Ср, 22.11.2017, 13:15
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 5«12345»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Проблеми і їх вирішення (Проблеми є проблеми ))
Проблеми і їх вирішення
swetikccc Дата: Ср, 07.12.2011, 17:32 | Повідомлення № 31
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (argun)
Той взагалі не включається. Витяг з системника провід живлення, вставив заново - включився.

Питання, блоки живлення були під напругою, чи ні?
argun Дата: Ср, 07.12.2011, 18:44 | Повідомлення № 32
Прописаний назавжди
Повідомлень: 479
Нагороди: 1
Рейтинг: 32
Quote (swetikccc)
Питання, блоки живлення були під напругою, чи ні?

Так.
swetikccc Дата: Ср, 07.12.2011, 21:16 | Повідомлення № 33
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (argun)
Так.


На двох старих системниках у мене аналогічна проблема, просто така конструкція блоків живлення.
Появляється вона коли перепади напруги, потрібно просто відключити їх від електромережі на декілька хвилин, поки стече заряд.
argun Дата: Чт, 08.12.2011, 17:59 | Повідомлення № 34
Прописаний назавжди
Повідомлень: 479
Нагороди: 1
Рейтинг: 32
Quote (swetikccc)
На двох старих системниках у мене аналогічна проблема, просто така конструкція блоків живлення.
Появляється вона коли перепади напруги, потрібно просто відключити їх від електромережі на декілька хвилин, поки стече заряд.

Мабуть так, бо після знеструмлення вчора нормально відпрацювали до кінця дня і сьогодні проблем не було.
Andrey123q Дата: Сб, 01.09.2012, 19:20 | Повідомлення № 35
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
ОС: Debian x86, kernel 2.6.32-5-686
Video card: Radeon X1300 and Radeon X550

Не получается установить драйвера под эти видеокарты и добиться оптимальной производительности в 3D играх даже не особо требовательных, например, UrbanTerror - постоянные тормоза, лаги. Из найденных вариантов и инструкций в интернете не один не прошел - проблема с совместимостью с текущей версией ядра. Работать можно, но играть в 3D никак...
Возможно кто-то сталкивался с этой проблемой на похожих видюхах Radeon?
Или все же лучше купить недорогую видюху nvidia за 200-300 грн. ...
mul44 Дата: Сб, 01.09.2012, 22:17 | Повідомлення № 36
Наполегливий учасник
Повідомлень: 959
Нагороди: 3
Рейтинг: 43
Один из вариантов обновить ядро, и еще http://wiki.debian.org/AtiHow тут правда про немного другие версии ведео. Кстати попробуйте на ЛОРе спросить, должны помочь (по-более опытные). Честно не сталкивался с радеонами, у меня 2 видео нвидиа.
Andrey123q Дата: Пн, 03.09.2012, 18:11 | Повідомлення № 37
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (mul44)
Один из вариантов обновить ядро

ядро наоборот слишком новое под эти карты, инструкции с сайта debian пробовал.
Quote (mul44)
попробуйте на ЛОРе спросить

Спасибо, попробую.
gromko Дата: Пн, 03.09.2012, 20:15 | Повідомлення № 38
Лінуксоїд
Повідомлень: 2671
Нагороди: 26
Рейтинг: 343
Quote (Andrey123q)
Не получается установить драйвера под эти видеокарты и добиться оптимальной производительности в 3D играх

У нас та ж сама проблема зы старою картою Radeon - в 3D працює тільки програмний рендерінг, тобто продуктивність аж ніяка. Раніше на цьому ПК стояла Мандріва 2008 - все "літало". Після установки Ubuntu 11.04 3D гальмує, OpenGL немає - намагався довго "лікувати" які вже "танці з бубном" не робив - нічого не допомогло : новий відкритий драйвер "з коробки" (під Ubuntu) з нашою картою не працює як треба (ті ж самі "гальма"), новий "пропрієтарний" драйвер не підтримує "стару" відеокарту, "старі" драйвера не працюють під "новим" X.org.
З NVidia таких проблем ніколи не було (вдома NVidia).
Тобто можуть бути слідуючі виходи:
- даунгрейд до "старого" ядра і "старих" Іксів;
- перекомпіляція "старого" драйвера від АТІ (якщо є сирці) під нове ядро і нові Ікси;
- заміна "старої" відеокарти від АТІ на "стару" від NVidia/
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 14.11.2012, 22:34 | Повідомлення № 39
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3871
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Edumandriva: якщо на один комп'ютер встановити програму з Інтернету, то чи можна перенести її на інші машини без підключення до Інтернету?
swetikccc Дата: Ср, 14.11.2012, 23:26 | Повідомлення № 40
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (Пилипчук_О_П)
Edumandriva: якщо на один комп'ютер встановити програму з Інтернету, то чи можна перенести її на інші машини без підключення до Інтернету?

