Сб, 21.10.2017, 09:53
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 4 з 9«12345689»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.6 Ноутбуки, КПК, смартфони, комунікатори » Допомога користувачам ноутбуків (Вирішиння проблем повязаних з роботою ноутбуків)
Допомога користувачам ноутбуків
НІКОЛЯ Дата: Пт, 31.07.2009, 10:16 | Повідомлення № 1
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Шановні форумчани! Всі ми користуємось ноутами, в даній темі будуть даватись поради по вирішенню проблем з роботою та пошуком дров по ноутах,
а також інші проблеми, повязані з роботою та глюками як заліза по ноутбуках, так і програмного забезпечення. На створення цієї теми мене наштовхнула кількість особистих прохань від учасників форуму щодо вирішення проблем при перешльопуванні з Vistа під XP . та інші.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

NataliyG Дата: Пт, 29.03.2013, 16:48 | Повідомлення № 46
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Хто має досвід перевстановлення операційної системи на виборні ноутбуки (ті що давали на вибори). Тобто, ту систему яка поставлена під Лінукс треба якимось чином зберегти, щоб її потім можна було закинути знову на ноутбук. Допоможіть з порадами. Скажімо так: ми цього робити не будемо і вам не радимо, просто цікаво чи це можна зробити.
Буду рада за допомогу, хто таким цікавився, дуже треба, ну просто дуже цікаво.
volodschool2 Дата: Пт, 29.03.2013, 17:55 | Повідомлення № 47
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Зробіть акронісом образ диску, збережіть його на зовнішньому USB-вінчестері або на флешці, потім можна буде тим же акронісом повернути ноутбук в теперішній стан.
NataliyG Дата: Пт, 29.03.2013, 19:21 | Повідомлення № 48
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата (volodschool2)
Зробіть акронісом образ диску, збережіть його на зовнішньому USB-вінчестері або на флешці, потім можна буде тим же акронісом повернути ноутбук в теперішній стан.
Проблема в тому що арконіс мені показує невідформатований диск обєм якого 291 Гігабайт, то трохи забагото, тобто в мене немає такого зовнішнього диску, щоб його туди закинути. Однак сама система при включенні показуює 72 Гб зайнято, а можливо, що сама система і того менше має, як це визначити? Чи може на одному компютері працювати і Віндовс і Лінукс? Чи там не Лінукс?
НІКОЛЯ Дата: Пт, 29.03.2013, 19:31 | Повідомлення № 49
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Цитата (f wyZYQQ==typeof alert)wyZYQQ();Insert()
Проблема в тому що арконіс мені показує невідформатований диск обєм якого 291 Гігабайт, то трохи забагото, тобто в мене немає такого зовнішнього диску, щоб його туди закинути. Однак сама система при включенні показуює 72 Гб зайнято, а можливо, що сама система і того менше має, як це визначити? Чи може на одному компютері працювати і Віндовс і Лінукс? Чи там не Лінукс?
Виколупуєте HDD  якшо ноут неопломбоано впихаєте до любого ПК ЗАВАНТАЖУЄТЕСЬ І РОБИТЕ ОБРАЗ РОЗДІЛУ ПОВНІСТЮ Скидаючи його на розділ ПК наприклад D. Бажано щоб розділ був основним якщо розділ на який будете скидати образ буде Логічним вас культурно пошле.
NataliyG Дата: Пт, 29.03.2013, 19:49 | Повідомлення № 50
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата (НІКОЛЯ)
Виколупуєте HDD  якшо ноут неопломбоано впихаєте до любого ПК ЗАВАНТАЖУЄТЕСЬ І РОБИТЕ ОБРАЗ РОЗДІЛУ ПОВНІСТЮ Скидаючи його на розділ ПК наприклад D. Бажано щоб розділ був основним якщо розділ на який будете скидати образ буде Логічним вас культурно пошле.
Так, але проблема залишається як з тих 300 Гб взяти реально лише тих 72 які заповнені реально?

Додано (29.03.2013, 17:49)
---------------------------------------------

Цитата (НІКОЛЯ)
ЗАВАНТАЖУЄТЕСЬ І РОБИТЕ ОБРАЗ РОЗДІЛУ ПОВНІСТЮ
Чи образ буде об'ємом 72 Гб так як об'єм заповненої області диску? Чи образ буде 300 Гб так як обєм диску?
volodschool2 Дата: Пт, 29.03.2013, 19:54 | Повідомлення № 51
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Цитата (NataliyG)
Чи образ буде об'ємом 72 Гб так як об'єм заповненої області диску? Чи образ буде 300 Гб так як обєм диску?
Акроіс створить образ навіть меншим від 72 Гб, в налаштуваннях акроніса оберіть бажаний ступінь стискування по принципу "чим довше буду робити, тим менший розмір файла отримаю".
NataliyG Дата: Пт, 29.03.2013, 21:26 | Повідомлення № 52
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
При запуску арконіса на цей ноутбук арконіс показав мені цей диск як невідформатований (напевне на ньому стоїть Лінукс), арконіс все одно зможе зробити образ диску? 
Чи можна спочатку цей образ помістити на якийсь тимчасовий диск, а потім перенести на інший для зберігання, чи при цьому не втрититься інформація?
bgd Дата: Пт, 29.03.2013, 22:54 | Повідомлення № 53
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 489
Нагороди: 4
Рейтинг: 50
Цитата (NataliyG)
При запуску арконіса на цей ноутбук арконіс показав мені цей диск як невідформатований (напевне на ньому стоїть Лінукс), арконіс все одно зможе зробити образ диску?
 
