Поділ досвідом про різні типи антивірусних програм та проблеми, які вам задавали віруси.
Вірус - це програма, здатна до самостійного розмноження, виконанню команд, і ін діям часто без відома користувача.
Як правило, це шкідлива програма, яка в кращому випадку пожартує над вами, заважаючи працювати:
- Видавати помилкові помилки \ повідомлення. - Трясти курсор миші. - Підміняється запроваджувані символи з клавіатури. - Вкл \ викл монітор \ миша \ клавіатуру. - Висувати лоток сдрома. - Міняти місцями іконки робочого столу. - Змінювати системний час. - Перенавантажувати \ вимикати комп'ютер. - Завантажувати процесор \ пам'ять на 100%.
... а як максимум - зробити все, що в неї пропише творець, як то:
- Заразитися ваші файли, дописуючи себе в кінець кожного. - Знищити \ зіпсує ваші файли \ дані \ операційну систему. - Знайде \ розшифрує \ відловити ваші паролі доступу до чого-небудь і відішле господареві. - Виведе з ладу "залізні" складові: процесор \ мат.плата \ опер.память \ жорсткий диск \ сдром ... - Відкриє доступ до вашого комп'ютера, перетворюючи його на слухняного зомбі.
Підчепити заразу не так вже й складно. Причому сам процес зараження може бути виконаний як з вашою участю, так і без нього.
Яка основна "принадність" живе в сітці? Ні, не фільми і музика на сервері ... а мережеві черв'яки блукаючі в пошуках підходящої жертви. Атака і зараження відбувається без вашої участі, так як хробак використовує вразливі мережеві сервіси, запущені на вашій машині. Як боротися з цією напастю - використовуємо фаєрвол, проте мова зараз про інше. Виявити та знешкодити звірюк які вже знайшли притулок у вас повинен антивірус.
Всі інші віруси зазвичай поширюються через заражені файли, які користувач відкриває на своєму комп'ютері. Найбільш часто поддвержени зараженню виконувані файли з розширенням *. Exe, *. Com, *. Bat. А також в додатках, що мають вбудовані мови (макроси). Однак, сучасні віруси де тільки приживатюся в : Word (*. Doc, *. Xls), музика (*. Mp3), флешки (*. Swf), фільми (*. Avi), картинки (*. Ipg, *. Jpeg , *. gif, *. png, *. bmp), IE (*. htm, *. html, *. vbs, *. js, *. htt). При запуску такого файлу, вірус починає свою чорну справу - виконуючи свої деструктивні дії і заражаючи собою інші файлики.
Як дізнатися про те, заразилися ви чи ні? Давайте ознайомимося з основними ознаками зараження:
1. Сильне гальмування комп'ютера, помилки в програмах, зависання, перезавантаження 2. Численні збої в роботі програм. 3. Довільний, без вашої участі, запуск на комп'ютері будь-яких програм; 4. Незрозумілі віконця, запитуючі або пропонуючі незрозумілі дії зворотнього значення. 5. Часте звертання до жорсткого диска (часто блимає лампочка на системному блоці); 6. Зникнення місця \ файлів \ каталогів на жорсткому диску. 7. Поява нових файлів, особливо посилань на них в автозавантаження. 8. Нові процеси в диспетчері завдань (sys.exe, system.exe, sysdll.exe, fE5bD.exe). 9. Не стандартне поведінку системи (повільне завантаження, викл, та ін). 10. При наявності на вашому комп'ютері міжмережевого екрану (фаєрвола), поява попереджень про спробу будь-якої з програм вашого комп'ютера вийти в інтернет, хоча ви це ніяк не ініціювали. 11. Друзі або знайомі кажуть вам про повідомлення від вас, які ви не відправляли;
Перевірка онлайн таким добром як
Перевірити Антивірусом Касперського це тут Перевірити DrWeb тут Перевірити Avast тут Перевірити VBA32 тутай Перевірити UNA тутай
Перевірити комп’ютер на віруси Онлайн (потребує ввімкненого ActiveX в IE)
Перевірити BitDefender тут Перевірити PC-cillin тут Перевірити Symantec AntiVirus тутай
Ну а якщо хочеться геть порвати свого компа сканерами ласкаво просимо на ще один наш ресурс тут великий вибір що до сканування АНТИЧАТ
Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Обновив нод32 і він після касперського6 (з базами від 23.02.08) знайшов три різні трояни!!! Ось і робіть висновки. Що цікаво, що генератор оновлень n32upgen також числиться інфікованим. Скачав декілька інших - результат той самий. Мабуть так має бути?!?
