Пн, 26.08.2019, 07:30
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 3 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.3 Операційні системи сімейства Windows » Питання інсталяції та налагодження Windows, програм, заліза. (Задаємо питання – отримуємо відповіді)
Питання інсталяції та налагодження Windows, програм, заліза.
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 03.10.2007, 22:33 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3709
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Шановні користувачі! Якщо вам не вдається встановити програму, переустановити чи налаштувати Windows, драйвери якихось пристроїв або виникають проблеми з апаратною складовою комп’ютера – опишіть свою проблему, а досвідчені користувачі спробують вам допомогти.
Також пропоную вам в приватному форумі завантажити книжку "Ремонтуємо Windows ХР" для продвинутих користувачів, де говориться, зокрема, про те, як відновити Windows за допомогою Консолі відновлення і багато іншого.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Yurik_lutsk Дата: Ср, 12.12.2007, 18:34 | Повідомлення № 31
Я тут недавно...
Повідомлень: 24
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Вибачте народ, довго не заходив: звіти по практиці, курсова...

Quote (Jokerz)
Yurik_lutsk напишите что за ОС ставите, и какие потом программы и абдейты

Вінда 2000, апдейтів ніяких, програми:офіс2000, делфі 5,7, NOD, і ще пару незначних, вобщем нічого особливого.
Форматував вінт, наново ставив вінду і відразу Делфі 5 (потім так само 7) і видає ту саму помилку, тобто справа не в програмах. Дрова ставляться автоматично з віндою і без питань працюють на інших машинах.

Quote (Jokerz)
Очень часто бывает если разогнаная память. На материнку попробуй поставить другие драйвера. А если комп разогнан то в биосе все под дефолту поставь. И еще... глянь в системник может там пыли килограмы, то подчисти, я бы разобпрал весь комп по частям выдер и отчистил от пыли и собрал бы (уже на работе так 4 перебрал не работали, контакты были в пыли.) Просто в таком состоянии ветиляторы плохо крутят и плохая охлаждаемость.

Комп університецький тому не розганявся, коли я переставляв всі ці деталі то почистив я його добре. Біос нулив.
Файл підкачки 96 мб, оперативка 64 мб виходить 1,5 раза, так як має бути.

Добавлено (12.12.2007, 18:34)
---------------------------------------------

Quote (ihor_hontar)
Шановні Колеги!В мене на одному комп'ютері є така ситуація: при включенні тестується оперативна пам'ять, а дальше повідомленняPress F2 to run SetupPress F11 to resumeAuto-Detecting SATAII 1..1DE Hard Lisk, а внизу екрану 0075 або 0085Нажимаю на F2 в Setup не заходить, дає повідомлення;3rd Master Hard Disk Error. Нажимаю F11 дає повідомлення Boot Selection Popur menu been selecte.На мою думку до вінчестера немаю доступу. в bios не зайду, CD привід відсутній.Порадьте, що робити?

Попробуйте спочатку збити БІОС, міняти батарейки ще не потрібно, так як КМОС ще не збивається.
Коли зібєте батарейку то повинно зайти БІОС, а далі напишете.
Ще може бути, що потрібно драйвер на вінт.


Відредаговано: Yurik_lutsk - Ср, 12.12.2007, 18:29
Jokerz Дата: Ср, 12.12.2007, 18:59 | Повідомлення № 32
Хостер
Повідомлень: 1244
Нагороди: 7
Рейтинг: 146
ясно, тогда осталось только одно что то с материнкой. поскольку я помню что Вы оперативу меняли.Попробуйте материнку сменить на компах, местами . И попробуйте запустить компы.
SLKuty Дата: Ср, 12.12.2007, 21:59 | Повідомлення № 33
Монтажер
Повідомлень: 833
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Quote (ihor_hontar)
Нажимаю на F2 в Setup не заходить, дає повідомлення;

Попробуйте відєднати вінчестер зовсім
включіть - тисніть F2 повинно зайти в Сетап
якщо зайде - проблема в вінчестері він або не контачить шлейф, або .... не будемо про найгірше
wladgreeniv Дата: Пн, 07.04.2008, 11:53 | Повідомлення № 34
Часто заходить...
Повідомлень: 53
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Як вибрати потрібну версію ядра і HAL ще при інсталяції

