|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Особливості роботи в різних офісних пакетах
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Fr, 17.02.2017, 21:41 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| З подачі колеги зіткнувся з проблемою: зробити так, щоб при набиранні тексту в текстовому процесорі сторінки почергово автоматично змінювали орієнтацію (книжкова-альбомна-книжкова-альбомна і т.п.). В Libre Office Writer зміг це швидко зробити за допомогою стилів сторінок:
https://help.libreoffice.org/Writer....n_Pages
Як зробити це саме в Microsoft Word?
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Sa, 18.02.2017, 01:53 | Повідомлення № 2 |
Лідер форуму
| А де практично можна застосувати таку почергову зміну орієнтацій?
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Sa, 18.02.2017, 09:23 | Повідомлення № 3 |
Ветеран спілкування
| Цитата Bandalak (  ) А де практично можна застосувати таку почергову зміну орієнтацій? В олімпіадній задачі  Якщо серйозно - можна придумати. Наприклад, ілюстроване видання, де на розвороті - вертикальна сторінка з текстом, а на другій - велика горизонтальна фотографія з підписом. Верстати такий макет зручно, коли сторінки чергуються. Автоматична зміна орієнтації сторінки спрацьовує безпосередньо при набиранні тексту. Потім для кожної сторінки можна змінювати, не впливаючи на інші.
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Sa, 18.02.2017, 12:06 | Повідомлення № 4 |
Ветеран спілкування
| Я в Publisher-і створю шаблонні сторінки і з перетіканням тексту і з шаблонами і логотипами і по рубрикам журналу і.....
Зробите таке в Libre Office?
Відредаговано: swetikccc - Sa, 18.02.2017, 12:06 |
|
| |
gromko |
Дата: Sa, 18.02.2017, 12:20 | Повідомлення № 5 |
Лінуксоїд
| Цитата swetikccc (  ) в Publisher-і створю шаблонні сторінки і з перетіканням тексту і з шаблонами і логотипами і по рубрикам журналу і.....
Зразок побачити можна?
|
|
| |
Ktara |
Дата: Sa, 18.02.2017, 13:13 | Повідомлення № 6 |
Перспективна вчителька
| Цитата Пилипчук_О_П (  ) Якщо серйозно - можна придумати. Наприклад, ілюстроване видання, де на розвороті - вертикальна сторінка з текстом, а на другій - велика горизонтальна фотографія з підписом. Верстати такий макет зручно, коли сторінки чергуються. Автоматична зміна орієнтації сторінки спрацьовує безпосередньо при набиранні тексту. Потім для кожної сторінки можна змінювати, не впливаючи на інші. А зачем такое извращение - для этого есть специализированные программы. никто ж не просит мобильный телефон кофе приготовить
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Sa, 18.02.2017, 14:17 | Повідомлення № 7 |
Ветеран спілкування
| Цитата gromko (  ) Зразок побачити можна? Тримайте. Робилося в 2007, а Publisher там аналогія 2003 Зробрені шаблонні сторіночки для рубрик. змісту, заготовки для вставок і т.п. Як в "нормальній" видавничій системі.
|
|
| |
gromko |
Дата: Sa, 18.02.2017, 16:46 | Повідомлення № 8 |
Лінуксоїд
| Робилося "на коліні" за 15 хв в LibreOffice Writer з використанням стилів сторінок. Титульна сторінка - дві колонки, включено зміст Інші сторінки - три колонки, шаблон для КДПВ ("шапки"), кожна окрема стаття як "розділ" з окремими колонтитулами.
Відредаговано: gromko - Sa, 18.02.2017, 16:51 |
|
| |
swetikccc |
Дата: Sa, 18.02.2017, 17:34 | Повідомлення № 9 |
Ветеран спілкування
| Цитата gromko (  ) Робилося "на коліні" за 15 хв в LibreOffice Writer з використанням стилів сторінок. Титульна сторінка - дві колонки, включено зміст Інші сторінки - три колонки, шаблон для КДПВ ("шапки"), кожна окрема стаття як "розділ" з окремими колонтитулами. О це просто чудово, це крутіше Wordа. Одне но, я можу редагувати шаблонні стріночки не трогаючи основи, а от в LibreOffice Writer ні, вам потрібно створити це в документі.
|
|
| |
gromko |
Дата: Sa, 18.02.2017, 17:53 | Повідомлення № 10 |
Лінуксоїд
| Цитата swetikccc (  ) О це просто чудово, це крутіше Wordа. Одне но, я можу редагувати шаблонні стріночки не трогаючи основи, а от в LibreOffice Writer ні, вам потрібно створити це в документі. Чому? "Заготовка" зберігається як шаблон, далі Файл-Шаблони-Відкрити шаблон. При необхідності шаблон можна відредагувати.
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Sa, 18.02.2017, 18:24 | Повідомлення № 11 |
Ветеран спілкування
| Цитата gromko (  ) Чому? "Заготовка" зберігається як шаблон, далі Файл-Шаблони-Відкрити шаблон. При необхідності шаблон можна відредагувати. От на це я і наголошував. Це елементарно створюеться і в Ворді. Ми просто не порозумілися Ну от приклад для порозуміння Просто при створенні нової сторінки в Publisher в мене йде запит яку я хочу створити, а в мене вже там 20 чи 30 шаблонів. Ну невже і таке є в LibreOffice Writer?
|
|
| |
gromko |
Дата: Sa, 18.02.2017, 18:32 | Повідомлення № 12 |
Лінуксоїд
| Цитата swetikccc (  ) Просто при створенні нової сторінки в Publisher в мене йде запит яку я хочу створити, а в мене вже там 20 чи 30 шаблонів. Ну невже і таке є в LibreOffice Writer? Файл-Створити-Шаблони або запустити просто LibreOffice ("оболонку") і обрати "Шаблони"
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Sa, 18.02.2017, 18:45 | Повідомлення № 13 |
Ветеран спілкування
| Цитата gromko (  ) Файл-Створити-Шаблони або запустити просто LibreOffice ("оболонку") і обрати "Шаблони" Ви про документ, а я про створення нової сторінки в документі
|
|
| |
gromko |
Дата: Sa, 18.02.2017, 19:03 | Повідомлення № 14 |
Лінуксоїд
| Я користуюсь LucidPress https://www.lucidpress.com
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Sa, 18.02.2017, 19:05 | Повідомлення № 15 |