Вт, 20.11.2018, 16:12
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 7 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • »
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.6 Офісні пакети » LibreOffice (Yet another office suite)
LibreOffice
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 05.03.2018, 09:55 | Повідомлення № 91
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4248
Нагороди: 38
Рейтинг: 381
Цитата Apice ()
А я виявив ще один баг у LO 6 (табличний процесор): при англійській розкладці клавіатури усе Ok, а при українській клавіші керування курсором (стрілки) не переміщують маркер введення, а гортають аркуш у вікні...
Не бачу такого під Windows 7. Схоже на дію клавіші Scroll Lock.
gromko Дата: Пн, 05.03.2018, 09:59 | Повідомлення № 92
Лінуксоїд
Повідомлень: 3190
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Apice ()
А я виявив ще один баг у LO 6 (табличний процесор): при англійській розкладці клавіатури усе Ok, а при українській клавіші керування курсором (стрілки) не переміщують маркер введення, а гортають аркуш у вікні..

Не підтверджую
Apice Дата: Пн, 05.03.2018, 13:28 | Повідомлення № 93
Прописаний назавжди
Повідомлень: 218
Нагороди: 4
Рейтинг: 55
Цитата Пилипчук_О_П ()
Схоже на дію клавіші Scroll Lock.
Ха! Таки да! Але не клавіши, а індикатора. За замовчуванням у "кедах" ScrollLock використовується як індикатор не базової мовної розкладки. Скасував це налаштування клавіатури і всьо стало Ок :)

Додано (05.03.2018, 13:28)
---------------------------------------------
Але вже звик до індикації розкладки на клавіатурі, і тепер поглядаю у зону додаткового цифрового блоку, а не на панель на екрані. Не дуже зручно.
Цікаво, що у минулих версіях такого не було. Індикатор ніяк не впливав на поведінку "стрілочок".

Відредаговано: Apice - Пн, 05.03.2018, 13:26
skif Дата: Пт, 09.03.2018, 19:21 | Повідомлення № 94
Прописаний назавжди
Повідомлень: 429
Нагороди: 3
Рейтинг: 54
Цитата Apice ()
А я виявив ще один баг у LO 6 (табличний процесор): при англійській розкладці клавіатури усе Ok, а при українській клавіші керування курсором (стрілки) не переміщують маркер введення, а гортають аркуш у вікні...
та сама хрінь була. 

Сьогодні у Base - хотів показати дітям як зв'язок один-до-одного зробити. Так, для даного поля встановлюємо параметр - повторення не допускаються - опа а такого не має)))) Там всього 3 параметри. Як зробити один-до-одного?
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 09.03.2018, 20:42 | Повідомлення № 95
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4248
Нагороди: 38
Рейтинг: 381
Цитата skif ()
Так, для даного поля встановлюємо параметр - повторення не допускаються - опа а такого не має))))

Чому б не зробити це поле ключовим? Це якраз і заборонить повтори.
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 09.03.2018, 22:25 | Повідомлення № 96
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4248
Нагороди: 38
Рейтинг: 381
Цитата skif ()
Так, для даного поля встановлюємо параметр - повторення не допускаються - опа а такого не має))))

Схоже, що в графічному інтерфейсі такої можливості немає.
https://ask.libreoffice.org/en....-unique - тут пояснено, як це зробити за допомогою SQL.
skif Дата: Пт, 09.03.2018, 23:16 | Повідомлення № 97
Прописаний назавжди
Повідомлень: 429
Нагороди: 3
Рейтинг: 54
Цитата Пилипчук_О_П ()
Чому б не зробити це поле ключовим? Це якраз і заборонить повтори.
там інше поле вже є ключовим, потрібно саме без повторень. Дякую за лінк)
Apice Дата: Вт, 20.03.2018, 17:29 | Повідомлення № 98
Прописаний назавжди
Повідомлень: 218
Нагороди: 4
Рейтинг: 55
Вийшло оновлення 6 версії LibreOffice. Хто знає, чи виправлено "косяк" із базами даних у 32-бітній версії?

