоцтва з відзнакою тощо:

Дугий аркуш книги Excel, формується за даними першого аркуша, але оцінки за допомогою макросу прописуються словами.
 На третьому аркуші методом проб і помилок розставлено межі комірок електронної таблиці так, щоби все відповідало типографському бланку.
 Четвертий аркуш відповідає зворотній сторінці додатку

Як показує практика, навіть одна й та ж типографія щороку по різному друкує блакни свідоцтв. Зміщення може складати від половини до кількох міліметрів (не кажучі вже про суттєві нововведення). А отже стандартна форма минулого року майже гарантовано не підійде до заповнення "свіжих" бланків. Та навіть особливості шкільного принтера можуть не дозволити ідеально попасти друком на бланк.
 До того ж Міністерство дивним чином експериментує, з переведенням 12-бальної оцінки у 200-бальну. Наприклад минулорічна формула, яку я прописував для 200-бальної оцінки в додатках для 11-го класу відрізнялась від формули попередніх років.
Ваша розробка мені дуже подобається. Добре, що є можливість зміщення кожного окремого напису. Хотілось би побачити робочий варіант. Якщо все працюватиме як слід, із задоволенням купимо для школи.
|
|
| | |
swetikccc |
Дата: Сб, 13.05.2017, 15:27 | Повідомлення № 135 |
Ветеран спілкування
| Цитата LVV (  ) Вже років з десять допомагаю класним керівникам 9-х і 11-х класів своєї школи друкувати атестати (за спасибі, за відгули, за символічну оплату). Також років з десять друкували, поки не загнали всі додатки в брак Тепер не просять уже.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2021.  |