|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Переваги та недоліки придбання персональних комп’ютерів
| |
W-w-W |
Дата: Вт, 08.07.2008, 00:26 | Повідомлення № 1 |
| Розповідайте про переваги та недоліки придбання готових персональних комп’ютерів, збору персонального комп’ютера на замовлення, купівлі комп’ютера з рук. Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Пн, 18.08.2008, 19:30 | Повідомлення № 16 |
Ветеран спілкування
| Spirit, дуже влучно підмічено. Однозначно комп потрібно вибирати відповідно до робіт, які він буде обчислювати. На випадок, якщо на форум потраплять чайники, які хочуть придбати комп’ютер, кілька порад щодо конфігурації: І. "Офісний комп’ютер". 1. Процесор. Навіть для офісних потреб і навчання варто купувати двох ядерний процесор. Одноядерні дуже скоро знімуть з виробництва, вони вичерпали свій технічний потенціал. Частота обох ядер не менше 2,2 Ггц. Лідери - Intel Core 2 Duo та AMD Athlon 64 X2 3800+ та вище. 2. Оперативна пам’ять - 2 Гб. Вважаю, що 1 Гб в наш час це мінімальна норма для комфортної роботи, але дуже скоро цього буде критично не вистачати. Мені подобаються фірми Corsair, KINGSTON, Samsung. Популярна частота шини 800 МГц. 3. Материнська плата - фірми ASUS. Сам вдома використовую BIOSTAR, дешево і сердито. 4. Відео. Хоч і для офісу та навчання, але як же без розваг? Тому потрібно брати більш менш нормальну відеокарту. Наприклад, PCIeX: ATI HD2600XT SAPPHIRE 256MB/128bit/DDR4/TV/DualDVI/RTL. Працює на досить високій частоті пам’яті і движка. 5. Вінчестер. Обсягу 250 Гб може бути достатньо. Можна і 320, але при різниці в 70 Гб є значне підвищення ціни. ІІ. "Ігровий комп’ютер". 1. Також цілком достатньо двохядерного процесора, з дещо більшими частотами, наприклад, 2,66 Ггц. 2. Оперативна пам’ять - для сучасних ігор і 4 Гб не помішає. Але впринципі і 2-х може вистачити. 3. ... 4. Відео. Тут потрібна потужна відеокарта. Наприклад, PCIeX: ATI HD3850 ASUS 512MB/256bit/DDR3/TV/DVI/RTL (приблизно 1100 грн.) 5. Вінчестер. Деякі сучасні ігри після установки займають 15 Гб. ІІІ. "Комп’ютер для відеообробки". Тут всі монтажери знають, що чим потужніший комп’ютер, тим зручнішим і швидшим буде процес створення відео-фільмів. 1. Процесор - я б брав 4-х ядерний по можливості або двох-ядерний на високих частотах. Цілком підійдуть Quote (Ковальчук_Олександр) Intel Core 2 Duo LGA 775 2.33G/4Mb/1333 FSB BOX Conroe (E6550) - 1164 грн. Quote (Ковальчук_Олександр) Intel Core 2 Quad LGA 775 2.4G/8Mb/1066 FSB BOX Kentsfield (Q6600) - 1757 грн. Quote (Ковальчук_Олександр) AMD ATHLON 64 X2 6000+ (AM2) BOX - 1079 грн. Звичайно, середній найкраще. 2. Оперативна пам’ять. Мені поки що вистачає 2-х Гб, але 4 зайвими не будуть. 3. ... 4. Відео. Також потрібно пристойну відеокарту. Наприклад, PCIeX: ATI HD3650 SAPPHIRE 256MB/128bit/DDR3/TV/DualDVI
|
|
| |
Вчитель |
Дата: Ср, 26.08.2009, 22:44 | Повідомлення № 17 |
Прописаний назавжди
| Мушу сказати - першим компом, який я зібрав, був Спектрум (ЦП Зайлог, якщо є ті, хто таке пам"ятає). Щастю не було меж! Зараз не хочу і не маю часу гратись у чехарду - Інтернет - Кардачі - дім - Кардачі..., збираючи самотужки комп. Найкращим варіантом, на мій погляд, є купівля компа в цілому, але з гарантією на комплектуючі, з правом розкрити корпус, пройтис пилососом, замінити/додати залізо... Це можливе тоді, коли купуєш у невеликої фірми (але не на Кардачах!), людей якої знаєш добре і довго. Все дуже просто - я знаю теорію дуже добре (книжки пишу і студентів навчаю), але тому й не хочу півдня шукати драйвер для ХР, бо з ноутом йде все тільки Вістовське... Людина, яка щотижня продає штук чотири таких ноутів, вже точно має їх, або й змонований дистрибутив, у якому вони сидять у каб-файлах... У магазині точно не купляв би комп, бо за 18 років незалежності продавці змінились дуже мало. Та й "кота в мішку" (обпломбований комп) не хочу!
|
|
| |
dpi |
Дата: Ср, 26.08.2009, 22:56 | Повідомлення № 18 |
Досвідчений вчитель
| Quote (Вчитель) Щастю не було меж! Аналогично в 1989 г.
|
|
| |
filnick |
Дата: Чт, 27.08.2009, 18:02 | Повідомлення № 19 |
Мудрий вчитель
| Quote (Вчитель) з правом розкрити корпус, пройтис пилососом, замінити/додати залізо... Кілька років доводиться батькам чи знайомим вибирати комп'ютер, але ще жодного разу не зустрічав (по крайній мірі в магазинах Дніпропетровська), щоб ставили пломби на корпусі. В середині корпусу - так (на вінчестер, материнську плату, БЖ та ін.)
