Сб, 18.11.2017, 21:30
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 6«123456»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.4 Мережеве обладнання » локальна мережа (проблеми)
локальна мережа
pet Дата: Чт, 03.02.2011, 23:02 | Повідомлення № 1
Патріот
Повідомлень: 613
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
розумію що відповідь лежить десь на поверхні, але "переклинило" і не можу налагодити локалку Вінда пише:
Нет доступа к (домен) Возможно у вас нет прав, Дополнительное подключение к этому удаленному компьютеру в настоящее время невозможно, поскольку количество подключений достигло предела
5 машин в мережі, захожу під адміном......
novichok Дата: Вт, 05.11.2013, 20:24 | Повідомлення № 31
Прописаний назавжди
Повідомлень: 372
Нагороди: 7
Рейтинг: 116
Цитата Пилипчук_О_П ()
чи не вміють мережеві адаптери теж автоматично визначати тип кабелю?
нет, не умеют, только свитчи


Відредаговано: novichok - Вт, 05.11.2013, 20:26
NataliyG Дата: Ср, 06.11.2013, 21:36 | Повідомлення № 32
Активний учасник
Повідомлень: 684
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата swetikccc ()
http://tdblog.ru/kak-razdavat-internet-po-seti-instruktsiya.html
Я все це зробила. Але в мене виникла така думка. Може проблема в драйвері, справа в тому, що цей комп'ютер вже має кілька років, ну я ще не вважаю його старим, однак мережева плата вмонтована в материнську і драйвер ставився автоматично, цього разу коли я не змогла налаштувати мережу, вирішила поставити рідний драйвер, але мені комп'ютер сказав, що той що ставиться з Віндовсом надійніший. Може той рідний драйвер застарів і можна в інтернеті знайти ще новіший?
bgd Дата: Чт, 07.11.2013, 23:29 | Повідомлення № 33
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 490
Нагороди: 4
Рейтинг: 50
Цитата NataliyG ()
Я все це зробила. Але в мене виникла така думка. Може проблема в драйвері, справа в тому, що цей комп'ютер вже має кілька років, ну я ще не вважаю його старим, однак мережева плата вмонтована в материнську і драйвер ставився автоматично, цього разу коли я не змогла налаштувати мережу, вирішила поставити рідний драйвер, але мені комп'ютер сказав, що той що ставиться з Віндовсом надійніший. Може той рідний драйвер застарів і можна в інтернеті знайти ще новіший?

Мало ймовірно, що проблема у драйвері!

А ще щоб працювала локальна мережа, потрібно, щоб була однакова РОБОЧА ГРУПА (наприклад на стандартних збірках Віндовсів робоча група є: WORKGROUP)  на Ноуті і Компі! Перевір її, можливо вони різні на Ноуті і Компі.


Відредаговано: bgd - Чт, 07.11.2013, 23:31
volodschool2 Дата: Пт, 08.11.2013, 01:10 | Повідомлення № 34
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата bgd ()
щоб була однакова РОБОЧА ГРУПА
Ні, різна назва робочої групи на комп’ютерах не впливає на дієздатність локальної мережі. Але, звичайно, при використанні мережі з двох комп’ютерів їх доцільно внести в одну робочу групу, так простіше буде їх шукати.
А щодо проблеми з мережею в NataliyG, то вона, мабуть, сама не хоче, щоб їй тут допомогли. Адже ми не знаємо, як вона налагоджувала цю мережу, яке мережне обладнання використовується, чи пробувала пінгувати айпішніки комп’ютерів, не знаємо, як відповіла сімці при першому підключенні кабеля на запитання про вибір мережного розміщення комп’ютера, чи розшарила ресурси і т.д. Та й про кросовер-кабель я писав, а от чи використовується саме він, ми не знаємо.


Відредаговано: volodschool2 - Пт, 08.11.2013, 01:11
NataliyG Дата: Пт, 08.11.2013, 16:08 | Повідомлення № 35
Активний учасник
Повідомлень: 684
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата volodschool2 ()
яке мережне обладнання використовується
Мережеві плати вмонтовані в материнські, мережевий кабель між комп'ютерами. 
Цитата volodschool2 ()
чи пробувала пінгувати айпішніки комп’ютерів

Пробувала прописувати IP адреси обох комп'ютерів.
Цитата volodschool2 ()
як відповіла сімці при першому підключенні кабеля на запитання про вибір мережного розміщення комп’ютера, чи розшарила ресурси і т
Ніяк. Не було жодної реакції при першому підключенні.
Розшарила! По мережі нічого не видно. 
Windows XP показує що мережеве підключення зроблено. Windows 7 підключення є, але без доступу в інтернет. В реальності комп'ютери не бачать один одного по мережі. В мережевому оточенні: відобразити комп'ютери робочої групи їх там немає. Кожен в себе є, а один в одного нема.
Цитата volodschool2 ()
Та й про кросовер-кабель я писав, а от чи використовується саме він, ми не знаємо.

Так використовується такий кабель: я вже через цей кабель і тих два комп'ютери робила мережу. Проблема була в тому, що після перезавантаження  , або вимкнення ноутбука (Windows7) повність витиралися IP адреси на компютері (Windows XP) тому я вирішила переставити Windows XP після чого мережу налаштувати не вдавалося. 
Цитата bgd ()
А ще щоб працювала локальна мережа, потрібно, щоб була однакова РОБОЧА ГРУПА
В одній робочій групі WORKGROUP
swetikccc Дата: Пт, 08.11.2013, 16:25 | Повідомлення № 36
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Добре.
Робимо так:
Розшарюемо папки на компах
В провіднику, в рядку адрес прописуємо \\192.168.1.225(Тут айпі компа до якого підєднуємося) і Ентер.

Додано (08.11.2013, 15:25)
---------------------------------------------

Цитата NataliyG ()
Пробувала прописувати IP адреси обох комп'ютерів.
Так пінгуються чи ні?

В командному рядку
ping 192.168.1.225

Айпі тільки Ваш


Відредаговано: swetikccc - Пт, 08.11.2013, 16:21
NataliyG Дата: Пт, 08.11.2013, 18:01 | Повідомлення № 37
Активний учасник
Повідомлень: 684
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата swetikccc ()
Так пінгуються чи ні?
Пінгуються!

Додано (08.11.2013, 17:01)
---------------------------------------------

Цитата swetikccc ()
В провіднику, в рядку адрес прописуємо \\192.168.1.225(Тут айпі компа до якого підєднуємося) і Ентер.
Ноутбук входить і бачить комп. А комп'ютер: провірте правильність, або скористайтесь пошуком...
novichok Дата: Пт, 08.11.2013, 19:39 | Повідомлення № 38
Прописаний назавжди
Повідомлень: 372
Нагороди: 7
Рейтинг: 116
На ноуте с семеркой антивирус с фаерволом? Встроенный брандмауер включен? Если да, отключите их и снова попробуйте...
volodschool2 Дата: Пт, 08.11.2013, 20:30 | Повідомлення № 39
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
NataliyG66733
Цитата
Пінгуються!
"Суслика в поле видишь?Нет? А он есть" Якщо пінги проходять, то мережа працює, залишилось тільки примусити комп’ютери побачити один одного. Спробуйте на сімці запустити майстер виявлення неполадок мережі (чи як він там називається?). Іноді це допомагає їй (Win7)  розкрити очі. 
А от щодо прописаних вручну ІР-адрес, які за Вашими словами "витираються", тут щось не зрозуміле. І що там залишається після "витирання"? Невже пусте місце? Перший раз чую про те, що прописані вручну айпішники зникають! Тут явно без Барабашки не обійшлось. А на віруси перевіряти не пробували? Тільки не кажіть, що Авастом.
bgd Дата: Пт, 08.11.2013, 22:58 | Повідомлення № 40
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 490
Нагороди: 4
Рейтинг: 50
Цитата volodschool2 ()
Ні, різна назва робочої групи на комп’ютерах не впливає на дієздатність локальної мережі. Але, звичайно, при використанні мережі з двох комп’ютерів їх доцільно внести в одну робочу групу, так простіше буде їх шукати.

Ви праві мережа буде працювати, я просто мав на увазі, що самі компи будуть в різних групах і шукати так не зовсім зручно (на перший погляд здається що вони один одного не бачать), та й потреби в різних групах не має.
Цитата novichok ()
На ноуте с семеркой антивирус с фаерволом? Встроенный брандмауер включен? Если да, отключите их и снова попробуйте...

Дійсно, потрібно перевірити Ноут і ПК чи запущений там Брандмаер, відключити його! Він може блокувати Інтернет-з'єднання через модем!!!До того ж який антивірс стоїть на Ноуті і Компі??

Цитата volodschool2 ()
А от щодо прописаних вручну ІР-адрес, які за Вашими словами "витираються", тут щось не зрозуміле. І що там залишається після "витирання"? Невже пусте місце? Перший раз чую про те, що прописані вручну айпішники зникають! Тут явно без Барабашки не обійшлось. А на віруси перевіряти не пробували? Тільки не кажіть, що Авастом.


Цитата NataliyG ()
Проблема була в тому, що після перезавантаження  , або вимкнення ноутбука (Windows7) повність витиралися IP адреси на компютері (Windows XP) тому я вирішила переставити Windows XP після чого мережу налаштувати не вдавалося.

