Пт, 22.09.2017, 18:14
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 3«123»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.5 Збірка і модернізація ПК » Складові для комп'ютера
Складові для комп'ютера
al-kov Дата: Пн, 14.04.2008, 08:56 | Повідомлення № 1
Часто заходить...
Повідомлень: 91
Нагороди: 1
Рейтинг: 18
Пропоную в цій темі обговорювати складові комп'ютера.
Розкажіть, "hard" яких фірм ви використовуєте, і яким складовим надаєте перевагу ?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 02:29
Bandalak Дата: Нд, 01.03.2009, 22:37 | Повідомлення № 16
Лідер форуму
Повідомлень: 5384
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (filnick)
Мова йшла про перегляд HD каналів через старі компи.

Я це зрозумів, але мене цікавить чи існують в природі проци з частотою за 4 Гіга? Я би собі такий взяв, відео кодувати.
Помойому найкрутіший, що існує проц - це Core i7, 4 ядра, частота 3,2 Ггц!
Quote (НІКОЛЯ)
є прога під розгон філіппакера з 3200 до 4300 я завтра в софту вам згрузю

Дякую, спалити проц за 500$ я не хочу!!!


Відредаговано: Bandalak - Нд, 01.03.2009, 22:40
NatVovk Дата: Ср, 04.03.2009, 01:09 | Повідомлення № 17
Гол. ред. "Інформатики"
Повідомлень: 168
Нагороди: 0
Рейтинг: 10
Quote (Bandalak)
Для перегляду супутникового телебачення в форматі HD потрібно мати тактову частоту 4,0 ГГц і більше.

Доброго дня ще й тут.
Знову жінка питається влізти у розмову двох хлопців.
Але хочу сказати, що не 4 гіга, а й 2 гіг достотньо.
А якщо серьйозно, то є таке поняття, як моральне старіння техніки (яке до речі, дуже пов‘язане з фізичним старінням), тому, якщо ви професійно займаєтеся відео, то слід оновити парк техніки. Взяти, наприклад, комп на основі 2-ядерного центріно (поки долар удвічі не стрибнув знову). (дещо було у нас в №№6-7 за 2009).
А додавання усіляких примочок — це лише тимчасовий вихід з положення (і ви це знаєте), який тільки прискорить фізичне старіння техніки, адже вона не така винослива, як вчитель інформатики. А нову (взяту з перспективою) техніку можно спокійно без турбот використовувати років 5, за цей час професіонал відіб’є її вартість не один раз.
Але, знову таки, як згадала, що 2 дні на роботі світла не було . . .
piktor Дата: Чт, 23.12.2010, 21:06 | Повідомлення № 18
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Маю бажання побути самому собі Дідом Морозом і під ялинку покласти крупний апгрейд до домашнього настільного компа. :$
Як вчитель інформатики, маю поняття з чого воно складається, де купувати і куди впихати, але все-ж хочу спитати у людей, що частіше за мене займаються новими комплектуючими, порад щодо оптимального їх підбору, щоб за ту-ж ціну отримати побільше, без втрати якості. Хочеться, щоб система протрималася певний час хоч якось актуальною.
Найбільші вагання з вибором відекарти - незважаючи на два виробника графічних чипів, купа виробників самих карток. Відразу зазначу - система універсальна, "важкі" ігри теж мають місце, 3D моделювання та кодування відео - епізодично. Отже питання - на які параметри слід хвертати увагу в першу чергу? Чи слід купуватися на CUDA у NVIDIA, чи на вищі частоти ядра та пам'яті у RadeOn? Наскільки DDR5 краще за DDR3, 256 біт за 192 чи 128? Що дасть 1ГБ пам'яті при 4 ГБ основної та Athlon II X4 3GHz?
Орієнтовний вибір компонентів:
Процесор AMD Socket AM3 Athlon II X4 640 Box (ADX640WFGMBOX)
Мізки DDR III 4096MB PC3-12800 Kingston Hyper X (1600MHz) KHX1600C8D3K2/4G (планується ще 4 пізніше)
Материнка MB GigaByte AMD 770 GA-MA770T-UD3 ATX
Відеокарта - або GeForce GT9800 1GB чи GT240 (~800-1000 UAH), або, якщо виділю більше грошей - щось типу RadeOn HD 5830 чи 6850 (~1500-1600 UAH) чи GT460.
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 24.12.2010, 19:38 | Повідомлення № 19
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Тема модернізації мені знайома дуже добре. Займаюсь підбором комплектуючих людям. Періодично (раз на 2-3 роки повністю міняю домашній комп’ютер).
Без сумніву відеокарта один з основних компонентів комп’ютера і її вибір залежить від задач, які користувач буде виконувати. Для важких ігор потрібно хороша відеокарта, а це в будь-якому випадку більше 1000 грн. Оскільки дуже рідко граю ігри, то собі недавно придбав Asus Radeon HD 5670 всього за 850 грн. і мені її вистачає з головою, тай не слабенька вона, як не є, пропускна здатність 64 Гб/с, GDDR5, 1 Gb, 128 bit.

