Пт, 10.02.2012, 19:13
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Сторінка 2 з 109«1234108109»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.8 Антивірусні програми » Антивірусне програмне забезпечення (Про те, який з антивірусів кращий...)
Антивірусне програмне забезпечення
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 18.08.2007, 01:45 | Повідомлення № 1
Адмін
Група: Адміністратори
Нагороди: 10
Поділ досвідом про різні типи антивірусних програм та проблеми, які вам задавали віруси.

Увага! Ви маєте унікальну можливість протестувати свій антивірус. Для цього завантажте архів, в якому 100 вірусів і протестуйте ваш антивірус. Нехай ваша симпатія до винищувачів вірусів будується не тільки на чистому фанатизмі. Розпакуйте даний архів і запустіть перевірку розпакованої папки.
Якщо ваша антивірусна програма не знищить всі файли з вірусами, ви просто знищите папку, в якій залишилиться кілька заражених файлів.
Посилання на архів: http://letitbit.net/downloa....ar.html
АРХІВ 7000 Вірусів свіжих для тесту можна скачати ТУТ УВАГА АРХІВ НЕЗАПАРОЛЕНО!
http://virusinfo.info - чудовий сайт, на якому ви знайдете інформацію про різні віруси та методи боротьби з ними, різноманітні антивірусні програми.
http://virusinfo.info/showthread.php?t=1235 - тут описані основні прийоми боротьби з вірусами. Раджу прочитати.

Перевірка онлайн таким добром як

Перевірити Антивірусом Касперського це тут
Перевірити DrWeb тут
Перевірити Avast тут
Перевірити VBA32 тутай
Перевірити UNA тутай

Перевірити комп’ютер на віруси Онлайн (потребує ввімкненого ActiveX в IE)

Перевірити BitDefender тут
Перевірити PC-cillin тут
Перевірити Symantec AntiVirus тутай

Ну а якщо хочеться геть порвати свого компа сканерами ласкаво просимо на ще один наш ресурс тут великий вибір що до сканування
АНТИЧАТ

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Newbie Дата: Вт, 09.10.2007, 21:18 | Повідомлення № 16
Хелпер
Група: Друзі форуму
Нагороди: 3
Минулого року ставила Аваст, щось він мені недобре ставився, не оновлювався вчасно - непогана програмка, але щось "не моє"
Зараз стоїть і вдома і на роботі Авіра. Наразі подобається більше, пам*ять загружає мало. Висновки про надійність рано робити, але поки пренетзій нема

До речі, маю комп з 64 Мб ОЗУ. Туди ніякий антивірус не хоче ставитись. Єдине, що запустилось - ДрВеб без інсталяції CureIt. А хочеться почистити, бо там багато файлів (накази шкільні, довідки, бланки), будемо переносити на новий комп, не хочеться з вірусами носити. Може хтось щось порадить ?

Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 11.10.2007, 15:59 | Повідомлення № 17
Адмін
Quote (Newbie)
Може хтось щось порадить ?

