|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Linux с интерфейсом Windows XP
| |
gromko |
Дата: Fr, 08.06.2018, 17:25 | Повідомлення № 16 |
Лінуксоїд
| Цитата Bandalak (  ) Лінукс це звичайно добре. Але де набрати ПЗ під нього для забезпечення виконання шкільної програми? В методичних рекомендаціях ще в 2013 році про це писали
Цитата Bandalak (  ) Пайтон, Лазарус - здається є під Лінукс. Рідні, нічим не відрізняються від "віндових"
Цитата Bandalak (  ) Паскаль АБЦ? Працює з-під WINE
Цитата Bandalak (  ) А всякі там відеоредактори, графічні і так далі? Такі ж як і у Віндовс
Цитата Bandalak (  ) А всяка дрібниця типу Сходинок для молодшої школи? Без проблем працюють "Сходинки", хоча GCompris - краще
Цитата Bandalak (  ) А Офіс який на Лінукс ставиться? LibreOffice - з "коробки", при бажанні можна встановити й МС
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Fr, 08.06.2018, 18:40 | Повідомлення № 17 |
Лідер форуму
| Чудово, пане gromko! А чи ніде немає готового образу Лінукса з уже встановленими всіма програмами, потрібними для вивчення Інформатики у 2-11 класах у школі? Може наважуся після літніх канікул переробити клас на Лінукс.
|
|
| |
volodschool2 |
Дата: Fr, 08.06.2018, 19:14 | Повідомлення № 18 |
Досвідчений учасник
| Цитата Bandalak (  ) А чи ніде немає готового образу Лінукса з уже встановленими всіма програмами, потрібними для вивчення Інформатики у 2-11 класах у школі? http://mintlinux.ru/forum/thread7245-1.html
|
|
| |
mul44 |
Дата: Fr, 08.06.2018, 19:38 | Повідомлення № 19 |
Досвідчений учасник
| Цитата draker (  ) Установив Linux на 12 ПК я сэкономил для школы 81600 грн. Плюс учителя и руководство школы выведены из под угрозы ответственности за нарушения законодательства об авторском праве. Как я уже говорил: это многим надо рассказывать, но это буду звучать как глас вопиющего в пустыне, а жаль
|
|
| |
mul44 |
Дата: Fr, 08.06.2018, 19:39 | Повідомлення № 20 |
Досвідчений учасник
| Цитата Bandalak (  ) Лінукс це звичайно добре. Але де набрати ПЗ під нього для забезпечення виконання шкільної програми? Задайте вопрос более точно, а то звучит расплывчато. "Учитель Украины - это конечно хорошо, НО где брать хороших учителей в Украине?"
|
|
| |
mul44 |
Дата: Fr, 08.06.2018, 19:42 | Повідомлення № 21 |
Досвідчений учасник
| Цитата Bandalak (  ) А всяка дрібниця типу Сходинок для молодшої школи? Сходинки ПЛАТНІ ви ж це знали?! Я маю надію, що ви не порушили закон в себе в школі?! Є Gcompris. Як тільки компанія яка випускає Сходинки побачить, що в 75% шкіл є Лінукс, вона через місяць випустить ПО для цього.
|
|
| |
mul44 |
Дата: Fr, 08.06.2018, 19:45 | Повідомлення № 22 |
Досвідчений учасник
| Цитата Bandalak (  ) Маю на увазі тільки Інформатику. Я крім неї більше нічого не викладаю.Пайтон, Лазарус - здається є під Лінукс. А Паскаль АБЦ? А всякі там відеоредактори, графічні і так далі? А всяка дрібниця типу Сходинок для молодшої школи? А Офіс який на Лінукс ставиться? Мабудь одразу відповім на все: Пайтон йде ОДРАЗУ - його навіть ставити не треба. Лазарус ставиться за 2 хвилини. Паскаль АБС - немає - тому що немає і не треба) мабуть... (ось тут можете придратися, я спецільно так написав) 3-4 відеоредактора для шкільного курсу вистачить більш ніж повністю Ліброфіс+ можете посавити WPS офіс.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Sa, 09.06.2018, 05:35 | Повідомлення № 23 |
Лідер форуму
| Цитата mul44 (  ) Паскаль АБС - немає - тому що немає і не треба) мабуть... (ось тут можете придратися, я спецільно так написав) Нам треба. На ньому діти пишуть графіку та анімацію на конкурс "Байт".
Випишу у школі повний список всього що потрібно для Інформатики. 1. КодеБлок для С++; (буду дописувати)
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Sa, 09.06.2018, 08:08 | Повідомлення № 24 |
Ветеран спілкування
| Цитата Bandalak (  ) 1. КодеБлок для С++; Є версія для Лінукс.
Цитата Bandalak (  ) Нам треба. На ньому діти пишуть графіку та анімацію на конкурс "Байт".
Чому саме на АБЦ? Там є якісь фішки? Чи умови конкурсу такі? Графічні можливості є в тому ж Лазарусі.
|
|
| |
mul44 |
Дата: Sa, 09.06.2018, 09:14 | Повідомлення № 25 |
Досвідчений учасник
| Цитата Bandalak (  ) 1. КодеБлок для С++;(буду дописувати) Коде блок є, але я б радив Geany простий редактор, в якому можете все робити (і паскаль, і сі, і пітон) Просто напишість список, що вам треба використовувати, а ми вже напишимо
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Sa, 09.06.2018, 13:39 | Повідомлення № 26 |
Лідер форуму
| Цитата Пилипчук_О_П (  ) Чому саме на АБЦ? Там є якісь фішки? Чи умови конкурсу такі? Графічні можливості є в тому ж Лазарусі. По умовах конкурсу - в будь-якому Паскалі.
Але на АБС Паскаль це робити найзручніше.
А Лазарус за складний для дітей 5-6 класів.
|
|
| |
gromko |
Дата: Sa, 09.06.2018, 17:17 | Повідомлення № 27 |
Лінуксоїд
| Цитата Bandalak (  ) Але на АБС Паскаль це робити найзручніше. Pascal ABC у Linux:
Відредаговано: gromko - Sa, 09.06.2018, 17:21 |
|
| |
TYP |
Дата: Sa, 09.06.2018, 17:49 | Повідомлення № 28 |
Прописаний назавжди
| Цитата mul44 (  ) можете посавити WPS офіс На Ubuntu 18.04 не ставиться без бубну. Офіс не оновлювався рік. Закинули мабуть.
|
|
| |
gromko |
Дата: Sa, 09.06.2018, 18:32 | Повідомлення № 29 |
Лінуксоїд
| Цитата TYP (  ) На Ubuntu 18.04 не ставиться без бубну. Офіс не оновлювався рік. Закинули мабуть. Воно благополучно сконало ще в 2014 році - китайці його просто закинули, а форум зламали індійські школярі і постять там, все, що завгодно.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Sa, 09.06.2018, 18:48 | Повідомлення № 30 |
Лідер форуму
| Цитата gromko (  ) Pascal ABC у Linux: Є його версія для Лінукс, чи на віртуалку поставили?
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |