Чт, 14.12.2017, 12:03
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 512345»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Проблеми і їх вирішення (Проблеми є проблеми ))
Проблеми і їх вирішення
swetikccc Дата: Пн, 06.09.2010, 20:59 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3977
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Вирішив знести Пінгвіна (не зовсім, а для демонстрації встановлення)
Для видалення вирішив використати Hiren's BootCD
Для знесення розділів використав Paragon Partition Manager Server Edition, ним же відновлював MBR.
Перезавантажуюсь, і опа, диск Д, немає таблиці і проситься відформатувати, а головне цю операцію робив кілька десятків разів. )))
Ну давай проводити експерименти, благо на всіх шкільних , пінгвін друга ОС.
Причина найшлася, я завжди видаляв розділи, потім перезавантажував комп, а потім відновлював MBR, а зараз вирішив все за один раз. (((
Видалявся диск Д, так як Пінгвін стояв в розширенному розділі диску.
Чортова убунту, непросить куди встановити завантажувач.
Щоб зняти данні примонтовую розділ прогою Partition Find and Mount як диск і знімаю данні.
Цікаво як його тепер вмонтувати назад?
Виникає питання, як вірно знести Пінгвіна?
pet Дата: Пн, 06.09.2010, 21:08 | Повідомлення № 2
Патріот
Повідомлень: 613
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
я просто встановлював на несистемний розділ (диск ділив при установці віндовс) і все працює....

Додано (06.09.2010, 21:08)
---------------------------------------------
при загрузкі питає звідки грузить ОС

vitert Дата: Пн, 06.09.2010, 21:21 | Повідомлення № 3
Тут живе...
Повідомлень: 174
Нагороди: 1
Рейтинг: 22
Quote (swetikccc)
Для знесення розділів

Чому ви зносите розділи а не розділ де стоїть Пінгвін.
Quote (swetikccc)
Виникає питання, як вірно знести Пінгвіна?

Залежить від того як ви ставите Пінгвіна.
Quote (swetikccc)
Чортова убунту, непросить куди встановити завантажувач.

Зробіть активним той розділ в який ви хочете поставити перед установкою, а потім зробіть активним який вам потрібно, скопіювавши в корінь завантажувач пінгвіна і редагувавши boot.ini, якщо 2 Ос XP, по крайній мірі я роблю так.
Або, щоб простіше ставте ОС в правильному для Вас порядку, останньою ту в якої хочете щоб був завантажувач на активному диску.


Відредаговано: vitert - Пн, 06.09.2010, 21:26
swetikccc Дата: Пн, 06.09.2010, 21:42 | Повідомлення № 4
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3977
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Quote (vitert)
Чому ви зносите розділи а не розділ де стоїть Пінгвін.

Я зносив якраз пінгвіна: корінь, корінь домашній і підкачку.
Все стояло в розширенному розділі, тобто на логічних розділах.
Отже Груб знаходився на ньому

Додано (06.09.2010, 21:40)
---------------------------------------------

Quote (pet)
я просто встановлював на несистемний розділ (диск ділив при установці віндовс) і все працює....
Додано (06.09.2010, 21:08)
---------------------------------------------
при загрузкі питає звідки грузить ОС

Все це зрозуміло, і в мене все працювало років з три , я прсто підключав домашній і все, а тут вирішив знищит и все.

Додано (06.09.2010, 21:42)
---------------------------------------------

Quote (vitert)
останньою ту в якої хочете щоб був завантажувач на активному диску.

Можливо причина в тому що завантажувач якраз був не на активному розділі
Yura_Shrol Дата: Пн, 27.09.2010, 20:05 | Повідомлення № 5
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 533
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Встановив Ubuntu 10.4. (Дякуючі "рідній" адміністрації маю не то що вікна, ворота, тому вирішив детальніше розібратися з Linuxом)
Порадувало те, що принтер, модем від Ютел (Huavei E219) нормально запрацювали.
Засмутило наступне:
1. Після локалізації (українська) в програмах опенофіса в панелях інструментів пропали іконки кнопок, лишився тільки текст. В налаштуваннях панелей інструментів відмічено відображати іконки. Перемикання ні до чого не призводить. При спробі перейти Сервіс-Параметри програми закриваються без повідомлення причини. У віндовсі перестановив би офіс, як поступить в убунті???
2. При спробі встановити програми через центр програм нічого не вдається, пише що пакунки не автентичні. Приспособився так: центр видає список пакунків, а тоді через консоль ввівши команду sudo -i і отримавши права root за допомогою apt-get install запускаю ті пакунки. Але це ж виглядає по дурному. Невже центр програм вміє нормально тільки видаляти програми??? Як бути???
Підкажіть початківцю пінгвіноводу.

І ще. Завантажував локалізації через виділений комп’ютер з кешуючим проксісервером. На ньому збереглися деб пакети. Можна їх в дальнішому використовувати в якості репозиторіїв?

nickat Дата: Чт, 30.09.2010, 14:07 | Повідомлення № 6
Новий користувач
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (Yura_Shrol)
1. Після локалізації (українська) в програмах опенофіса в панелях інструментів пропали іконки кнопок, лишився тільки текст.

Як ви встановлювали локалізацію?

Quote (Yura_Shrol)
2. При спробі встановити програми через центр програм нічого не вдається, пише що пакунки не автентичні.

Треба встановити пакет з ключами автентифікації. В консолі:
Code
sudo apt-get install ubuntu-keyring

Quote (Yura_Shrol)
І ще. Завантажував локалізації через виділений комп’ютер з кешуючим проксісервером. На ньому збереглися деб пакети. Можна їх в дальнішому використовувати в якості репозиторіїв?

APT можна налаштувати так, щоб він використовував проксі, але для цього доведеться почитати документацію (man apt.conf, /usr/share/doc/apt/examples/configure-index.gz) та редагувати файл конфігурації. Можна також створити часткове дзеркало репозиторію з потрібними пакетами, використовуючи утиліту debmirror.
Yura_Shrol Дата: Чт, 30.09.2010, 18:16 | Повідомлення № 7
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 533
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (nickat)
Як ви встановлювали локалізацію?

Адміністрування Локалізація (може чуть помиляюся бо пишу по пам'яті)
gromko Дата: Чт, 30.09.2010, 19:42 | Повідомлення № 8
Лінуксоїд
Повідомлень: 2714
Нагороди: 27
Рейтинг: 357
Quote (Yura_Shrol)
Засмутило наступне: 1. Після локалізації (українська) в програмах опенофіса в панелях інструментів пропали іконки кнопок, лишився тільки текст. В налаштуваннях панелей інструментів відмічено відображати іконки. Перемикання ні до чого не призводить. При спробі перейти Сервіс-Параметри програми закриваються без повідомлення причини. У віндовсі перестановив би офіс, як поступить в убунті???

У мене таке теж було - не було встановлено файл з темами для OpenOffice - по типу openoffice.org-style-.... Після встановлення все запрацювало.
pet Дата: Чт, 30.09.2010, 23:46 | Повідомлення № 9
Патріот
Повідомлень: 613
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
не знаю.... в мене дистрибутив з Голландії- 10- всьо чьотко)))
Yura_Shrol Дата: Пт, 01.10.2010, 12:28 | Повідомлення № 10
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 533
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
З попередніми проблемами вроді розбрався. Наступна: встановлюю певну програму (наприклад VLC плеєр) , все працює. Після перезавантаження її нема. Де ділась, де шукати?
nickat Дата: Пт, 01.10.2010, 15:14 | Повідомлення № 11
Новий користувач
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (Yura_Shrol)
встановлюю певну програму (наприклад VLC плеєр) , все працює. Після перезавантаження її нема.

Що значить нема? Можна докладніше?

Спробуйте виконати у терміналі команду

Code
vlc

Який результат?


