В цю тему заливайте корисний матеріал для початкової школи.
В нижче поданому архіві такий корисний матеріал: 1. Плани-конспекти уроків для 2-4 класів. 2. Цікаві задачі та завдання для 2-4 класів. 3. Ребуси, загадки для малюків. 4. Робочі зошити для 2, 3 класів.
Курс викладається у молодших класах. Основна мета курсу – забезпечення формування в учнів молодших класів початків інформаційної культури, створення першоуявлень про основні офісні програми, розвиток логічного мислення, розвиток творчих можливостей учня, його інтелекту; створення умов для розкриття нахилів, задатків та розвиток різнопланових здібностей. Основні принципи побудови курсу - всебічний розвиток природних, творчих здібностей учнів молодших класів з використанням комп`ютера, а саме фантазії і уяви, навичок втілення різних образів за допомогою комп`ютерних засобів навчання, простору та форми, контрасту величин. Програма, побудована на постійному використанні ігрових ситуацій, які дають можливість краще запам’ятати матеріал, розвинути логічне мислення, навчити дитину самостійно мислити, аналізувати, порівнювати та узагальнювати різні предмети та явища, а це сприяє підвищенню знань, умінь та навичок. Курс розрахований на 26 годин. Программа навчання 1. Вступ. Ознайомлення із Робочим столом. Запуск програм за допомогою мишки. Робота із мишкою. 2. Робота з вікнами. Запуск програм за допомогою Головного меню. 3. Файлова система Windows .Поняття диску, папки та файлу. Шлях до файлу. Запуск програм. 4. Вивчення клавіатури. Введення та найпростіше редагування тексту. Звукова культура мовлення. Збагачення словникового запасу. 5. Робота із клавіатурою. Введення та редагування тексту. Збагачення словникового запасу. Логіка: узагальнюємо поняття. 6. Робота із клавіатурою. Формування граматичних навичок. Найпростіше редагування тексту. 7. Робота із клавіатурою. Набір текстів (підсумковий урок). 8. Створення папок. Дії над файлами та папками: перейменування, переміщення, вилучення. 9. Текстовий редактор Word Pad. Інтерфейс програми. Форматування шрифтів. Збереження та редагування текстового документа. Формування граматичних навичок. 10. Текстовий редактор Word Pad. Форматування тексту. Збереження та редагування текстового документа. Розвиток зв’язного мовлення. 11. Текстовий редактор Word Pad. Форматування абзаців. 12. Текстовий редактор Word Pad. Розвиток зв’язного мовлення. 13. Текстовий редактор Word Pad. Вставляння об’єктів (малюнків) у текстовий документ. Друк текстових документів. 14. Графічний редактор Paint. Інтерфейс програми. Побудова найпростіших зображень. Відкриття графічних файлів. 15. Графічний редактор Paint. Створення написів. Логіка:вчимося групувати предмети. Розвиваємо образне мислення. 16. Графічний редактор Paint. Відкриття та збереження малюнків. Логіка:вчимося групувати предмети. Розвиваємо образне мислення. 17. Графічний редактор Paint. Побудова та збереження зображень. Логіка: вчимося порівнювати предмети за внутрішніми ознаками 18. Графічний редактор Paint. Переміщення фрагментів. Логіка :вчимося порівнювати та групувати предмети. 19. Графічний редактор Paint. Копіювання фрагментів. Логіка: вчимося групувати предмети. Розвиваємо образне мислення. 20. Графічний редактор Paint. Копіювання та переміщення фрагментів (підсумкове заняття). Логіка :шукаємо закономірності. 21. Графічний редактор Paint. Трансформування зображень. Логіка: розвиваємо образне мислення. Розв’язуємо логічні задачі. 22. Графічний редактор Paint. Вставляння малюнків із файла. 23. Графічний редактор Paint. Друк зображень(скринька). 24. Графічний редактор Paint. Друк зображень(візитка). 25. Звук у Windows. Робота з фонографом. 26. Звук у Windows. Робота з фонографом. Створення звукового привітання – листівки.
Мультимедійний посібник з курсу "Я і Україна" (природознавство). Сонячна система. У вигляді презентації Завантажити:
Дуже прикро, що адміністатор форуму нехтує авторськими правами. Вже не вперше зустрічаюсь з хамством - коли з моєї (або іншої особи) презентації видаляють слайд з прізвищем і публікують як своє. Не мені Вам розповідати, Олександре, що хоча б посилання Ви б мали додати. Я з радістю ділюсь своїми 70 презентаціями - мультимедійним супроводом до всього курсу "Я і Україна" (природознавство) 3, і 4 клас, тестами, додатковим дидактичним матеріалом, електронним зошитом "Рослини" для 2 класу. Радію, коли вчителі використовують, дякують...
Яке відношення курс Я і Україна має до інформатики? Як можна створити сторінку, де пропонувати виставляти для публікації ВСЕ, що створено для початкової школи без категорій, рубрик попредметно?
Зверніть увагу на дату публікації повідомлення. Я не збираюсь перед Вами виправдовуватись, але коли в нас ще був приватний форум, дану презентацію мені надіслав хтось із користувачів, при цьому він не просив розміщувати прізвище автора. Я ж не видав її за свою. Але оскільки від Вас поступила претензія, то я видалю посилання з свого повідомлення. Між іншим, вказати прізвище автора на титульному слайді презентації не означає підтвердити її авторство.
NataliSSNA, уважно почитайте форум, є відповідні гілки для розміщення матеріалу. В рамках гілки створюються відповідні теми. Для створеня теми участь адмінів не потрібна Щодо матеріалу, часто надсилається матеріал, який є в мережі, і там авторство не зазначено.
Між іншим, вказати прізвище автора на титульному слайді презентації не означає підтвердити її авторство.
А як тоді зазначити авторство презентації? Той, хто, відкривши презентацію, вилучає вказане там ім'я автора і пише власне, однозначно порушує авторське право. Навіть якщо він не перший у цьому ланцюжку і видалив ім'я попереднього пірата.
Пилипчук_О_П, а нам то как узнать первый этот человек или нет? Это уже на совести того, кто нарушил. Как писалось на одном из сайтов -если Вы не хотите, чтобы Вашими материалами воспользовались - не публикуйте их в Интернете. Если Вы опубликовали - будьте готовы к тому, что вы их еще не раз увидите, но с другим авторством.
Лучшая защита: иметь свой сайт, размещать там свои материалы, как следствие, будет там дата публикации. Чем старше дата - тот и автор. Пока других вариантов нет. Можно перед этим публиковать в журнале и потом выкладывать.
Це репліка тих, хто виправдовує піратство, а може навіть живе з нього. Я легко знайшов більш коректну репліку, яку пишуть, публікуючи сумнівні матеріали: "Если Вы считаете, что размещение файлов нарушает Ваши авторские либо смежные права, пожалуйста, сообщите нам - мы немедленно снимем спорные материалы с портала."
Та ніхто його не виправдовує. Сам 11 років користуюсь піратською ОС і що? Якщо б Ви сказали, що ми взяли матеріали, написали своє прізвище, видали їх, отримали зиск... а так давайте ще тут, між собою перегриземось. Матеріали видалили, я б від імені Адмінів.... (не буду говорити, що, бо ці дії не обговорюються) та й замяли. Всі прекрасно розуміють про що мова.
Про авторські права говорити треба. Та й ті, хто має досвід таких дискусій (зокрема й тут, на форумі), можуть легко втримати розмову в коректному руслі і не зірватись на флейм.