Вт, 26.09.2017, 15:42
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 5«12345»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.4 Мережеве обладнання » Точки доступу WI-FI (Формат обговорення вільний.)
Точки доступу WI-FI
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 10.07.2010, 19:56 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
В даній темі будемо вести мову про різні безпровідні точки доступу (Access Point), переваги та недоліки конкретних моделей, проблеми, що виникають в результаті їх експлуатації.

Nicola Дата: Ср, 26.01.2011, 12:08 | Повідомлення № 16
Прописаний назавжди
Повідомлень: 337
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Є DIR300 із своєю мережею та Dir320 також з своєю мережею. Запитання: як зєднати ці мережі по WI-Fi. Шукав відповіді в інтернеті - не знайшов.
volodschool2 Дата: Ср, 26.01.2011, 17:39 | Повідомлення № 17
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Quote (Nicola)
як зєднати ці мережі по WI-Fi

Шкода, що не написали конкретніше, в чому проблема - телепатів на форумі не багато :$ До якого моменту в настройках дійшли?
Названі Вами девайси є не просто точками доступу, а маршрутизаторами, тому їх і треба настроювати саме як маршрутизатор. В загальному треба зробити так. Щоб об’єднати дві мережі, достатньо одну з ТД перевести в режим повторювача (REPEATER), або клієнт в залежності від того, що хочете отримати, і приєднатися нею до іншої ТД (кнопка SITE SURVEY) . В настройках LAN пропишіть ІР "своєї" мережі , а в настройках WAN вкажіть адресу з мережі "головної" ТД, GATEWAY - IP цієї точки доступу.


Відредаговано: volodschool2 - Ср, 26.01.2011, 17:41
Andrey123q Дата: Ср, 02.02.2011, 20:30 | Повідомлення № 18
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Сейчас подбираю wi-fi точку доступа. Задача: покрыть площадку 30х60м (цех) + плюс такая же площадка вдоль цеха (преграда стена цеха с большими окнами). Пока остановился на вот этих: TP-LINK TL-WA901ND и D-Link DAP-1360. Что скажите?
Точку воткну в свич для расширения локалки и доступа в интернет.


Відредаговано: Andrey123q - Ср, 02.02.2011, 20:32
НІКОЛЯ Дата: Ср, 02.02.2011, 23:03 | Повідомлення № 19
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
TP-LINK TL-WA901ND - 1 недостаток точка имеєт сильный нагрев .
D-Link DAP-1360 - Недостатки: Очень слабая мощность передатчика. И как следствие неустойчивая работа.
Для работы в квартире или небольшом доме самое то, "что доктор прописал", а вот для каких-то серьезных целей - НЕТ.
По следам собственного опыта:
ТД приобреталась для организации моста (она самая дешевая, которая держит соединение Bridge). Было приобретено 2 точки, 2 антены вместо штатных (TP-Link TL-ANT2406A и ANT70-1000). Расстояние между объектами 100 метров, прямая видимость, без помех. Результат работы: пинги ниже 10мс не опускаются, задержки бывают и до 40-70 мс.
Были испробованы различные каналы, частоты и прочее - результат один. Даже наличие/отсутствие шифрования на результат не влияло. Даже использование более мощной антены (ANT24-1201) не принесло изменений.
Хотя предыдущая модель данной точки (DAP-1160) показала пинги меньше 2мс.
ИМХО: если нужна ТД домой то DAP-1360
а если вы пытаетесь сделать WiFi сеть с использованием моста - лучше НЕ ЭКОНОМИТЬ!! а использовать другие (дорогие) модели или же поискать DAP-1160
Bandalak Дата: Ср, 02.02.2011, 23:11 | Повідомлення № 20
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Чи існують точки доступу, в які втикається USB GPRS модем?
D-Link Dir320 не зможе справитися з цією роллю?

Ще я читав про дуже цікаву штучку, супутниковий модем з GPRS модулем та маршрутизатор. 3 в 1.
Є варіант такої штучки з ді-ал-ап модемом.
http://hi-stream.ru/ru/add/tech/hi-stream-box/

Andrey123q Дата: Чт, 03.02.2011, 00:12 | Повідомлення № 21
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
наверное остановлюсь на TP-LINK TL-WA901ND

Додано (02.02.2011, 22:56)
---------------------------------------------
НІКОЛЯ, гугл фореве :)

Додано (02.02.2011, 23:12)
---------------------------------------------
Bandalak, может что-то типа переходника usb-to-LAN, хотя вряд ли такое наверное прокатит:


Відредаговано: Andrey123q - Чт, 03.02.2011, 00:14
НІКОЛЯ Дата: Чт, 03.02.2011, 08:58 | Повідомлення № 22
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Quote (Andrey123q)
НІКОЛЯ, гугл фореве

А самому ліньки було? ;)
Andrey123q Дата: Чт, 03.02.2011, 12:34 | Повідомлення № 23
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (НІКОЛЯ)
А самому ліньки було?