Quote (piktor)
Чи слід купуватися на CUDA у NVIDIA, чи на вищі частоти ядра та пам'яті у RadeOn?

CUDA потрібна впершу чергу для відео-монтажу і програм, які використовують відеокарту при рендеригну.
Мені більш імпонує Радеон, впершу чергу із-за невисоких цін, серед виробників віддаю перевагу Asus або Gigabyte.
Quote (piktor)
Наскільки DDR5 краще за DDR3, 256 біт за 192 чи 128? Що дасть 1ГБ пам'яті при 4 ГБ основної та Athlon II X4 3GHz?

GDDR5 збільшує в значній мірі у порівнянні з GDDR3 пропускну способність відеокарти, а це одна з головних характеристик.
256 біт - вдвічі більша пропускна способність у порівнянні з 128.
Quote (piktor)
Що дасть 1ГБ пам'яті при 4 ГБ основної та Athlon II X4 3GHz?

Дасть кращий приріст швидкодії. Оперативка само собою, 4 Гб це чудово, для Win 7 x64 впринципі достатньо.
Quote (piktor)
Мізки DDR III 4096MB PC3-12800 Kingston Hyper X (1600MHz) KHX1600C8D3K2/4G (планується ще 4 пізніше)

Хороші мізки, тільки уточніть, чи буде оперативка з вашим процесором працювати на частоті 1600MHz. Можливо варто взяти ту ж Kingston, тільки 1333 Мгц, дешевше і швидкодія буде така ж. А ще я взяв би 2х2 Гб, пам’ять буде працювати в 2 канальному режимі.
Відяху я рекомендую 1024MB PCI-E RadeOn HD5770 GigaByte GV-R577UD-1GD BOX DDR5 128Bit - 1269 грн. Цілком підійде для важких ігор.
В ній: потужний чіп HD5770; 800 універсальних конвейєрів; Частота чіпа/пам’яті |850/4800 МГц (реальна частота пам’яті 1200 МГц).
На базі такої конфігурації отримаєте досить потужний ігровий (і робочий) комп’ютер. Так, на основі AMD значно дешевше.
piktor Дата: Пт, 24.12.2010, 22:46 | Повідомлення № 20
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (Ковальчук_Олександр)
CUDA потрібна впершу чергу для відео-монтажу

Дивився трейлер до якоїсь цяцьки, що використовувала його для прорахунку фізики.
Quote (Ковальчук_Олександр)
Хороші мізки, тільки уточніть, чи буде оперативка з вашим процесором працювати на частоті 1600MHz.

Уточнив. Буде. Тобто, 1600 над 1333 не дасть суттєвої переваги, вартої переплати грошей?
З приводу двох планок - то пізніше я візьму ще одну чотиригігову. Справа у тім, що я, так часто як ви, не роблю повний апгрейд, мінімум років на п'ять, за цей час я поставлю максимальний обсяг оперативки - 16 ГБ, це 4 планки по 4 ГБ. Якщо братиму по дві - потім доведеться виймати.
Судячи з рекомендованої вами відяхи, за 256 біт гнатися особливо сенсу немає? Бо я намилився на RadeOn 5830, якщо грошей стачить - він десь на 300 грн. дорожчий.
Власне, за консультацію дякую.
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 24.12.2010, 23:21 | Повідомлення № 21
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (piktor)
Тобто, 1600 над 1333 не дасть суттєвої переваги, вартої переплати грошей?

Я консультувався з кількома спецами у цій галузі, читав форуми і всі однозначно відповіли, що різниця не варта переплати грошей, тим більше, що є кеш-пам’ять процесора. Зараз 2х2 Гб Кінгстон 1333 коштує 490 грн. Я взяв собі 3х2 Гб і не жалкую. Пізніше докуплю ще одну планку і 8 Гб мені вистачить з запасом. Доречі, раніше стояла Кінсгтон на 1600 Мгц 2 Гб, то показувала гірші результати по тестах, зокрема, і в оцінці 7-ки, ніж теперішня.
Quote (piktor)
за цей час я поставлю максимальний обсяг оперативки - 16 ГБ