Да... с антивирусами вообще весело... друг после друга находят вирусяки... Касперский, что не говорите, а комп. тормозит. NOD 32 - хорош и работает быстро, но частенько не всё находит. Symantec Corp - тоже работает быстро, но менее дружелюбный интерфейс, а ловит хорошо, антивирусные базы аналогичны с Norton Antivirus
Да... с антивирусами вообще весело... друг после друга находят вирусяки... Касперский, что не говорите, а комп. тормозит. NOD 32 - хорош и работает быстро, но частенько не всё находит. Symantec Corp - тоже работает быстро, но менее дружелюбный интерфейс, а ловит хорошо, антивирусные базы аналогичны с Norton Antivirus
У 2004 з класом отримав ліцензований drweb- не дуже сподобався. У 2007 з іншим класом отримав Панду (ключів для активації досі не дали - у них проблеми з ліцензією на копіювання) - база слабенька. Дома користуюсь Касперським (7)- ніби не поганий , хоча дійсно роботу компа тормозить і через деякий час систему всеодно переустановлюю. Від прихильників NOD 32 чув, що він нічим не поступається Касперському і працює швидше. З Symantec Corp зовсім не знайомий. Може дійсно є сенс використовувати 2 антивіруси одночасно. Хто використовує Касперський і NOD 32 одночасно? Поділіться враженнями від іх співпраці.
Хто використовує Касперський і NOD 32 одночасно? Поділіться враженнями від іх співпраці.
А таке можливо? Конфліктувати не будуть? Або ж затормозять комп остаточно.
Quote (Spirit)
Касперский, что не говорите, а комп. тормозит.
Раніше в дома було 512 Мб RAM, то тормози замічав конкретно. Докупив ще 1 Гб і не тормозить зовсім. Symantec Corp ставив один раз на своє горе, після цього поставив касперського, він мені кучу троянів понаходив. Я касперський вважаю кращим. На даний момент стоять бази до Касперського 7.0.1.321 за 04.01.2008. Обновити не наважуюсь, бо після оновлення виникають деякі проблеми з ключом. Періодично друзі з рибалки доставляють нові бази, отаке в мене оновлення.
різні антивірусні програмі на одній пк можуть конфліктувати, а можуть і ні. в мене на попередній роботі на одній пк стояв касперський і нод і все нормально
Я користуюся виключно Касперським 6.02.621 і тільки ним. Ключ придбав до 2010 року Ловить усе, що інші пропускають. Я сам відправив у лабораторію Касперського декілька вірусів, яких натоді ще не було у базі, і вони були знайдені завдяки проактивному захисту AVP. Це, наприклад генератор кодів поповнення Київстар, від якого вінти Samsung вилітали геть, і ремонту вже не підлягали! ******************************************************************************************************************************
Ура! Ура! Ура! Есть моя позиция на счет антивирусов, проверенная на личном ноутбуке Cel 1,6 RAM 512MB HDD 40 GB
Вступление Стоял НОД 32. Вроде ловил все, проблем небыло. После того как отправил Александру Михайловичу (Ковальчук_Олександр) RAdmin 3.0 с лекарством, у него антивирус Касперского нашел в лекарстве вирус. Решил и себе поставить KIS 7.0 Проверка всего компьютера заняла 6 часов, жесткий диск так нагрелся за первые 20 мин., что я начал за него переживать, поднял ноутбук в воздух, улучшил теплообмен.
Главное Касперский нашел вирус в кряке для РАдмина, но я этот файл добавил в доверенную зону, так как без него РАдмин не поломать... Результаты работы с Касперским меня очень неутроили и расстроили.
Сравнительная таблица Критерий . . . . . . . . . . . . . . . Оценка НОД 32 . . . . Оценка Касперский ------------------------------------------------------------------------------------ Загрузка рабочего стола, после ввода пароля . . . . . . . . . . 1 мин. . . . . . . . . . . . . 4 мин. ------------------------------------------------------------------------------------ Время работы на компьютере . . . 4 мес. . . . . . . . . . . . . 2 дня Кол-во синих экранов смерти, ошибок STOP за это время . . . . . . 0 шт. . . . . . . . . . . . . 2 шт. ------------------------------------------------------------------------------------ Загрузка приложений . . . . . . . . . . х . . . . . . . . в 2 раза медленее ------------------------------------------------------------------------------------ Открытие сайтов в браузере Internet Explorer . . . . . . . . . . . . . . x . . . . . . . . в 2-3 раза медленее ------------------------------------------------------------------------------------ Выводы делайте сами
Один из удивительных комментариев Касперского: "Я согласен, что некоторые легальные программы могут быть классифицированы как как потенциально опасные, и хочу, чтобы они воспринимались как угроза на этом компютере" Не совсем согласен с этой фразой!
Вывод Лучше жить с 1 трояном и НОД 32, чем с такмими тормзами и без вирусов!