Чт, 17.08.2017, 18:32
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 10 з 38«12891011123738»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Китайські ПК з Kylin у школах України (Школи України отримали 16 тис. ПК із встановленою ОС Kylin)
Китайські ПК з Kylin у школах України
Ваші враження від операційної системи Kylin
1.А що таке Kylin?[ 12 ][22.22%]
2.Не буду використовувати через відсутність методичного забезпечення[ 5 ][9.26%]
3.Не буду використовувати - наша інформатика зорієнтована на продукти Microsoft[ 15 ][27.78%]
4.Не буду використовувати, бо не маю відповідного досвіду[ 1 ][1.85%]
5.Буду використовувати, але потребую відповідних курсів та методичної підтримки[ 3 ][5.56%]
6.Буду використовувати - незвично, але працювати можна, варто використати досвід Росії у впровадженні ВПЗ[ 4 ][7.41%]
7.Буду використовувати, жодних проблем - Росія змогла, отже і ми зможемо[ 6 ][11.11%]
8.У нашій школі вже використовується Linux[ 8 ][14.81%]
Усього відповідей: 54
Загорулько Дата: Вт, 25.09.2012, 19:30 | Повідомлення № 136
Часто заходить...
Повідомлень: 96
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
Quote (ALEKS)
Додайте ще й моїх 5 "китайців"...

то 7 мінімум давали чи я не прав?
до нас з облУО приходила приблизна схема облаштування навчального закладу (повідомлення 80).
но мене теж "обідили" - дали 11.
Quote (ALEKS)
Але вимагає ще "дров"...

повідомлення 30 та 34
Quote (volodschool2)
Ставите піратку? Не "стрьомно"?

Проблема з ліцензіями на ПЗ - повідомлення 145 мене дуже зацікавило ;-)
http://informatic.org.ua/forum/109-217-10


Відредаговано: Загорулько - Вт, 25.09.2012, 20:05
vitert Дата: Вт, 25.09.2012, 21:43 | Повідомлення № 137
Тут живе...
Повідомлень: 174
Нагороди: 1
Рейтинг: 22
Як найкаще поставити Linux Ubuntu. Не хочеться по кілька разів устанавлювати.
Потрібно щоб був вибір Kylin та Ubuntu та диск з даними в NTFS для доступу по мережі з WinXP.
На диску 4 розділи:
1 ext4 - 524MB - активний
2 ext3 - 15 GB -розширений
3 NTFS - 250 GB (DATA1)
4 NTFS - 234 GB (DATA2)
Скріншот з дискової утиліти Kylina

Kylin я так розумію стоїть та другому розділі а завантажується з першого активного.
Я думаю видалити 3 і 4 розділ. Потім створити 3 розділ 50 гіг ext3 чи ext4 для Ubuntu і 4 розділ 434 гіг ntfs для даних. І ставити Ubuntu на 3 розділ загрузчик стане в 1 розділ активний і перезапише загрузчик Kylina, тобто при завантаженні буде вибір.
Чи правильно я розумію? Чи є кращі варіанти?

Додано (25.09.2012, 20:43)
---------------------------------------------
Quote (swetikccc)
Можете ставити і amd64, а якщо 4 Гіга пам'яті і більше то тільки його
Процесори ж 64 розрядні

Не звертайте увагу на добавку amd, просто AMD ввела перша 64 бітність в маси. ))

Я того і запитував. Проц то 64 розрядний а Kylin 32. Не хотілося б качати amd64 якщо він не стане, оскільки повільний інтернет і обмежений трафік.


Відредаговано: vitert - Вт, 25.09.2012, 21:45
Загорулько Дата: Вт, 25.09.2012, 21:44 | Повідомлення № 138
Часто заходить...
Повідомлень: 96
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
Quote (vitert)
Скріншот з дискової утиліти Kylina

У Вас Kylin на українській ?!
vitert Дата: Вт, 25.09.2012, 21:53 | Повідомлення № 139
Тут живе...
Повідомлень: 174
Нагороди: 1
Рейтинг: 22
Quote (Загорулько)
У Вас Kylin на українській ?!

Так на українській. Мабуть того що друга партія.
ALEKS Дата: Ср, 26.09.2012, 12:25 | Повідомлення № 140
Прописаний назавжди
Повідомлень: 291
Нагороди: 2
Рейтинг: 44
Quote (Загорулько)
то 7 мінімум давали чи я не прав?