Є антивіруси, які запускаються з під ДОС і не потребують багато оперативної пам’яті. Наприклад, в мене десь був (може ще і є) диск з Norton Utilities 2003. Коли його вставити в CD-ROM, то стартує автозапуск Нортон антівірус 2003, який сканує диски і якщо виявляє віруси, то знешкоджує їх. Вам потрібно щось подібне, лише сучасніше. Або ставити антивірус, який мало оперативної жере. Такі є. Адже не завжди були комп’ютери з 2-ма гігабайтами оперативної, були часи, коли 64 мегабайти вважалося досить солідним показником. Але тоді, мабуть поширена була Windows 95/98. Доречі, Windows 98 зовсім невимоглива до оперативної пам’яті і комп’ютер із 64 Мб RAM буде стабільно працювати. Мені здається, такий антивірус можна підшукати. В склад Total Commander 6.54 входить досить простий антивірус, який зовсім мало оперативної бере, він то у вас точно піде. Але чи виявить всі віруси, невідомо.
Або інший варіант: знімаєте вінчестер зі старого комп’ютера і підключаєте до нового. Перевіряєте його на віруси, знешкоджуєте і вже потім - копіюєте. Думаю, це безпечно, при умові, якщо в вас солідний антивірус.
Newbie Дата: Чт, 11.10.2007, 21:57 | Повідомлення № 18
Хелпер
Та власне я знайшла якісь старі інсталяції того ж ДрВеба чи Нортона, але ж у них бази, кхм-кхм, неактуальні. А нові для них не підходять.
Наразі користуємось другим способом - переписуємо із запобіжними заходами smile
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 13.10.2007, 20:57 | Повідомлення № 19
Адмін
Щодо вірусів та антивірусів: пропоную вам уважно перечитати всі 4 сторінки цього форуму: http://all-forum.ru/topic3493s0.html
Тут самі юзери вирішили протестувати свої антивіруси оригінальним способом: пропонується всім закачати архів, який містить 100 вірусів і перевірити, чи виявить і знешкодить ваш антивірус усі віруси. Архів з вірусами: http://rapidshare.com/files/19419002/100_vir.rar
Прочитавши форум, можна замітити, що КАСПЕРСЬКИЙ - один з кращих антивірусів (прихильником якого я завжди був). Хоча є багато інших чудових програм. Зрештою, всі вони не лишені недостатку. Я особисто не наважився завантажити архів із вірусами, але все-таки, мабуть це зроблю дещо пізніше. Дуже хочеться протестувати свого Касперського 7.0.0.125. А чи наважитесь ви? happy
vizen Дата: Нд, 21.10.2007, 00:00 | Повідомлення № 20
Новий користувач
Група: користувачі
Нагороди: 0
Що хто думає про Pandy?
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 21.10.2007, 12:10 | Повідомлення № 21
Адмін
Pandа мені особисто не подобається. Я прихильник Антивіруса Касперського і на даний момент користуюсь версією 7.0.0.125. Гадаю, що вона значно краща за попередню - 6-ту. Потрібно обов'язково, хоча б раз на місяць поновлювати сингатури і тоді все буде гаразд. Ставив раз панду, так мені щось вона зовсім не сподобалась, і віруси не всі уловлювала. До того ж, вона також комерційна і потребує реєстрації. Одним словом - вважаю Касперського одним із кращих.
А якщо ви не боїтесь, то протестуйте свою Панду на вірусах. Ось архів з вірусами: http://rapidshare.com/files/19419002/100_vir.rar
В ньому 100 вірусів. Завантажте цей архів і протестуйте свою Панду. Якщо виявить знищить всі 100 - значить однозначно класний антивірус.
Махновець_Ігор Дата: Нд, 21.10.2007, 13:42 | Повідомлення № 22
Адмін
Нагороди: 11
Кожного дня є нові віруси, проти них використовуюють різні антивіруси: одні краще їх виявляють, другі гірше. я перепробував дуже велику кількість антивірусів, а зупинився на drweb-444. раніше використовував 4.33. він тестує все, головне праильно виставить настройки і зберегти їх, ключ працюватиме до червня 2008 р. доступні на сайті drweb антивірусні бази, можна напряму скачувати, а можна окремо скачати бази. головне вчасно скачувати бази, а все решта зробить drweb
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 21.10.2007, 13:44 | Повідомлення № 23
Адмін
Quote (Newbie)
Касперський - може й найкращий, а як з ліцензією? (я не податковая просто питаю)

Ви мене краще спитайте, як у мене з ліцензією на Win XР та Office XP. Нам комп’ютерний клас установили ще у 2003 році. Дали на 11 комп’ютерів 1 диск з Windows XP та один диск з Office XP. Обидва диски записані на звичайних болванках. Також є сертифікат на ліцензійну Windows XP, в якому записаний 25-значний ключ. Коли у мене через кілька місяців виникла потреба переустановити Windows, я взяв той сертифікат і спробував ввести ключ, а він не підходить. Ми тоді з директором звонили в область, і нам сказали, що ключ на кожному комп'ютері в середині системного блоку. Ми зняли кришку, а там - нічого. Ну якимось дивом я знайшов інший ключ, який підійшов і встановив Windows з того "ліцензійного" диску. Далі програма запросила активацію після установки, яку прийшлося ломати програмкою reset5. То чи ліцензійна така Windows? З офісом такі ж справи, після установки ще запрошує активацію, яку також приходиться ломати. Зараз в школі використовую Windows XP SP2, яка після установки не потребує активації.

Таки наважився завантажив файл із вірусами. Касперський виявив і знешкодив 95 із 100. Мабуть це через те, що в нього старі сингатури (останнє оновлення - липень 2007 рік). Впринципі, процедура тестування мені здалась практично безпечною. Ви завантажуєте архів з вірусами звідси: http://rapidshare.com/files/19419002/100_vir.rar Потім за допомогою архіватора видобуваєте архів в одну папку (пароль на архів: virus). І провіряєте цю папку своїм антивірусом. Мій касперський таким чином знайшов і знешкодив 95 із 100 вірусів, інші 5 файлів він просто не вважає вірусами і я їх знищив самостійно. Сподіваюсь, розмножитись вірусняки не встигли. Спробуйте протестуйте. Це цікаво, хоч і трохи небезпечно.