Даний спосіб стосується версій PROF і HOME. Річ у тому, що код Windows XP був оптимізований (у пізніх версіях збірки) для роботи з повільними машинами. Неймовірно, але ця оптимізація за умовчанням вимкнена. При включенні опції оптимізації відчувається досить помітний приріст в швидкості роботи системи - від 25 до 175%. Суть оптимізації полягає в наступному:
Для того, щоб заставити користувачів купувати "круті комп'ютери" компанії Intel© і Microsoft© пришли до угоди - в код операційної системи Windows, починаючи з версії 98se, вбудовувалася перевірка CPUID, і якщо виявлялося, що на машині встановлений "старий і немічний" процесор, система починала штучно гальмувати роботу. Hі для кого не секрет, що більшість завдань можна виконувати і на Pentium-I-133. Досить пригадати старі добрі демки, які виглядали не гірше за нинішніх графічних монстрів, але йшли ще на 486 процесорі. Дійсно, навіть на Z-80 процесорі можна було зробити щось, що нагадує нинішні шейдери, програти МР3 і т.п

Отже, Як примусити працювати Windows XP швидше?

Дана операція можлива тільки на Windows XP, бо тільки тут програмісти поклопоталися про можливість відключення перевірки CPUID. Для цього потрібно на самому початку установки WINDOWS XP, коли на екрані горить напис "перевірка устаткування" на чорному фоні, натиснути F5 і із запропонованого списку процесорів вибрати i486 і продовжити установку
Як вибрати потрібну версію ядра і HAL ще при інсталяції?
На самому початку текстового етапу установки XP при появі на чорному фоні повідомлення про те, що установник перевіряє конфігурацію обладнання, натисніть і утримуйте клавішу "F5". У списку версій бібліотек HAL, що з'явився на екрані, виберіть версію, відповідну вашому комп'ютеру, або виберіть для не нової машини версію i486. Потім продовжите установку Windows.
У поставку XP включені наступні версії бібліотеки HAL:
ACPI Multiprocessor РС - для ACPI-систем з декількома процесорами
ACPI Uniprocessor РС - використовується для ACPI-систем з багатопроцесорною системною платою і одним встановленим процесором
Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) РС - використовується для однопроцесорних ACPI-систем
MPS Uniprocessor РС - для систем без підтримки ACPI, з багатопроцесорною системною платою і одним встановленим процесором
MPS Multiprocessor РС - для багатопроцесорних систем без підтримки
ACPI Compaq SystemPro Multiprocessor or 100% compatible - для комп'ютерів Compaq SystemPro або повністю сумісних з ними.
Standard РС - використовується для будь-якого стандартного комп'ютера, не багатопроцесорного і без підтримки ACPI
Standart РС with C-Step i486 - використовується для комп'ютерів з підтримкою цієї технології.

Я дану методику перевірив на шкільних комп'ютерах
Celeron 2,4 з 256 RAM. Переставлений таким способом Windows XP Rpo дав відчутний приріст в роботі машин. Навіть учні помітили значно менший час завантаження комп'ютерів та менший час запуску додатків і реакції комп'ютерів.

До речі, переставляти Windows XP на всіх машинах не треба. Я переставив Windows на одній машині, потім створив дамп диску С: за допомогою Norton Ghost, скопіював його на всі інші машини. Потім на кожній машині відновив системний розділ з переписаного дампу. Тільки при завантаженні такої машини від'єднайте її від мережі, бо відновлений Windows абсолютно ідентичний з машиною, на якій він ставився вручну – включаючи мережне ім'я. Далі визиваємо майстра налаштування мережі, змінюємо мережне ім'я машини на потрібне, і все – Windows на машині переставлено за лічені хвилини.

ihor_hontar Дата: Пн, 07.04.2008, 12:16 | Повідомлення № 35
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 279
Нагороди: 0
Рейтинг: 13
Quote (Yurik_lutsk)
Попробуйте спочатку збити БІОС, міняти батарейки ще не потрібно, так як КМОС ще не збивається.
Коли зібєте батарейку то повинно зайти БІОС, а далі напишете.
Ще може бути, що потрібно драйвер на вінт.