Відредаговано: nickat - Пт, 01.10.2010, 17:42
Yura_Shrol Дата: Пт, 01.10.2010, 22:37 | Повідомлення № 12
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 533
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
В меню Приложения нема значка. У віндовсі б найшов, а тут де його шукати і як повернути в меню не знаю. Після таких фокусів починає пропадати бажання працювати з такою системою.
gromko Дата: Сб, 02.10.2010, 10:18 | Повідомлення № 13
Лінуксоїд
Повідомлень: 2714
Нагороди: 27
Рейтинг: 357
а) Ubuntu не використовую - чомусь відразу не лягла душа до неї (мабуть тому що все ПЗ "тягла" з інтернету)
б) Використовую Mandriva Linux - таких проблем за десять років не мав.
nickat Дата: Сб, 02.10.2010, 18:56 | Повідомлення № 14
Новий користувач
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (Yura_Shrol)
В меню Приложения нема значка. У віндовсі б найшов, а тут де його шукати і як повернути в меню не знаю.

Клацаєте на меню «Приложения» правою кнопкою миші, обираєте в контекстному меню «Правка меню». З’явиться вікно налаштування меню. В ньому обираєте потрібний розділ меню та натискає кнопку «Створити елемент». Відкриється віконце створення елемента меню. В поле «назва» вводите «vlc» (без дужок), в поле «команда» вводите «vlc» (без дужок, малими літерами), тиснете на кнопку «Гаразд». Все, ви додали елемент меню для запуску програвача VLC.

Quote (Yura_Shrol)
Після таких фокусів починає пропадати бажання працювати з такою системою.

А в інших ОС у вас працювало все і завжди? Ubuntu — не ідеальна ОС, але дає вам змогу ознайомитися з класом операційних систем, які мають дуже багато переваг.

Нам було б легше вирішити вашу проблему, якщо б ви могли виконувати в терміналі ті команди, які я вам надаю. Це дозволить локалізувати та вирішити проблему.
Спершу відкрийте термінал: меню «Програми -> Стандартні -> Термінал»
Потім виконайте в терміналі команду

Code
vlc

Повинен запуститися програвач. Це дозволить з’ясувати, чи програвач встановився без помилок.

Як з іншими встановленими вами програмами? Їхні іконки теж зникають?

Додано (02.10.2010, 18:56)
---------------------------------------------

Quote (gromko)
а) Ubuntu не використовую - чомусь відразу не лягла душа до неї (мабуть тому що все ПЗ "тягла" з інтернету)

Уточнить будь ласка, що значить «все ПЗ». На стандартному убунтівському КД є переважна більшість програм, що потрібні для роботи пересічному користувачу. Як правило, доводиться завантажувати окремо лише пакети локалізації та різноманітні кодеки з драйверами.

І скажіть звідки тягне ПЗ Mandriva? Якщо з КД, то звідки той КД? Взяли у знайомого / заказали по пошті / зкачали з Інтернету? Теж саме можна зробити і для Ubuntu. Наприклад, заказати по пошті можна тут:
http://lafox.net/shop/content.php?ware_id=4702 (для і386)
http://lafox.net/shop/content.php?ware_id=4703 (для amd64)

Quote (gromko)
б) Використовую Mandriva Linux - таких проблем за десять років не мав.

Використовую Debian, Ubuntu, Gentoo, Fedora і теж ніколи таких проблем не мав.


Відредаговано: nickat - Сб, 02.10.2010, 19:06
Yura_Shrol Дата: Сб, 02.10.2010, 20:42 | Повідомлення № 15
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 533
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (nickat)
Як з іншими встановленими вами програмами? Їхні іконки теж зникають?

Так, зникають. Для проби встановлював wine, СУБД опенофіса, гру більярд, результат аналогічний.
Quote (nickat)
А в інших ОС у вас працювало все і завжди?

Ні, але вирішувалося більш просто. Зрозуміло, що до всього потібно привикати, до віндовса привикаю вже давно, а лінукс для мене новенький.
З терміналом вже познайомився. Річ хороша, але прості речі повинні вирішуватися простими методами (я так думаю).
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Проблеми і їх вирішення (Проблеми є проблеми ))
Сторінка 1 з 512345»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.