Пн, 20.11.2017, 07:53
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 2«12
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.1 Материнські плати, процесори, пам’ять » 128Мб + 128Мб = 128Мб (Чому кожен слот для пам'яті окремо працює, а разом ні?)
128Мб + 128Мб = 128Мб
Bandalak Дата: Ср, 11.03.2009, 23:13 | Повідомлення № 1
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
У 2004 році КвазарМікро поставив нам комп'ютерний клас 10+1. На кожному комп'ютері стояло по 128 Мб пам'яті. Я вирішив поставити на 10 учнівських машин по 256 Мб, купивши за власні кошти 5 планок по 256. А на решту 5 машин планував спарувати 5 пар по 128 Мб, адже на кожній платі є по 2 слоти для пам'яті. Але не тут то було! Кожен слот окремо працює, а разом - ні! Ставлю хоч 2 планки по 128, хоч одну - всеодно маю 128 Мб. А коли вставляю 256 Мб в один слот - маю 256, а в обидва по 256 - все одно 256!! Я вже і батарейку виймав і перемичке CMOS закорочував і контакти протирав і міняв модулі місцями - все без толку!
Дивна ситуація, на центральному комп'ютері теж така сама плата і версія біос така ж. Але там пам'ять в слотах нормально сумується, 128 + 128 = 256. А на учнівських 128 + 128 = 128!!! Для центрального я купив планку 512 Мб + 128 Мб там вже було - маю 640 Мб, все працює нормально! А от що мені робити з учнівськими?
Хто бачив подібну ситуацію?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: Махновець_Ігор - Ср, 11.03.2009, 23:24
Bandalak Дата: Пт, 13.03.2009, 16:58 | Повідомлення № 16
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (Ogorodets)
1. Plug and Play O/S - переставить значение на NO. Биос автоматически настроит все устройства.
2. Reset Config Data - выбираем значение YES для конфигурации устройств по умолчанию и перезагружаем машину.
Пункты меню могут не совпадать, но быть они там должны...

Шкода, що у мене немає подібних настройок!

Ось так виглядає інфа про мою плату:


Відредаговано: Bandalak - Пт, 13.03.2009, 17:14
badm Дата: Пт, 13.03.2009, 18:44 | Повідомлення № 17
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Дуальний режим тут ні до чого. Ще потрібно подивитися з інструкції з якими модулями дана материнська плата тестувалася і спробувати їх. Біос все таки повинен бути свіжіший ніж 2003 р. І якщо вчительська з учнівськими однакові то напевне бракована партія.
Ogorodets Дата: Пт, 13.03.2009, 18:54 | Повідомлення № 18
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Quote (badm)
Дуальний режим тут ні до чого

Дуальный режим предполагает наличие двух идентичных планок памяти и работа этих планок в эмуляции как одно целое... Если вторая планка будет отличаться: по производителю, по частоте, по модели - то при включенном дуальном режиме вторая планка не будет работать в паре с первой. Я на 90% уверен, что собака зарыта где-то тут. Только в Биос эта фишка может быть названа по-другому.
PanPete Дата: Сб, 14.03.2009, 00:10 | Повідомлення № 19
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Bandalak, вибачте, не було часу продивитись мануал до GA-8SIMLH, його скачати можете з http://www.gigabyte.com.tw/, на тому ж сайті діє потужний форум, раджу скористатися щоб вияснити цікавляче вас запитання. Моя порада - як кінцеву спробу вирішення проблеми - перепрошийте БІОС.
Bandalak Дата: Пн, 16.03.2009, 22:11 | Повідомлення № 20
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Ось повна інфа про мою плату: http://www.giga-byte.com.ua/products/mb/specs/ga-8simlh_2x.html

Тут є декілька версій оновлення біос. У мене стоїть F10. Не знаю чи зразу пробувати ставити F12, чи спочатку F11, а якщо не вийде, то потім F12?


Відредаговано: Bandalak - Пн, 16.03.2009, 22:40
PanPete Дата: Вт, 17.03.2009, 01:15 | Повідомлення № 21
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (Bandalak)
Тут є декілька версій оновлення біос.

Хороша та версія, що працює. Ви робите не часткове оновлення, а повністю перепрошиваєте, черговість версій не має значення. Важливо - версія не повинна бути нижчою, аніж та, що була рідною. Можна спробувати просто поновити вашу рідну F10.
Bandalak Дата: Вт, 17.03.2009, 13:33 | Повідомлення № 22
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Перепрошив БІОС. Нічого не змінилося! Як не бачило 2 планки, так і не бачить!
Bandalak Дата: Вт, 17.03.2009, 16:06 | Повідомлення № 23
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Ура! Проблему я вирішив!
Виявилося, що блоки живлення були слабкі 300 вт. і не тягнули зразу 2 модуля памяті.
На тих машинах, де я міняв спалені блоки живлення на нові 400 вт. без проблем працює 2 модулі пам'яті!
badm Дата: Вт, 17.03.2009, 16:53 | Повідомлення № 24
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Да це просто фантастика. Напевне 300 Ват там і у блоках не пахло і виробницва вони напевне українського
mouse Дата: Сб, 04.04.2009, 16:44 | Повідомлення № 25
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
В продовження теми.

128+128=256 AND 256=128

Була ідея збільшити ОЗУ з 128 до 256. Мав планку DIMM 256, PC133 ставлю на машину, бачить 128. Беру дві по 128. Ставлю. Маю 256. Стало цікаво. Може хтось таке бачив?

Додано (04.04.2009, 16:44)
---------------------------------------------
Компы старенькі 2001 року. Всю детальну інфу надам на наступному тижні.

Ogorodets Дата: Сб, 04.04.2009, 17:37 | Повідомлення № 26
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Пропускная способность слота материнской платы не более 128 мб.
pet Дата: Сб, 23.01.2010, 12:42 | Повідомлення № 27
Патріот
Повідомлень: 613
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
У нас клас з тієї ж поставки- 2004 рік-(6+1), але на всіх було по 256.Особливо не задумуючись над виробником та іншим купили перед новим роком 6 планок по 256, поставив- показує трохи менше ніж 512 (по різному на кожній з машин) але в межах.

Додано (23.01.2010, 12:42)
---------------------------------------------
До речі з класом дали ліцензійну вінду (хом і проф) і ліцензійний офіс, а за 6 років по тому нічого з програм не дали....

Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.1 Материнські плати, процесори, пам’ять » 128Мб + 128Мб = 128Мб (Чому кожен слот для пам'яті окремо працює, а разом ні?)
Сторінка 2 з 2«12
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.