Ні! Давали 5 і отримав 5!
Взагалі на район дали 20. (Розійшлися на чотири школи по 5 штук).
Правда, сьогодні просили однією поділитися, але ми не погодилися. У нас директор на своєму місці.

Додано (26.09.2012, 11:25)
---------------------------------------------

Quote (volodschool2)
А де ви всі берете ХР для установки на гуманітарку? Дядечко Білл уже парочку років не торгує цією ОС. Ставите піратку? Не "стрьомно"?

У нас ліцензія на 11 машин. 5 поставили нових 5 прибрали старих проста бухгалтерія (+5-5=0).

p.s. тільки що відзасідали на семінарі - повідомили ще 13 машин на район отримали.
swetikccc Дата: Ср, 26.09.2012, 17:27 | Повідомлення № 141
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Quote (vitert)
Kylin я так розумію стоїть та другому розділі а завантажується з першого активного.
Я думаю видалити 3 і 4 розділ. Потім створити 3 розділ 50 гіг ext3 чи ext4 для Ubuntu і 4 розділ 434 гіг ntfs для даних. І ставити Ubuntu на 3 розділ загрузчик стане в 1 розділ активний і перезапише загрузчик Kylina, тобто при завантаженні буде вибір.
Чи правильно я розумію? Чи є кращі варіанти?

Перший розділ це скоріше всього /boot, там ядро пінгвіна і може бути завантажувач.
А от свопа не бачу, правда 2 Гига пам'яті то можна й не ставити :)
Mitrandir Дата: Ср, 26.09.2012, 18:33 | Повідомлення № 142
Новий користувач
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
To vitert
Quote
Я того і запитував. Проц то 64 розрядний а Kylin 32. Не хотілося б качати amd64 якщо він не стане, оскільки повільний інтернет і обмежений трафік.

В даній моделі процесора є підтримка 64-бітних інструкцій - стане.
Тільки особисто я великого сенсу в 64й розрядності не бачу, в контексті задач ЗОШ <_<
Quote
загрузчик стане в 1 розділ активний і перезапише загрузчик Kylina, тобто при завантаженні буде вибір

Перепрошую, завантажувач знаходиться в MBR. Це якщо мова йде про Linux GRUB. У випадку з Убунту, по-моєму, вона Кілін знищує, хоча на практиці не перевіряв :) На активному розділі знаходяться ядро vmlinuz і власне рамдиск initrd.gz. Кілін незручний тим, що для нього немає репозиторіїв ПЗ, а також він використовує незручну систему керування пакетами (та й самі пакети в застарілому rpm форматі) Отже, китайського пінгвіна я скарав на горло, не витерпів лихої долі :).
Дякую за увагу.
novachok Дата: Ср, 26.09.2012, 21:11 | Повідомлення № 143
Прописаний назавжди
Повідомлень: 247
Нагороди: 0
Рейтинг: 9
Quote (Mitrandir)
У випадку з Убунту, по-моєму, вона Кілін знищує

Можна установити поруч - у GRUB буде відповідний пункт (Ubuntu, Kylin)

Quote (Mitrandir)
На активному розділі знаходяться ядро vmlinuz і власне рамдиск initrd.gz.

Це якраз в ./boot

Quote (Mitrandir)
Кілін незручний тим, що для нього немає репозиторіїв ПЗ

Саме так

Quote (Mitrandir)
він використовує незручну систему керування пакетами (та й самі пакети в застарілому rpm форматі)

RPM не застарілий, його використовують Red Hat, Alt Linux, Mandriva, PC Linux

Quote (Mitrandir)
китайського пінгвіна я скарав на горло, не витерпів лихої дол

Приєднуюсь
swetikccc Дата: Ср, 26.09.2012, 21:41 | Повідомлення № 144
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Quote (Mitrandir)
Це якщо мова йде про Linux GRUB. У випадку з Убунту, по-моєму, вона Кілін знищує, хоча на практиці не перевіряв

У мене коли ще було не лінь :) стояло два пінгвіна і вікна, і все працювало як треба
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 27.09.2012, 03:38 | Повідомлення № 145
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3664
Нагороди: 27
Рейтинг: 294
Quote (Mitrandir)
великого сенсу в 64й розрядності не бачу, в контексті задач ЗОШ

