Чт, 17.08.2017, 18:25
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 15 з 38«1213141516173738»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Китайські ПК з Kylin у школах України (Школи України отримали 16 тис. ПК із встановленою ОС Kylin)
Китайські ПК з Kylin у школах України
Ваші враження від операційної системи Kylin
1.А що таке Kylin?[ 12 ][22.22%]
2.Не буду використовувати через відсутність методичного забезпечення[ 5 ][9.26%]
3.Не буду використовувати - наша інформатика зорієнтована на продукти Microsoft[ 15 ][27.78%]
4.Не буду використовувати, бо не маю відповідного досвіду[ 1 ][1.85%]
5.Буду використовувати, але потребую відповідних курсів та методичної підтримки[ 3 ][5.56%]
6.Буду використовувати - незвично, але працювати можна, варто використати досвід Росії у впровадженні ВПЗ[ 4 ][7.41%]
7.Буду використовувати, жодних проблем - Росія змогла, отже і ми зможемо[ 6 ][11.11%]
8.У нашій школі вже використовується Linux[ 8 ][14.81%]
Усього відповідей: 54
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 15.11.2012, 20:42 | Повідомлення № 211
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3664
Нагороди: 27
Рейтинг: 294
У процесі встановлення Edubuntu 12.10 другою системою на китайські комп'ютери виникає незрозуміла пауза на декілька годин. Індикатор прогресу вказує десь 15%. Якщо в оператора не здадуть нерви, то все завершується успішною інсталяцією (крім того, що доводиться вручну редагувати grub.cfg, бо після всього Edubuntu залишається невидимою). Може хтось пояснить, з якого приводу така довга пауза і чи можна її якось скоротити?
volodschool2 Дата: Чт, 15.11.2012, 21:38 | Повідомлення № 212
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1328
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Quote (Пилипчук_О_П)
Може хтось пояснить

Ніхто не пояснить. Точно так само, як і ніхто не може пояснити, кому потрібен цей Kylin паралельно з іншою ОС. Невже не достатньо для роботи цієї "іншої" нормальної ОС? Якщо ніхто не планує працювати з Kylin, то навіщо він (вона, воно) буде займати дисковий простір?
Quote (Пилипчук_О_П)
Якщо в оператора не здадуть нерви, то все завершується успішною інсталяцією

І воно того варте? Чи це вже, як кажуть, діло принципу - хочу і буду!
swetikccc Дата: Чт, 15.11.2012, 22:06 | Повідомлення № 213
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Quote (Пилипчук_О_П)
Індикатор прогресу вказує десь 15%.

Років з три не працював з пінгвіном, а от аналогічна ситуація якраз була і головне з тими компами які були підключені до нету, і програми на них уже непотрібно було оновлювати.
На інших на оновлення було потрібно пару сотень мегабайт :)
Quote (Пилипчук_О_П)
(крім того, що доводиться вручну редагувати grub.cfg, бо після всього Edubuntu залишається невидимою)

А який завантажувач у китайця?
Куди ставите GRUB?

Нелюблю пінгвіна, бо потрібно інколи правити конфігураційні файли ручками :)


Відредаговано: swetikccc - Чт, 15.11.2012, 22:13
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 15.11.2012, 22:44 | Повідомлення № 214
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3664
Нагороди: 27
Рейтинг: 294
Quote (swetikccc)
кому потрібен цей Kylin паралельно з іншою ОС.

Щоб був! :) Принаймні, як система, яка нормально (?) стоїть на даному залізі. З часом можна буде й знести.

Quote (volodschool2)
І воно того варте?

Час покаже. Подібну паузу теж спостерігав декілька років тому, ставлячи Kubuntu поряд з WinXP. Але ж там було 256 МіБ оперативки...

Quote (swetikccc)
аналогічна ситуація якраз була і головне з тими компами які були підключені до нету

У мене підключення до Інтернету не було.

Quote (swetikccc)
А який завантажувач у китайця? Куди ставите GRUB?

Ніби 1.99 (завтра уточню). Я не впевнений, що все роблю правильно:
1) при встановленні Edubuntu бачу два ntfs розділи десь по 245 ГБ - зношу їх;
2) створюю для встановлення ОС розділ ext4 на 20 ГБ;

Як наслідок, Edubuntu не дописується до grub.cfg у розділі Kylin, а пише свій grub.cfg у своєму розділі, прописавши у ньому другою системою і Kylin. Але ж при завантаженні спрацьовує GRUB від Kylin, в якому Edubuntu не згадується. По завершенні інсталяції я завантажую Kylin і:
- залишаю в grub.cfg від Kylin ініціалізаційний розділ;
- дописую в цей розділ функцію recordfail з відповідного розділу grub.cfg Edubuntu;
- всі інші розділи теж копіюю з grub.cfg від Edubuntu.