Дякую п. Юрій за пораду, але цей коип'ютер ще на гарантії, отже на корпу бломба стоїть. Тоді я не можу батерейку збити. БІОС вінчестера не бачить.
Quote (SLKuty)
включіть - тисніть F2 повинно зайти в Сетап
якщо зайде - проблема в вінчестері він або не контачить шлейф, або .... не будемо про найгірше

п. Олександр Константинович, в СЕТВП заходжу, а вінта не видно. Я вже два рази на фірму возив, Зроблять, але більше місяця не працює..... suspect бо він ще на гарантії. Хіба що...
NAW1977 Дата: Вт, 09.09.2008, 15:58 | Повідомлення № 36
Я тут недавно...
Повідомлень: 22
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Шановні колеги, підкажіть, будьте так ласкаві, як вирішити мою проблему, справа в тому, що у минулому році я отримав новий комп. клас, на всіх компах встановлено антивірус Панда, і от виходячи в інтернет з головного компа, нахватався вірусів, та таких, що жодна програма не працювала. Питання таке: де взяти ліцензійну WINDOWS XP? А може якось можна інакше виправити це становище?
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 09.09.2008, 18:35 | Повідомлення № 37
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3709
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Особисто я не зовсім зрозумів вашого питання. Ви отримали комп’ютерний клас із встановленими Віндовсами, то ж диски у вас мають бути і вони ліцензійні. В такому разі можна переустановити Віндовс з них. Якщо в вас не було дисків, то можливо допускається варіант, що інсталятори (образи) дисків на вінчестерах (у мене такий маразм був, очевидно пожаліли чистих болванок).
Quote (NAW1977)
А може якось можна інакше виправити це становище?

Становище може виправитись, якщо знищити всі віруси, для цього варто поставити другий антивірус, наприклад Dr Web 4.44 з самими свіжими базами і просканувати комп’ютер. Якщо справи дуже погані, то переустановка.
oksanka120 Дата: Сб, 05.09.2009, 19:05 | Повідомлення № 38
Неординарна вчителька
Повідомлень: 135
Нагороди: 5
Рейтинг: 29
Допоможіть будь-ласка!!! :o Суть проблеми така: Принесли мені Intel Pentium - 600 Мгц. ОЗУ - 64. відеокарта AGP V - 3800 16 mb. HD - 60 Gb.
Попросили переустановити програмне забеспечення. Раніш стояв вінчестер 5 гіг Шісдесятку я встановила вона нова. При встановленні диска з інсталяційкою в СД - РОМ зпмість запуску диска пише (Помилка файлової системи). Я спробувала при загрузці диска натиснути Ф4 пішла загрузка проінсталювало перед тим відформатувавши як і повинно бути а потім після перезагрузки знову Пише (Помилка файлової системи). А при установці мульти - збірки диск запускається нормально але при форматуванні пише що не бачить SCSSI. Я вказала в біосі загрузку з СД -РОМА, диска С, самого рома немає. Що можна зробити щоб комп грузивсь з дисків без Ф4. Чи це якийсь глюк материнської плати? Як можна встановити віндовс ще без перезагрузки? На цьому компі стояла ХР - 3 урізана, а я пробувала ставити даже 98 віндовс. Одне й те саме помилка файлової. Прбувала ставити на другий вінчестер та міняти опиративку нічого не допомагає, біос нулила теж. Все те саме.
pasichov Дата: Сб, 05.09.2009, 19:20 | Повідомлення № 39
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 3
Рейтинг: 70
Машина достатньо стара, взагалі робота XP на 64 Мб ОЗП - проблематична. Але в цьому випадку, ІМХО, BIOS не "бачиить" дисків більш за 20 Гб (я з таким стикався...
Для більш точної консультаціїї - що це за материнська плата? Яка версія BIOS?
oksanka120 Дата: Сб, 05.09.2009, 19:52 | Повідомлення № 40
Неординарна вчителька
Повідомлень: 135
Нагороди: 5
Рейтинг: 29
Quote (pasichov)
більш за 20 Гб

