Чт, 14.12.2017, 04:22
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 3«123
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.5 Збірка і модернізація ПК » Складові для комп'ютера
Складові для комп'ютера
al-kov Дата: Пн, 14.04.2008, 07:56 | Повідомлення № 1
Часто заходить...
Повідомлень: 91
Нагороди: 1
Рейтинг: 18
Пропоную в цій темі обговорювати складові комп'ютера.
Розкажіть, "hard" яких фірм ви використовуєте, і яким складовим надаєте перевагу ?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 01:29
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 26.12.2010, 12:32 | Повідомлення № 31
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Я купував собі core i7 860, 2,8 GHz, 8 Mb Cashe L3 за 2250 трейовський варіант. Кулер купив не дорогий за 200 грн. В момент максимального навантаження температура не перевищує 54 градуси. Це при тому, що увімкнена технологія Toorbo Boost (збільшення т. частоти до 3.2 ГГц). Веду це до того, що якщо планується розгон, то краще купувати трей. Але з іншого боку, не зовсім зрозуміло, навіщо його розганяти, якщо виконувати специфічні задачі (Офіс, файн рідер, ігри...). Для цього і 3.0 ГГц вистачить. Підвищення на 500-600 МГц не насть суттєвого приросту саме для цих задач. Для кодування відео є смисл.
piktor Дата: Нд, 26.12.2010, 16:03 | Повідомлення № 32
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (tipo4ek)
відчутна різниця була лише при перекодуванні відеофайлів для смарфона

Кодування amateur video з HDD відеокамери має місце. Програма mencoder-mt охоче задіє всі ядра. Ще є Valve Hammer Editor, компілятори якого також вміють багатопотоковість. Нові операційні системи я встановлюю на спочатку KVM (до речі, Athlon II вміє апаратну віртуалізацію?), знову ядра. Врешті, сучасні ОС, при запуску декількох програм одночасно, розкидають їх виконання по різних ядрах. Тому я обрав чотириядерний, нехай і з меншою частотою. Ось мої аргументи.
Quote (tipo4ek)
А я Вам не пропоную купувати 4-х ядерній феном чи атлон, я маю на увазі феном 2-х ядерний, а атлон 3-х ядерний!!!!!

Ану перерахуйте всі написані вами перед цим процесори. Athlon II X4 640 там є. :*
Quote (tipo4ek)
оскільки боксовий важко назвати кулером

Ну, мій нинішній Sempron боксований... але Sempron важко назвати гарним процесором. Тому окремий кулер я додам до списку.

Додано (26.12.2010, 15:36)
---------------------------------------------
Дійшли ручки до ґуґля. Виявилося, що варто шукати Athlon II з ядром Deneb, там L3 cache є і може бути розблокованим через BIOS материнки, якщо вона таке підтримує.
http://megaobzor.com/AMD-Ath....a-.html

Додано (26.12.2010, 16:03)
---------------------------------------------
Тільки навряд я його знайду.

tipo4ek Дата: Нд, 26.12.2010, 16:17 | Повідомлення № 33
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
piktor, мені це протистояння починає набридати......... Якщо Ви маєте на увазі ось цей напис: Athlon II X3 440 --> Athlon II X4 640 , то Ви його не зрозуміли, я хотів показати який процесор можна розблокувати (Athlon II X3 440) і що з нього в результаті вийде (Athlon II X4 640)...

Я Вам жодного разу не пропонував купувати "нормальний" 4-х ядерник........... і якщо підсумувати все вище зазначене...... Кодування amateur video з HDD відеокамери має місце. Програма mencoder-mt охоче задіє всі ядра. Ще є Valve Hammer Editor, компілятори якого також вміють багатопотоковість. Нові операційні системи я встановлюю на спочатку KVM (до речі, Athlon II вміє апаратну віртуалізацію?), знову ядра...... не думаю що такі задачі виконує кожний домашній комп'ютер <_<

Вибір, врешті решт, за Вами, то ж бажаю вдалої покупки.......

piktor Дата: Нд, 26.12.2010, 16:42 | Повідомлення № 34
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Ага, ось що ваші "-->" значили.Я, справді, не зрозумів. Ні, в лотереї грати не буду. Порозганяти на 500 МГц при нормальному кулері - куди не йшло.
Quote (tipo4ek)
не думаю що такі задачі виконує кожний домашній комп'ютер