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Чт, 27.08.2009, 18:35 | Повідомлення № 20 |
Ветеран спілкування
| Quote (Ковальчук_Олександр) Щодо готових ПК: то їх зручно купувати чайникам, які погано розбираються в будові ПК і не зможуть самі скласти з комплектюючих. Але в різних фірмах іде різна збірка, в одних краща, в інших - гірша, тому я особисто такий варіант не одобряю. Але знову ж таки, дивлячись в яка збірка Ну я купляв акційний комп, і коли порахував комплектуючі, то ніяк я б не зумів зібрати його за таку ціну Додано (27.08.2009, 18:33) --------------------------------------------- Quote (pashaandronatiy) Не один раз зустрічав випадки купівлі ПК у фуршетах і ельдорадо з наступним розчаруванням:-( Ну яке може бути розчарування при покупці ноута за ціною на 600 гривень меншою від мінімальної по нету (купляв в метро правда) і куплявне раз і не тільки собі Додано (27.08.2009, 18:35) --------------------------------------------- Quote (Вчитель) бо з ноутом йде все тільки Вістовське... за 600 гривень можна полазити пару годин по нету
Відредаговано: swetikccc - Чт, 27.08.2009, 18:37 |
|
| |
НІКОЛЯ |
Дата: Чт, 27.08.2009, 21:04 | Повідомлення № 21 |
Знавець вірусів
| Quote (Вчитель) але тому й не хочу півдня шукати драйвер для ХР, бо з ноутом йде все тільки Вістовське... Пораджу скачати на любому з торентів свіжу збірку дров по останіх ноутах і на найближчі пів року можете спати спокійно. Можете переглянути тут була збірка вагою 3 гектари кажеться з бутом загрузочна по ноутах Оригинальное название: Драйвера для Ноутбуков под Windows XP 2009 Версия в роздаче: 1.0 Последняя версия: 1.0 Год: 2009 Язык (интерфейса): Русский Описание: Драйвера для всех моделей Ноутбуков под Windows XP + Hiren's BootCD 9.6Rus Список драйверов: AHCI AMD X2 CPU Driver AMD X2 CPU Optimizer ATI Chipset ATI VGA ATK Audio Bluetooth Bluetooth Monitor CardReader HID-CIR Intel Chipset Intel Matrix Storage Intel VGA LAN LaunchManager Modem nVidia nForce Chipset nVidia VGA SiS AGP Touchpad TVTuner WebCam WLAN Це можна видерти ТУТАЙ 
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Сб, 29.08.2009, 23:48 | Повідомлення № 22 |
Ветеран спілкування
| Quote (Вчитель) Все дуже просто - я знаю теорію дуже добре (книжки пишу і студентів навчаю), але тому й не хочу півдня шукати драйвер для ХР, бо з ноутом йде все тільки Вістовське... Вчора ставив ноут з Вісти на Хр Встановив Driver Genius Professional Edition вона не тільки резервуе а й шукае оновлення в своїй базі. Вибрав оновити свої драйвери для ХР, зберіг їх от і все, почав переставляти систему .
Відредаговано: swetikccc - Сб, 29.08.2009, 23:51 |
|
| |
baron-z |
Дата: Вт, 25.01.2011, 10:58 | Повідомлення № 23 |
Новий користувач
| Доброго дня. В мене тут виникла проблема з підключенням до інтернету. Провайдер в мене Укртелеком, Придбав собі свіч щоб ще підключити ноутбук до інтернету, але в ньому постійно вибиває що підклбчення є, відправка даних іде, а от прийом ні. В чому проблема? Дякую.
|
|
| |
НІКОЛЯ |
Дата: Вт, 25.01.2011, 12:32 | Повідомлення № 24 |
Знавець вірусів
| Quote (baron-z) В чому проблема? Поперше потрібно було вчити інформатику в школі яку ви два роки тому закінчили. Авзагалі то потрібно ще й послідовний ІР вписати як на картинці це свойства мережевого зєднання протокол тсп\ір а слідуючий компютер який підключатимете зрозуміло буде мати 4 ку тому що 192.168.1.1 - це ІР мопеда 192.168.1.2 - це ІР першого компютера а 192.168.1.3 буде ІР вашого ноутбука.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |