Сб, 18.11.2017, 15:31
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 3«123»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Термінальна мережа під Linux (друге життя старих ПК)
Термінальна мережа під Linux
НІКОЛЯ Дата: Сб, 28.08.2010, 22:47 | Повідомлення № 16
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Я прощолкав тему B) Непобачив.

swetikccc Дата: Сб, 08.01.2011, 18:53 | Повідомлення № 17
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Вторая жизнь старых компьютеров

http://letitbit.net/downloa....ar.html
Apice Дата: Пн, 23.05.2011, 12:05 | Повідомлення № 18
Тут живе...
Повідомлень: 138
Нагороди: 4
Рейтинг: 39
А чи немає якогось завантажувального образу для старту тонкого клієнта (на випадок, якщо BIOS не підтримує завантаження з мережевої карти)?
Andrey123q Дата: Пн, 23.05.2011, 21:00 | Повідомлення № 19
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Под windows готов предложить решения. Насчет Linux не пробовал, посмотрите: http://www.rom-o-matic.net/ и http://habrahabr.ru/blogs/linux/111620/
zivert Дата: Пн, 30.05.2011, 20:34 | Повідомлення № 20
Тут живе...
Повідомлень: 160
Нагороди: 2
Рейтинг: 34
Хто пробував встановити Альт Линукс 5.0.2 Школьный Терминал ?
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3384953
Порадьте, будь ласка, як цю ідею реалізовати в локальній мережі мого комп'ютерного класу ?
Буду дуже вдячний.
Andrey123q Дата: Вт, 31.05.2011, 12:50 | Повідомлення № 21
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
пробовал на виртуальных машинах. А что советовать? Ставьте на сервер и реализовуйте (запускайте тонкие клиенты) - все рабочее со старта. Для начала на виртуалках поэкспериментируйте.
Apice Дата: Ср, 13.07.2011, 21:00 | Повідомлення № 22
Тут живе...
Повідомлень: 138
Нагороди: 4
Рейтинг: 39
Встановив термінальний сервер з Ubuntu 10.04 - при запуску клієнта все йде гарно(визначається IP, завантажується образ тощо) аж до появи екрану аутентифікації користувача. Після введенні логіна та пароля - чорний екран, музика, що характерна при вході в систему, але одразу ж "вивалюємося" у GDM (екран аутентифікації). Може, хтось підкаже, в якому напрямку копати?
Andrey123q Дата: Пт, 22.07.2011, 12:01 | Повідомлення № 23
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Сталкивался я по-моему с такой проблемой, но честно говоря не помню. Что логи говорят? Попробуйте что-то другое - не GDM.
Apice Дата: Пн, 08.08.2011, 08:30 | Повідомлення № 24
Тут живе...
Повідомлень: 138
Нагороди: 4
Рейтинг: 39
Quote (Apice)
Попробуйте что-то другое - не GDM

Виявляється, що на клієнті таки не GDM, а LDM - пробачте за неточність - я у цій справі ще новачок...
mul44 Дата: Пн, 08.08.2011, 17:53 | Повідомлення № 25
Наполегливий учасник
Повідомлень: 957
Нагороди: 3
Рейтинг: 43
Apice, спробуйте спочатку запустити на цьому компьютері якийсь лайф сд образ, якщо він запуститься то проблема можливо саме в тому дистрибютиві що ви встановили. Потім побачимо...В якості лайф сд рекомендував би Кнопікс, та непогано було б дати конфігурацію тої машини де ви все це встановлюєте.
Apice Дата: Вт, 09.08.2011, 10:12 | Повідомлення № 26
Тут живе...
Повідомлень: 138
Нагороди: 4
Рейтинг: 39
На тому комп'ютері, який планую використати в якості клієнта уже встановлено Ubuntu з "живого" диску. Справа в тому, що комп'ютер малопотужний, застарілий - коли дитина запускає офісну задачу, чи той же GIMP з багатослоєвим документом, то гальма неймовірні. Ось тому хотів його використати термінальним клієнтом.
Щодо логів, то не знаю які дивитися. Заглядав у /var/log/messages - а там про клієнтську сесію анічогісінько :(
Andrey123q Дата: Ср, 10.08.2011, 13:25 | Повідомлення № 27
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (Apice)
Виявляється, що на клієнті таки не GDM, а LDM - пробачте за неточність - я у цій справі ще новачок...

попробуйте в настройках lts.conf сменить LDM на GDM
zivert Дата: Пт, 26.08.2011, 10:37 | Повідомлення № 28
Тут живе...
Повідомлень: 160
Нагороди: 2
Рейтинг: 34
Встановив Альт Линукс 5.0.2 Школьный Терминал. Після його встановлення на головній машині передбачається, що на клієнтах нічого робити не треба. Але жоден клієнт після настройки в БІОСІ не завантажується по мережі ! Видає повідомлення: No boot filename received!
Що робити далі ? Колеги, будь ласка, підкажіть.
Andrey123q Дата: Сб, 27.08.2011, 09:29 | Повідомлення № 29
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Получает ли клиент сетевые настройки (IP, etc...) по DHCP ? Возможно проблемы с настройкой tftp. Что говорят логи на сервере?
Когда-то давно тоже экспериментировал с альтом - действительно все работало с нуля.

Додано (27.08.2011, 09:29)
---------------------------------------------
Советую обкатать схему в виртуальной среде, а потом уже на физическую переносить.

zivert Дата: Нд, 28.08.2011, 17:09 | Повідомлення № 30
Тут живе...
Повідомлень: 160
Нагороди: 2
Рейтинг: 34
Нажаль не можу подивитися логи, бо термінал не завантажується. На екрані з'явилося ось таке:
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.4 ОС Linux » Термінальна мережа під Linux (друге життя старих ПК)
Сторінка 2 з 3«123»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.