Пт, 23.06.2017, 23:46
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.3 Носії і приводи » Solid State Disk (Варто, чи не варто?)
Solid State Disk
piktor Дата: Сб, 19.02.2011, 14:53 | Повідомлення № 1
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Після апгрейду на моєму настільному комп'ютері залишилося одне гальмо - жорсткий диск. Незважаючи на те, що SATA II та 7200 rpm (придбано понад 4 роки тому), швидкість роботи його мене вже не влаштовує. В пошуках швидших варіантів я подивився на SSD накопичувачі та вінчестери з 10000 rpm. Перші мають ціну від ~600 грн. за 30-40ГБ, другі - від 1100-1200 грн, але там уже 150 ГБ. Про перші також казали, що вони можуть бути недовговічними, якщо невдало вибрати модель та виробника.
Якщо хтось має досвід експлуатації високошвидкісних накопичувачів, поділіться. У випадку SSD туди можна поставити лише систему та набір "важких" програм, в другому - можна також вмістити і відео з камери для перекодування чи важку іграшку.
Andrey123q Дата: Сб, 19.02.2011, 15:45 | Повідомлення № 2
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
В сторону SAS-винтов не смотрели? + нужен контроллер к нему.
piktor Дата: Сб, 19.02.2011, 16:33 | Повідомлення № 3
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Не дивився. Які їх характеристики у порівнянні з 10000 rpm SATA II? Бо ціна вийде, напевне, більшою разом із контролером.
Andrey123q Дата: Сб, 19.02.2011, 16:52 | Повідомлення № 4
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
К примеру (характеристики и цены):
Seagate Savvio 10K.3 146GB 10000rpm 16MB
http://hard.rozetka.com.ua/ru....ristics

Controller Adaptec ASC-1405 (OEM) PCI-E x4 4-port SAS/SATA
http://www.nix.ru/autocat....96.html

Да, будет дороже, но это уже профессиональные высокопроизводительные решения.

Відредаговано: Andrey123q - Сб, 19.02.2011, 16:54
piktor Дата: Сб, 19.02.2011, 16:58 | Повідомлення № 5
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Мммм. Дорогувато. Але прийму до уваги, може, колись і придбаю.
Bandalak Дата: Нд, 20.02.2011, 10:29 | Повідомлення № 6
Лідер форуму
Повідомлень: 5169
Нагороди: 34
Рейтинг: 240
Quote (piktor)
Якщо хтось має досвід експлуатації високошвидкісних накопичувачів, поділіться.

Використовую raid0, з чотирьох звичайних однакових вінтів. Комп включається за 5 секунд. Все літає, особливо Фотошоп.
Єдиний недолік, що в один прекрасний момент вся інформація може ляпнути. Ймовірність цього в 4 рази вища, ніж при використанні одного окремого вігта.
Але якщо взяти надійні вінти і деякий час поганяти їх окремо перед монтуванням райду - то буде все Ок.

Ще з досвіду. Вінти на 1000гб 5400-7200 VSP 64Мб, практично працюють набагато швидше, він своїх попередників.
Швидкість копіювання великих файлів з одного такого вінта на інший перевищує 100 МБайт/сек.
При використанні двох райд по 4 (всього 8 вінтів) - така швидкість досягає 360 МБайт/сек.

piktor Дата: Нд, 20.02.2011, 14:53 | Повідомлення № 7
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (Bandalak)
Вінти на 1000гб 5400-7200 VSP 64Мб, практично працюють набагато швидше, він своїх попередників.

Тобто, як варіант, можна просто придбати новий HDD на 7200 і вже на цьому отримати певний приріст? Або два для RAID0.
P. S. Маю, серед інших, в експлуатації старий IDE Seagate Barracuda на 40ГБ. Йому більше 6-ти років і мене цікавить скільки він пропрацює ще.
Bandalak Дата: Нд, 20.02.2011, 19:12 | Повідомлення № 8
Лідер форуму
Повідомлень: 5169
Нагороди: 34
Рейтинг: 240
piktor, звичайно можна отримати суттєвий приріст, але вінт має бути обов'язково на 1000 Гб із змінною швидкістю обертання шпинделя. Він ніколи не гріється і літає по максимуму!
А старий вінт комусь подаруйте - це серйозне гальмо для системи!
piktor Дата: Нд, 20.02.2011, 21:55 | Повідомлення № 9
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (Bandalak)
А старий вінт комусь подаруйте - це серйозне гальмо для системи!