Пряме копіювання grub.cfg від Edubuntu до Kylin не працює: неправильно налаштовується монітор і при виборі системи - чорний екран.
swetikccc Дата: Чт, 15.11.2012, 23:42 | Повідомлення № 215
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Quote (Пилипчук_О_П)
1) при встановленні Edubuntu бачу два ntfs розділи десь по 245 ГБ - зношу їх;
2) створюю для встановлення ОС розділ ext4 на 20 ГБ;

Раніше Edubuntu, навідміну від простого Ubuntu не підтримувало ЛайвСД, а зараз можливо і да.
Я б на вашому місці в режимі ЛайиСД(або любою програмою розмітки диска) вдірвав кусочок від NTFs і встановлював би Бунту в вільне місце автоматом.
Я ж так зрозумів, що Ви не розділяєте корінь і домашній?
Quote (Пилипчук_О_П)
Як наслідок, Edubuntu не дописується до grub.cfg у розділі Kylin, а пише свій grub.cfg у своєму розділі, прописавши у ньому другою системою і Kylin

При встаовленні заставте її переписати grub китайця, налаштування куди там є.
gromko Дата: Пт, 16.11.2012, 00:06 | Повідомлення № 216
Лінуксоїд
Повідомлень: 2441
Нагороди: 23
Рейтинг: 305
Затримка при встановленні системи - можливе оновлення (або намагання його провести).
Варто перегляну текстові логи процесу установки - натиснути Ctrl+Alt+F (F1,F2,F3,... - краще перевірити). Розписує детально, що робить установщик на кожному етапі та повідомляє про можливі проблеми. Повернутись у графічний режим - Ctrl+Alt+F7

Подібну затримку мав коли встановлював систему з дефектного диску - побачив "read error"

Quote (swetikccc)
потрібно інколи правити конфігураційні файли ручками

Буває, але ж можна найти ы графічну "тулзу"

Quote (Пилипчук_О_П)
при завантаженні спрацьовує GRUB від Kylin, в якому Edubuntu не згадується

При завантаженні спрацьовує той завантажувач який знаходиться в MBR, тож його туди ы треба встановлювати, а не у той розділ де встановлювалась Ubuntu
viktur Дата: Пт, 16.11.2012, 00:27 | Повідомлення № 217
Новий користувач
Повідомлень: 13
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (volevikt)
Сборка driverpack solution 11.8
Все встановилося без жодних проблем. Конфліктів з ОС немає.


Дякую за допомогу. За сьогодні встановив на десять машин Windows-7 Maxi Editions (українська) і драйвери аудіо та LAN. Завтра планую ще на 5 машин встановити 7-ку й скористатися Вашою порадою, бо залишається ще на всі машини встановити драйвери на відеоплату.


Відредаговано: viktur - Пт, 16.11.2012, 00:29
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 16.11.2012, 01:26 | Повідомлення № 218
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3664
Нагороди: 27
Рейтинг: 294
Quote (swetikccc)
Раніше Edubuntu, навідміну від простого Ubuntu не підтримувало ЛайвСД,

Зараз є.

Quote (swetikccc)
вдірвав кусочок від NTFs і встановлював би Бунту в вільне місце автоматом.

Я думаю, що так і роблю :)

Quote (swetikccc)
Я ж так зрозумів, що Ви не розділяєте корінь і домашній?

Збирався розділити. Це можна зробити після встановлення системи?

Quote (swetikccc)
При встаовленні заставте її переписати grub китайця, налаштування куди там є.

Quote (gromko)
При завантаженні спрацьовує той завантажувач який знаходиться в MBR, тож його туди ы треба встановлювати,

Не бачив подібної опції. Де шукати?

Quote (gromko)
Затримка при встановленні системи - можливе оновлення (або намагання його провести). Варто перегляну текстові логи процесу установки

Ставлю з флешки і без Інтернету. Ці логи де лежать?
swetikccc Дата: Пт, 16.11.2012, 02:08 | Повідомлення № 219
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Quote (Пилипчук_О_П)
Не бачив подібної опції. Де шукати?

Раніше було 7 кроків встановлення
Так от на 7-му була кнопочка advanced...
Навіть наукову дитина писала "Сім кроків до Linux"

Додано (16.11.2012, 00:08)
---------------------------------------------

Quote (Пилипчук_О_П)
Збирався розділити. Це можна зробити після встановлення системи?

Діліть зразу
gromko Дата: Пт, 16.11.2012, 14:58 | Повідомлення № 220
Лінуксоїд
Повідомлень: 2441
Нагороди: 23
Рейтинг: 305
Quote (volodschool2)
відкривається сторінка в браузері, на якій в правому-верхньому кутку періодично моргає малюночок з написом CONTOLAULA. От тільки як цей аул контролювати?


http://www.itais.net/en/install.html

1. On the teacher's PC, create a new Unix group called teacher, and include all the teachers' logins in that group.
2. Start the application as a teacher, click on the Setup button and fill in -- at least -- the values for: Classroom Name & Teacher IP. The rest of the options are not mandatory, if you want to have a more detailed description take a look a the documentation for sysadmins.
3. The previous step will have generated a file called /etc/sirvecole on the teacher's computer. This file must be copied to /etc on every computer in the classroom.
4. Continuing to use the application as a teacher, click on the "Classroom setup" button and create a setup. Then double click on the buttons for the PCs that are going to be used, and assign them names. The name must be the computer's Unix hostname, without its domain name (if any).
5/ Keeping the teacher's computer powered on with the application started, restart each student's PC once.
After these steps are followed, the application is ready for use on all the classroom desktops.

