Пн, 23.10.2017, 10:46
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 5 з 11«12345671011»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.3 Опитування » Програма для друку додатків до дипломів та атестатів (Створимо програму разом)
Програма для друку додатків до дипломів та атестатів
false Дата: Пт, 24.07.2009, 21:11 | Повідомлення № 1
Я тут недавно...
Повідомлень: 36
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Під кінець навчального року у мене вже другий рік поспіль проблема - роздрукувати 150-200 додатків до дипломів та атестатіів для випускників (я працюю в ПТНЗ). Проблема полягає не в тому аби набрати та роздрукувати ці речі, а проблема в часі - його просто немає. На разі зробив макет атестату та диплому в Word і потихеньку руцями набираю. один додаток - 2 хв. Довго. Маю думку створити програму в яку б на початковому етапі забивалися дані про групу, потім потихеньку оціночки, а потім формувалися зведені та додатки. прошу допомогти небайдужих мені. А саме - які детальніші функції ви хотіли б бачити?.

---------------------------------------------
доречі , старими пустографками можу поділитись


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: Махновець_Ігор - Нд, 20.01.2013, 02:51
offside Дата: Сб, 22.06.2013, 23:03 | Повідомлення № 61
Тут живе...
Повідомлень: 134
Нагороди: 1
Рейтинг: 9
Цитата (NataliyG)
Цього року зробили переведення вручну, але на майбутнє. Однозначно середній бал у нас надовго
Є шаблон для друку додатків до атестатів і свідоцтв. Зроблений з
допомогою ворд і ексель. Рахує все. Якщо цікавить можу поділитись, але
як з ним працювати, потрібно буде розібратись. .якщо зможу поясню. До мене звертаються класні
керівники і я на весь клас за 15-20 хвилин друкую. Раніше це так
заважало не хотів робити друкувати бо багато мороки. А тоді вирішив все
автоматизувати. Якщо цікавить скину на емейл.
NataliyG Дата: Пн, 24.06.2013, 21:15 | Повідомлення № 62
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата (offside)
Є шаблон для друку додатків до атестатів і свідоцтв
Дуже дякую, але не потрібно! Я вже доробляю по рекомендаціх swetikccc  Exsel+ Access. Тепер трохи закинула (залишилось з принтером відрегулювати постановку відповідних полів). Коли закінчу напишу. Я в Word теж робила шаблон, лінійки дуже прив'язані одна до одної ідеально вирівняти не вдалося.

Додано (24.06.2013, 20:15)
---------------------------------------------

Цитата (offside)
Зроблений з допомогою ворд і ексель.
А взагалі цікаво, яким чином відбувається перенесення даних з Excel в word. Буду вдячна, якщо відкриєте такий секрет.
offside Дата: Вт, 25.06.2013, 12:59 | Повідомлення № 63
Тут живе...
Повідомлень: 134
Нагороди: 1
Рейтинг: 9
Цитата (NataliyG)
А взагалі цікаво, яким чином відбувається перенесення даних з Excel в word
Панель інструментів Рассылки. Підключаєм файл екселя. Вставляємо потрібні поля.  Оцінки в екселі виставляються в числовому вигляді для зручності, а в ворд перетворюються на текст автоматично.
Запросто все вирівнялось, точно як в аптеці)

Step Дата: Ср, 26.06.2013, 16:57 | Повідомлення № 64
Новий користувач
Повідомлень: 15
Нагороди: 0
Рейтинг: 9
Цитата (NataliyG)
Я в Word теж робила шаблон, лінійки дуже прив'язані одна до одної ідеально вирівняти не вдалося.
На предыдущей странице выкладывал архив с готовыми шаблонами и файлом эксель, в котором реализован расчет среднего балла, перевод в 200 бальную систему, оценки прописью ...
Прикріплення: 9136739.jpg(127Kb)
NataliyG Дата: Чт, 27.06.2013, 20:23 | Повідомлення № 65
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
offside  дякую дійсно з Word теж виходить непогано, а головне шаблон можу зробити я, а використовувати можуть інші і їм це буде просто. Якщо не захочуть додавати якісь предмети. 
Цитата (offside)
а в ворд перетворюються на текст автоматично
У мене в текст оцінку перетворює Excel. А розкажіть будь-ласка, як то  Word робить?