Так він уже давно не у мене експлуатується.
А більше за 1000 теж годиться? Які виробники, моделі, орієнтовно?
Bandalak Дата: Нд, 20.02.2011, 22:10 | Повідомлення № 10
Лідер форуму
Повідомлень: 5169
Нагороди: 34
Рейтинг: 240
piktor, більше за 1000 поки-що не обкатані. Вони чомусь тупуші від 1000.
Особисто пробував WD та Seagate. Цікаво, що WD навіть з 64 кешом був трошки тупіший від Seagate з 32 кешом.
Зараз в моєму компі 4 Seagate.
SLKuty Дата: Нд, 03.04.2011, 03:44 | Повідомлення № 11
Монтажер
Повідомлень: 805
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
В мене 4 вінти Hitachi по 1Тб Віндовз7 64
Під час відеомонтажу і рендерінгу лампочка HDD практично не гасне
А коли почали замовляти HDV відео вінчестерні гальма стали ще більш помітні
на материнські платі немає вмонтованого raid контролера, а додатковий контролер може колись куплю, але нічого доброго я про них не читав
Якось почитав в неті про динамічні диски. Одні хвалять, другі сварять. Конкретної інструкції як організувати два динамічні диски в масив так і не знайшов.
Звільнив два диски
Методом втику зробив їх динамічними і обєднав
Зразу помітив збільшення швидкості копіювання майже в два рази з вінчестера на рейд масив і навпаки
Тестова програма також показує збільшення швидкості читання майже в 2 рази, правда на файлах >1 мб на 1 кб файлах немає ніякого виграшу і навіть програш трохи . В мене всі файли великі так що без проблем.
планую перекинути на рейд всі файли і об'єднати інші два вінти в рейд
Тільки не знаю як поставиться віндовз 7 на ту всю динаміку і наскільки це все надійно
Хочу чути ваші думки на цю тему
SLKuty Дата: Вт, 24.11.2015, 15:23 | Повідомлення № 12
Монтажер
Повідомлень: 805
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Дуже цікаво! Закінчив тему в 2011 році, а тепер продовжую.
Вже другий сезон ганяю SSD диски для відеомонтажу - все літає
Але я надумав ще більше підняти продуктивність і зробив два SSD диски динамічними і об'єднав їх у один швидкісний.
Дуже зручно - замість двох маленьких - один великий  диск 

І от велике розчарування!!!

Все, що працювало на HDD не працює на SSD
Швидкість не збільшилася, а зменшилася в два рази.
кожен з дисків показує швидкість 500Мбайт/с, а у парі тільки 266Мбайт/с
ніби і немало, але мало бути хоча б якихось  700Мбайт/с
Навіть не знаю що думати і що робити і що шукати в неті - напевно я перший хто таке вчинив
Може в когось є ідеї
Bandalak Дата: Вт, 24.11.2015, 19:02 | Повідомлення № 13
Лідер форуму
Повідомлень: 5169
Нагороди: 34
Рейтинг: 240
Треба не в динамічний диск об'єднувати у вінді, а засобами БІОС об'єднати у RAID 1.0.
SLKuty Дата: Вт, 24.11.2015, 21:13 | Повідомлення № 14
Монтажер
Повідомлень: 805
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Цитата Bandalak ()
Треба не в динамічний диск об'єднувати у вінді, а засобами БІОС об'єднати у RAID 1.0.
Боюся бо як згорить материнська плата то пропаде вся інформація . Я не зможу знайти таку саму з таким самим рейд-контролером
А динамічні диски підтримуються всіма Віндовсами - вже перевірив
Bandalak Дата: Вт, 24.11.2015, 22:11 | Повідомлення № 15
Лідер форуму
Повідомлень: 5169
Нагороди: 34
Рейтинг: 240
Щоб не боятися на цей диск ставте тільки систему, тимчасові папки та кеш, а поточну роботу, футажі і т.д. - на інший звичайний диск.
Також регулярно робіть резервне копіювання.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.3 Носії і приводи » Solid State Disk (Варто, чи не варто?)
Сторінка 1 з 212»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.