|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Проблеми і їх вирішення
| |
nickat |
Дата: Su, 03.10.2010, 02:08 | Повідомлення № 16 |
Новий користувач
| Quote (Yura_Shrol) Ні, але вирішувалося більш просто. Зрозуміло, що до всього потібно привикати, до віндовса привикаю вже давно, а лінукс для мене новенький. Нічого, звикнете і до GNU/Linux Quote (Yura_Shrol) але прості речі повинні вирішуватися простими методами (я так думаю). Якщо б це була проста річ, ми б її вже давно вирішили. gromko і я вже казали, що з подібним ще ніколи не стикалися. Ваша проблема дуже схожа на помилку описану тут https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-menus/+bug/581838 Виконайте у терміналі цю команду: Code sudo sh -c "/usr/share/gnome-menus/update-gnome-menus-cache /usr/share/applications/ >/usr/share/applications/desktop.${LANG}.cache" Краще скопіювати і вставити цю строку в вікно терміналу, а не набирати вручну. Команда довга — можна помилитися. Це повинно вирішити проблему. P.S.: і дозвольте маленьку пораду: не бійтеся працювати з терміналом. Термінал — це дуже потужний інструмент в Unix-подібних системах. Чим більше ви будете працювати з терміналом, тим скоріше ви станете досвідченим користувачем GNU/Linux. І ще один практичний приклад: уявіть собі, що замість однієї (нехай зараз і незрозумілої для вас) команди, яку ви за 5 секунд скопіюєте в термінал і виконаєте, я почав би розписувати послідовність клацань мишкою та переходів по меню та вікнам, сторінок так на дві (з картинками) і хвилин на 10... 
Відредаговано: nickat - Su, 03.10.2010, 02:11 |
|
| |
Комарик |
Дата: Su, 21.11.2010, 16:14 | Повідомлення № 17 |
Прописаний назавжди
| Допоможіть, будь ласочка... Ось звик я працювати в Corel Photo-Paint в якості графічного редактора. Може хто запускав під сюзю, ато як шось намалювати, то ціла проблема...
|
|
| |
gromko |
Дата: Su, 21.11.2010, 22:10 | Повідомлення № 18 |
Лінуксоїд
| Quote (Комарик) Ось звик я працювати в Corel Photo-Paint в якості графічного редактора. Може хто запускав під сюзю, ато як шось намалювати, то ціла проблема... Проблеми немає зовсім - можна використати GIMP або інші подібні растрові графічні редактори. Окрім того, Corel Photo-Paint можна встановити та запускати "під" WINE
|
|
| |
Комарик |
Дата: Mo, 22.11.2010, 15:50 | Повідомлення № 19 |
Прописаний назавжди
| Quote (gromko) Проблеми немає зовсім - можна використати GIMP або інші подібні растрові графічні редактори. можна. але я дуже свик до корел. Quote (gromko) Окрім того, Corel Photo-Paint можна встановити та запускати "під" WINE ех... плюється вайн. видає помилки при запуску.
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Mo, 22.11.2010, 18:09 | Повідомлення № 20 |
Ветеран спілкування
| Правою рукою за ліве вухо. )) Та поставте Ви віртуалку, або другу ОС.
|
|
| |
Комарик |
Дата: Th, 25.11.2010, 00:08 | Повідомлення № 21 |
Прописаний назавжди
| Quote (swetikccc) Правою рукою за ліве вухо. )) що там... навіть бубн маю)) http://informatic.org.ua/forum/46-1167-1 Quote (swetikccc) або другу ОС. так і є. але хотілось би з сюзі зіпускати, щоб не перезавантажуватись. дякую за відповіді, я просто думав, що хтось вже запускав та й відпишить... Додано (23.11.2010, 20:49) --------------------------------------------- ой.... знову буду всі мучити своїми проблемами. на цей раз поганенько все зовсім. в мене звуклва карта realtek alc268 хочу спілкуватись в скайпі. мікрофон страшно шипить((( при чому звук і відео наормальні. а от мене ніхто не чує..( є в когось міркування? Додано (25.11.2010, 00:08) --------------------------------------------- уже частково виправив. кого цікавить - просто дрова требе переінсталювати. от звідси скачати. http://www.realtek.com.tw/downloa....n=false але всеодно шумить і запис звуку з під вінди набагато краща ( поки=) )
|
|
| |
Andrey123q |
Дата: Fr, 24.12.2010, 20:50 | Повідомлення № 22 |
Досвідчений учасник
| Как в консоли Linux (доступ через PuTTY) скопировать содержимое файла в буфер обмена? Чтобы потом буфер вставить в файл локальной Windows машины.
|
|
| |
skif |
Дата: Tu, 06.12.2011, 14:33 | Повідомлення № 23 |
Прописаний назавжди
| Така от дилема, при встановленні списків у ворд 2010 пропадаються перші символи і зіміщуються елементи списку. Не розумію чи це глюк ворда чи щось так налаштовано, може хтось з таким стикався?
все розібрався, проблема виникає коли працювати у ворді 2010 з файликом .doc
Відредаговано: skif - Tu, 06.12.2011, 14:35 |
|
| |
argun |
Дата: Tu, 06.12.2011, 18:34 | Повідомлення № 24 |
Активний учасник
| Шановні колеги. Сьогодні виникла проблема. Є 10 однакових машин. Три з них, пропрацюваши нормально 2 урока почали глючити: раптово пропав сигнал на монітор, що з машиною - не відомо, нічого не видно. Неоднократні перезавантаження закінчувались тим, що секунд через 30 видеосигнал знову пропадав. Перепровівши все, витягнув провід живлення з системника(колись подібне на одній машині було). Через пару хвилин ввімкнув - до кінця дня відпрацювали без зауважень. Що може бути причиною. Системники без пилу - чистив клас на початку листопада. Система, та набір програм на всіх - однакові.
|
|
| |
mudrak |
Дата: Tu, 06.12.2011, 20:09 | Повідомлення № 25 |
Наполегливий учасник
| Quote (argun) раптово пропав сигнал на монітор, що з машиною - не відомо, нічого не видно. колись давно щось подібне було і у мене на одному комп'ютері, але там ще був Linux другою системою, тому зразу стало видно що проблема на програмному рівні (Linux працював без проблем). Але скільки не колупався у драйверах, скільки не ганяв віруси, так і не зрозумів що то було (може наслідки зараження. а може який конфлікт хитрий), переставив усе після повного форматування, і "попустило".
|
|
| |
Вчитель-з-Києва |
Дата: Tu, 06.12.2011, 21:42 | Повідомлення № 26 |
Прописаний назавжди
| Quote (argun) Неоднократні перезавантаження закінчувались тим, що секунд через 30 видеосигнал знову пропадав. Буле таке і в мене. Перевірив підключення сигнального кабеля, на системному блоці трохи відійшов разьём, не були закручені винти. Після усунення цього комп запрацював нормально.
|
|
| |
gry |
Дата: Tu, 06.12.2011, 21:52 | Повідомлення № 27 |
Досвідчений учасник
| Quote (argun) Через пару хвилин ввімкнув - до кінця дня відпрацювали без зауважень. Що може бути причиною. Системники без пилу - чистив клас на початку листопада. Уважно дослідіть електролітичні конденсатори /бажано із збільшувальним склом/ (в районі процесора) можуть бути надуті, тріснуті або сильно нагріватися - як тільки такі симптоми - міняйте однозначно. До речі, якщо володієте паяльником - можна і самостійно. Єдине - чітко підбирайте номінал, тобто те що там написано тим і заміняйте. Подібну ситуацію пережив в кінці минулого начального року. На трьох машинах. Всихають мабуть...
|
|
| |
mouse |
Дата: Tu, 06.12.2011, 22:08 | Повідомлення № 28 |
Ветеран спілкування
| Так, після 7 років використання. Особливо, якщо деякий час не експлуатуються, особливо, якщо літом жарюка, а кондишена нема. ось тоді воно і як раз.
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Tu, 06.12.2011, 23:13 | Повідомлення № 29 |
Ветеран спілкування
| Двічі ремонтувався домашній монітор Acer AL2017. Раз по гарантії, раз власноручно. Симптом: екран засвічувався десь на 1 секунду і гас. Потім при зміні режиму (в процесі завантаження) знову спалахував і гас. Причина - теж електролітичні конденсатори, але в моніторі.
|
|
| |
argun |
Дата: We, 07.12.2011, 09:29 | Повідомлення № 30 |
Активний учасник
| Quote (Вчитель-з-Києва) відійшов разьём, не були закручені винти. З цим усе в порядку
Quote (gry) Уважно дослідіть електролітичні конденсатори Перевірю.
Quote (gry) якщо володієте паяльником - можна і самостійно. Добре володію.
Всім дякую. Буду все перевіряти. Тільки що прийшов на роботу. Ввімкнув ПК. Всі працюють, крім одного із трьох вчорашніх. Той взагалі не включається. Витяг з системника провід живлення, вставив заново - включився.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |