Воно то так, частково ви праві, але ви думаєте, що повсякденне форматування диску, навіть швидке, це корисно для ПК??? І навіть частий перезапис таблиці при швидкому форматуванні може призвести до її пошкодження.
Чим форматування в такому контексті відрізняється від звичайного запису- стирання? Це аналогічно що флешка витримує 100000 циклів. Жодна моя флешка від цього не постраждала, я їх то губив, то фізично ламав, самсунг на 128 Мега лежить бо використовувати її.....
Чим форматування в такому контексті відрізняється від звичайного запису- стирання? Це аналогічно що флешка витримує 100000 циклів. Жодна моя флешка від цього не постраждала, я їх то губив, то фізично ламав, самсунг на 128 Мега лежить бо використовувати її.....
Питання цікаве, але суть мого повідомлення була для NataliyG, про встановлення і перевстановлення Віндовс. Його вже потім перекрутили про форматування. Я залишусь при своїй думці всеодно, що, часте переставляння Вінди шкідливе як для пк (ноута) та і диска взагалі (це із власного досвіду). Шкодить воно чи не шкодить (форматування) спірне питання, варто спитати в розробників файлових систем і дисків. А Взагалі тоді варто подумати, якщо по вашому видалення і форматування однакова річ, чому тоді Майкрософт не записав в контекстному меню правої кнопки миші (Видалити все), а записано Форматировать??
часте переставляння Вінди шкідливе як для пк (ноута) та і диска взагалі (це із власного досвіду).
А що за досвід? Потреба часто переставляти систему могла виникнути, зокрема, тоді коли вінчестер вже "дихає на ладан". От і сплутались причина з наслідком. Не перевстановлення системи "вбило" вінчестер, а навпаки.
З вінчестерами пов'язані ще й деякі інші міфи:
Мифы о жестких дискахУ многих пользователей пользуются успехом некоторые мифы, которые не имеют ничего общего с реальностью. Рассмотрим эти мифы подробнее и постараемся их развенчать. Жесткие диски вредно часто форматироватьНа самом деле форматирование не приносит никакого вреда жесткому диску. Форматируйте хоть каждый день. Никаких сбойных секторов не появляется, и износа головок при этом не происходит.Для повышения производительности диска нужно форматировать жесткий диск как можно чащеЭто противоположная крайность. Частое форматирование не улучшает производительность диска. Если вы почувствовали, что диск стал работать медленнее, то это может быть вызвано фрагментацией данных на диске. Из-за необходимости искать различные части одного и того же файла в разных разделах диска и происходит падение производительности.Дефрагментация также вредна для жесткого дискаВ этом утверждении есть доля правды. При дефрагментации головка жесткого диска совершает большую работу по распределению данных. Но, с другой стороны, после дефрагментации файлы находятся в упорядоченном состоянии, а значит, уменьшается количество передвижений головки при работе с данными.Постоянное скачивание из Интернета и установка программ на жесткий диск уменьшает продолжительность жизни накопителяНикакого особого влияния на жесткий диск установка программ не имеет. Жесткий диск вращается практически постоянно, вне зависимости от установки программ или чтения данных с диска. Для диска это стандартная ситуация, и на продолжительность жизни влияет не установка программ, а общее число оборотов диска, которые приводят к износу деталей.Перебои с питанием приводят к появлению сбойных секторов на жестком дискеПеребои с напряжением в сети не приводят к образованию сбойных секторов, так как при отсутствии напряжения происходит автоматическая парковка головок, что предохраняет повреждение пластин диска.Жесткий диск вращается только при чтении или записи данных, а в режиме ожидания диск не вращаетсяВ действительности пластины диска вращаются постоянно.Некоторые сбойные участки диска можно исправить форматированиемНа самом деле, сбойный участок диска уже не пригоден к записи или чтению. Форматирование или другой программный способ не восстанавливает сбойный сектор.Низкоуровневое форматирование может восстановить сбойные секторыПодобное низкоуровневое форматирование может заменить сбойные секторы секторами с резервных дорожек, но не восстановить поврежденные сектора. При такой замене уменьшается производительность, поскольку головки диска будут искать секторы на резервных дорожках. Появление сбойных секторов — это сигнал к тревоге. Возможно, произошло образование сколов, мелких осколков пластин или повреждение головки, что может стать причиной появления новых повреждений. Если у вас на жестком диске хранятся важные данные, то пора задуматься о создании резервной копии и замене диска.Жесткий диск можно устанавливать только в горизонтальном положенииНа самом деле, диски можно устанавливать в любом положении.