Чи не говорили колись так само про 32-х розрядні програми? :)
ReDraw Дата: Чт, 27.09.2012, 15:54 | Повідомлення № 146
Новий користувач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Доброго дня!
В мою школу також дали китайців. Оскільки школу скоро будуть атестувати питання про установку віндовса зразу ж відпало. Також відпало бажання залишатись на Куліні коли в інтернеті не знайшли ніякої документації по її супроводу і адмініструванню. За один день ми перевстановили на всі 10 машин Убунту 12.04. Система стала з першого разу і ніяких танців з бубном не було потрібно. На даний момент на всіх машинах установлені аналоги програм для віндовса, які потрібно вивчати. Також налаштована фільтрація інтернет трафіка.
Дітям нова система сподобалась і нарікань нема.
Побачим що далі буде)))


Відредаговано: ReDraw - Чт, 27.09.2012, 16:09
volodschool2 Дата: Чт, 27.09.2012, 17:24 | Повідомлення № 147
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1328
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Quote (ReDraw)
Система стала з першого разу і ніяких танців з бубном не було потрібно

Я також без бубна поставив на декілька компів EduBuntu, потім трохи погуглив і вирішив спробувати Альтлінукс. Поставив на один з китайців і побачив, що це для нас значно краще. Все стало також без бубна на всі компи, але настроїти iTalc не можу. У віндовсі це робиться досить просто, а тут доводиться робити по скачаній з інтернету інструкції(ях). Я встановив Альтлінукс 6 з KDE4, всі знайдені інструкції під Альтлінукс 4 або 5. Гадаю, що принципової різниці в установці/настройці не повинно бути, але поки що за цими інструкціями не вдається згенерувати ключ. Словом, мені потрібна перевірена в роботі детальна (для чайників) інструкція по настроюванні iTalc 2 для Alt Linux 6 Школьный (мастер), якщо хто-небуть її має, прошу поділитись.
Мабуть, треба змінити назву теми з " Kylin у школах України" на " Китайці у школах України" B) . Та і в опитуванні треба було б залишити одне запитання типу "Kylin ще живе у вашій школі?". Мабуть, відсотків з 90 відповіли б - "НІ".


Відредаговано: volodschool2 - Чт, 27.09.2012, 17:35
ReDraw Дата: Чт, 27.09.2012, 17:46 | Повідомлення № 148
Новий користувач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
iTalc я ще не встановлював, тому мало що можу сказати. Покищо встановив ЛібреОфіс, Пінту, Вайн, КАлгебра, Лазарус, ІнкСкейп і ддкліент для інтернету.
Quote (volodschool2)
відсотків з 90 відповіли б - "НІ".

Тут скоріше всього буде відсотків 99% з "Ні"

Виникло запитання відносно ліцензій, якщо встановлено ВПЗ. Які документи потрібно мати щоб при перевірці невиникло ніяких запитань відносно цих програм?
BBC Дата: Чт, 27.09.2012, 20:33 | Повідомлення № 149
Тут живе...
Повідомлень: 177
Нагороди: 1
Рейтинг: 6
Quote (ReDraw)
Поставив на один з китайців і побачив, що це для нас значно краще. Все стало також без бубна на всі компи, але настроїти iTalc не можу. У віндовсі це робиться досить просто, а тут доводиться робити по скачаній з інтернету інструкції(ях). Я встановив Альтлінукс 6 з KDE4, всі знайдені інструкції під Альтлінукс 4 або 5. Гадаю, що принципової різниці в установці/настройці не повинно бути, але поки що за цими інструкціями не вдається згенерувати ключ. Словом, мені потрібна перевірена в роботі детальна (для чайників) інструкція по настроюванні iTalc 2 для Alt Linux 6 Школьный (мастер), якщо хто-небуть її має, прошу поділитись.

Інструктивно-методичний лист МОН, де про ці програми згадується :)
volodschool2 Дата: Пн, 01.10.2012, 19:23 | Повідомлення № 150
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1328
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Не зумів встановити iTalc 2 на Альтлінукс, видалив його і повернув 1.0.13 (той, що з коробки). З цією версією особливих проблем не було. Ключі згеренерувалися, перекинув на учнівські і все працює. От тільки доводиться в консолі з правами рута запускати, інакше (запуск з меню програм) програма не "запам’ятовує" ніяких налаштувань, доводиться після кожного запуску добавляти учнівські комп’ютери. Як для безкоштовної, то програма хороша, хоча за функціональністю і зручністю роботи їй дуже далеко до NetSupportSchool.

Відредаговано: volodschool2 - Пн, 01.10.2012, 20:25
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Китайські ПК з Kylin у школах України (Школи України отримали 16 тис. ПК із встановленою ОС Kylin)
Сторінка 10 з 38«12891011123738»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.