Ср, 13.12.2017, 11:04
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 5«12345»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.4 Мережеве обладнання » Точки доступу WI-FI (Формат обговорення вільний.)
Точки доступу WI-FI
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 10.07.2010, 18:56 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
В даній темі будемо вести мову про різні безпровідні точки доступу (Access Point), переваги та недоліки конкретних моделей, проблеми, що виникають в результаті їх експлуатації.

TYP Дата: Ср, 22.06.2011, 22:09 | Повідомлення № 31
Прописаний назавжди
Повідомлень: 389
Нагороди: 5
Рейтинг: 42
Якщо вже знайшлись люди, які мають реальний досвід використання, підкажіть там на ній ще є клема для заземлення чи від електростатики. Як правильно вона використовується? і чи треба її використовувати. А ще ті що ставлять Наноси у нас на кожній точці ставлять петлю з кабеля. Наскільки це потрібно і чи потрібно взагалі?
Quote (volodschool2)
Яким чином може впасти рівень сигналу в інших клієнтів при недостатньому рівні сигналу в одного з них

ну мені так розказав їх спеціаліст.
А ще читав на форумі десь, що наче вай-фай мережа, працює на швидкості найповільнішого клієнта.
volodschool2 Дата: Ср, 22.06.2011, 22:27 | Повідомлення № 32
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Клему для заземленя не використовую, хоча всяке електрообладнання цього вимагає. Не розумію, для чого потрібне заземлення заради електробезпеки в 12-ти вольтній апаратурі. Ну, мабуть, на всяк випадок. Щодо петлі з кабеля, то це якісь видумки Ваших спеціалістів. Наскільки мені відомо, то мережний кабель бажано не згинати так, щоб радіус дуги згину був меншим 10 см, в неекранованому кабелі можливі так звані наводки. А Ви кажете петля.
Quote (TYP)
вай-фай мережа, працює на швидкості найповільнішого клієнта.

По-моєму, це також дурниці. А якщо я до 100-мегабітного світча підключу комп з 10-мегабітною мережевою картою, то всі інші компи також будуть працювати на 10 Мбіт/с?
Bandalak Дата: Ср, 22.06.2011, 22:43 | Повідомлення № 33
Лідер форуму
Повідомлень: 5571
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (volodschool2)
Не розумію, для чого потрібне заземлення

Для того, щоб зменшити ймовірність виходу з ладу апарутури під-час грози!
Quote (volodschool2)
вай-фай мережа, працює на швидкості найповільнішого клієнта.

100 дурниця.
Цей принцип діє тільки для точок в режимі повторювача, якщо одна ланка слабша - то далі сигнал розповсюджуватиметься з меншою швидкісю!
volodschool2 Дата: Ср, 22.06.2011, 22:48 | Повідомлення № 34
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (Bandalak)
Для того, щоб зменшити ймовірність виходу з ладу апарутури під-час грози!

Ця ймовірність малоймовірна ;) . Від удару блискавки таке заземлення апаратуру не врятує.
TYP Дата: Ср, 22.06.2011, 23:12 | Повідомлення № 35
Прописаний назавжди
Повідомлень: 389
Нагороди: 5
Рейтинг: 42
І ще питання, Чи може ріевнь потужності сигналу виставлений на МАКС 27 Дб погіршувати ситуацію? Яка потужність доастатня для відстані прилб в 1 км. з непрямою видимістю.
Поекспериментувати не вдалось. Не було бажаючих крім мене лізти на дах з антеною :)
Ось карта
Прикріплення: 8282524.jpg(123Kb)


Відредаговано: TYP - Ср, 22.06.2011, 23:21
volodschool2 Дата: Ср, 22.06.2011, 23:32 | Повідомлення № 36
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Непряма видимість - поняття дуже непряме (щось мене сьогодні потягло на тавтологію). Якщо на шляху тільки дерева, то буде працювати і на немаксимальних рівнях, якщо будинки, то і максимальний рівень може не допомогти. Я виставив значення Power - MAX, але зняв галочку з Enable High Power Mode. При поставленій там галочці іноді піднімалися пінги до 300мс а то і вище. При високих рівнях потужності передавача можливий перегрів апаратури, особливо при теперішній жарі, тому краще підібрати мінімальний рівень, при якому буде стабільна робота. А найкращий вихід - купити потужну направлену антену і підключити її до ТД, тоді навіть в умовах непрямої видимості можна буде добитись стабільної роботи.
Bandalak Дата: Ср, 22.06.2011, 23:42 | Повідомлення № 37
Лідер форуму
Повідомлень: 5571
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (volodschool2)
Від удару блискавки таке заземлення апаратуру не врятує.