Це якраз мої потреби, те, що я реально робив. Спасибі, що підказували, box справді постараюся не брати, а от питання L3 cache лишається відкритим. Тобто, чи справді Phenom II X2 з цим кешем та трішки вищою частотою взує Athlon II X4?
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 26.12.2010, 17:11 | Повідомлення № 35
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Процессор AMD Phenom™II X2 560 (3.3GHz,7MB,80W,AM3) Black Edition BOX - ось такий не поганий з кешем L3. Недорогий - 960 грн. Єдине, що 2 ядра.
piktor Дата: Нд, 26.12.2010, 18:07 | Повідомлення № 36
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Щоб даремно не газувати калюжу, пошукав порівняльні тести, спочатку Атлона та Фенома з однаковою кількістю ядер та однаковою, або приблизно однаковою частотою:
http://www.3dnews.ru/news....yati_l3
http://itc.ua/img/dpk/2009/08/013083.png
Звідси видно, що в більшості тестів різниця невелика, до 5-10%, це L3 Cache.
Тепер порівняння двох та чотирьох ядер. В половині тестів різниці не було взагалі - все залежало лише від частоти. Наприклад, запис та читання з пам'яті, тут, гадаю, від кількості ядер не залежить - системна шина то одна. А от "прикладні тести" давали різницю не менше 30-40% - приміром WinRAR, Fritz Chess, які можуть задіяти всі 4 ядра.
http://www.modlabs.net/article....4
http://modnews.ru/hard/view/972/4
Тому, зупинюся на Athlon II X4.

Ну і питання до тих, кому не повезло в лотереї з розблокуванням ядер - процесор після цього йде в смітник, чи можна повернути назад і користуватися двоядерним?

tipo4ek Дата: Нд, 26.12.2010, 20:22 | Повідомлення № 37
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (piktor)
Ну і питання до тих, кому не повезло в лотереї з розблокуванням ядер - процесор після цього йде в смітник, чи можна повернути назад і користуватися двоядерним?

можна, від спроби перетворити він не помре %)

Додано (26.12.2010, 20:22)
---------------------------------------------
і ще дещо, шановний piktor, не читайте жовту пресу......... краще вже щось з цього....

Відредаговано: tipo4ek - Нд, 26.12.2010, 20:09
piktor Дата: Нд, 26.12.2010, 20:37 | Повідомлення № 38
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
itc.ua та 3dnews ніби і не жовта. Врешті, можна ще погуглити.
tipo4ek Дата: Нд, 26.12.2010, 20:42 | Повідомлення № 39
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (piktor)
Ні, в лотереї грати не буду
це не лотерея, я ж кажу що є вже відібрані екземпляри.... треба просто вийти на потрібних людей... ;)
piktor Дата: Нд, 26.12.2010, 20:56 | Повідомлення № 40
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Хо, результати тестів за вашим посиланням чітко показують - ядра та частота. Спасибі, впевнили, що я не помилився. :$

Додано (26.12.2010, 20:44)
---------------------------------------------

Quote (tipo4ek)
треба просто вийти на потрібних людей

Немає в мене таких в телефонному списку.

Додано (26.12.2010, 20:47)
---------------------------------------------
Ага, там ще тести на архівацію, відразу не побачив.

Додано (26.12.2010, 20:52)
---------------------------------------------
Ну, там не тільки архівація була. На кодуванні відео все ставало на свої місця.

Додано (26.12.2010, 20:56)
---------------------------------------------
P. S. Знайомий, що 4 роки користується AMD-шними процами, наразі має Athlon II X2 та Phenom II X6 (є в нього чим навантажити його), на боксове охолодження не скаржився, потреби заміняти не було.

tipo4ek Дата: Нд, 26.12.2010, 21:27 | Повідомлення № 41
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (piktor)
на боксове охолодження не скаржився

якщо працюють на штатних частотах, то це нормально.... але якщо вище, то....
piktor Дата: Нд, 26.12.2010, 21:46 | Повідомлення № 42
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (tipo4ek)
якщо працюють на штатних частотах, то це нормально.... але якщо вище, то....

Гадаю, до розгону руки дійдуть не раніше, ніж за рік-два, тому можна взяти боксовий для початку - а там, як буде потреба, докуплю гарне охолодження. Як і додаткову планку мізків.
До речі, в моєму корпусі (мінятиму лише БЖ) стоїть боковий великий вентилятор, що дує прямо на процесорний. Sempron 2800+ ніколи не нагрівався вище 30-ти, навіть на всяких важких іграх. Непоганий такий пилосмок. :)

Додано (26.12.2010, 21:46)
---------------------------------------------
P. S. братиму боксовий, чи ні - залежатиме від наявного на складах (Діди Морози все вимели) та сумарної ціни

tipo4ek Дата: Чт, 30.12.2010, 00:37 | Повідомлення № 43
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Ось мій домашній монстр..... кулер за 85 грн.... розігнав по-дитячому, тобто без підняття напруги і т.д. і т.п. тільки fsb .....

piktor Дата: Чт, 30.12.2010, 19:37 | Повідомлення № 44
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Монстр. Бачу. В мене теж такий монстр вдома є. Теж розганяється без підняття напруги - в напрямку кухні. :$
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.5 Збірка і модернізація ПК » Складові для комп'ютера
Сторінка 3 з 3«123
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.