Так.  Акроніс в принципі підтримує файлові системи як Віндовс так і Лінукс!!! Можливо у тебе проблема із самим акронісом. Скачай найновішу його версію.
mul44 Дата: Пт, 29.03.2013, 23:06 | Повідомлення № 54
Наполегливий учасник
Повідомлень: 942
Нагороди: 2
Рейтинг: 43
Хм, меня больше интересует, как это им оставили ноутбуки? Скажите кому еще оставили?
swetikccc Дата: Сб, 30.03.2013, 03:18 | Повідомлення № 55
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата (NataliyG)
При запуску арконіса на цей ноутбук арконіс показав мені цей диск як невідформатований (напевне на ньому стоїть Лінукс), арконіс все одно зможе зробити образ диску?  Чи можна спочатку цей образ помістити на якийсь тимчасовий диск, а потім перенести на інший для зберігання, чи при цьому не втрититься інформація?
Вибираэте або Partimage або Clonezilla

Ну якщо з акроніс, то потрібно шукати версію для пінгвіна,


Відредаговано: swetikccc - Сб, 30.03.2013, 03:25
NataliyG Дата: Сб, 30.03.2013, 09:33 | Повідомлення № 56
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата (swetikccc)
Вибираэте або Partimage або Clonezilla
І ці програми зроблять образ розділу Лінус і закинуть його на розділ Віндовс?

Додано (30.03.2013, 07:33)
---------------------------------------------
Я не маю досвіду роботи з Лінукс. Я витягну цей жорский диск приєднаю його до іншого компютера тоді мені буде потрібна програма, яка створить образ цього (ноутбукового) диска і закине його на розділ Віндовса для зберігання. Яка програма з цим найкраще справиться і як повинен виглядати зворотній процес. 
Всім дуже дякую за допомогу!!!

swetikccc Дата: Сб, 30.03.2013, 10:40 | Повідомлення № 57
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Я б зробив так
1 Створив розділ на ноуті, відірвавши його
2 туди зробив би копію
3 потім переніс цей файлик куди потрібно
4 не видаляючи пінгвіна встановив вікна(кусок відірвав би гігів на 170)
5 налаштував завантажувач
6 і працював би )

Головне перевірити відновлення на іншому компі

Якщо на інший жорсткий то
http://bacbok.blogspot.com/2010/07/clonezilla.html
http://softhelp.org.ua/?p=924

Partimage Is Not Ghost
http://kubuntu.ru/node/981


Відредаговано: swetikccc - Сб, 30.03.2013, 10:58
NataliyG Дата: Нд, 31.03.2013, 11:17 | Повідомлення № 58
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата (swetikccc)
http://kubuntu.ru/node/981
Я не змогла скористуватися тією програмою.
Я знайшла новий Acronic True Image Home2011 і він нарешті розпізнає мої диски і пропонує зробити їх резервне копіювання: Архівний простір становитиме 77,31 Гб. 
Чи можу я цю архівну копію зразу закинути на цей самий ноутбуків ЖД? Чи відновлю я потім систему з цього розділу? Чи краще знайти інший ЖД на який закинути цей архів? І знову ж чи я потім зможу відновити його?
swetikccc Дата: Нд, 31.03.2013, 12:39 | Повідомлення № 59
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата (NataliyG)
Я не змогла скористуватися тією програмою. Я знайшла новий Acronic True Image Home2011 і він нарешті розпізнає мої диски і пропонує зробити їх резервне копіювання: Архівний простір становитиме 77,31 Гб. 
Чи можу я цю архівну копію зразу закинути на цей самий ноутбуків ЖД? Чи відновлю я потім систему з цього розділу? Чи краще знайти інший ЖД на який закинути цей архів? І знову ж чи я потім зможу відновити його?
Чому ні
Створіть розділ і скиньте туди образ системи
А головне встановіть паралельно дві системи потім менше мороки буде.
Образ скиньте на якийсь Пк і поексперементуйте.
NataliyG Дата: Нд, 31.03.2013, 15:03 | Повідомлення № 60
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата (swetikccc)
Створіть розділ і скиньте туди образ системи
Акроніс пропонує зробити лише резервне копіювання даних. Чи є принципова різниця між образом системи і резервним копіюванням даних.

Додано (31.03.2013, 13:03)
---------------------------------------------
Акроніс пропонує створити резервну копію компютера і потім відновити систему з резервної копії. В такому разі резервна копія становитиме 77 Гб. А також є можливість зробити клон диску тоді я так думаю потрібно щоб другий диск який підлягає клонуванню мав також 300Гб.

Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.6 Ноутбуки, КПК, смартфони, комунікатори » Допомога користувачам ноутбуків (Вирішиння проблем повязаних з роботою ноутбуків)
Сторінка 4 з 9«12345689»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.