Сб, 27.05.2017, 18:42
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 1 з 512345»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.4 Мережеве обладнання » Точки доступу WI-FI (Формат обговорення вільний.)
Точки доступу WI-FI
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 10.07.2010, 19:56 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3604
Нагороди: 17
Рейтинг: 187
В даній темі будемо вести мову про різні безпровідні точки доступу (Access Point), переваги та недоліки конкретних моделей, проблеми, що виникають в результаті їх експлуатації.

Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 10.07.2010, 20:15 | Повідомлення № 2
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3604
Нагороди: 17
Рейтинг: 187
Користуюсь вдома і в школі точками TP-LINK 501G:

Досить проста в експлуатації, має розширений радіус дії. З вбудованою антеною звичайно далеко не досягне, тому для зв’язку дім-школа користуюсь антеною TP-Link TL-ANT2409A 2.4GHz 9dBi Outdoor Omni-directional Antenna 9dBi:

Така точка доступу коштує 260 грн, антена близько 200 грн. Школа від мене знаходиться на відстані близько 1 км, сигнал стабільний, головне, щоб на шляху не було дерев і будинків. Швидкість інтернету 1 Мбіт/сек виділено провайдером, десь 700-800 Кбіт/сек є реальна, можливо частково втрачається з відстанню.
------------------------------------------------------------------------------------------

Проблем з експлуатацією не було до вчорашнього дня, коли я більше години програвся, щоб змінити ІР-адресу точки, при намаганні змінити ІР-адресу і натисканні save відбувалося зависання на кілька хвилин, а потім верталася ІР-адреса по замовчуванню 192.168.1.1 і змінити її було просто не реально. Вдалося це приблизно після 20 збивання параметрів (reset) на точці доступу. Підозрюю, що проблема в форточках.
До речі, також часто виникає проблема в тому, що пише "Сетевой кабель не подключен" і потім зразу "LAN сейчас подключен", шукав в неті, толком нічого про цю проблему не сказано, одні кажуть, що десь контакти відходять, інші, що знову ж Віндовс, але як вирішити проблему не зрозуміло, бо інколи достає серйозно.

Andrey123q Дата: Ср, 14.07.2010, 13:53 | Повідомлення № 3
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Насколько хорошо они пробивают здания без дополнительной антенны? У нас просто 3 корпуса, стоящих рядом, получится одной точкой доступа покрыть их? здания небольшие от 2 до 5 этажей.
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 14.07.2010, 16:20 | Повідомлення № 4
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3604
Нагороди: 17
Рейтинг: 187
Сложно ответить. Но по идеи, должны пробить. Встроена антенна имеет усиление 3 dBi, такая как у меня дома (см. высше) - 9 dBi. В школе работает встроенная, кабинет находится от источника на расстоянии 50 метров, преграда - стена потолка...

Исходите из того, что внутри помещения радиус действия точки составляет 200 м, радиус действия вне помещения - 830 м. Это максимально возможный, который удалось зафиксировать, а на практике может быть меньше.

volodschool2 Дата: Ср, 14.07.2010, 16:54 | Повідомлення № 5
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1300
Нагороди: 12
Рейтинг: 242
Quote (Ковальчук_Олександр)
получится одной точкой доступа покрыть их?

Краще зразу придбати хорошу ТД. Я використовую Linksys WRT54GL (в першому повідомленні на малюнку зліва). Встановив альтернативну прошивку DD-WRT, відкрилося багато можливостей, яких не було в стандартній. Наприклад, є можливість змінювати потужність передатчика від 70 до 250мВт, можна налагодити шейпер. Найдальший клієнт знаходиться на відстані приблизно 1,5 км, може буде передавати і далі, не перевіряв.
Ogorodets Дата: Ср, 14.07.2010, 17:38 | Повідомлення № 6
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Одна из лучших точек доступа. Рекомендую. http://www.technotrade.com.ua/Articles/ubiquiti-nanostation2-obzor.php
Andrey123q Дата: Ср, 14.07.2010, 19:39 | Повідомлення № 7
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Кроме интернета как считаете терминальных клиентов получится запустить, пропускной способности хватит?
Ogorodets Дата: Ср, 14.07.2010, 21:43 | Повідомлення № 8
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Насколько я помню, можно в режиме моста подключить еще 8 клиентов.
Ktara Дата: Ср, 14.07.2010, 22:33 | Повідомлення № 9
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3760
Нагороди: 36
Рейтинг: 259
У меня дома стоит такой (Компактный беспроводной широкополосный маршрутизатор Linksys Compact Wireless-G Broadband Router (WRT54GC))

Во всяком случае у меня с ним проблем нет. Настроился легко. Все кто приходят ко мне домой сеть подхватывают сразу. Цена на сегодняшний день 414.96 грн (за сколько покупала просто не помню. тоже что-то в районе 400 грн)

Общие характеристики

Spirit Дата: Чт, 22.07.2010, 19:58 | Повідомлення № 10
Сис.адмін
Повідомлень: 406
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Знаю точно, что D-Link подвисают
Сам использую LinkSys - это оборудование от Cisco, а это внушает доверие. Пока с этим оборудованием проблем небыло.
TYP Дата: Пн, 01.11.2010, 13:27 | Повідомлення № 11
Прописаний назавжди
Повідомлень: 326
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Підкажіть хто знає! Є роутер D-Link DIR-320. Є комп на якому налаштовано PeopleNet. Як налаштувати роутер щоб підключений до нього ноутбук через Wi-Fi побачив інтернет!!!