НІКОЛЯ, на форумах я стараюсь вопросы задавать после не одного десятка страниц гугла :) Из первых уст так сказать надежнее, обсудить можно, уточнить.
mouse Дата: Сб, 05.02.2011, 12:03 | Повідомлення № 24
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Що можете порекомендувати з точки доступа та антени для відстані 600-700 метрів? Бажано з того, що продається в Україні.
TYP Дата: Ср, 22.06.2011, 17:31 | Повідомлення № 25
Прописаний назавжди
Повідомлень: 359
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Підкажіть, по TP-Link TL-WA5210G. Хочу приєднатись до ТД що знаходиться на відстані 1Км. Дерева є. Сьогодні підняв її на палиці з горища. При скануванні рівень сигналу показав, макс 23dB. Існує можливість підняти вище, але проблемно. Наскільки достатній такий рівень сигналу? Вдома клав її поруч біля TP-LINK 1043ND. Рівень був 60dB. Хвилююсь через те, що кантора, яка надає послуги, ставить своїм клієнтам NanoStation2, Loco. І вони переживають, щоб через одного не впав у решти клієнтів.
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 22.06.2011, 18:41 | Повідомлення № 26
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
23 db - достатній для роботи сигнал, але не високий. Високим вважається після 30 db. А взагалі то сигнал краще дивитись по мінусовій шкалі. В мене, наприклад, в дома близько -65 Db це хороший сигнал. А ваш якщо перевести, то вийде близько -83 Db, якщо шум вважати -100. Від рівня шуму відніміається підсилення, отримаємо сигнал. Тут чим менший мінус, тим краще.
В більшості наших клієнтів сигнали коливаються від -85 до -55.
TYP Дата: Ср, 22.06.2011, 19:03 | Повідомлення № 27
Прописаний назавжди
Повідомлень: 359
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Ковальчук_Олександр, дякую. Про мінус цікаво інше. При скануванні показує декілька каналів, на деяких проскакує значення в -2 чи -3. Як можна розцінювати такі покази. І як переводити плюсові покази в мінусові?
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 22.06.2011, 19:42 | Повідомлення № 28
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (TYP)
При скануванні показує декілька каналів, на деяких проскакує значення в -2 чи -3.

Так то уже дуже низькі сигнали, їх ледве уловлює Ваш тп-лінк. Мікротік показує сигнал в мінусовому значенні, оскільки там іде розрахунок: від рівня шуму (наприклад -100) віднімається рівень сигналу, наприклад, 23. Виходить -77.
TYP Дата: Ср, 22.06.2011, 19:53 | Повідомлення № 29
Прописаний назавжди
Повідомлень: 359
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Дякую, тепер буду знать. І піднімать вище. Чесно кажучи, очікував від цього девайсу більше. Принаймні так інтернет про нього говорить.
volodschool2 Дата: Ср, 22.06.2011, 21:00 | Повідомлення № 30
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Quote (TYP)
буду знать. І піднімать вище. Чесно кажучи, очікував від цього девайсу більше

Не треба очікувати від нього більше, він і так працює чудово, принаймні в мене 2 шт працюють без нарікань. Коли будете піднімати, врахуйте, що при великій довжині кабеля буде відчутний спад напруги живлення. При 30 метрах кабеля точка працювала, сканувала мережу, але при достатньому рівні сигналу добитися нормальної роботи інтернету не вдавалося. Тому блок живлення поставили на горищі будинку, при цьому довжина кабеля до ТД зменшилася до 7 м і тепер все працює стабільно.
Quote (TYP)
кантора, яка надає послуги, ставить своїм клієнтам NanoStation2, Loco

Переконався на власному досвіді, що TP-Link TL-WA5210G працює краще.
Quote (TYP)
І вони переживають, щоб через одного не впав у решти клієнтів

А що, таке може бути? Яким чином може впасти рівень сигналу в інших клієнтів при недостатньому рівні сигналу в одного з них? Якщо це так, то мені доведеться відмовити в послугах декільком "низькорівневим" клієнтам.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.4 Мережеве обладнання » Точки доступу WI-FI (Формат обговорення вільний.)
Сторінка 2 з 5«12345»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.