Нд, 04.12.2016, 10:11
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 2 з 2«12
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.6 Офісні пакети » СКБД Access (Обговорення різних питань)
СКБД Access
TYP Дата: Чт, 18.02.2016, 09:56 | Повідомлення № 16
Прописаний назавжди
Повідомлень: 284
Нагороди: 3
Рейтинг: 28
Цитата fox11 ()
Не понял где код товара? Вижу Номер скорее всего это номер чека?
Номер це і є код товару. А чек формується автонумерацією.
Ось те, що в мене виходить, (На формі продажі ) Але ось із цим проблеми:
  • Створіть перехресний запит, в якому для кожної фірми постачальника визначіть загальну кількість проданого товару і кількість проданих товарів з врахуванням країни виробника.
  • Створіть форму, що дозволяє відслідкувати динаміку продажу певного товару за певний період часу. Назва товару, а  також початкова і кінцеві дати вводяться на формі. Передбачте введення назви товару повністю або лише декількох перших літер.
skif Дата: Нд, 21.02.2016, 23:12 | Повідомлення № 17
Прописаний назавжди
Повідомлень: 260
Нагороди: 2
Рейтинг: 21
Цитата Пилипчук_О_П ()
Не такий, а такий:SELECT Таблиця1.A, Таблиця1.B, [Таблиця1]![A]+[Таблиця1]! AS вираз1
FROM Таблиця1;
Ваш запит результат відображає у таблиці запиту а не у поточній реальній таблиці.
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 22.02.2016, 00:41 | Повідомлення № 18
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3058
Нагороди: 18
Рейтинг: 165
Цитата skif ()
аш запит результат відображає у таблиці запиту а не у поточній реальній таблиці.

Звичайно. Як це впливає на розробку проекту?
fox11 Дата: Пн, 22.02.2016, 06:19 | Повідомлення № 19
Часто заходить...
Повідомлень: 61
Нагороди: 0
Рейтинг: 8
Цитата skif ()
Є таблиця тест, у ній три поля: число1, число2, результат. Яким чином при введені у перші два поля даних автоматично запрограмувати сумування у третьому полі? Які будуть ідеї?
В конструкторе таблиц создаете поле Результат и выбираете формат Вычисляемый.
volevikt Дата: Пн, 22.02.2016, 07:12 | Повідомлення № 20
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1580
Нагороди: 23
Рейтинг: 160
Цитата fox11 ()
В конструкторе таблиц создаете поле Результат и выбираете формат Вычисляемый.

Це можна зробити лише в MS Office Access 2010. У нижчих версіях Офісу типу даних "Обчислювальний" в Конструкторі, на жаль, немає. І про це вже було написано в попередніх повідомленнях та у повідомленні форумчанина, який відкрив дану тему. 

Цитата skif ()
В неті знайшов, що з 2010 офісу такі обчислювальні поля можна створити, але цікавить альтернатива.

Цитата skif ()
Ваш запит результат відображає у таблиці запиту а не у поточній реальній таблиці.
Цитата Пилипчук_О_П ()
Звичайно. Як це впливає на розробку проекту?

Теж не розумію, чому це так суттєво.
swetikccc Дата: Пн, 22.02.2016, 11:01 | Повідомлення № 21
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3279
Нагороди: 20
Рейтинг: 241
Цитата volevikt ()
Теж не розумію, чому це так суттєво.

Це суперечить принципу баз данних.
Якщо наприклад ви розробите свою оболочку під цю базу, а не будете використовувати Access?
Таблиці це збереження данних, ніяких обчислень.
skif Дата: Пн, 22.02.2016, 11:36 | Повідомлення № 22
Прописаний назавжди
Повідомлень: 260
Нагороди: 2
Рейтинг: 21
дякую усім за відгуки, Ви не уявляєте як мене навіть дані коментарі спрямовують у розробці.
Розкрию карти - розробляю бд (не за гроші) на підприємство, яка, має друкувати квитанції за отримані послуги.
таблиці, схему, запити, форми звіт (квитанція) все створено - все працює. Закінчую роботу з обчислюваними полями (я планував щоб мені відразу у таблиці рахувалось - було б простіше на звіт поміщати)).
ще залишилось розробити перехід на новий місяць - не знаю як краще дані, які є у різних звязаних таблицях (борг, оплачено, пільги, сума) краще архівувати, а у новому місяці очищати їх вміст чи просто очищати і тільки переносити борг на новий місяць.


Відредаговано: skif - Пн, 22.02.2016, 11:37
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 22.02.2016, 11:53 | Повідомлення № 23
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3058
Нагороди: 18
Рейтинг: 165
Цитата skif ()
я планував щоб мені відразу у таблиці рахувалось - було б простіше на звіт поміщати

Що заважає будувати звіт на запиті?
skif Дата: Пн, 22.02.2016, 13:09 | Повідомлення № 24
Прописаний назавжди
Повідомлень: 260
Нагороди: 2
Рейтинг: 21
Цитата Пилипчук_О_П ()
Цитата skif ()я планував щоб мені відразу у таблиці рахувалось - було б простіше на звіт поміщати

Що заважає будувати звіт на запиті?
звіт у мене на двох запитах. Один вибирає абонента, другий по його номеру ("підзвіт") вибирає його послуги.

Додано (22.02.2016, 13:09)
---------------------------------------------
чому я хотів щоб результати обчислень зберігались у таблицях - щоб у подальшому створити відвідні запити на архівування даних за минулий місяць. В іншому випадку потрібно буде результати обчислень витягувати з іншого запиту. Ну от такий у мене був хід думки.


Відредаговано: skif - Пн, 22.02.2016, 13:11
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 22.02.2016, 19:29 | Повідомлення № 25
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3058
Нагороди: 18
Рейтинг: 165
Цитата skif ()
В іншому випадку потрібно буде результати обчислень витягувати з іншого запиту.

Це проблема? В такій ситуації запит працює так само, як таблиця.
Треба розуміти, що найкраще працюють прості речі. :)
skif Дата: Вт, 23.02.2016, 21:12 | Повідомлення № 26
Прописаний назавжди
Повідомлень: 260
Нагороди: 2
Рейтинг: 21
Цитата Пилипчук_О_П ()
В такій ситуації запит працює так само, як таблиця.
в такій ситуації у таблицях можна видалити поля, де мали бути обчислення, бо вони будуть у запитах?
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 24.02.2016, 01:23 | Повідомлення № 27
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3058
Нагороди: 18
Рейтинг: 165
Цитата skif ()
в такій ситуації у таблицях можна видалити поля, де мали бути обчислення, бо вони будуть у запитах?

Так. Це навіть треба зробити, бо вони там зайві.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.6 Офісні пакети » СКБД Access (Обговорення різних питань)
Сторінка 2 з 2«12
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2016.