Я це теж не зрозумів, це з області фантастики, якщо ІР-адреси прописані вручну, то вони не можуть видалятися!!!

Як може ІР-адрес на комп'ютері видалятися після перевантаження або  вимкнення ноутбука, це взагалі диво???


Відредаговано: bgd - Пт, 08.11.2013, 22:59
NataliyG Дата: Сб, 09.11.2013, 19:06 | Повідомлення № 41
Активний учасник
Повідомлень: 684
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата bgd ()
Дійсно, потрібно перевірити Ноут і ПК чи запущений там Брандмаер,
Відключено. Ноутбук бачить комп'ютер, а комп'ютер ноутбук ні. Висновок припиняю паритися переставляю на комп'ютері інший Windows XP.
Цитата volodschool2 ()
А на віруси перевіряти не пробували?
На обох комп'ютерах стоять NOD.
Цитата volodschool2 ()
Перший раз чую про те, що прописані вручну айпішники зникають!
Зараз вже цього вияснити не можу бо переставила Віндовс і проблема зникла, появилася інша мережі не можна налаштувати. Але включалося: получати IP адреси автоматично.
volodschool2 Дата: Сб, 09.11.2013, 19:45 | Повідомлення № 42
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата NataliyG ()
переставила Віндовс і проблема зникла, появилася інша мережі не можна налаштувати
Цікаво, а яка ж була попередня проблема? Про що ж ми тут говорили?
bgd Дата: Сб, 09.11.2013, 20:59 | Повідомлення № 43
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 490
Нагороди: 4
Рейтинг: 50
Цитата NataliyG ()
На обох комп'ютерах стоять NOD.

Якщо стояв Eset Nod Smart Security, то в нього є свій є Брандмауер (Файервол), його теж потрібно було або відключити або настроїти.

Цитата NataliyG ()
Зараз вже цього вияснити не можу бо переставила Віндовс і проблема зникла, появилася інша мережі не можна налаштувати. Але включалося: получати IP адреси автоматично.
Взагалі, не варто часто перевстановлювати різні Windows  і особливо різні їх збірки, так може і жорсткий диск накритися! 

Краще знайди собі Windows близький до оригіналу, без всяких пантів, і ставити його, так і жорсткий буде довше жити.

Наприклад я користуюся збіркою Windows XP sp3 rus від ZVERDVD, збіркою Windows 7 від Ovgorskiy. Вони досить близькі до оригіналу, мають вбодовані драйверпаки, до того ж Ovgorskiy випускає ще і збірку з Софтом (Програмами) та збірку Windows 8.1

Додано (09.11.2013, 19:59)
---------------------------------------------

Цитата volodschool2 ()
Цікаво, а яка ж була попередня проблема? Про що ж ми тут говорили?
І мені теж цікаво?


Відредаговано: bgd - Сб, 09.11.2013, 20:58
NataliyG Дата: Нд, 10.11.2013, 13:15 | Повідомлення № 44
Активний учасник
Повідомлень: 684
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата bgd ()
Взагалі, не варто часто перевстановлювати різні Windows
100% правда.
Але в мене знов проблема і мені вже чесно кажучи страшно соромно, але питати більше в нікого. Проблему підкинув мій чоловік бо купив мені wi-fi роутер і як це часто буває не порадився. Роутер хоче мережі, а інтернет на комп'ютер поступає через usb модем, на той самий проблемний комп'ютер на якому невдалося зробити мережу. Я порилася в інтернеті і вони кажуть, що така роздача можлива: http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=14:56592 тобто я втикаю роутер в мережеву плату комп'ютера і відповідно налаштовуєш, а інтернет залишається в usb і роздача все одно буде. Чи це так, допоможіть, хто знає. Дуже дякую всім за допомогу!
bgd Дата: Нд, 10.11.2013, 13:32 | Повідомлення № 45
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 490
Нагороди: 4
Рейтинг: 50
Цитата NataliyG ()
Але в мене знов проблема і мені вже чесно кажучи страшно соромно, але питати більше в нікого. Проблему підкинув мій чоловік бо купив мені wi-fi роутер і як це часто буває не порадився. Роутер хоче мережі, а інтернет на комп'ютер поступає через usb модем, на той самий проблемний комп'ютер на якому невдалося зробити мережу. Я порилася в інтернеті і вони кажуть, що така роздача можлива: http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=14:56592 тобто я втикаю роутер в мережеву плату комп'ютера і відповідно налаштовуєш, а інтернет залишається в usb і роздача все одно буде. Чи це так, допоможіть, хто знає. Дуже дякую всім за допомогу!
Повинно працювати, якщо ПК роздає Інтернет ноуту без роутера, той з ним буде роздавати!
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.4 Мережеве обладнання » локальна мережа (проблеми)
Сторінка 3 з 6«123456»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.