Пн, 20.11.2017, 05:46
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 4«1234»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.4 Мережеве обладнання » OГО! + локальна мережа (Проблема при підключенні до інтернету)
OГО! + локальна мережа
sgrecords Дата: Пт, 04.02.2011, 00:03 | Повідомлення № 31
Активний учасник
Повідомлень: 604
Нагороди: 2
Рейтинг: 59
Quote (Bandalak)
Я сьогодні проводив експерименти.

Як раз у другому випадку у вас не дві мережі а одна, хоч фізично як би дві...
А мені треба перший варіант - мережі різні 192.168.1.ххх і 192.168.2.ххх а шлюз однаковий - 192.168.1.1. Не знаю поки що як організувати це так як "подсеть" різна і друга мережа не буде бачити шлюз. Що скажете ?
Bandalak Дата: Пт, 04.02.2011, 02:10 | Повідомлення № 32
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (sgrecords)
Що скажете ?

Попробуйте так виставити, як Ви вище написали. Мало би працювати.
Поки не спробуєш - не взнаєш!!!
sgrecords Дата: Пт, 04.02.2011, 15:27 | Повідомлення № 33
Активний учасник
Повідомлень: 604
Нагороди: 2
Рейтинг: 59
В тому то і діло що пробував...
swetikccc Дата: Пт, 04.02.2011, 19:00 | Повідомлення № 34
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3956
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (sgrecords)
Як раз у другому випадку у вас не дві мережі а одна, хоч фізично як би дві...
А мені треба перший варіант - мережі різні 192.168.1.ххх і 192.168.2.ххх а шлюз однаковий - 192.168.1.1. Не знаю поки що як організувати це так як "подсеть" різна і друга мережа не буде бачити шлюз. Що скажете ?

Поперше треба знати мету розбиття на дві мережі?
Як роздається нет, напряму чи через проксі?
Можливий варіант прописати карточці два айпі.
Andrey123q Дата: Пт, 04.02.2011, 19:18 | Повідомлення № 35
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
sgrecords, ставьте всем подсеть 255.255.0.0 или два IP на шлюз. Какая вообще задача задумки?
sgrecords Дата: Пт, 04.02.2011, 21:17 | Повідомлення № 36
Активний учасник
Повідомлень: 604
Нагороди: 2
Рейтинг: 59
Со временем сеть разрослась и поползла из классов в администрацию, бухгалтерию библиотеку и т.п.
Хочу сделать так что бы пользователи отдельных рабочих групп не имели доступ к друг к другу. Интернет на "главные" компы даю напрямую с модема-роутера 192.168.1.1, а они в свою очередь раздают через юзергейт
Andrey123q Дата: Пт, 04.02.2011, 22:19 | Повідомлення № 37
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
На одном кампе в качестве шлюза выбирайте модем, а на остальных шлюзом этот камп (один из его 2х айпишников в зависимости от подсети).

Додано (04.02.2011, 22:19)
---------------------------------------------
Можно было бы кампу-шлюзу присвоить 3и айпишника ;) один в подсети с модемом, а 2а других в подсетях с группами кампов.
Вообще, для таких целей (чтобы группы кампов не видели друг друга, даже вне зависимости от сетевых настроек) используют VLAN'ы, но это отдельная история - это вряд ли тут нужно.

Відредаговано: Andrey123q - Пт, 04.02.2011, 22:28
sgrecords Дата: Пт, 04.02.2011, 22:56 | Повідомлення № 38
Активний учасник
Повідомлень: 604
Нагороди: 2
Рейтинг: 59
Я давненько проверял, но по моему сеть типа 192.168.0.х не видит 192.168.1.1 так как предпоследние цифры разные...

Додано (04.02.2011, 22:56)
---------------------------------------------
Проверил, так и есть

Andrey123q Дата: Пт, 04.02.2011, 23:11 | Повідомлення № 39
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Естественно, но только при масках 255.255.255.0, а при 255.255.0.0 это уже будет одна подсеть.

Додано (04.02.2011, 23:11)
---------------------------------------------
Из разных подсетей они увидят друг друга только при настроенной маршрутизации (наподобие как в: http://informatic.org.ua/forum/21-1397-1 )

Відредаговано: Andrey123q - Пт, 04.02.2011, 23:55
swetikccc Дата: Сб, 05.02.2011, 00:14 | Повідомлення № 40
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3956
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (sgrecords)
Интернет на "главные" компы даю напрямую с модема-роутера 192.168.1.1, а они в свою очередь раздают через юзергейт

А они что не имеют двух сетевух?
Andrey123q Дата: Сб, 05.02.2011, 00:20 | Повідомлення № 41
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (swetikccc)
А они что не имеют двух сетевух?

а зачем?
swetikccc Дата: Сб, 05.02.2011, 09:26 | Повідомлення № 42
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3956
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (Andrey123q)
а зачем?

Як для чого?
Якщо комп що роздає нет не має фізичного розмежування WAN і LAN то любий користувач може підключитись до роутера напряму в обхід проксі(навіть якщо користуються обмеженим обліковим записом то на даний час взнати пароль адміністратора або скинути, на локальному компі дуже просто)
Andrey123q Дата: Сб, 05.02.2011, 22:28 | Повідомлення № 43
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (swetikccc)
Як для чого?
Якщо комп що роздає нет не має фізичного розмежування WAN і LAN то любий користувач може підключитись до роутера напряму в обхід проксі(навіть якщо користуються обмеженим обліковим записом то на даний час взнати пароль адміністратора або скинути, на локальному компі дуже просто)

Для этого на роутере можно:
1) включить фильтрацию mac-адресов, или
2) отключить функцию NAT и включить форвардинг только для определенных портов и IP адресов.
Предполагаю, что получить физический доступ к роутеру будет сложнее, не говоря о пароле доступа к нему.

Если конечно в одной машине объединять функции шлюза, маршрутизатора, прокси, то конечно без 2х сетевых карт не обойтись.

Sergeich Дата: Пн, 07.02.2011, 18:27 | Повідомлення № 44
Я тут недавно...
Повідомлень: 36
Нагороди: 0
Рейтинг: 5
А кто что может предложить по такому варианту раздачи:
дома Интертелеком 3g (безлимитка). Хочу раздать интернет в школу из дома. До школы около 900 м по прямой. Модем берет только с выносной антенной, поэтому вариант перенести модем в кармане не подходит. Если раздавать по wifi, то как лучше обойти всякие там разрешения на использование частот?
osseruy Дата: Пт, 06.09.2013, 22:40 | Повідомлення № 45
Я тут недавно...
Повідомлень: 40
Нагороди: 1
Рейтинг: 14
Потрібна допомогазнаючих людей. Є клас з такою схемою локальної мережі 
 і adsl Інтернетом ого. На всіх комп’ютерах стоїтьавтоматичне отримання IP.  Заразмені поставили задачу подружити NetSupport Manager з цією мережею, так щоб
працював і інтернет і NetSupport одночасно. Підкажіть будь-ласка як це зробити.


Відредаговано: osseruy - Пт, 06.09.2013, 22:43
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.4 Мережеве обладнання » OГО! + локальна мережа (Проблема при підключенні до інтернету)
Сторінка 3 з 4«1234»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.