Deb пакет чудова річ, чотири роки тому я так откритий офіс встановлював на компи, убунту тоді ще вісімкою була :)
mul44 Дата: Ср, 14.11.2012, 23:30 | Повідомлення № 41
Наполегливий учасник
Повідомлень: 959
Нагороди: 3
Рейтинг: 43
http://blog.i.ua/community/1897/335294/ мне лично не приходилось ставить из пакета не из репозитория (ну кроме скайпа, "тимвивера-)", или чего то похожего), но думаю вам будет лучше скачать пакет, а не искать программу в системе и бред это будет, в 1 систему ставьте из репозитория, для остальных пакеты качайте.
BBC Дата: Чт, 15.11.2012, 00:33 | Повідомлення № 42
Тут живе...
Повідомлень: 177
Нагороди: 1
Рейтинг: 6
Quote (Пилипчук_О_П)
Edumandriva: якщо на один комп'ютер встановити програму з Інтернету, то чи можна перенести її на інші машини без підключення до Інтернету?

Скачайте з інтернету відповідний rpm пакет. Сам так багато програм встановлював.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 15.11.2012, 01:07 | Повідомлення № 43
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3871
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Упс! Помилочка вийшла: експериментую з Edubuntu, а не з Edumandriva. На одному сайті знайшов репліку: "Существует два способа инсталяции по под линукс — из так называемых «пакетов» форматов «rpm» в Мандриве, Red Hat, Suse или «deb» в Debian, Ubuntu, Kloppix итд, и из исходных кодов — сорцев (source) упакованых в архивы."

Отже, мені потрібен пакет формату deb. Правильно?

Наскільки критичний номер версії: 12.10, 12.04, 10 тощо? Хоча, напевно, однозначної відповіді немає.

Додано (15.11.2012, 00:07)
---------------------------------------------
Крім того, схоже, що доведеться врахувати таке: "If you mark monodevelop for installation in Synaptic, it will have an option to create a download script in the File menu. You can use that script to download all the packages needed, then use the option just below it in the same menu to install the packages later.

The download script might not work if you don't have a linux/unix computer, but even then it should be useful as it has a list of all the .deb files you need..."

gromko Дата: Чт, 15.11.2012, 06:53 | Повідомлення № 44
Лінуксоїд
Повідомлень: 2671
Нагороди: 26
Рейтинг: 343
Quote (Пилипчук_О_П)
на один комп'ютер встановити програму з Інтернету, то чи можна перенести її на інші машини без підключення до Інтернету?

Звичайно, що можна.
а) якщо було просто скачано DEB-пакет, то просто копіюєте його на інші ПК і встановлюєте через штатний установщик (Центр програм, GDebi чи інші)
б) якщо встановлювали через Центр програм чи Synaptic , то пакет зберігається в кеші пакетів ( /var/cache/apr/archives) звідки його можна знову таки ж копіювати.

При "ручному" встановленні пакетів можливі проблеми із залежностями - деякі необхідні пакети можуть бути не встановлені. При установці штатними засобами ці пакети автоматично довстановлюються.
Quote (Пилипчук_О_П)
"Существует два способа инсталяции по под линукс — из так называемых «пакетов» форматов «rpm» в Мандриве, Red Hat, Suse или «deb» в Debian, Ubuntu, Kloppix итд, и из исходных кодов — сорцев (source) упакованых в архивы."

Отже, мені потрібен пакет формату deb. Правильно?

Для Ubuntu i Debian - deb-пакети, для RedHat, Fedora, Mandriva, Kylin - rpm-пакети

Quote (Пилипчук_О_П)
"If you mark monodevelop for installation in Synaptic, it will have an option to create a download script in the File menu. You can use that script to download all the packages needed, then use the option just below it in the same menu to install the packages later.

А що встановлюємо, що йому потрібне MonoDevelop ( середовище розробки подібне до Visual Studio, MONO - аналог NET)
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 15.11.2012, 09:31 | Повідомлення № 45
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3871
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Quote (gromko)
А що встановлюємо, що йому потрібне MonoDevelop

Та якраз хочу встановити MonoDevelop :)
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Проблеми і їх вирішення (Проблеми є проблеми ))
Сторінка 3 з 5«12345»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.