Відредаговано: NataliyG - Чт, 27.06.2013, 20:25
skif Дата: Пт, 28.06.2013, 13:32 | Повідомлення № 66
Прописаний назавжди
Повідомлень: 362
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
Цитата (NataliyG)
У мене в текст оцінку перетворює Excel. А розкажіть будь-ласка, як то  Word робить?
мабуть через злиття, потім якийсь макрос який шукає і замінює. У ворді є шаблон, ексель як база даних. Принаймі я так пробував зробити цього року, але мені дали один день на таку розробку. Звісно, що не встиг, заповнювали вручну.
В неті є програма за 100 грн. якою це можна робити дуже легко. Наступного року нехай керівники купують як кому треба)


Відредаговано: skif - Пт, 28.06.2013, 13:33
offside Дата: Пт, 28.06.2013, 22:06 | Повідомлення № 67
Тут живе...
Повідомлень: 134
Нагороди: 1
Рейтинг: 9
Цитата (NataliyG)
А розкажіть будь-ласка, як то Word робить?
;) поділюсь). Ніяких макросів. В ворді натискаєм сtrl+f9. Зявляться дужки {} в ці дужки написати наприклад {=10 \*cardtext} потім праву кнопку миші обновить поле. Число 10 зявиться прописом. Але текстове значення буде залежати від мови перевірки правопису. Виділити той рядок і вибрати українська. Отам де я в прикладі написав десять можна написати будь яке число. Ексель так не вміє, там потрібно з макросами. Як зробити щоб з ексель вставляти, пробуйте). Якщо треба допомога підкажу. Пишіть.

Додано (28.06.2013, 21:06)
---------------------------------------------

Цитата (skif)
мабуть через злиття, потім якийсь макрос який шукає і замінює.
Правильно, використовував у ворді злиття документів. Але число прописом зробив без макросів. мені той шаблон що зробив подобається. Швидко і ніяких заморочок. Навіщо купляти як все вже готово.

Цитата (skif)
але мені дали один день на таку розробку
За один день важко. Потрібно подумати як зробити, способи. Якщо потрібний шаблон, пишіть. Поділюсь, тим, що маю. Може і мені колись хтось чимось допоможе.
NataliyG Дата: Пт, 28.06.2013, 22:27 | Повідомлення № 68
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата (offside)
Ексель так не вміє, там потрібно з макросами. Як зробити щоб з ексель вставляти, пробуйте)
Та ні я все зрозуміла, що незрозуміла то підказки тут же в інтернеті і знайшла. В мене з Exsel вставляє.