Додано (20.03.2018, 17:29)
---------------------------------------------
Колеги, прошу поради щодо довідкових матеріалів в галузі LibreOffice Basic. Наприклад для програмування форм у Base мені не вистачає знань об'єктної моделі -  не знаю, як можна отримати назву активної форми. Та й узагалі для саморозвитку не завадило б...

gromko Дата: Вт, 20.03.2018, 18:56 | Повідомлення № 99
Лінуксоїд
Повідомлень: 3190
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Apice ()
Колеги, прошу поради щодо довідкових матеріалів в галузі LibreOffice Basic.

Ендрю Пітоньяк OpenOffice.org Macros Explained

Программирование на языке OpenOffice.org Basic

OpenOffice.org BASIC Guide

Database Programming Using OOBasic

Forms & Dialogs

Введение в OpenOffice.org Basic


Відредаговано: gromko - Ср, 21.03.2018, 10:34
Apice Дата: Вт, 03.04.2018, 08:03 | Повідомлення № 100
Прописаний назавжди
Повідомлень: 218
Нагороди: 4
Рейтинг: 55
Дякувати - непередякувати!
Проте деякі посилання треба підправити - прибрати в кінці http://

Додано (03.04.2018, 08:59)
---------------------------------------------
Щойно знову натрапив на проблемку: у Calc п'ятої версії (Ubuntu) не вдалося створити зведену таблицю... У шостій версії усе гаразд, а у п'ятій навіть пункту такого у менюшці немає. "Оновити", "Видалити" хоч і сіреньким, але є, натомість "Створити" - немає... Може, якась клавіатурна комбінація існує?

Додано (03.04.2018, 09:03)
---------------------------------------------
UPD. Знайшов: Вставка - Зведена таблиця.

Apice Дата: Ср, 07.11.2018, 14:24 | Повідомлення № 101
Прописаний назавжди
Повідомлень: 218
Нагороди: 4
Рейтинг: 55
Знову прошу поради.
У презентації треба зробити ефект обертання стрілки - так вона обертається навколо свого центру, а не навколо хвостика. Як змінити точку обертання?
Apice Дата: Ср, 07.11.2018, 14:39 | Повідомлення № 102
Прописаний назавжди
Повідомлень: 218
Нагороди: 4
Рейтинг: 55
Вирішив питання додаванням поряд зі стрілкою такої ж, але без заповнення та із 100% прозорістю. Потім згрупував два об'єкти та застосував анімацію. Але це ж танці з бубном. Можливо, є якась штатна функція?
gromko Дата: Ср, 07.11.2018, 18:05 | Повідомлення № 103
Лінуксоїд
Повідомлень: 3190
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Apice ()
У презентації треба зробити ефект обертання стрілки - так вона обертається навколо свого центру, а не навколо хвостика. Як змінити точку обертання?
Все робиться так само, як і в ПП.
Мій спосіб: беремо фігуру "коло з перехрестям"(перенхрестя буде центром обертання), збільшуємо її так, щоб потрібна фігура ("стрілка") цілком помістилась на ній(раховуючи "центр обертання". Далі групуємо, заходимо в групу, робимо "коло з перехрестям" прозорим.
TYP Дата: Ср, 07.11.2018, 20:10 | Повідомлення № 104
Прописаний назавжди
Повідомлень: 454
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Можливо трохи не в тему, але я думаю буде цікаво колегам.
Натрапив на можливість перевірити на сумісність з MS Ofice вільних і не тільки офісних пакетів, зокрема LibreOffice , SoftMaker Office, WPS Office під ОС Ubuntu. Відкрив електронну таблицю і текстовий документ (завдання з олімпіад ІКТ). У результаті тільки WPS справився на 99 відсотків. Навіть стилі WordArt правильно відтворив. Німець справився найгірше. Таблиця не запрацювала в повіній мірі. Стилі у текстовому документі теж не відобразилися. Але вони таки дають безкоштовну ліцензію для вчителів. Можливо під Windows ситуація краща. Пізніше спробую потестувати.
mul44 Дата: Ср, 07.11.2018, 20:48 | Повідомлення № 105
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1088
Нагороди: 4
Рейтинг: 48
Тобто ви відкривали docx? А навпаки - створити .odt і відкривати його в різних офісах, так би мовити для чистоти эксперименту.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.6 Офісні пакети » LibreOffice (Yet another office suite)
  • Сторінка 7 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • »
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.