Додам, що така схема вже прауює. На компі де стоїть PeopleNet. налаштована програма Magik DHCP Serever. Ноут отримує адресу не з роутера а з компа з нетом.

І як добраться до роутера.

Адрес сервера 192.168.5.1 Magik DHCP Serever видає ноуту 192.168.5.100. Як отримати доступ до веб-інтерфейсу роутера в такому випадку? з сервера який ввімкнено до роутера кабелем не пінгується ні один із 192.168.5.* всих правда не пробував.
Допоможіть.

Ktara Дата: Пн, 01.11.2010, 14:58 | Повідомлення № 12
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3760
Нагороди: 36
Рейтинг: 259
TYP, я с D-Link не работаю (ну не нравятся они мне). могу на своем примере, есть в документации конкретный адрес у роутера. переходите по нему и получаете настройки. В настройках можно внаглую прикрепить какой айпишник вы присваиваете ноуте или он сам выберет из заданого вами промежутка (например 1-100). Настройки вводите не в компе, а на роутере. Потом независимо сколько ноутов они будут получать настройки с роутера.
У меня долма проверено одновременно работало 3 ноута + мой стационарный комп, который тоже берет настройки с роутера и видит как сеть. У меня установлен пароль для доступа в сеть.
volodschool2 Дата: Пн, 01.11.2010, 15:55 | Повідомлення № 13
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1300
Нагороди: 12
Рейтинг: 242
Quote (TYP)
Є роутер D-Link DIR-320

Таку апаратуру купляють для того, щоб зразу її перепрошити. Рекомендую прошивку DD-WRT. На цій сторінці напишіть D-Link 320, скачайте dd-wrt.v24_micro_generic.bin і ще будь-яку із запропонованих. Там же знайдете інструкцію. Спочатку зашийте мікро, а потім можна прошивати і інші, з більшим переліком можливостей. Якщо потрібен шейпер, доведеться пошукати комерційну версію (можу надіслати). А також рекомендую почитати спеціалізовані форуми по прошивці і настройці DD-WRT для Вашого апарату. Я використовую Linksys WRT54GL уже протягом двох років з цією альтернативною прошивкою, ніяких нарікань, настройок море, можна пристосувати до будь-яких потреб. Якщо проблеми з англійською, можете вибрати російськомовний інтерфейс. Найбільше мені подобається в цій прошивці шейпер, можна "чесно" ділити трафік для різних клієнтів.


Відредаговано: volodschool2 - Пн, 01.11.2010, 19:43
TYP Дата: Пн, 01.11.2010, 20:30 | Повідомлення № 14
Прописаний назавжди
Повідомлень: 326
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Quote (volodschool2)
который тоже берет настройки с роутера

В тім то й річ, що настройки ІР беруться не з роутера, а з машини під керівництвом Windows де стоїть Magik DHCP. Роутер пропускає кріз себе вайфай і вже машина під керівництвом Windows де стоїть Magik DHCP надає ноуту ІР адресу. ОСь так. Підключення захищене... І поблема в тому, що ІР я теж не знаю. Що правда не було можливості спробувать заводський. Мене цікавила проблема як налаштоувається така ситуація.....
Andrey123q Дата: Пн, 01.11.2010, 20:58 | Повідомлення № 15
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
TYP, присвойте кампу 2й IP 192.168.0.* или 192.168.1.* - попробуйте зайти на роутер по стандартному IP 192.168.0.1(2) или 192.168.1.1(2)
Пропишите ноуту под wifi сетевые настройки вручную:
IP адрес: из подсети компа
маска: стандартная
шлюз: IP компа
DNS: IP компа

Так ли нужен DHCP - много случайных пользователей?

Quote (TYP)
не пінгується ні один із 192.168.5.* всих правда не пробував

в таких случаях пропинговуйте всю сеть, например, можно воспользоваться программой Nmap - просканировать все IP из подсети.

Додано (01.11.2010, 19:58)
---------------------------------------------
Роутер по-ходу не пингуется, т.к. он находится в другой подсети (192.168.0.0/24 или 192.168.1.0/24) и в вашем случае как понимаю работает как обычный свич на канальном уровне, а не на сетевом уровне модели OSI.

Покажите ipconfig /all и netstat -rn с ноута.

Відредаговано: Andrey123q - Пн, 01.11.2010, 21:03
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.4 Мережеве обладнання » Точки доступу WI-FI (Формат обговорення вільний.)
Сторінка 1 з 512345»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.