Newbie Дата: Нд, 21.10.2007, 13:52 | Повідомлення № 24
Хелпер
Ковальчук_Олександр, хе, ні, я на своєму домашньому такого робити не буду! ні за які коврижки!

а щодо ліцензії - то справа така: ліцензійний віндовз відрізняється від неліцензійного лише номером ліцензії wink тобто Вам видали 1 болванку - це нормально, але до неї мали дати 11 ключів (які могли теоретично бути всередині комп*ютерів). у мене на лептопі наклейка внизу з номером. після його введення ніякої активації, чи реєстрації, чи креків чи ще якої біди не треба. а от те, що ключ з сертифікату не діє - ото вже "прокол", він мав діяти! Якщо ключ скажемо так "лівий", то віндовс не ліценійний однозначно.
з того, що читала на сайті Майкрософту пам*ятаю, що там йде перевірка ключів. тобто якщо один ключ використовується на різних машинах, вони обидві не проходять отой тест Genuine Windows. здається що так

Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 21.10.2007, 17:49 | Повідомлення № 25
Адмін
Нам дали однозначно один сертифікат і один ключ, та ще й лівий. Така Windows однозначно має ліцензію "pirate edition". Але мої вини тут нема. Я хотів би, щоб у нас в класі була ліцензійна ОС і офіс.

Quote (Newbie)
Ковальчук_Олександр, хе, ні, я на своєму домашньому такого робити не буду! ні за які коврижки!

А я наважився. Комп'ютер робить до цих пір, хоча, можливо, і заражений. Я люблю екстим та адреналін. Приємно було бачити, як Касперський постійно пищав як свиня і знешкоджував шкідливі об'єкти. Але 5 штук він залишив і не порахував їх за віруси. Прикро. wacko
RomanPetrovich Дата: Вт, 30.10.2007, 13:34 | Повідомлення № 26
Я тут недавно...
Група: Кандидати в VIP
Користуюсь NOD32. Постійно (через днів два, три) автоматично обновлюються бази. Дуже зручно.
Yurik_lutsk Дата: Вт, 30.10.2007, 14:36 | Повідомлення № 27
Я тут недавно...
Також використовую NOD32 вдома і на роботі, дуже зручний і не потребує багато системних ресурсів, регулярно оновлюється, причому оновлення займає мало місця. Автоматично сканує систему, при входженні в каталог сканує його вміст і в разі знаходження віруса "викидає" червоне вікно. Тепер заражені флешки і диски нестрашні. good
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 30.10.2007, 15:44 | Повідомлення № 28
Адмін
Quote (RomanPetrovich)
Користуюсь NOD32. Постійно (через днів два, три) автоматично обновлюються бази. Дуже зручно.

А скільки займає оновлення?
Бо я раз оновлював свій Касперський, це зайняло з півгодини часу, розмір оновлення - 5 Мб. Та ще й касперський запросив перезавантаження, а після сказав, що мій ключ занесений до чорного списку. Прийшлось переустановлювати Касперського і оновити не вдалося. Так що думаю переходити також на NOD32. Чи там такі ж проблеми з ліцензією?
Yurik_lutsk Дата: Ср, 31.10.2007, 13:55 | Повідомлення № 29
Я тут недавно...
Оновлюється він "невидимо" для користувача, в процесі роботим зявляється повідомлення де пропонується оновити бази (вказуються версія бази і її розмір); процес оновлення займає приблизно 3-5 хв, в залежності від швидкості зєднання. На рахунок ліцензії, в мене таке питання не стоїть є програма і є crack, нічим ліцензійним ще не користувався angel
RomanPetrovich Дата: Ср, 31.10.2007, 22:22 | Повідомлення № 30
Я тут недавно...
Оновлення займає як коли 1мб чи 2мб, якщо автоматом це проходить то приблизно через день. Якщо не автоматом і тривалий час не оновлювали бази то до 6мб складає. В настройках прописуєте метод оновлення і сервери де є останні бази. В мене автоматично все це проходить. Якщо ставите в мережу цей антивірус то робите ще зеркало оновлення і бази розкидаються по всій мережі.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.8 Антивірусні програми » Антивірусне програмне забезпечення (Про те, який з антивірусів кращий...)
Сторінка 2 з 109«1234108109»
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz