Нд, 19.11.2017, 12:09
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 5«12345»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Проблеми і їх вирішення (Проблеми є проблеми ))
Проблеми і їх вирішення
nickat Дата: Нд, 03.10.2010, 02:08 | Повідомлення № 16
Новий користувач
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (Yura_Shrol)
Ні, але вирішувалося більш просто. Зрозуміло, що до всього потібно привикати, до віндовса привикаю вже давно, а лінукс для мене новенький.

Нічого, звикнете і до GNU/Linux :)

Quote (Yura_Shrol)
але прості речі повинні вирішуватися простими методами (я так думаю).

Якщо б це була проста річ, ми б її вже давно вирішили. gromko і я вже казали, що з подібним ще ніколи не стикалися. Ваша проблема дуже схожа на помилку описану тут
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-menus/+bug/581838

Виконайте у терміналі цю команду:

Code
sudo sh -c "/usr/share/gnome-menus/update-gnome-menus-cache /usr/share/applications/ >/usr/share/applications/desktop.${LANG}.cache"

Краще скопіювати і вставити цю строку в вікно терміналу, а не набирати вручну. Команда довга — можна помилитися.
Це повинно вирішити проблему.

P.S.: і дозвольте маленьку пораду: не бійтеся працювати з терміналом. Термінал — це дуже потужний інструмент в Unix-подібних системах. Чим більше ви будете працювати з терміналом, тим скоріше ви станете досвідченим користувачем GNU/Linux. І ще один практичний приклад: уявіть собі, що замість однієї (нехай зараз і незрозумілої для вас) команди, яку ви за 5 секунд скопіюєте в термінал і виконаєте, я почав би розписувати послідовність клацань мишкою та переходів по меню та вікнам, сторінок так на дві (з картинками) і хвилин на 10... :)

Відредаговано: nickat - Нд, 03.10.2010, 02:11
Комарик Дата: Нд, 21.11.2010, 16:14 | Повідомлення № 17
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Допоможіть, будь ласочка...
Ось звик я працювати в Corel Photo-Paint в якості графічного редактора. Може хто запускав під сюзю, ато як шось намалювати, то ціла проблема...
gromko Дата: Нд, 21.11.2010, 22:10 | Повідомлення № 18
Лінуксоїд
Повідомлень: 2665
Нагороди: 26
Рейтинг: 343
Quote (Комарик)
Ось звик я працювати в Corel Photo-Paint в якості графічного редактора. Може хто запускав під сюзю, ато як шось намалювати, то ціла проблема...

Проблеми немає зовсім - можна використати GIMP або інші подібні растрові графічні редактори.
Окрім того, Corel Photo-Paint можна встановити та запускати "під" WINE
Комарик Дата: Пн, 22.11.2010, 15:50 | Повідомлення № 19
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Quote (gromko)
Проблеми немає зовсім - можна використати GIMP або інші подібні растрові графічні редактори.

можна. але я дуже свик до корел.
Quote (gromko)
Окрім того, Corel Photo-Paint можна встановити та запускати "під" WINE

ех... плюється вайн. видає помилки при запуску.
swetikccc Дата: Пн, 22.11.2010, 18:09 | Повідомлення № 20
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3956
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Правою рукою за ліве вухо. ))
Та поставте Ви віртуалку, або другу ОС.
Комарик Дата: Чт, 25.11.2010, 00:08 | Повідомлення № 21
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Quote (swetikccc)
Правою рукою за ліве вухо. ))

що там... навіть бубн маю)) http://informatic.org.ua/forum/46-1167-1
Quote (swetikccc)
або другу ОС.

так і є. але хотілось би з сюзі зіпускати, щоб не перезавантажуватись.

дякую за відповіді, я просто думав, що хтось вже запускав та й відпишить...

Додано (23.11.2010, 20:49)
---------------------------------------------
ой.... знову буду всі мучити своїми проблемами.
на цей раз поганенько все зовсім.
в мене звуклва карта realtek alc268
хочу спілкуватись в скайпі. мікрофон страшно шипить(((
при чому звук і відео наормальні. а от мене ніхто не чує..(
є в когось міркування?

Додано (25.11.2010, 00:08)
---------------------------------------------
уже частково виправив.
кого цікавить - просто дрова требе переінсталювати. от звідси скачати.
http://www.realtek.com.tw/downloa....n=false
але всеодно шумить і запис звуку з під вінди набагато краща ( поки=) )

Andrey123q Дата: Пт, 24.12.2010, 20:50 | Повідомлення № 22
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Как в консоли Linux (доступ через PuTTY) скопировать содержимое файла в буфер обмена? Чтобы потом буфер вставить в файл локальной Windows машины.
skif Дата: Вт, 06.12.2011, 14:33 | Повідомлення № 23
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
Така от дилема, при встановленні списків у ворд 2010 пропадаються перші символи і зіміщуються елементи списку. Не розумію чи це глюк ворда чи щось так налаштовано, може хтось з таким стикався?