Я пробувала ставити рідного вінчестера на 2 Gb нуль! Реакція така сама ошибка файлової. Материнки номер - Р67А370 а біос завтра подивлюсь.
НІКОЛЯ Дата: Сб, 05.09.2009, 21:01 | Повідомлення № 41
Знавець вірусів
Повідомлень: 2878
Нагороди: 18
Рейтинг: 206
Quote (pasichov)
BIOS не "бачиить" дисків більш за 20 Гб

Точніш сказати 33.6 Гіга остальні бачить безпосередньо тільки з під вінди. Можу надати врізану збірку 123 метри з мультяхой для старих машин. Просте меню керування + різні прибабахи для збочень над раритетним залізом. Не пробував інсталити тільки холодильника. А так то стає на все бува дров не підкида по відяхі, деяких на той час коли робилась збірка не було під руками. Я перекину вам образ завтра в квіп десь о 9 годині ранку. Не падайте духом ;) Ще не було такого випадку щоб щось не можна було проінсталити. Просто погано стараються. В самого таке було колись і не раз. Якщо нічого не вийде напишіть спробуєм по другому. %)
oksanka120 Дата: Вт, 22.09.2009, 23:06 | Повідомлення № 42
Неординарна вчителька
Повідомлень: 135
Нагороди: 5
Рейтинг: 29
Ніколя велике спасибі! Тільки з мультимедійним драйвером я не одразу розібралась, його не установило а запропонувало вісім різних на вибір я вибрала той де було збоку написано ;) ( Тицьни тут і буде тобі щасття, бо до лісу далеко а тут дрова під руками) Да з почуттям гумору у вас все гаразд ;) Тепер повністтю все працює. Спасибі!

Додано (22.09.2009, 23:06)
---------------------------------------------
Допоможіть будь-ласка маю таку проблему. При включенні компютера зявляється стартове вікно і внизу пише SMOG NOT BAD - відключення системи через 15 секунд. І через 15 компютер відключається. Біос не грузиться. І ще щось пише про сканування девайсу USB Зайти в біос неможливо. Порадьте що це може бути.Я вже перепробувала все.

Міша74 Дата: Ср, 03.02.2010, 23:50 | Повідомлення № 43
Новий користувач
Повідомлень: 19
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
шановні колеги!
Вибачте, якщо попав не в ту тему. В сусідню школу для дітей з вадами зору купили 6 Пк з ліцензійною вістою стартер. Їхні програми з під неї не працюють. попросили перевстановити ХР і щоб залишилась віста. для одного диска втратили частину ключа з середини (наклейка є, середина вирвана). Чи якийсь спосіб його відновити. на офіційному сайті не знайшов.
Буду вдячний за допомогу.
якщо не туди вліз, то копніть куди треба.
swetikccc Дата: Чт, 04.02.2010, 00:53 | Повідомлення № 44
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4158
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (Міша74)
шановні колеги!
Вибачте, якщо попав не в ту тему. В сусідню школу для дітей з вадами зору купили 6 Пк з ліцензійною вістою стартер. Їхні програми з під неї не працюють. попросили перевстановити ХР і щоб залишилась віста. для одного диска втратили частину ключа з середини (наклейка є, середина вирвана). Чи якийсь спосіб його відновити. на офіційному сайті не знайшов.
Буду вдячний за допомогу.
якщо не туди вліз, то копніть куди треба.

Введіть номер з любого іншого і ставте.(Докопуватися ніхто не буде)
А от ХР це порушення ліцензії, навіть с стартером довнграде(перехід на нижчу версію) неможливе
mio Дата: Чт, 04.02.2010, 18:21 | Повідомлення № 45
Тут живе...
Повідомлень: 120
Нагороди: 2
Рейтинг: 29
Така ситуейшин. Після установки Acronis True Image, вінда (XPSP3) повідомляє "не достаточно памяти сервера для обработки команды" (наприклад, при створенні мережного диска). Після видалення Акроніса - все працює як годинник. П.С. Гуглив. Але знайдені рішення не допомагали. Хто зустрічав такі проблеми, вирішував!!!, відпишіться.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.3 Операційні системи сімейства Windows » Питання інсталяції та налагодження Windows, програм, заліза. (Задаємо питання – отримуємо відповіді)
  • Сторінка 3 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.