а для чого така екзотика? Як на мене, то й 8 Гб буде з запасом. У 7-ці я переконався, що файл підкачки все-одно потрібен, причому якщо в Вас 4 Гіга оперативки буде, поставите файл підкачки 6 і буде чудово працювати.
Quote (piktor)
Бо я намилився на RadeOn 5830

Без сумніву це шикарніша відяха. Якщо є можливість, то ІМХО тільки плюс.
piktor Дата: Сб, 25.12.2010, 00:44 | Повідомлення № 22
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (Ковальчук_Олександр)
всі однозначно відповіли, що різниця не варта переплати грошей

Зрозумів, не дурень. Навіщо платити більше, коли є Тайд.
Quote (Ковальчук_Олександр)
а для чого така екзотика? Як на мене, то й 8 Гб буде з запасом.

Історія така: в 2005 році я зібрав свій перший новий комп'ютер (до цього в мене був зламок, зібраний із старих деталей, набомжованих у друзів). В ньому стояло 512 МБ оперативки і для студентської машинки то було якраз нормально. (самі дешеві компи продавалися з 256) За 3 роки я збільшив обсяг в 4 рази, тобто максимально можливі на тій материнці 2 ГБ, тепер під XP себе гарно почуваю, запускаючи ласих на оперативку програм.
На новій системі наразі вистачить 4-8 ГБ, згоден. Але до 2015 не заважатиме і 16.

P. S. Відкривав свій нинішній системник, подивився на деталі, ніби так недавно купував нове, своїми руками збирав до купи, а вже застаріле старшно.

tipo4ek Дата: Сб, 25.12.2010, 14:57 | Повідомлення № 23
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
piktor, а Ви не думали купити собі процесор з розблокованими ядрами і кешем 3-го рівня?

"Ваша" мат. плата дозволяє розблоковувати..... тож ви могли б купити собі якийсь Phenom II х2 550-->Phenom II х4 550 (або Athlon II X3 440....), враховуючи різницю у вартості, можна купити й нормальне охолодження до нього....... зазвичай такі процесори беруть частоту 3,5 з легкістю і в окремих випадках до 4!!!!

Відредаговано: tipo4ek - Сб, 25.12.2010, 15:21
piktor Дата: Сб, 25.12.2010, 21:21 | Повідомлення № 24
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (tipo4ek)
Ви не думали купити собі процесор з розблокованими ядрами і кешем 3-го рівня?

А що реально дасть кеш 3-го рівня в домашніх умовах? При тому, що оперативка передбачається DDR3, яка само по собі досить швидка. А щодо розблокованих ядер, так це для чого? Я оверклокінгом і на нинішній системі не займався.
Врешті, різниця у вартості між обраним Athlon X4 та Phenom X4 орієнтовно 500 грн, не така і маленька.
http://www.sokol.ua/amd/c006/limit=many;sort=price/
tipo4ek Дата: Нд, 26.12.2010, 02:09 | Повідомлення № 25
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
piktor, трей варіант процесора Phenom II х2 550-555 з річною гарантією коштуватиме приблизно 800-900 грн, охолодження, приблизно, 150-200 грн...... переваги такого процесора в тому, що він має кеш третього рівня і стабільно працює при 3,4-3,8ГГц!!!!
Також можна знайти Athlon II X3 440 --> Athlon II X4 640, але тут варіант без кешу, він відповідно і коштує дешевше, приблизно 600 грн, додати сюди охолодження і можна підняти частоту від 3,5.... (залежно від екземпляру), отже, за ті самі гроші Ви отримуєте нормальне охолодження + процесор з вищою частотою роботи .......

Але якщо це "не Ваше", то не буду далі розвивати тему...... у кожного, як кажуть, свої комахи в голові ;)

п.с. кеш 3-го рівня дасть приріст....

Додано (26.12.2010, 01:09)
---------------------------------------------
а з приводу оверклокінгу і домашніх умов, то це справа індивідуальна, в мене стояв Атлон 4800+, захотілося спробувати 4 ядра, купив Атлон 620, різниця ледве помітна........... вирішив що все в тих же домашніх умовах і 2-х вистачить...... купив х2 240, розігнав до 3,2 при штатній напрузі і вентилю за 70 грн...... при максимальному навантаженні впродовж 7-10 хв температура не перевищує 55-60 градусів..... вистачає з головою...... головне щоб оперативної пам'яті було достатньо.

Відредаговано: tipo4ek - Нд, 26.12.2010, 02:04
igor_ Дата: Нд, 26.12.2010, 02:16 | Повідомлення № 26
Тут живе...
Повідомлень: 134
Нагороди: 1
Рейтинг: 18
Quote (tipo4ek)
а Ви не думали купити собі процесор з розблокованими ядрами і кешем 3-го рівня?

