Чт, 17.01.2019, 14:52
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 8 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.6 Офісні пакети » LibreOffice (Yet another office suite)
LibreOffice
Apice Дата: Чт, 08.11.2018, 10:24 | Повідомлення № 106
Прописаний назавжди
Повідомлень: 238
Нагороди: 4
Рейтинг: 60
Цитата gromko ()
Мій спосіб
Майже такий, як і мій :)
Проте Ваш має перевагу, бо видно точку обертання. Дякую!
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 08.11.2018, 11:36 | Повідомлення № 107
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4283
Нагороди: 38
Рейтинг: 396
Цитата Apice ()
У презентації треба зробити ефект обертання стрілки - так вона обертається навколо свого центру, а не навколо хвостика. Як змінити точку обертання?
Якщо стрілку зробити не векторну, а растровим малюнком, то є цікавий спосіб: "обрізати" малюнок, задавши від’ємні значення величини обрізання у вікні Формат-Зображення-Діалог обрізання таким чином, щоб бажаний центр обертання збігся з центром "обрізаного" малюнка (фактично, до малюнка додається порожнє місце). Наприклад, якщо в поле Ліворуч увести зі знаком мінус початкову ширину малюнка, то обертатись він буде відносно середини лівої сторони.
Знайшов таку фішку тут.
TYP Дата: Чт, 08.11.2018, 18:46 | Повідомлення № 108
Прописаний назавжди
Повідомлень: 457
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Цитата mul44 ()
А навпаки - створити .odt і відкривати його в різних офісах
Створити odt не проблема, але Всі ми чудово розуміємо, що ща роки використання безкоштовного MS Office його документів накопичилось більше ніж бажання у людей переробляти його в odt.
Apice Дата: Нд, 11.11.2018, 12:25 | Повідомлення № 109
Прописаний назавжди
Повідомлень: 238
Нагороди: 4
Рейтинг: 60
Цитата TYP ()
переробляти його в odt.
Та не парюся з цим - залив на ОneDrive, там відкрив у онлайновому Word і за допомогою Зберегти як... вивантажив у ODT. Зазвичай все нормально.
skif Дата: Вт, 04.12.2018, 23:43 | Повідомлення № 110
Прописаний назавжди
Повідомлень: 439
Нагороди: 3
Рейтинг: 54
Цитата skif ()
Сьогодні у Base - хотів показати дітям як зв'язок один-до-одного зробити. Так, для даного поля встановлюємо параметр - повторення не допускаються - опа а такого не має)))) Там всього 3 параметри. Як зробити один-до-одного?
пів року тому для вирішення цього питання Пилипчу О П підказав скористатись SQL. Цей варіант нормальний, працює.
Можна ще через конструктор індексу зробити якесь поле без повторень http://prntscr.com/lqrcac 
Цікавий момент. Якщо первинний ключ створює Base із стандартним полем ID,тоді в конструкторі індексів з'являється шаблонний індекс SYS_IDX_"Number" http://prntscr.com/lqrj7o , якого неможливо позбутись навіть при видаленні поля ID http://prntscr.com/lqrmst . При створені первинного ключа використовуючи праву клавішу миші, індекси типу SYS_IDX_"Number" не створюються.
Якщо прибрати прапорець унікальний http://prntscr.com/lqrnp0 тоді не зрозуміло навіщо такі індекси "index1" потрібні? Можливо, записи по даному полю під капотом індексуються і це можна використати у запитах, модулях для пришвидшення пошуку 


Відредаговано: skif - Вт, 04.12.2018, 23:51
Apice Дата: Нд, 23.12.2018, 11:04 | Повідомлення № 111
Прописаний назавжди
Повідомлень: 238
Нагороди: 4
Рейтинг: 60
Цитата Apice ()
чи виправлено "косяк" із базами даних у 32-бітній версії?
Цікава штука - у репах з Ubuntu лежить робочий офіс, а при вивантаженні із офіційного сайту Libre - так бази даних і не працюють, навіть у 6.2
skif Дата: Нд, 23.12.2018, 20:00 | Повідомлення № 112
Прописаний назавжди
Повідомлень: 439
Нагороди: 3
Рейтинг: 54
Цитата Apice ()
Цікава штука - у репах з Ubuntu лежить робочий офіс, а при вивантаженні із офіційного сайту Libre - так бази даних і не працюють, навіть у 6.2
Запускаються з помилкою? Після встановлення Kubuntu 16 я оновлював офіс з офіц. сайту, все працює ок (поки)


Відредаговано: skif - Нд, 23.12.2018, 20:01
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 23.12.2018, 22:32 | Повідомлення № 113
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4283
Нагороди: 38
Рейтинг: 396
Цитата Apice ()
Цікава штука - у репах з Ubuntu лежить робочий офіс, а при вивантаженні із офіційного сайту Libre - так бази даних і не працюють, навіть у 6.2

Бачу помилку при запуску "no SDBC driver was found". Пишуть, що Java і Libre Office повинні відповідати одне одному за розрядністю:
https://ask.libreoffice.org/en....r-found
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 23.12.2018, 22:48 | Повідомлення № 114
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4283
Нагороди: 38
Рейтинг: 396
Цитата Пилипчук_О_П ()
Бачу помилку при запуску "no SDBC driver was found".

Виправилось після встановлення OpenJDK 11 і Libreoffice-sdbc-hsqldb. Не впевнений, але, можливо, вистачило б тільки другого (якщо я правильно зрозумів репліку в описі).
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.6 Офісні пакети » LibreOffice (Yet another office suite)
  • Сторінка 8 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.