Пт, 24.11.2017, 09:35
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.1 Материнські плати, процесори, пам’ять » 128Мб + 128Мб = 128Мб (Чому кожен слот для пам'яті окремо працює, а разом ні?)
128Мб + 128Мб = 128Мб
Bandalak Дата: Ср, 11.03.2009, 23:13 | Повідомлення № 1
Лідер форуму
Повідомлень: 5545
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
У 2004 році КвазарМікро поставив нам комп'ютерний клас 10+1. На кожному комп'ютері стояло по 128 Мб пам'яті. Я вирішив поставити на 10 учнівських машин по 256 Мб, купивши за власні кошти 5 планок по 256. А на решту 5 машин планував спарувати 5 пар по 128 Мб, адже на кожній платі є по 2 слоти для пам'яті. Але не тут то було! Кожен слот окремо працює, а разом - ні! Ставлю хоч 2 планки по 128, хоч одну - всеодно маю 128 Мб. А коли вставляю 256 Мб в один слот - маю 256, а в обидва по 256 - все одно 256!! Я вже і батарейку виймав і перемичке CMOS закорочував і контакти протирав і міняв модулі місцями - все без толку!
Дивна ситуація, на центральному комп'ютері теж така сама плата і версія біос така ж. Але там пам'ять в слотах нормально сумується, 128 + 128 = 256. А на учнівських 128 + 128 = 128!!! Для центрального я купив планку 512 Мб + 128 Мб там вже було - маю 640 Мб, все працює нормально! А от що мені робити з учнівськими?
Хто бачив подібну ситуацію?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: Махновець_Ігор - Ср, 11.03.2009, 23:24
PanPete Дата: Ср, 11.03.2009, 23:32 | Повідомлення № 2
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
В вашому випадку - "неймовірно, но факт! Спробуйте парувати планки таким чином - в одну машину дві старі (рідну цієї + рідну другої), в другу вставте дві нових планки. Було б дуже цікаво знати які мамки на ваших компах.
Bandalak Дата: Ср, 11.03.2009, 23:40 | Повідомлення № 3
Лідер форуму
Повідомлень: 5545
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (PanPete)
Спробуйте парувати планки таким чином - в одну машину дві старі (рідну цієї + рідну другої), в другу вставте дві нових планки

Я вже перепробував всі можливі і не можливі варіанти!!!
Модель плати завтра у школі подивлюся і напишу. Це одна з перших моделей Gigabyte на чіпсеті SIS.
НІКОЛЯ Дата: Чт, 12.03.2009, 08:09 | Повідомлення № 4
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (Bandalak)
Я вже перепробував всі можливі і не можливі варіанти!!!

Скажіть будь-ласка а з часу установки програмне забезпечення перставлялосю в даному класі
TYP Дата: Чт, 12.03.2009, 08:12 | Повідомлення № 5
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 5
Рейтинг: 37
А до чого програмне забезпечення? якщо BIOS показує то ніяка вінда памяті не добавить?
НІКОЛЯ Дата: Чт, 12.03.2009, 08:45 | Повідомлення № 6
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (TYP)
А до чого програмне забезпечення? якщо BIOS показує то ніяка вінда памяті не добавить?

Шановний ви видно не стикалися ніколи з серйозними проблемами ОЗУ .
Для того щоб дистанційно виявити проблему потрібно
1. Маркер , серія , параметри мамки
2. Які модулі придбані для установки DIM. DDR . чи інші ,бажано серійна індефікація . Це такий набор цифер та букв який пишуть на планці.
3. Версія програмного забезпечення . Для того щоб визначитись чи можливо буде примусово прописати модулі ОЗУ ПІД БІОС
4.Модулі які стояли . і в якому співвідношенні парувались планки наприклад стояла планка SW 1998 KD10965 - 256 Mb пробувалось поставитипланку SW 1999 SW23079- 32 Mb .
Тоді хоть приблизно можна буде щось сказати.


Відредаговано: НІКОЛЯ - Чт, 12.03.2009, 09:24
badm Дата: Чт, 12.03.2009, 09:22 | Повідомлення № 7
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Тут проблеми не в ОЗУ а в материнських платах. А почав би з обновлення БІОСу скачав би самий останій з сайту фірми виробника. На вчительському напевне інша модель материнської плати. Далі в документації прочитав би про підтримку памяті даними материнськими платами

Відредаговано: badm - Чт, 12.03.2009, 09:23
Bandalak Дата: Чт, 12.03.2009, 09:49 | Повідомлення № 8
Лідер форуму
Повідомлень: 5545
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (badm)
На вчительському напевне інша модель материнської плати.

Ні, плати абсолютно однакові, цифра в цифру, буква в букву. І версія біос однакова. На сайті новішої версії немає, про не підтримку пам1яті ніде нічого не сказано.

Quote (НІКОЛЯ)
2. Які модулі придбані для установки DIM. DDR . чи інші ,бажано серійна індефікація . Це такий набор цифер та букв який пишуть на планці.

Це модулі DDR-1 PC2700. Я перепробував всі можливі варіанти, однакові та не однакові, 2100, 3200, Samsung, Kingston, Pqi, Elicsir. Пробував і частоту понижати на платі - все без толку. Я думаю, що була партія бракованих материнок, їх і поставили на учнівські, а хорошу - на центральний!


Відредаговано: Bandalak - Чт, 12.03.2009, 09:54
НІКОЛЯ Дата: Чт, 12.03.2009, 12:01 | Повідомлення № 9
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (Bandalak)
Це модулі DDR-1 PC2700. Я перепробував всі можливі варіанти, однакові та не однакові, 2100, 3200, Samsung, Kingston, Pqi, Elicsir. Пробував і частоту понижати на платі - все без толку. Я думаю, що була партія бракованих материнок, їх і поставили на учнівські, а хорошу - на центральний!

Це вже зрозуміліш. Але в вас нічого не вийде спарувати їх ,справа втому що DDR випускались з різною частотою от у чому проблема . З материнками в вас все гут .
А для того щоб вони працювали разом потрібно щоб вони були ідентичні .
Ось інфа по вашому модулю який ви вказали в характеристиках вготовлювача чотко вказано : парний модуль - немає

Оперативная память 128MB DDR PC2700 (333MHz) DIMM CL2.5 Kingston ValueRAM - KVR333X64C25/128
Производитель Kingston
Вид памяти DDR
Стандарт PC2700
Емкость 128 MB
Частота 333
Тех.исполнение DIMM
Registered No
Контроль четности Non-ECC
Количество контактов 184
Profile normal
Организ. модуля 16Mx64
Время доступа 6 ns
CAS Latency 2.5
Питание 2.5V
OEM Vendor GENERIC
Парний модуль нєт

Відредаговано: НІКОЛЯ - Чт, 12.03.2009, 12:31
Ogorodets Дата: Чт, 12.03.2009, 13:18 | Повідомлення № 10
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
В БИОС старых материнок (скорее всего у вас AWARD) в меню MAIN должны быть такие пункты:
Total Memory (общий объем памяти)
Memory bank 0 (отображение объема и типа модулей памяти)
Memory bank 1 (отображение объема и типа модулей памяти)
В этих пунктах изменить вам ничего не удастся, но посмотреть можно определяется ли вторая планка памяти.
После этого заходим в меню Advanced (подменю Boot Configuration) или непосредственно есть меню Boot Configuration и там ищем два параметра:
1. Plug and Play O/S - переставить значение на NO. Биос автоматически настроит все устройства.
2. Reset Config Data - выбираем значение YES для конфигурации устройств по умолчанию и перезагружаем машину.
Пункты меню могут не совпадать, но быть они там должны...
Если не помогло - не помню уже в каком меню должна быть настройка режима памяти DUAL, которая подразумеват две идентичные планки памяти как одно целое. В случае, не идентичности этих планок - режим DUAL нужно отключить.
Если не помогло - читаем руководство к материнской плате - возможно, нужно где-то переключить джампер для запуска в работу одновременно всех слотов памяти.

Творческих успехов, Анатолий!

PanPete Дата: Чт, 12.03.2009, 14:34 | Повідомлення № 11
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (НІКОЛЯ)
Це вже зрозуміліш. Але в вас нічого не вийде спарувати їх ,справа втому що DDR випускались з різною частотою от у чому проблема . З материнками в вас все гут .
А для того щоб вони працювали разом потрібно щоб вони були ідентичні

Частота - не критичний параметр можливості викоистання в парі. При різних робочих частотах автоматом встановлюється нижча (планка з вищими характеристиками не викоистовується оптимально). Проте робити будь-які заключення без відомостей про материнку - справа проблематична.
Відносно поставки класів 2004 року (якщо він в вас від КВАЗАР) - на компах вчителя та учня стояли материнки від одного виробника, але різні версії


Відредаговано: PanPete - Чт, 12.03.2009, 14:36
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 12.03.2009, 21:02 | Повідомлення № 12
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3623
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Маю комп’ютери такої ж поставки з такими ж материнками. Пам’ять добавив восени 2008 р. Все успішно працює.
Закупив 6 модулів оперативки по 512 і відповідно поклав їх на 6 ПК. На інших 5 спарував існуючі (Sasmung pc2700 ddr1), пам’ять збільшилась і дорівнює 256 Мб мінус відео. Проте пробував ставити ОЗП інших виробників, відбувалось теж саме, що і у вас, бачило лише 1 модуль.
Ogorodets Дата: Чт, 12.03.2009, 21:48 | Повідомлення № 13
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Quote (Ковальчук_Олександр)
Проте пробував ставити ОЗП інших виробників, відбувалось теж саме, що і у вас, бачило лише 1 модуль.

Это лишний раз подтверждает то, что режим DUAL в БИОС нужно отключить...
Bandalak Дата: Чт, 12.03.2009, 22:51 | Повідомлення № 14
Лідер форуму
Повідомлень: 5545
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (НІКОЛЯ)
А для того щоб вони працювали разом потрібно щоб вони були ідентичні .

Та є у мене і ідентичні, всеодно толку ніякого!
Quote (Ogorodets)
Если не помогло - читаем руководство к материнской плате - возможно, нужно где-то переключить джампер для запуска в работу одновременно всех слотов памяти.

А ось це я ще не перевірив! Цілком може бути! Завтра поставлю поруч плату з центрального та плату з учнівського компа і попробую знайти дві відмінності.
Quote (PanPete)
на компах вчителя та учня стояли материнки від одного виробника, але різні версії

Та абсолютно однакові вони, хіба що дійсно якась перемичка не так стоїть!!!
Quote (Ковальчук_Олександр)
На інших 5 спарував існуючі (Sasmung pc2700 ddr1),

У мене теж такі самі точно модулі, але не спарюються!
Quote (Ogorodets)
Total Memory (общий объем памяти)
Memory bank 0 (отображение объема и типа модулей памяти)
Memory bank 1 (отображение объема и типа модулей памяти)

Total Memory 128М
Memory bank 0 128М
Memory bank 1 128М
Quote (Ogorodets)
Это лишний раз подтверждает то, что режим DUAL в БИОС нужно отключить...

Плати 2003-го року випуску. В той час технології DUAL ще й близько небуло!
Ogorodets Дата: Чт, 12.03.2009, 23:12 | Повідомлення № 15
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Quote (Bandalak)
Плати 2003-го року випуску. В той час технології DUAL ще й близько небуло!

У меня 4 машинки 2004 года. Материнки, как я понимаю, выпущены в 2003. Технология ДУАЛ уже есть. Я могу ошибаться, но эта технология появилась вскоре после появления модулей DIMM (DDR1).
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.1 Материнські плати, процесори, пам’ять » 128Мб + 128Мб = 128Мб (Чому кожен слот для пам'яті окремо працює, а разом ні?)
Сторінка 1 з 212»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.