все розібрався, проблема виникає коли працювати у ворді 2010 з файликом .doc


Відредаговано: skif - Вт, 06.12.2011, 14:35
argun Дата: Вт, 06.12.2011, 18:34 | Повідомлення № 24
Прописаний назавжди
Повідомлень: 478
Нагороди: 1
Рейтинг: 32
Шановні колеги. Сьогодні виникла проблема.
Є 10 однакових машин. Три з них, пропрацюваши нормально 2 урока почали глючити:
раптово пропав сигнал на монітор, що з машиною - не відомо, нічого не видно.
Неоднократні перезавантаження закінчувались тим, що секунд через 30 видеосигнал
знову пропадав. Перепровівши все, витягнув провід живлення з системника(колись подібне на одній машині було).
Через пару хвилин ввімкнув - до кінця дня відпрацювали без зауважень.
Що може бути причиною. Системники без пилу - чистив клас на початку листопада.
Система, та набір програм на всіх - однакові.
mudrak Дата: Вт, 06.12.2011, 20:09 | Повідомлення № 25
Активний учасник
Повідомлень: 625
Нагороди: 3
Рейтинг: 36
Quote (argun)
раптово пропав сигнал на монітор, що з машиною - не відомо, нічого не видно.

колись давно щось подібне було і у мене на одному комп'ютері, але там ще був Linux другою системою, тому зразу стало видно що проблема на програмному рівні (Linux працював без проблем). Але скільки не колупався у драйверах, скільки не ганяв віруси, так і не зрозумів що то було (може наслідки зараження. а може який конфлікт хитрий), переставив усе після повного форматування, і "попустило".
Вчитель-з-Києва Дата: Вт, 06.12.2011, 21:42 | Повідомлення № 26
Прописаний назавжди
Повідомлень: 360
Нагороди: 0
Рейтинг: 7
Quote (argun)
Неоднократні перезавантаження закінчувались тим, що секунд через 30 видеосигнал
знову пропадав.

Буле таке і в мене. Перевірив підключення сигнального кабеля, на системному блоці трохи відійшов разьём, не були закручені винти. Після усунення цього комп запрацював нормально.
gry Дата: Вт, 06.12.2011, 21:52 | Повідомлення № 27
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1056
Нагороди: 3
Рейтинг: 120
Quote (argun)
Через пару хвилин ввімкнув - до кінця дня відпрацювали без зауважень. Що може бути причиною. Системники без пилу - чистив клас на початку листопада.

Уважно дослідіть електролітичні конденсатори /бажано із збільшувальним склом/ (в районі процесора) можуть бути надуті, тріснуті або сильно нагріватися - як тільки такі симптоми - міняйте однозначно. До речі, якщо володієте паяльником - можна і самостійно. Єдине - чітко підбирайте номінал, тобто те що там написано тим і заміняйте. Подібну ситуацію пережив в кінці минулого начального року. На трьох машинах. Всихають мабуть...
mouse Дата: Вт, 06.12.2011, 22:08 | Повідомлення № 28
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Так, після 7 років використання. Особливо, якщо деякий час не експлуатуються, особливо, якщо літом жарюка, а кондишена нема. ось тоді воно і як раз.
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 06.12.2011, 23:13 | Повідомлення № 29
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Двічі ремонтувався домашній монітор Acer AL2017. Раз по гарантії, раз власноручно. Симптом: екран засвічувався десь на 1 секунду і гас. Потім при зміні режиму (в процесі завантаження) знову спалахував і гас. Причина - теж електролітичні конденсатори, але в моніторі.
argun Дата: Ср, 07.12.2011, 09:29 | Повідомлення № 30
Прописаний назавжди
Повідомлень: 478
Нагороди: 1
Рейтинг: 32
Quote (Вчитель-з-Києва)
відійшов разьём, не були закручені винти.

З цим усе в порядку

Quote (gry)
Уважно дослідіть електролітичні конденсатори

Перевірю.

Quote (gry)
якщо володієте паяльником - можна і самостійно.

Добре володію.

Всім дякую. Буду все перевіряти. Тільки що прийшов на роботу. Ввімкнув ПК.
Всі працюють, крім одного із трьох вчорашніх. Той взагалі не включається.
Витяг з системника провід живлення, вставив заново - включився.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Проблеми і їх вирішення (Проблеми є проблеми ))
Сторінка 2 з 5«12345»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.