Щось не доганаяю :) Це самому потрібно розблоковувати чи вже якісь умільці розблокували і продають?
tipo4ek Дата: Нд, 26.12.2010, 02:42 | Повідомлення № 27
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
igor_, розблокування проходить за допомогою можливостей материнської плати (детальніше читайте в інтернеті). В деяких процесорів є можливість розблокування прихованих ядер, їх відбирають продавці в магазинах..... тестують і продають трохи дорожче за звичайні, але їх вартість не перевищую вартості "реального" чотирьох ядерного процесора......
igor_ Дата: Нд, 26.12.2010, 03:03 | Повідомлення № 28
Тут живе...
Повідомлень: 134
Нагороди: 1
Рейтинг: 18
Щодо "продавців у магазинах" - не знав. А щодо розблокування, то пробував, і мені в цій лотереї не повезло. Робив із свого трьохядерного Athlon II X3 435 чотирьохядерного. Та щастя тривало недовго. Поки не спробував запустити тест на стабільність у Everest ...
piktor Дата: Нд, 26.12.2010, 03:38 | Повідомлення № 29
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (tipo4ek)
Також можна знайти Athlon II X3 440 --> Athlon II X4 640

Взагалі то я саме за Athlon II X4 640 і писав в першому моєму дописі тут. Чи ви думали, що я Sempron братиму? :)
Quote (tipo4ek)
п.с. кеш 3-го рівня дасть приріст....

...у ціні на процесор. :) Ті прайси, що я дивлюся (rozetka, sokol.ua, grand.ua), показують різницю між аналогічними чотириядерними Athlon II та Phenom II в 500 грн. Це за L3 cache. Варто?
Quote (tipo4ek)
Але якщо це "не Ваше", то не буду далі розвивати тему...... у кожного, як кажуть, свої комахи в голові

Тему варто розвивати, якщо наводити обґрунтовані аргументи (в нашому випадку - наскільки реально корисний L3 cache в домашніх умовах), а не сипати орієнтованими цінами на процесори, які я і так в прайсах бачу. Бо купити можна і Phenom II X6, він точно буде кращим за Athlon II X4, але все впирається в папірці з портретами видатних українських діячів.

Додано (26.12.2010, 02:32)
---------------------------------------------
P. S. Чи, може, ви агітували не брати боксований варіант, а я вас не так зрозумів?

Додано (26.12.2010, 02:38)
---------------------------------------------

Quote (tipo4ek)
в мене стояв Атлон 4800+, захотілося спробувати 4 ядра, купив Атлон 620, різниця ледве помітна

А, забув запитати - який софт ганявся на тих ядрах, що різниця ледве помітна? Бо я помічаю різницю між одноядерним настільним компом (Sempron 2800+, частота ядра 1.6 GHz) та двоядерним ноутом (Pentium Dual Core 1.4GHz) в користь останнього. Точно знаю, які програми в мене задіють і 4 ядра.
tipo4ek Дата: Нд, 26.12.2010, 12:02 | Повідомлення № 30
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (piktor)
А, забув запитати - який софт ганявся на тих ядрах, що різниця ледве помітна?

відчутна різниця була лише при перекодуванні відеофайлів для смарфона...... у всіх інших випадках не помітна..... (MS Office, Mozilla, qip, opera, CoD4, Combat Arms, FineReader 9.0 ..... ). А що за софт Ви маєте на увазі, коли пишете "домашні умови".

Quote (piktor)
показують різницю між аналогічними чотириядерними Athlon II та Phenom II в 500 грн.

А я Вам не пропоную купувати 4-х ядерній феном чи атлон, я маю на увазі феном 2-х ядерний, а атлон 3-х ядерний!!!!!

Будьте будь-ласка уважніші колего, оскільки не зрозумівши даної теми, Вам на наступних уроках буде нічого не зрозуміло ;)

Додано (26.12.2010, 10:56)
---------------------------------------------

Quote (piktor)
Чи, може, ви агітували не брати боксований варіант, а я вас не так зрозумів?

і це також.... оскільки боксовий важко назвати кулером...... той що йшов у комплекті з 620 під час простою тримав температуру 45, а під час довготривалого навантаження вона доходила до 65-75 градусів....

Додано (26.12.2010, 11:02)
---------------------------------------------

Quote (igor_)
А щодо розблокування, то пробував, і мені в цій лотереї не повезло

буває, в мене знайомий також спробував, але стабільності не було.....


Відредаговано: tipo4ek - Нд, 26.12.2010, 11:51
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.5 Збірка і модернізація ПК » Складові для комп'ютера
Сторінка 2 з 3«123»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.