А в Excel теж макросу непотрібно: я зробила заготовку на іншому листку: якому числовому значенні яке текстове відповідає і тією ж функцією, що і перетворювала с.б. в 200 бальну систему VLOOKUP. Тобто у мене в Excel 3 сторінки: 1 для введення даних, 2 для табличок переведення в 200 балів і цифри в числа; третя результат: оцінки прописом, середній бал і с.б. в 200 бальні системі. І цей 3 лист я  закидаю в Word (там ж є можливість вибрати потрібний аркуш) і все гарно виходить. 
Зараз визначитися не можу чий метод простіший. 
А найбільше подобається, що коли змінюєш дані в Excel то і в Word все автоматично міняється. Такий шаблон потребує доопрацювання тільки в тому випадку, якщо потрібно змінити предмет!
offside Дата: Пт, 28.06.2013, 22:58 | Повідомлення № 69
Тут живе...
Повідомлень: 134
Нагороди: 1
Рейтинг: 9
Цитата (NataliyG)
Такий шаблон потребує доопрацювання тільки в тому випадку, якщо потрібно змінити предмет
Так. Я через це не переймаюсь. Скільки там його міняти. Головне, що універсально, нічого не потрібно шукати і платити. І головне зроблено своїми руками)
NataliyG Дата: Пт, 30.05.2014, 00:04 | Повідомлення № 70
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
offside Дякуючи Вам я цього року вже додатки друкувати по своєму шаблоні. Ось тут його закинула: http://paperomaniyscho.ucoz.ua/load/korisni_fajli/programi/shablon_dlja_druku_dodatkiv_dlja_atestatu/3-1-0-28 
Для роботи з шаблоном потрібно: ввести потрібні дані в Excel таблицю, при цьому її можна роздрукувати і перевірити. Потім відкрити шаблон атестату (Word документ). Текстовий шаблон під'єднано до таблиці Exsel відповідно усі дані автоматично передаються на окремі шаблони додатків. Переваги: вчитель вводить оцінки цифрами (1,2,3...) а програма сама перетворює ці цифри у пропис (один, два, три...), автоматично обчислюється середній бал атестату і перетворюється у 60-бальну шкалу. За посиланням є шаблон.
swetikccc Дата: Пт, 30.05.2014, 15:24 | Повідомлення № 71
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата NataliyG ()
ffside Дякуючи Вам я цього року вже додатки друкувати по своєму шаблоні. Ось тут його закинула: http://paperomaniyscho.ucoz.ua/load....1-0-28  Для роботи з шаблоном потрібно: ввести потрібні дані в Excel таблицю, при цьому її можна роздрукувати і перевірити. Потім відкрити шаблон атестату (Word документ). Текстовий шаблон під'єднано до таблиці Exsel відповідно усі дані автоматично передаються на окремі шаблони додатків. Переваги: вчитель вводить оцінки цифрами (1,2,3...) а програма сама перетворює ці цифри у пропис (один, два, три...), автоматично обчислюється середній бал атестату і перетворюється у 60-бальну шкалу. За посиланням є шаблон.


Ви молодець
Давайте тільки доробимо до кінця шаблон

Цей пункт дозволить  використати закінчення типу отримав, отримала, в таблиці потрібно додати стопчик де відмітити стать.
Можливе використання коли дві різні групи в класі і т. д.
Прикріплення: 2983316.jpg(15Kb)
NataliyG Дата: Пт, 30.05.2014, 21:37 | Повідомлення № 72
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
swetikccc Дякую! Допрацюю обовязково.

Додано (30.05.2014, 20:37)
---------------------------------------------
А ще у мене ось яке питання: який алгоритм переведення у 60 бальну шкалу?
1Знаходимо середнє
2. заокруглюємо до десятих
3. Множимо на 5
Чи
1. Знаходимо середнє
2. Множимо на 5
3. Заокруглюємо до десятих.
У першому випадку число більше.

offside Дата: Пт, 30.05.2014, 22:50 | Повідомлення № 73
Тут живе...
Повідомлень: 134
Нагороди: 1
Рейтинг: 9
Я вже 11 класу все надрукував ще у вівторок). За 20 хвилин все ввели і перевірили, а тоді тільки вставляй додатки. Але класний керівник сказав, що йому вдруковувати тільки предмети, серію і номер, ПІБ і школу. Все інше писала
skif Дата: Сб, 31.05.2014, 00:09 | Повідомлення № 74
Прописаний назавжди
Повідомлень: 362
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
а хтось пробував таке в access робити? Бланк додатку буде звітом.
NataliyG Дата: Сб, 31.05.2014, 21:51 | Повідомлення № 75
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата offside ()
Але класний керівник сказав, що йому вдруковувати тільки предмети, серію і номер, ПІБ і школу. Все інше писала
Ну і що ти з ними зробиш? Їм простіше писати. Одна моя колега сказала: "Я проти комп'ютерів у навчальному процесі бо вони заважають думати." Можна перефразувати "Я проти комп'ютері бо вони заставляють мене думати"  ^_^
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.3 Опитування » Програма для друку додатків до дипломів та атестатів (Створимо програму разом)
Сторінка 5 з 11«12345671011»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.