Якщо удар буде влоб, то звичано не врятує. А в інших випадках може врятувати. Це не жарт, випробувано на собі не раз.
Апаратура, котра була не заземлена часто виходила з ладу, а заземлена - працює до цих пір!
Особливо це стосується антенних підсилювачів та точок доступу піднятих на висоту.
Якщо апаратура у хаті, то потрібно негайно вимкнути антену, вилку з електромережі та телефонної лінії. Хоча навіть такі заходи не врятують апаратуру на 100%. При дуже близькому ударі блискавки ЕРС може навестися в будь-якому шматку дроту! ;)
TYP Дата: Ср, 22.06.2011, 23:43 | Повідомлення № 38
Прописаний назавжди
Повідомлень: 389
Нагороди: 5
Рейтинг: 42
Дякую усім за відповідь. Дочекаюсь підключення. Обов'язково повідомлю.
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 23.06.2011, 00:38 | Повідомлення № 39
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Щодо слабкого сигналу, то Ваші специ праві, але частково. Якщо в них мікротік, який як правило роздає в B/G режимі від 1 до 54 Мбіт, то при слабкому сигналі 15-20 dbi база буде перемикатись на нижчі швидкості з’єднання і це шкодитиме іншим клієнтам. Але якщо Ви один такий, то відчутно це не буде, але якщо таких клієнтів кілька, це означатиме погіршення роботи у всіх, підвищення пінгів і т.д. Максимально хороша робота тоді, коли у всіх клієнтів високі рівні сигналів. Але у Вас 23 dbi, це сигнал вище середнього, цілком нормальний для стабільної роботи.
Моя порада: підніміть точку вище на 2м, візьміть трубу при потребі на розтяжки і буде Вам щастя.
TP-Link 5210 G і будь-які інші подібні пристрої блискавку ловлять на раз два, коли увімкнені і ніяке заземлення їх не врятує. Нещодавно в одного з клієнтів напряму вдарила блискавка в модем, Залишилася тільки покручена пластмасова коробочка і сплавлені вщент плати. Навіть кабель і той пошматувало. Окрім того згоріли ще материнка з блоком живлення. І антета супутникова з 4 головками з телевізором.
Bandalak Дата: Чт, 23.06.2011, 00:54 | Повідомлення № 40
Лідер форуму
Повідомлень: 5571
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Краще не ризикувати, а все вимикати під-час грози!
mouse Дата: Пн, 27.06.2011, 19:22 | Повідомлення № 41
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Quote (Bandalak)
все вимикати під-час грози!

Порада може звичати так: "Все вмикати при роботі безпосередньо і вимикати при загрозі дощу"
TYP Дата: Вт, 28.06.2011, 12:48 | Повідомлення № 42
Прописаний назавжди
Повідомлень: 389
Нагороди: 5
Рейтинг: 42
Підняв, підключив, не заземляв, Сигнал 27-32 db. В налаштуваннях антени показує рівень сигналу до 100% і це, зважте, на мінімальному рівні сигналу. В тих же налаштуваннях антени, рівні для діодів на макс стоїть 33db. Працює і свій 1Мбіт інтернету віддає. Щоправда погода останнім часом не радує І десь у провайдера поломки чи щось, бо вчора не було інтренету цілий день.
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 28.06.2011, 13:27 | Повідомлення № 43
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Поскільки вай-фай обладнання ловить грозу при першій нагоді, то і поломки досить часті. Але і окрім цього може бути 100 причин нероботи інтернету.
balamut_13 Дата: Нд, 03.07.2011, 13:45 | Повідомлення № 44
Часто заходить...
Повідомлень: 87
Нагороди: 1
Рейтинг: 15
Шановні колеги! Придбав TP-Link TL-WA5210G. Хочу підключитись до провайдера безпровідного Інтернету (поки що підключатиму лише один комп'ютер). Але провайдер за настройку точки не береться, мотивує, що в них Наноси. А я щось не можу сам розібратись. По-перше, які дані мені повинен дати провайдер, які налаштування треба зробити на точці?
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 03.07.2011, 16:36 | Повідомлення № 45
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Налаштувань там не багато. Перед усім заходите в Network (див. малюнок нижче) і налаштовуєте ір-адресу, маску підмережі (ставите таку як на малюнку) і шлюз (Gateway) - адресу маршрутизатора провайдера. Значить провайдер повинен видати Вам ці дані, тобто ІР для Вашого модему (точки доступу) і адресу шлюзу. Звичайно ці адреси повинні знаходитись в одній підмережі (наприклад, в нас це 192.168.168.0/24, тобто змінюватись може тільки останнє число). ІР-адреса мережевої карти в комп’ютері також повинна знаходитись в одній підмережі з ІР-адресою вашої точки доступу.

Натисніть Save для перезагрузки і збреження параметрів

Далі заходите в Wireless - Wireless Mode, ставите перемикач в положення Client, натискаєте внизу кнопку Survey (пошук мереж) - див. малюнок нижче. Появляється вікно з наявними базовими станціями.

Справа, біля бази Вашого провайдера можете нажати Connect, щоб під’єднатись і накінець нажати Save для перезагрузки і збреження параметрів. Базова настройка закінчена. Якщо в провайдера не увімкнено шифрування, можете користуватись Інтернетом, в іншому випадку потрібно взяти в провайдера ключ мережі.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.4 Мережеве обладнання » Точки доступу WI-FI (Формат обговорення вільний.)
Сторінка 3 з 5«12345»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.