А Взагалі тоді варто подумати, якщо по вашому видалення і форматування однакова річ, чому тоді Майкрософт не записав в контекстному меню правої кнопки миші (Видалити все), а записано Форматировать??
1. Форматування - штатний режим роботи будь-якого HDD. Це не стрес для диска , а нормальний режим роботи. Форматуйте хоч 10 разів на день. 2. Що впливає на довговічність то це якість/виробник, плюс експлуатація (не кидайте жорсткий диск під час роботи + добре охолодження + безперевне живлення під час форматування/розбивки на логічні розділи). 3. Більш "шкідливою" операцією є "Дефрагментація", так ,як під час цього процесу проходить дуже велика кількість операцій пошуку, перезапису, перерозподілу даних, що змушує головку диска здійснювати багато різких рухів з одного краю на інший, що спричиняє швидше зношення механізму привода головки. (а тут вже дивимося п.2). 4. Поверхня "сиплеться" - "биті" сектори з’являються самі по собі, головки під час роботи поверхні не доторкаються, і знову див. п.2.
2. Що впливає на довговічність то це якість/виробник, плюс експлуатація (не кидайте жорсткий диск під час роботи + добре охолодження + безперевне живлення під час форматування/розбивки на логічні розділи).
не относиться к SSD дискам, там есть ограниченное кол-во процесса записи.
Цитатаgry ()
3. Більш "шкідливою" операцією є "Дефрагментація", так ,як під час цього процесу проходить дуже велика кількість операцій пошуку, перезапису, перерозподілу даних, що змушує головку диска здійснювати багато різких рухів з одного краю на інший, що спричиняє швидше зношення механізму привода головки. (а тут вже дивимося п.2). 4. Поверхня "сиплеться" - "биті" сектори з’являються самі по собі, головки під час роботи поверхні не доторкаються, і знову див. п.2.
Согласен но справедливо для SAS. SATA дисков. Для SSD нет необходимости в дефрагментации.
Звичайно, щодо SSD має сформуватися дещо інша "ідеологія" користування. До них навіть назва "диск" не підходить, оскільки круглого диска там немає. Немає взагалі рухомих частин (дисків, головок), натомість є мікросхеми пам'яті.
Складається враження, що для забезпечення роботою своїх сервісів виробники намагаються максимально заплутати та ускладнити процес встановлення драйверів на свої ноутбуки.
От тут я просто поставила б лайк! якби була така функція. І я маю таку проблему. Це не ноутбук, а суцільна "кара". То є насправді такий легенький нетбук: жорсткий диск у якого 30ГБ, і все! Тайчпед розбанансовано вкрай, але екран сенсорний то може таке враження складається. ( Драйвер рідний ставиться однак видає ту ж помилку. ОП - 1028. Ось воно чудо: http://zoom.cnews.ru/goods_card/character/191747/asus-eee-pc-t91mt Що важливо, власник його купив тільки тому, що йому сказали що це планшет-ноутбук 2 в 1, але сенсор тупить. І ще там нетбук було куплено з ОС, але драйверів не було і половини, всі поставилися проблема тільки з wi-fi. Щодо рідного диску з драйверами- то дисковода нема.)
Так, я читав. Я знаю, що іноді бувають "танці з бубнами" з драйверами, особливо, якщо стоїть ОС, яку особисто не ставив. Був випадок з модемом 3G, який не приймав ніякі драйвери. Клієнт поїхав у сервіс - там також усе перепробували та порадили перевстановити ОС. Я поставив перевірену ОС і все стало з першого разу. Якщо є бажання та час - давайте допоможу через віддалене керування, якщо зможете налаштувати Інтернет на вказаному ноуті.