1. На комп'ютері вчителя, створити нову групу Unix з назвою teacher і включіть себе в цю групу.
2. Запустіть програму, як вчитель, натисніть на кнопку Настройка(Setup) і заповніть значення: Ім'я класу та ІР вчителя (Classroom Name & Teacher IP). Інші параметри не є обов'язковими, якщо ви хочете мати більш докладний опис подивіться документацію для системних адміністраторів .
3. На попередньому кроці буде створений файл з ім'ям /etc/sirvecole на комп'ютері вчителя. Цей файл повинен бути скопійований в /etc на кожному комп'ютері в класі (при цьому на учнівських ПК треба мати права адміністратора, надайте доступ до цього файлу) .
4. Продовжуючи використовувати програму як вчитель, натисніть на кнопку "Налаштування класу". Потім двічі клацніть на кнопках для ПК, які будуть використовуватися, та присвоїти їм імена. Ім'я повинно бути Unix-хоста комп'ютера, без його доменного імені (якщо є).
5. Тримаючи комп'ютер вчителя ввімкненим з моменту запуску програми, перезавантажте комп'ютери кожного учня.
Після цих кроків програма готова до використання на всіх комп'ютерах класу.
vitert Дата: Пн, 26.11.2012, 19:01 | Повідомлення № 221
Тут живе...
Повідомлень: 174
Нагороди: 1
Рейтинг: 22
Підкажіть як монтувати автоматично мережеву папку з windows компютера для ubuntu?
Компютер з Win: name - server, ip -192.168.0.1
В fstab пишу такі варіанти:

smb//server/teacher /home/vitert/net/teacher cifs auto,users,rw 0 0
192.168.0.1/teacher /home/vitert/net/teacher cifs auto,users,rw 0 0

Але автоматично не монтується. Папка розшарена і доступна через метежу але потрібно, щоб монтувалась автоматично.
GarryPotter Дата: Пн, 26.11.2012, 21:23 | Повідомлення № 222
Прописаний назавжди
Повідомлень: 357
Нагороди: 2
Рейтинг: 20
Quote (vitert)
Підкажіть як монтувати автоматично мережеву папку з windows компютера для ubuntu?


//192.168.0.1/teacher /home/vitert/net/teacher cifs _netdev,username=****,password=****,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777 0 0

Папка /home/vitert/net/teacher должна уже существовать!
_netdev — опция, указывающая, что данный ресурс является сетевым. Полезно, если при запуске системы будет отсутствовать сеть, тогда система не будет выдавать ошибку о невозможности примонтирования ресурсов. Вместо пробелов - табы

Или прописать в автозагрузку gvfs-mount smb://server/teacher

Кто-то предлагал так - //192.168.0.1/teacher /home/vitert/net/teacher smbfs auto,user=ain/user%pass,iocharset=utf8,dmask=777,fmask=777,rw 0 0
Или - http://sargatka.ru/?page_id=650
grol Дата: Нд, 09.12.2012, 15:28 | Повідомлення № 223
Часто заходить...
Повідомлень: 77
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Коллеги, подскажите какая на китайцах материнка стоит. Windows XP не нашел драйверов, хотя при установке Ubuntu все прошло тихо, но звука тоже нет.
vyfwww1 Дата: Ср, 12.12.2012, 16:22 | Повідомлення № 224
Новий користувач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
А никто не пробовал удалить снести вами установленную винду или линукс и вернуть кюлин?

Додано (11.12.2012, 11:36)
---------------------------------------------
для интереса решил поэкспериментировать и установил семёрку, после снёс и ничего не получилось вернуть, загрузочный сектор не хочет становиться на кюлин это раздел на 14 ГБ. Если у кого получилось вернуть то отпишитесь.

Додано (12.12.2012, 14:22)
---------------------------------------------

Quote (grol)
Коллеги, подскажите какая на китайцах материнка стоит. Windows XP не нашел драйверов, хотя при установке Ubuntu все прошло тихо, но звука тоже нет.

Я лично не подскажу какая материнка стоит, но нужны звуковые драйвера от интел, если они не помогут то реалтек. также нужны на сетевую драва от реалтек.
swetikccc Дата: Ср, 12.12.2012, 16:32 | Повідомлення № 225
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Quote (vyfwww1)
для интереса решил поэкспериментировать и установил семёрку, после снёс и ничего не получилось вернуть, загрузочный сектор не хочет становиться на кюлин это раздел на 14 ГБ. Если у кого получилось вернуть то отпишитесь.

А ядро в китайця з завантажувачем, стояло то в окремому розділі.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Китайські ПК з Kylin у школах України (Школи України отримали 16 тис. ПК із встановленою ОС Kylin)
Сторінка 15 з 38«1213141516173738»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.